maritbet girişmaritbet
Mar Yapı, Gplus'da yatırımcısına kazandıracak!

Mar Yapı, Gplus'da yatırımcısına kazandıracak!

İstanbul Güneşli'deki Güneşli Konutlar'ın ardından aynı bölgede G Plus'a başlayacaklarını belirten Mar Yapı Başkanı Münir Özkök, "Biz Güneşli'de pazar belirleyici olacağız. Güneşli denince akla Mar Yapı gelecek" dedi

Sanayi bölgesi taşındı

Mar Yapı, İstanbul Güneşli'de inşa ettiği Güneşli Konutlar'ın ardından, aynı bölgede G Plus adlı yeni bir projeye start vermeye hazırlanıyor. Mar Yapı Başkanı Münir Özkök, Güneşli'nin eskiden sanayi bölgesi olduğunu belirterek, 2007'de değişen imar planının ardından sanayinin bölgeden Gebze'ye, Çorlu'ya taşınmasıyla 15-20 dönümlük büyük arsaların ortaya çıkmaya başladığını söyledi.

Özkök, Güneşli'nin havalanı ve metroya yakın olması dolayısıyla cazibe merkezi haline geldiğini kaydetti.

Maslak gibi olacak

 Münir Özkök, Güneşli'de 2007-2008 yıllarında metrekare fiyatlarının 1800-1900 lira iken şu an 4000-4500 liraya çıktığını belirterek şöyle devam etti: "Buradaki ilk cazibe merkezi Halkalı idi. Şimdi ise yeni çekim merkezi Güneşli. Bölgede inanılmaz bir hareketlenme, yapılaşma var. Bir yanda Starcity, 212 Power Outlet gibi alışveriş merkezleri, diğer yanda Marriot, Hilton gibi oteller. 7 ayrı otel projesi var. Güneşli'de 3 yıl içinde Maslak arterine yakın bir yapılanma bekliyoruz."

Daire alan yüzde 32 kazandı

 Güneşli'de 45 milyon dolar yatırımla inşa ettikleri Güneşli Konutlar'da 305 konut bulunduğunu hatırlatan Münir Özkök, dairelerin yüzde 75'inin satıldığını kaydetti. Kalan dairelerde 1 artı 1'lerin fiyatının 153 bin liradan başladığını belirten Özkök, 2 artı 1'lerin 220 bin ile 294 bin 800, 3 artı 1'lerin ise 276 bin ile 379 bin 300 lira arasında değiştiğini dile getirdi. Özkök, projenin satışa çıktığı 15 Mart 2010'dan itibaren dairelerin yüzde 32 prim yaptığını kaydetti.

Sadık müşteri kitlesi var

 Güneşli Konutlar'da teslimleri 5 ay öne çektiklerini kaydeden Münir Özkök, "Daireleri Haziran sonunda sahiplerine vereceğiz" dedi. Havaalanına yakınlığı nedeniyle projenin özellikle pilot ve hosteslerden yoğun ilgi gördüğünü belirten Özkök, Güneşli Konutlar ile kaliteden ödün vermeyen  anlayışlarını ortaya koyduklarını dile getirdi. Özkök, Mar Yapı'nın sadık bir yatırımcı kitlesi oluştuğunu belirterek "Aynı bölgede yakın zamanda başlayacağımız G Plus büyük merakla bekleniyor." dedi.

215 milyon dolar yatırım

"G Plus'ın amacı Güneşli'ye değer katmak" diyen Münir Özkök, 32 dönüm arazi üzerinde 1000 konut yapacaklarını kaydetti. 215 milyon dolarlık bir yatırım bedeli olan projenin 3 kuleden oluşacağını kaydeden Özkök, "Birinci kulede 40-165 metrekarelik stüdyo ile 1 artı 1, 2 artı ve 3 artı 1'den oluşan 274 daire olacak. Altında ise yatay ofis ve ticari birimler olacak. İki kuleyi aynı anda başlatacağız. Üçüncü kuleye ise bölgedeki beklentileri doğrultusunda karar vereceğiz. Otel teklifi de var" dedi.

İnsanlar sıraya girecek

 Birinci blokta 3850 metrekare ofis, 6200 metrekare dükkan alanı olacağını belirten Özkök, burada banka, kafe, kuru temizleme, market gibi insanların günlük ihtiyaçlarını karşılayacak birimler olacağını kaydetti. İki yıl içinde metro geldiğinde Taksim'e 20 dakikada ulaşımın mümkün olacağını dile getiren Özkök, "G Plus insanlara para kazandıran, satın almakta sıraya girecekleri bir proje olacak. Ön taleplere bakıldığında yüzde 50'sini hemen satacakmışız gibi görünüyor" diye konuştu.

Pazarı biz belirleyeceğiz

 Güneşli'ye yatırımı alışkanlık haline getirdiklerini belirten Münir Özkök, 2-3 yıl içinde bölgede 4, 5'inci projesini yapan bir grup olmayı hedeflediklerini söyledi. Özkök şöyle devam etti: "Biz bu bölgede pazar belirleyici olacağız. İnsanlar önce Mar Yapı'ya gelecek ondan sonra başka projelere bakacaklar. Güneşli denince akla Mar Yapı gelecek. Buradaki yapı standardını artıracağız. Çıtayı yükselteceğiz. İstanbul'un parlayan yıldızı Güneşli olacak. Güneşli'nin yıldızı ise Mar Yapı."

G Plus İletişim bilgileri

Web: www.maryapi.com.tr

  • Etiketler:

Yorum Yaz