maritbet girişmaritbet
METROPOL İSTANBUL GELİYOR!

METROPOL İSTANBUL GELİYOR!

Doğu Ataşehir’deki proje, rezidans bloğundaki 308 konutluk ilk etap, metrekaresi 5.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldı.

Doğu Ataşehir'deki proje, rezidans bloğundaki 308 konutluk ilk etap, metrekaresi 5.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldı. Stüdyodan 4+1'e kadar, 40 m² ile 250 m² arasında değişen büyüklüklerde daire seçenekleri bulunan projeninsatışa çıkan rezidans bloğu 27 kattan oluşuyor ve yüksekliği 140 metre.

METROPOL İSTANBUL FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN! 

TOKİ iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile birlikte Varyap - Gap İnşaat Ortak Girişimi'nin İstanbul Finans Merkezi kapsamında inşa edeceği Türkiye'nin en büyük projelerinden birinin yapımına başlanıyor. Projenin rezidans bloğunda 308 konut, metrekaresi 5.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor. Özgün ve iddialı kentsel tasarımı, mimari-teknik özellikleri ve konumu ile dünya standartlarında inşa edilecek projenin, 1,5 milyar TL yatırım bedeli ile 2014 yılında tamamlanması ve tüm fonksiyonları ile 2015 yılı başında hizmete açılması hedefleniyor.

Üç yüksek bina ve 1.500'ün üzerinde bağımsız üniteden oluşacak proje, rezidans, ofis, alışveriş merkezi, eğitim kurumu ve rekreasyon alanlarıyla Türkiye'nin en büyük karma projelerinden biri olacak. Hasılat Paylaşımı Modeli ile inşa edilecekprojenin % 43,15'i Emlak Konut GYO, geri kalan % 56.85'i ise eşit paylaşımla Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi'ne ait olacak.

Doğu Ataşehir'de inşa edilecek proje, bugün Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş ve Çalık Gayrimenkul A.Ş Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin'in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, projenin mimarlık şirketi RMJM mimarlarından Chris Jones da konuşmacı olarak yer aldı.

Erdinç Varlıbaş: “Türkiye ekonomisinin artan dinamizmi bize yatırım cesareti veriyor.”

Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş da toplantıda yaptığı konuşmada,güçlü ve tecrübeli yapıları ile inşaat sektörüne seçkin eserler kazandıran Varyap ve Gap İnşaat'ın kurduğu ortaklığın, Türkiye için değer yaratacağını belirtti ve dünya çapında bir projenin yapımında sinerji oluşturduklarını söyledi. Varlıbaş, “Bu sinerjiyle ortaya çıkacak eser, ülkemiz için de gurur kaynağı olacaktır” dedi.

Erdinç Varlıbaş, ekonomide makro istikrarın bu yıl da devam edeceğine inandıklarını ve Türkiye ekonomisinin artan dinamizminden aldıkları yatırım cesaretiyle dünya çapında bir projenin yapımına başladıklarını söyledi. Varlıbaş, sözlerin şöyle devam etti:

“İstanbul Finans Merkezi'nde kentsel bir vaha inşa ediyoruz. Bu projenin küresel anlamda marka olması hedefimiz var. 2011 gibi, 2012 yılı da ekonomide büyüme yılı olacak. Büyüyen ekonomide, gayrimenkul sektörünün olumlu etkileneceği ve ekonomiden daha yüksek büyüme performansı göstereceğini öngörüyoruz. Ülkemiz ekonomisine ve iç dinamiklerine duyduğumuz güven bize bu büyük projeye başlamak için güç veriyor” şeklinde konuştu.

Proje, 4 bin kişiye iş hacmi yaratacak

Erdinç Varlıbaş, 730 bin m² yekpare inşaat alanı ile Türkiye'nin sayılı projelerinden biri olmaya aday projeyi, her biri sektörünün lideri uluslararası mimarlık, mühendislik ve danışmanlık firmasının bir araya gelerek tasarladığını vurguladı.  Projenin toplam yatırım maliyetinin 1,5 milyar TL'yi geçeceğini belirten Varlıbaş, “Proje, 1.500 kişiye doğrudan, proje kapsamında yer alan AVM tamamlandığında ise 2.500  kişiye dolaylı olarak istihdam sağlayacaktır. Projenin toplamda 4 bin kişiye iş hacmi yaratmasından son derece mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Özellikle şehir merkezinde azalan arazi stoğunun projenin içinde bulunduğu bölgeyi daha değerli hale getirdiğini söyleyen Erdinç Varlıbaş, “Proje, aynı zamanda Türkiye'de ve özellikle İstanbul'da yüksek yapılaşmaya yeni bir yön ve yatırımcılara cesaret verecektir, model olacaktır” dedi.

