maritbet girişmaritbet
Monumento Kartal'dan konut alan ne kadar kazanır?

Monumento Kartal'dan konut alan ne kadar kazanır?

Kartal'ın son dönemde en çok dikkat çeken projelerinden biri olan Monumento Kartal hakkında tüm merak edilenleri öğrendik...

Kuzeyyıldızı Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Müfit Öget'e lokasyonu, teknik özellikleri ve sosyal donatılarıyla, yatırımcıların yeni gözdesi olan Monumento Kartal hakkında tüm merak edilenleri soran Milliyet.com.tr editörümüz Bengü Öner, proje hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Bengü Öner: Monumento Kartal'da inşaat ne aşamada?
Ali Müfit Öget: Monumento Kartal'da bu hafta itibariyle kaba inşaatın yüzde 21'ini, genel inşaatın da yüzde 11'ini tamamlamış oluyoruz. A bloğun ortak alanları tamamen bitti. Ana blok katlarına doğru çalışmalarımız başladı. Aralık ayının 15'inde kaba inşaatımız bitmiş olacak bu plana göre. Elektrik ve mekanikle ilgili çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Kaba inşaatın ilerleme sürecinde ince yapıya da başlıyoruz. İyi organize edilirse binanın inşaatını daha kısa sürede tamamlanmasıyla sonuçlanacaktır bu çalışma. Biz de bunun için detaylı bir çalışma yürütüyoruz.

Bengü Öner: Monumento Kartal'da şu an metrekare fiyatları ne kadar?
Ali Müfit Öget: Şu an en pahalı katlarda metrekare fiyatları 4700- 4900 lira arasında değişiyor.  En düşük fiyat ise 3600 lira civarında. Kartal'ın fiyat ortalamasına göre düşük bir fiyat olması da yatırımcıyı cezbediyor.

Bengü Öner: Proje bittiğinde metrekare fiyatları ne kadar yükselecek? Yatırımcıya ne kazandıracak?
Ali Müfit Öget: Proje bittiğinde bugünkü olması gereken rakam olan 3600 dolar civarı. Bittiğinde 4000 dolar olması tahmin edilse de bu rakam bana yüksek geliyor. En ortalama fiyat ve o günün piyasa şartlarını göz önünde bulundurursak 5000-6000 lira arasında olmasını öngörebiliriz.

Bengü Öner: Projenin yüzde kaçı satıldı?
Ali Müfit Öget: Projenin yüzde 15'i satıldı.

Monumento Kartal sosyal olanakları, ulaşım bilgileri ve tüm detayları burada

Bengü Öner: Projenin, Kartal'ın vizyonu açısından artıları neler? Bittiğinde Kartal'a neler katacak?

Ali Müfit Öget: Çevresindeki projelerle birlikte Kartal'a ciddi anlamda değer katacak. 2-3 sene sonra baktığımızda Maslak'ı görüyormuşuz gibi olacağız. Öyle kaliteli bir oluşum hayata geçecek. Bir projede olması gereken her şey düşünüldü. Monumento Kartal'la ilgilenen herkesin öncelikli beğenisi cephe. Cepheye çok önem veriyorlar. Bir prestij göstergesi. Çünkü onları da tatmin edici bir estetikten bahsedebiliriz. Yatırımcı için önemli bir ayrıntı.

Kuzeyyıldızı Gayrimenkul için vazgeçilmez 5 unsur var. "Güven, konfor, estetik, prestij, dinamizm" Monumento Kartal'da da bu 5 unsuru yaşatıyoruz. Piyasa oyuncularının bile projemiz hakkında bilgi edinmeye çalışması bizi memnun ediyor. İnsanlar artık bu konforu ve estetiği arıyor. Bizim de Kartal'a böyle bir katkımız olacak.

Bengü Öner: Kuzeyyıldızı Gayrimenkul olarak mütekabiliyetten beklentileriniz neler?
Ali Müfit Öget: Önümüzdeki dönem içerisinde çok bir beklentimiz yok. Bu yasanın altı tam olarak doldurulmadı. Biraz sabretmek gerekiyor. Bazı firmalar araştırmalara başlamışlar ama doğru adım atmak çok önemli. Yabancıların da yatırım zihniyetine saygı duyarak çalışılması çok önemli. Bu konuda da aracı kurumlarla ilişkiler ve fiyatlandırma dengesi çok önemli.

Bengü Öner: Monumento Kartal hangi segmente hitap ediyor?
Ali Müfit Öget: Aplus bir proje olduğu için, hitap ettiğimiz segment de ona göre. Kartal'da Adalet Sarayı'na da çok yakın olduğumuz için hukukçulara, hastanelere yakınlığından dolayı da doktorlara hitap ediyoruz. Havaalanına yakınlığından dolayı yatırımcılar için de cezbedici. Yani Aplus bir müşteri kitlemiz var.

