maritbet girişmaritbet
Narlife Maltepe projesinin yüzde 40’ını doktorlar satın aldı!

Narlife Maltepe projesinin yüzde 40’ını doktorlar satın aldı!

Türkiye'nin ilk özel üniversitesi Bilkent Üniversitesi'ne ait Bilkent Holding'in amiral gemisi Tepe İnşaat, İstanbul'da Nar konseptiyle büyümesini sürdürüyor

 

Türkiye'nin ilk özel üniversitesi Bilkent Üniversitesi'ne ait Bilkent Holding'in amiral gemisi Tepe İnşaat, İstanbul'da Nar konseptiyle büyümesini sürdürüyor. Maltepe bölgesinde hayata geçirdiği Narcity ve Narkule projelerinin ardından Eylül ayında ise Narlife'ı satışa sundu. Projenin yüzde 20'si satılmış durumda.

230 milyon liralık yatırım değeri taşıyan ve yüzde 60'ı deniz manzaralı olan Narlife projesi, altın seviyesinde LEED sertifikasyonu hedefliyorlar.

Renki dış cepheleriyle dikkati çeken nar konseptiyle projeleri 2005 yılından bu yana Maltepe bölgesinde hayata geçirdiklerini söyleyen Tepe İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü Berna Erkartal, ilk projeleri olan 1316 konutluk Narcity ile ardından yapılan Narkule'de hayatın başladığını söyledi.

Orman içindeki projeyi doktorlar tercih etti

Narlife projesinin Süreyya Paşa Devlet Hastanesi'ne yakın olduğunu bu nedenle çok sayıda doktorun projeden ev aldığını belirten Berna Erkartal, "Projenin yüzde 40'ı doktorlar tarafından satın alındı. Ankaralı bir firma olduğumuz için Ankara'dan da alan müşterilerimiz oldu" dedi.

"Bazıları yüksek sever" sloganıyla satışa çıkan 27 katlı Narkule projelerinden pilotların alım yaptığını aktaran Erkartal, "Bir pilot projenin üzerinden geçerken projeyi gördü ve alamaya geldi" diye konuştu. Maltepe'nin arkasında orman alanları, önünde deniz olması nedeniyle yerleşim açısından uygun bir bölge olduğunu aktaran Erkartal, "Narcity bölgeyi çok değerlendiren bir proje oldu. Böyle bir talep gelince de burada başka projelerle kalma kararı aldık" dedi. Erkartal, Narcity, projesinde her daire için bir ağacı dikildiğini söyledi.

Stüdyo dairelere yer verdi

Ayrıca gelen talepler doğrultusunda ilk kez bu projede, stüdyo dairelere yer verildiğini kaydeden Erkartal, "Maltepe ve Yeditepe Üniversiteleri arasında yer alıyor. Bu iki üniversitenin öğretim üyelerinden talepler var. Özellikle Narcity'de çok fazla bu yönde talepler olunca bir fizibilite çalışması yaparak bu projede 24 adet stüdyo daireye yer verdik" diye konuştu.  Lansmandan bu yana projenin yüzde 20'sini sattıklarını söyleyen Erkartal, projede stüdyo dairelerin yanı sıra, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, teraslı ve bahçeli daire seçenekleri bulunduğunu belirtti. Narlife projesinde daire fiyatları 177 bin TL ile 845 bin TL arasında iken, metrekare fiyatları ise 3 bin TL ile 4 bin TL arasında değişiyor. Erkartal, proje bittiğinde fiyatların ise yüzde 20 oranında artmasının beklendiğini öngördü.

Narlife, sahil yoluna ve bağlantı yollarına olan yakınlığı ile dikkat çekmesinin yanı sıra E-5'e 4 kilometre, Bağdat Caddesi'ne 7 kilometre, Boğaziçi Köprüsü'ne ise 18 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Daire teslimlerinin ise 26 ay sonra gerçekleştirilmesi hedeflenmekte.