İlk etapta 308 rezidans dairesi, metrekaresi 5.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıktı

Erdinç Varlıbaş, ilk etapta rezidans bloğunda yer alan 308 dairenin 5.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıktığını söyledi. Projede, stüdyodan 4+1'e kadar, 40 m²ile 250 m²arasında değişen büyüklükte daire seçenekleri olduğunu belirten Varlıbaş'ın verdiği bilgiye göre, satışa çıkan rezidans bloğu, 27 kattan oluşuyor, yüksekliği ise 140 metre. 

Projenin tüm bağımsız bölümlerinin yerli ve yabancı müşterilere açık olacağını, ticari üniteler için de yurt dışı yatırımcılardan ciddi görüşme talepleri aldıklarını ifade eden Erdinç Varlıbaş şunları söyledi:

“İlk etaptaki dairelerimizi çok özel başlangıç fiyatları ile satışa çıkarıyoruz. Buradaki amacımız, bize güvenerek yatırımlarını projemizde değerlendiren bireysel ve kurumsal müşterilerimize, daha önceki projelerimizde olduğu gibi, alternatif yatırım araçlarına kıyasla daha fazla kazandırmaktır. Müşterilerimize, bizimle beraber kazanma fırsatı sunuyoruz. Projenin diğer ünitelerine yönelik fiyatlarımızı ise önümüzdeki dönemde açıklayacağız“ şeklinde konuştu.  

Proje “LEED Gold” standartlarında olacak

Erdinç Varlıbaş, uluslararası proje geliştirme standartları çerçevesinde çevre dostu yapılar inşa etmeye gayret gösterdiklerini, bu doğrultuda projenin belirli etaplarının ‘uluslararası yeşil bina standartlarına' uygunluğunu belgelendireceklerini söyledi. Varlıbaş, “Sürdürülebilir yaşam alanları yaratma hedefimiz doğrultusunda projemizin rezidans kısımlarını Leed Gold sertifikası, AVM gibi farklı fonksiyonlarını ise Breeam sertifikası ile belgelendirmeyi hedefliyoruz. Ortak Girişim olarak amacımız, her projemizde olduğu gibi bu projede de ‘ilk'leri gerçekleştirmektir” dedi.

Ataşehir'in aynı zamanda uluslararası konut ve ofis piyasası açısından dünya yatırımcılarının gözlerinin üzerinde olduğu yeni bir lokasyon olarak yükseldiğine dikkat çeken Erdinç Varlıbaş, gelişmiş ülkeler ve Avrupa ekonomilerindeki yavaş büyüme nedeniyle Türkiye'ye ilginin arttığını ifade etti. Varlıbaş, geçtiğimiz aylarda Financial Times gazetesinde projeyle ilgili yer alan haberden, şu alıntıyı paylaştı:

“Türkiye Bankalar Birliği için Deloitte Consulting firmasının gerçekleştirdiği fizibilite çalışmasına göre, İstanbul, finansal merkezi olarak ‘kritik kitle'ye ulaşacak ve orta vadede Moskova'yı geride bırakarak Londra, New York, Şanghay ve Tokyo ile birlikte, dünyanın beş lider finans merkezinden biri olacak.”

Dr. Feyzullah Yetgin: “İstanbul'un en iddalı AVM'si bu proje kapsamında inşa edilecek.”

Projenin mimari ve mühendislik özellikleri ile ‘ilk'lerini paylaşan Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin de konuşmasında, “Projenin en çarpıcı tasarımlarından birisi Alışveriş Merkezi olacaktır. Türkiye'de eksikliği çokça hissedilen“açık havada alışveriş' konsepti ile tasarlanan ve kapalı ünitelerle bağlantısı kurulmuş, İstanbul'un hak ettiği iddiada bir AVM inşa ediyoruz” dedi. Yetgin, sözlerine şöyle devam etti:

“400 metre uzunluğunda planladığımız Alışveriş Caddesi'nde insanlar huzurla oturup kahvelerini içebilecek; saygıyla insanları selamlayarak, güven içerisinde dolaşabilecekler. Adeta Milano, Soho, Nişantaşı'nı yaşayacaklar” dedi.