Bengü Öner: Projede engelliler için özel uygulamalar var mı?
Ali Müfit Öget: Bu konuda çok hassasiyet gösteriyoruz. Projenin girişi düz bir alandan sağlanıyor. Bu sebeple kolaylıkla tekerlekli sandalye kullananların kullanabileceği bir giriş sağlamış oluyoruz. İçeride 4 ana asansörümüz var. Bunlardan biri günün her saatinde kullanabileceğiniz, engelliler ve sedye için uygun genişlikleri düşündük. Bu hesaba göre derinlikler ve genişlikler ayarlandı.

Bengü Öner: Monumento Kartal'da sosyal hayat için hangi donatılar mevcut?
Ali Müfit Öget: Monumento Kartal'da toplantı salonları var. Misafir ağırlayabileceğiniz alanlar var. Cafeteria alanları tesis ettik. İyi markalarla anlaşmayı planlıyoruz. Bunlar insanların çalışmasını, iş görüşmesi yapmasını kolaylaştıracak. Bu alanlar dışarıdan da ziyaretçileri kabul edecek. Residence projelerinin en önemli özelliği de bu zaten. 60 metrekare alan alıyorsunuz fakat birçok sosyal alanı, ortak alanı kullanabiliyorsunuz.

Bengü Öner: Projede yeşil alanlar ne büyüklükte?
Ali Müfit Öget: 1000 metrekare yeşil alan mevcut. Arsa alanının yüzde 25'i yeşil alan. Otoparklarımızı da yeşil alanları kesintiye uğratmamak için aşağıya çektik. Kapalı alan otopark kullanıyoruz. Sadece kısa kullanım alanları için, ticari ünitelerin önlerinde park alanı bıraktık. Bina etrafında bir araç yığılması görmeyeceksiniz. Vale parking sistemiyle ziyaretçileriniz için bile otopark hizmetlerini kullanabileceksiniz. Güvenlik için misafir otoparka inemeyecek fakat bağımsız alan sahipleri ve görevliler kullanabilecekler.

Bengü Öner: Monumento Kartal'ın lokasyonu hakkında biraz bilgi verir misiniz?
Ali Müfit Öget: Yatırımcının aklına ilk gelen konulardan biri lokasyon ve toplu taşıma... Kartal'ın en önemli özelliklerinden biri bu imkânlara sahip olması. Hava, deniz, demir, kara yoluna yakın. Yeni açılacak metro istasyonları, denize yakınlığı ve havaalanına yakınlığı da projenin değerini katlıyor.

Bengü Öner: Kentsel dönüşüm hakkında çalışmalarınız var mı? Düşünüyor musunuz?
Ali Müfit Öget: Hayır. Şimdilik herhangi bir çalışma yapmadık. Biz gayrimenkul geliştirme ve üretme konusunda çalışmalarımızı sürdürdüğümüz için çökmeye yüz tutmuş bir yerleşim alanını hak sahiplerinden alıp dönüştürme işine girişemeyiz. Ancak sanayi ve ticaret ile gelişmeye başlayan alanlarda proje üretebiliriz. Biz de zaten bu açıdan kentsel dönüşüme destek vermiş sayılıyoruz.
 

Bengü Öner/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da metroları yaz aylarında açmaya başlayacağız"
  • 18.04.2022 16:29

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da metroları yaz aylarında açmaya başlayacağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul'da yaz ayları itibarı ...

Kartal’da yıkılan binaların yerine yeni yapılan binaların yapımı tamamlandı
  • 25.12.2019 11:11

Kartal’da yıkılan binaların yerine yeni yapılan binaların yapımı tamamlandı

Kartal’da çöken Yeşilyurt apartmanı ile çökme riski taşımaları sebebiyle yıkılan ...

Kartal’da yıkılan binaların yerine inşa edilen binalarda sona gelindi
  • 24.08.2019 11:51

Kartal’da yıkılan binaların yerine inşa edilen binalarda sona gelindi

Kartal’da 6 Şubat tarihinde çöken bina ve çevresindeki yıkılan binaların yerine ...

Aydos orman yangını havadan görüntülendi
  • 11.07.2019 10:09

Aydos orman yangını havadan görüntülendi

Kartal Aydos’ta ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nede ...

Gebze-Halkalı banliyö tren hattı hizmete girdi
  • 12.03.2019 16:21

Gebze-Halkalı banliyö tren hattı hizmete girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze-Halkalı banliyö tren hatlarının açılış ...

'Kentsel dönüşüme milletçe sahip çıkmamız lazım'
  • 09.02.2019 15:24

'Kentsel dönüşüme milletçe sahip çıkmamız lazım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal'da çöken binanın enkazından kurtarıla ...