Gold LEED ile bina sağlığını koruyacak

Narlife projesinde LEED sertfikasyon çalışmalarını yürüten Altensis Projeler Koordinatörü Emre IIıcalı,  ilk olarak Türkiye'de AVM gibi ticari binalarda kullanılan LEED'in Türkiye'de ise ilk olarak ofis binalarında kullanıldığını söyledi. Özellikle uluslararası yatırımcıların da talebiyle ticari yapılarda daha yoğun kullanıldığını aktaran Ilıcalı, "Sonrasında konutlara girdi. Tepe Life projesinde ise LEED gold için sertifika çalışmalarımız devam ediyor. LEED'in en önemli konularından birinin elektrik ve su tasarrufu olduğunu belirten Ilıcalı, "Biz Amerikan ulusal standartlarının ötesinde bir verimlilik hedefliyoruz. Bu konforu düşürmeden tasarruf sağlayan bir sistem" dedi. Türkiye'de birçok projenin bu hedefi yakalamaya çalıştığını anlatan IIıcalı, "Ancak bazı projelerde yatırımcıların kültüründen gelen bir motivasyonla bu konuyu ciddiye alarak yapıyor. Tepe'de bu projelerin en önemlilerinden biri. Gold serfikasıyla Amerika'daki standart bir binaya göre yüzde 25 gibi bir enerji verimliliği sağlamayı hedefliyoruz" dedi. IIıcalı, LEED'in kullanılan inşaat malzemelerinde, iç mekanda kullanılan boya ve yapıştırıcı gibi ürünlerde önemli standartları olduğunu buna uygun malzemeleri kullanarak insan sağlığının korunmasında katkı sağladığını söyledi.

Dairelerin yüzde 60'ı deniz manzaralı

Eylül ayında yeni projeleri Narlife'ı satışa sunduklarını kaydeden Erkartal şöyle konuştu: "609 konuttan oluşan Narlife projesi, net 29 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde hayata geçiriliyor. Ayrıca 40 bin metrekarelik alanı ise belediyeye terk ettik.  Belediyeye bıraktığımız bu alanın da peyzaj çalışmalarını biz yapıyoruz. Diğer projelerle karşılaştırıldığında Narlife projesinde iç mimaride segmenti biraz daha yukarı taşıdık. Buna ek olarak Narlife'ta daha fazla yeşil alan bulunuyor. Projede yer alan dairelerin yüzde 60'ı deniz manzarasına sahip. Tepe İnşaat olarak Narlife projesi ile altın seviyesinde LEED sertifikasyonu hedefliyoruz."

Yurtdışında taahhüt projeleri yapıyor

Yatırım ve taahhüt projeleri olan Tepe İnşaat'ın İstanbul'daki ilk yatırımının 401 villalık İstanbul'da Beykoz Konakları olduğunu kaydeden Berna Erkartal, ardından 73 tane villadan Kemer Rose Residence projesine başladıklarını kaydetti. Erkartal, yurtiçinin yanı sıra yurtdışında da taahhüt projeleri olduğunu söyledi. Ayrıca İDO'nun işletmesinde bulunduklarını ve TAV'da iştirakçi konumda bulunduklarını belirtti.

Leyla İlhan/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Narlife Maltepe tanıtım filmi için tıklayın!
  • 25.09.2012 12:26

Narlife Maltepe tanıtım filmi için tıklayın!

Tepe İnşaat'ın Maltepe'de hayata geçirdiği Narlife projesinde 609 daire yer alıy ...

Narlife Maltepe projesinin ilk görüntüleri için tıklayın!
  • 25.09.2012 14:13

Narlife Maltepe projesinin ilk görüntüleri için tıklayın!

Tepe İnşaat'ın yeni projesi Narlife, Maltepe'de hayata geçiriliyor. 609 dairenin ...

Narlife projesinde ayrıcalıklı bir yaşamın kapıları...
  • 16.11.2014 11:20

Narlife projesinde ayrıcalıklı bir yaşamın kapıları...

Maltepe'de hayata geçirilen Narlife projesi, Tepe İnşaat tarafından hayata geçir ...

Narlife, Maltepe’de komşuluk bağını güçlendirecek
  • 04.07.2014 10:43

Narlife, Maltepe’de komşuluk bağını güçlendirecek

Tepe İnşaat tarafından Maltepe’de oluşturulan Narlife projesi, komşuluk bağların ...

Narlife'ın Komşum Platformu dikkat çekiyor!
  • 03.07.2014 11:19

Narlife'ın Komşum Platformu dikkat çekiyor!

Tepe İnşaat imzasıyla hayata geçirilen projede 2 bin metrekarelik sosyal tesis a ...

Narlife'ta kaliteli yaşamın kapıları C Blok ile açılıyor
  • 22.04.2014 11:03

Narlife'ta kaliteli yaşamın kapıları C Blok ile açılıyor

Narlife projesi, kaliteli ve şık yaşamın kapılarını planlanandan bir yıl önce te ...