maritbet girişmaritbet
Metin ve Mehmet Gül, Göktürk için çalışıyorlar

Metin ve Mehmet Gül, Göktürk için çalışıyorlar

Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gül ile Paralel Gayrimenkul'ün ortağı olan oğlu Mehmet Gül arasında tatlı bir rekabet var

Gül İnşaat'ın Göktürk Suites'i inşa ettiği bölgede Paralel Gayrimenkul de River Side'ı hayata geçiriyor

Buhafta Metroport, Fly-inn, Capacity, Perla Vista ve Historia gibi alışveriş merkezlerine (AVM) imzasını atan Gül İnşaat'a konuk olduk. Tam bir aile şirketiolan Gül İnşaat, 1980 yılında Mehmet Gül tarafından kurulmuş. Mehmet Gül'ün vefatının ardından işleri oğulları Metin, Ahmet, Nedim ve Çetin Gül devralmış. Şirket, yönetim kurulu başkanı Metin Gül'ün oğlu Mehmet Gül ile birlikte üçüncü kuşağa da kapılarını açmış. Üstelik baba-oğul Göktürk'te tatlı bir rekabet içinde. Gül İnşaat'ın Göktürk Suites adlı projeyi hayata geçirdiği bölgede Mehmet Gül'ün 2 ortağı ile kurduğu Paralel Gayrimenkul de River Side adlı proje yapıyor.  Göktürk Suites'te 54 konut yer alıyor. River Side projesinde ise 95 konut bulunuyor.

'ÇOK İNŞAAT TOZU YUTTUM'

Gül İnşaat'ın kurucusu Mehmet Gül 1977'de Gümüşhane'den İstanbul'a gelmiş. Konut veyazlık sitelere yoğunlaşmış. En büyük oğlu Metin Gül'ü haylazlık yaptığı gerekçesiyleokuldan almış. Ustaların yanında, inşaat tozu yutarak işi öğrenen Metin Gül,1984 yılında babasının vefatının ardından üç erkek kardeşi ile birlikteyönetimi ele almış.

Şirketde Gül İnşaat, Gül Yapı ve Gül Proje olarak üçe bölünmüş. Bu üç şirket bazıprojelerde ortak. Metin Gül'ün yönetim kurulu başkanı olduğu Gül İnşaat'ındönüm noktası ise inşa ettikleri Fly-inn AVM olmuş. "Fly-inn'den sonra büyük projeler yapmamız gerektiğini anladık" diyen Metin Gül, AVM yatırımının her zaman kazanç sağladığını söylüyor.

DEDESİNİN İSMİNİ ALMIŞ

Metin Gül'ün oğlu ve Gül İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gül, 1985 doğumlu.Dedesiyle aynı adı taşıyan Mehmet Gül, en büyük torun olması sebebiyle şirkette üçüncü kuşağın ilk temsilcisi. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde okuyan Mehmet Gül, şirkette pazarlama, taşeronluğun takibi, satın alma gibi görevlerde bulunmuş. Gül, "Bir işte sorumluluğun tamamını alınca insanın kendisini geliştirmesi daha kolay oluyor. Şirketlerimizde iş bölümü var ama Paralel Gayrimenkul'de daha çok sorumluluk aldım" diyor.

OĞUL GÜL

1985'te İstanbul'da doğdu. 
Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde eğitim alıyor.
Tenis ve kayakla ilgileniyor.

BABA GÜL

1961Gümüşhane doğumlu.
Evli ve 4 çocuğu var. Huzurlu yaşamdan hoşlanıyor

'Sosyal aktivitelerde anlaşamıyoruz'

Babası ile sosyal aktiviteler konusunda anlaşamadıklarını söyleyen Gül, babasının şehirden uzak yerlerde sakinlik ve huzuru sevdiğini, kendisinin ise tenis ve kayak sporlarıyla uğraştığını anlatıyor.