Dr. Feyzullah Yetgin'in verdiği bilgiye göre,AVM'nin iki katındaki yaklaşık 100.000 metrekarelik kiralanabilir alanın zemin kotunda yapılacak doğal ışıklandırma sistemiyle, AVM'nin iç mekanlarının güneş ışığından optimum düzeyde faydalanması sağlanacak. Binaların arasında geniş mesafelerin bırakıldığı güçlü bir peyzaj uygulamasıyla da insanların keyifle vakit geçirebileceği yaşam alanları oluşturulacak.

Dünyanın en yükseği Burj Khalife'in mühendislik firması, projenin danışmanı oldu

Projeyi, tüm aşamaları ile uluslararası yapı mühendisliği esaslarına uygun olarak geliştirdiklerini belirten Dr. Feyzullah Yetgin, “Dünyanın tamamlanmış en yüksek binası olan Dubai'deki 828 metre yüksekliğindeki Burj Khalife'in mühendislik projelerini hazırlayan Avustralya merkezli Hyder Mühendislik firması, projemizin de mühendislik danışmanlığını üstlendi” diye konuştu. Yetgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Proje kapsamında gerçekleştireceğimiz Ana Kule inşaatı tamamlandığında, Avrupa'nın en yüksek binalarından biri olmasının yanı sıra, en üst standarttaki betonarme yapılar arasında da yer alacaktır. Türkiye ve dünyadaki otoriteler tarafından kabul edilmiş yüksek inşaat standartları gereği, projemiz vesilesiyle Türkiye'de bir ilk olarak C80 sınıfı hazır beton ve S500 sınıfı nervürlü inşaat demiri kullanılacaktır.”

Projenin; standartları yükselten, yeni bir vizyon ortaya koyan, mega bir proje olmasını hedefleyerek Türkiye'deki inşaat ve arazi geliştirme standartlarına yeni bir boyut getirme düşüncesiyle yola çıktıklarını belirten Yetgin, “Dubai, Londra, Hong Kong, Milano ve Singapur'da birçok projeyi gezdik; bunların en iyi özelliklerini göz önünde bulundurarak özgün bir proje tasarladık.”

Yetgin, “Bu projeyle yalıtım standartlarını yukarıya taşıyoruz. Projemizde otopark alanları yaklaşık 5.000 araca hizmet verebilecek şekilde planlanmıştır. İstanbul Finans Merkezi master planları kapsamında, ulaşım alt yapısı geliştirilecek ve projemizin lokasyonu şehiriçi trafiğine girmeksizin en rahat şekilde otoban ve köprülere ulaşım imkanı verecektir” dedi.

Dünyanın mimarlık-mühendislik guruları bu projede buluştu

Bu konsept projenin, dünyaca ünlü uluslararası mimarlık şirketi RMJM mimarları tarafından hazırlandığını, projenin mühendislik alanındaki önemli çözüm ortaklarından birinin ise dünyaca ünlü Hyder Mühendislik firması olduğuna dikkat çeken Dr. Feyzullah Yetgin, “Kısacası sizlerle paylaştığımız bu projemiz İstanbul'a mimari ve mühendislik açıdan değer katarak, iz bırakacak ve modern Türkiye'nin yeni yüzünü temsil edecektir” dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor
  • 29.07.2022 16:11

Atatürk Baraj Gölü kıyısına yapılan bungalov evler turizme kazandırılıyor

Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nın göl kıyısına yapılan 11 bung ...

Metropol İstanbul'dan Kadınlar Günü'ne özel ayrıcalıklar!
  • 08.03.2022 10:05

Metropol İstanbul'dan Kadınlar Günü'ne özel ayrıcalıklar!

Alışveriş ve eğlencenin gözde noktası Metropol İstanbul, her yıl olduğu gibi bu ...

Metropol İstanbul, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projelere imza atıyor
  • 23.02.2022 16:12

Metropol İstanbul, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projelere imza atıyor

Dünyaca ünlü kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yaparak klasik AVM algısın ...

Metropol İstanbul, "Avrupa'nın En İyisi" oldu!
  • 29.12.2021 09:46

Metropol İstanbul, "Avrupa'nın En İyisi" oldu!

Metropol İstanbul, International Property Awards'tan (IPA) ve ICSC Global Awards ...

Metropol İstanbul’dan çocuklara okula dönüş hediyesi!
  • 31.08.2021 17:33

Metropol İstanbul’dan çocuklara okula dönüş hediyesi!

Metropol İstanbul'da 30 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde toplamda 400 TL ve üzeri al ...

Metropol İstanbul projesinde son durum!
  • 28.11.2017 14:35

Metropol İstanbul projesinde son durum!

GAP İnşaat ve Varyap imzası taşıyan Metropol İstanbul projesinin son hali görünt ...