maritbet girişmaritbet
Metropol İstanbul Ataşehir’deki Metropol Kule’nin satışları başlıyor!

Metropol İstanbul Ataşehir’deki Metropol Kule’nin satışları başlıyor!

İstanbul Finans Merkezi’nde yer alan Metropol İstanbul projesinin dev binası olan Metropol Kule gelecek ay satışa çıkıyor

 

İstanbul Finans Merkezi'nde yer alan Metropol İstanbul projesinin dev binası olan Metropol Kule gelecek ay satışa çıkıyor. Antensiz 250 metre yüksekliğe sahip proje, seyir terasından İstanbul'a tepeden baktıracak

Adeta gökdelen savaşlarının yaşandığı İstanbul'da tamamlandığında kentin en yüksek binası olacak Metropol Kule satışa çıkıyor. Ataşehir Finans Merkezi'ndeki Metropol İstanbul projesinin kulelerinden biri olan Metropol Kule, ekim ayında satışa sunulacak.

Emlak Konut GYO'nun arsasının üzerindeki projeyi Varyap ile ortak olarak hayata geçiren Çalık İnşaat'ın Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, daha önce projede iki bloğu satışa çıkardıklarını belirterek, “Metropol'de satıştaki B ve C bloklara yoğun şekilde talep geldi. Bunun sonucunda da en yüksek kule olan Metropol Kule'yi satışa sunuyoruz” dedi.

Metropol Kule'nin aynı zamanda Avrupa'nın da en yüksek binalarından biri olacağına işaret eden Yetgin, “Metropol İstanbul, antensiz 250 metre yüksekliğe sahip kulesi ile Avrupa'nın en yüksek binalarından birini de bünyesinde barındırıyor. Antenin yüksekliğine ise daha sonra karar vereceğiz” dedi.

700 bin m2 inşaat alanı

Yetgin, Metropol İstanbul'un ilkleri bünyesinde barındırdığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

“100 dönümlük arsada yapılan proje rezidans, ofis, alışveriş merkezi ve rekreasyon alanlarıyla Türkiye'nin en büyük karma projelerinden biri olacak. 700 bin metrekare büyüklüğündeki yekpare inşaat alanı ile Türkiye'nin en büyük projelerinden birisi olarak yükselen Metropol İstanbul, üç yüksek bina ve bin 500'ün üzerinde bağımsız üniteden oluşuyor.

Ekim ayında yatırımcılara Metropol Kule'nin lanse edileceği projede rezidans bloklarından satışa çıkan kısmın yüzde 75'i satılmış durumda.”

2015'te bitecek

Metropol'ün tamamlandığında ilklere sahip olacağına işaret eden Yetgin, “Proje kapsamında, açık havada, alışveriş konsepti üzerine kurgulanmış İstanbul'un en büyük AVM'lerinden biri, yaklaşık 400 metre uzunluğunda ‘Alışveriş Sokağı' ve 17 salonluk sinema kompleksi bulunacak. Ana kuleden direkt erişimin sağlanacağı balo ve konferans salonu da projenin ana üniteleri arasında yer alıyor” diye konuştu. Yetgin, Metropol İstanbul'da inşaatın devam ettiğinin ve projenin ilk etabının 2014'te tamamının ise 2015 yılında tamamlanacağını vurguladı.

Seyir terası olacak

Yetgin, dünyaca ünlü mimarlık firması RMJM tarafından çizilen projede konunun uzmanlarıyla çalıştıklarını anlatarak, dünyanın en yüksek binası olan Burj Halife'nin mühendislik firması ve statik uzmanı İrfan Balioğlu ile çalıştıklarını söyledi. Mimari açıdan çok iyi dizayn edilen ve yenilenebilir enerji kullanacak olan projenin 3 kulenin yanı sıra cadde konseptindeki çarşıdan oluştuğunu anlattı. Yetgin, Metropol Kule'nin konut ve ofislerden oluştuğunu belirterek, kurulacak seyir terasıyla da İstanbul'a yeni bir mekan kazandıracaklarını söyledi.

GYO kurmak için hazırlık

Feyzullah Yetgin, GYO kurmak için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatarak, ellerinde büyük bir portföyün bulunduğunu aktardı. Çalık Gayrimenkul'ün GYO olmak için kurulduğunu dile getiren Yetgin, “15 yılda 100 proje yaptık. Elimizde de 4 milyar dolarlık portföy var. GYO olmak için ilk adımı attık. Borsaya girince hedef ise ilk 3 içinde yer almak” dedi.

Yüzde 50 prim yaptı

Projedeki konutları 6 ay önce metrekaresini 5 bin liradan satışa sunduklarını, şu anda ise fiyatların 7 bin 800 liraya çıktığını ifade eden Yetgin, “Daireler ortalama yüzde 50 prim yaptı. Fakat bundan sonra daire alacaklar için de büyük fırsat bulunuyor” diye konuştu.

Ataşehir'de konut fiyatlarının 15 bin lirayı görebileceğini ifade eden Yetgin, şunları söyledi:

“Ataşehir Finans Merkezi elle tutulur hale geldi. Bölgenin alt yapı ihalesi de yapılacak. Merkezin 2016'ya kadar tamamlanması planlanıyor. Bu tablo da Ataşehir'deki gelişimin  süreceğini gösteriyor. Metropol İstanbul bölgede satışta olan iki projeden biri. Bu da alıcılar için fırsat yaratıyor. Ataşehir'de 2005'lerde konut fiyatları 1000 dolar seviyesindeydi. Şimdi ise 5 bin doları gördü. Bölge finansın merkezi olacak.”

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Metropol İstanbul'dan Kadınlar Günü'ne özel ayrıcalıklar!
  • 08.03.2022 10:05

Metropol İstanbul'dan Kadınlar Günü'ne özel ayrıcalıklar!

Alışveriş ve eğlencenin gözde noktası Metropol İstanbul, her yıl olduğu gibi bu ...

Metropol İstanbul, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projelere imza atıyor
  • 23.02.2022 16:12

Metropol İstanbul, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projelere imza atıyor

Dünyaca ünlü kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yaparak klasik AVM algısın ...

Metropol İstanbul, "Avrupa'nın En İyisi" oldu!
  • 29.12.2021 09:46

Metropol İstanbul, "Avrupa'nın En İyisi" oldu!

Metropol İstanbul, International Property Awards'tan (IPA) ve ICSC Global Awards ...

Metropol İstanbul’dan çocuklara okula dönüş hediyesi!
  • 31.08.2021 17:33

Metropol İstanbul’dan çocuklara okula dönüş hediyesi!

Metropol İstanbul'da 30 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde toplamda 400 TL ve üzeri al ...

Metropol İstanbul projesinde son durum!
  • 28.11.2017 14:35

Metropol İstanbul projesinde son durum!

GAP İnşaat ve Varyap imzası taşıyan Metropol İstanbul projesinin son hali görünt ...

Metropol İstanbul'un havadan görüntüleri!
  • 22.02.2017 16:03

Metropol İstanbul'un havadan görüntüleri!

GAP İnşaat - Varyap ortaklığında Ataşehir'de hayata geçirilen Metropol İstanbul' ...