Son 20 daire satışa çıktı

Gül inşat, Güneşli Park Projesi 25 bin metrekarelik alan içinde 12 bin metrekaresi yeşil alan olarak konumlandırılmış, 83 mağazalık alışveriş merkezinden oluşuyor. 4 bloktan oluşan projede toplam 300 konut bulunuyor. Projede son 20 daire satışta.

'EYÜP PARK PROJESİ BAŞLIYOR'

Gül İnşaat 2 ay içerisinde Eyüp Park projesini hayata geçirecek. Belediyeden satın alınan arazi üzerine inşa edilecek projenin yatırım bedeli 40 milyon TL olacak.320 konut ve 120 açık hava dükkânından oluşacak projeye metro bağlantısı da olacak. Gül İnşaat, Beylikdüzü'nde Vista 3, 4, Kavaklı Park, Qubist, Otoport,Avcılar Park, Güneşli Park, Güneşli Park Gardenya, İş Batı gibi projelerin inşaatlarına devam ediyor. "Akrabalarımızla çok iş yapıyoruz" diyen Gül, ortaklıklarla 15 şantiye hayata geçirdiklerini söylüyor.

Hayalimde minik bir şehir var

Mehmet Gül'ün hayalinde "minik bir şehir" yaratmak var",içerisinde gökdeleni, toplu konutu, camisi, lüks konutu olan bir şehir yaratmakistediğini dile getiren Gül'ün projeyi gerçekleştirmek istediği şehir ise İstanbul.

'Babamın gözünden hiçbir hata kaçmaz'

Ailede sistemli bir işbölümü bulunduğunu vurgulayan Gül inşaat Yönetim Kurulu ÜyesiMehmet Gül, aksi halde şantiyelerde işlerin yolunda gidemeyeceğini söylüyor.Mehmet Gül "Gül Proje ve Gül Yapı'yla ben ve babam, AVM ve Gül inşaat'ındiğer projeleriyle diğer 2 amcam, muhasebe ve finans işleriyle de diğer amcamilgileniyor" diyor. Yönetim kurulu perşembe günleri Güneşli Park, salıAvcılar Park, çarşamba Skyport ve cumartesi Göktürk projelerinde bir arayageliyor. Mehmet Gül, şirket içerisinde her zaman ortak karar alınmasına özengösterdiklerini söylüyor. Babasının imalatla ilgili konularda çalışanlardan,kendisinden daha tecrübeli olduğunu vurgulayan Mehmet Gül, bunu da şu cümleyleözetliyor: "Biz şantiyeye girdiğimizde 1-2 hata bulursak o daha farklıgözle bakarak o sayıyı daha üstlere çıkarıyor."

Yelda Akgün/Habertürk 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gül İnşaat'ın son projeleri
  • 13.02.2012 16:19

Gül İnşaat'ın son projeleri

Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, projelerini anlatıyor ...

Rose Garden Kavaklı foto galerisi yayında.
  • 07.06.2017 15:46

Rose Garden Kavaklı foto galerisi yayında.

Gül İnşaat’ın 4 blokta 126 konuttan meydana gelen projesi Rose Garden Kavaklı’da ...

Sofa Bahçeşehir Evleri örnek dairesi
  • 30.12.2013 14:18

Sofa Bahçeşehir Evleri örnek dairesi

Gül İnşaat ve Başakşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Sofa Bahçeşehir Evler ...

Sofa Bahçeşehir Evleri proje galerisi
  • 30.12.2013 14:15

Sofa Bahçeşehir Evleri proje galerisi

Gül İnşaat ve Başakşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Sofa Bahçeşehir Evler ...

TURYAP, 2018'in ilk açık artırmasını düzenliyor
  • 18.01.2018 15:00

TURYAP, 2018'in ilk açık artırmasını düzenliyor

Turyap tarafından düzenlenecek açık artırma ile Gül İnşaatın mülkiyetindeki 212 ...

Bakırköy Yenimahalle arsası Baş Yapı’nın oldu
  • 04.03.2016 11:47

Bakırköy Yenimahalle arsası Baş Yapı’nın oldu

İstanbul Bakırköy Yenimahalle arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesin ...