maritbet girişmaritbet
Maltepe’de “Tango” yapacak..!

Maltepe’de “Tango” yapacak..!

Birbirinden ilginç projeler hayata geçiren Dap Yapı, yine farklı konseptte tasarladığı Tango Kule’yi satışa çıkardı.

Birbirinden ilginç projeler hayata geçiren Dap Yapı, yine farklı konseptte tasarladığı Tango Kule'yi satışa çıkardı. Tangodan esinlenerek birbirine sarılarak dans eden erkek ve kadın figürünü andıran proje Dap Yapı'nın son projeleri için mesken seçtiği Maltepe'de yapılacak.

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, gerçekleştirdikleri projelerde tasarımlarla farklılaştıklarını belirterek, Dragos Royal Towers, Dap Royal Center, Dap Burgu ve Dap Dalga'nın ardından yine ilginç bir tasarım uyguladıklarını söyledi. Yılmaz, ‘tango'nun içinde insana ait birçok duyguyu barındıran ve Arjantin'den çıkan bir dans türü olmasının yanında, kelime anlamı olarak da Afrika kökenli ‘özel yer' anlamına geldiğini vurgulayarak, iç içe geçerek kenetlenen bina tasarımının, dış cephede camların renk oyunuyla beslenerek smokin giymiş bir erkek ve dore elbiseli kadın figürüne dönüştüğünü kaydetti.

Ziya Yılmaz, projenin tamamlandığında sanat eseri niteliği taşıyacağının ifade ederek, şunları söyledi:

“Kente farklı değerler katmaya çalışıyoruz. Türkiye'de ve dünyada olmayan projeleri yapmaya gayret ediyoruz. Bu nedenle maliyetlerimiz artıyor ama özveriyle projelerimizi yapıyoruz.”

Tır garajına proje

Tango Kule projesinin daha önceki projelerden biri olan Burgu Kule ile birlikte 10 bin metrekare arsa üzerinde yükseldiğini kaydeden Yılmaz, “Daha önce Tır garajı olan arsayı satın aldık. 70 milyon lira yatırımla projeyi hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Yılmaz, 30 ayda tamamlamayı planladıkları projede ön satışla konutların yüzde 40'ını sattıklarını belirterek, stüdyo ve 1+1'lerden oluşan projede modüler sistemle 2+1 ve 3+1 dairelerin de oluşturulabildiğini kaydetti. Yılmaz, projedeki prim beklentisinin ise yüzde 50'nin üzerinde olduğunu ifade etti.

Projenin mimarı olan Prof. Dr. Barbaros Sağdıç ise, özgün bir proje ortaya çıkardıklarını belirterek, “Bu da diğer projeler gibi İstanbul siluetindeki yerini alacak. Kentsel dönüşümün gündemde olduğun bir dönemde Dap Yapı da dönüşüme önemli bir katkı sunuyor” görüşünü dile getirdi.

179 bin liradan başlıyor

129 adet stüdyo ve 63 adet suit olmak üzere toplam 192 adet rezidans dairenin yer aldığı 21 katlı projenin 12 dükkandan oluşan özel bir çarşısı da mevcut. Stüdyo ve suit daireler istenildiği takdirde birleştirilip 2+1, 3+1, 4+1 şeklinde büyük bir daire olarak kullanılabiliyor. Modül dairelerin birleşmesiyle bir katın tamamını almak da mümkün. Projede 43 ile 79 metrekare arasındaki dairelerin fiyatları 179 bin liradan başlıyor, 399 bin liraya kadar çıkıyor. Projede yüzde 25 peşin, yüzde 75 banka kredisi veya yüzde 30 peşinle 36 aya kadar Dap finans sistemiyle ödeme kolaylıkları sunuluyor.

Çağlayan'da ofis yapacak

Ziya Yılmaz, sektöre örnek olacak projelerin altına imza atmak istediklerini belirterek, yeni yatırım planıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Maltepe Kartal aksında Dragos Royal Towers'da 4 kule, Royal Center'da 3, Burgu Kulede 2 ve Dalga Kule'de 2 bina inşa ediyoruz. Dalga Kule'nin yanında bir arsa daha satın aldık ve oraya 2-3 kulelik bir proje daha yapacağız. Ayrıca, Çağlayan'da Polisan Holding'in binasını yıktık ve orada ofis projesi yapacağız. Diğer projeler gibi bu da bir dönüşüm projesi olacak.”

Oturmadığın dönemde kirala

5 yıldızlı otel konforunda dekore edilen proje, işletme ve kullanım açısından değişik bir rota izleyecek. Yurt dışında hayli yaygın olan ancak ülkemizde henüz pek uygulanmayan ‘oturmadığın dönemde kirala' modeli projede uygulanacak. Haftalık, aylık ve yıllık kiralanabilen daireler profesyonel bir yönetim sistemiyle işletilecek ve daire sahipleri dilerlerse mevcut ve yeni yapılacak otellere ilaveten kendi yerlerini rezidans olarak kiralayarak ekstra gelir elde edebilecek.

Milliyet- Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dap Tango Kule görücüye çıktı
  • 07.04.2012 20:19

Dap Tango Kule görücüye çıktı

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Dap Tango Kule’yi tanıttı. Maltepe' ...

Dap Tango Kule Maltepe projesinde satışlar tamamlandı!
  • 22.01.2013 15:39

Dap Tango Kule Maltepe projesinde satışlar tamamlandı!

Dap Yapı, Dap Z Ofis Çağlayan projesinin ardından Maltepe’de hayata geçirdiği Da ...

Faizler yüzde 1'in altına indi! Konutta sonbahar rüzgarı başladı!
  • 01.10.2012 16:32

Faizler yüzde 1'in altına indi! Konutta sonbahar rüzgarı başladı!

Kredi faizlerinin yüzde 1'in altına inmesi konut satışlarını canlandırdı. Yılın ...

Tango ve Dalga Kule’de son fırsat! 50 ay vade, sıfır faiz imkanı!
  • 14.09.2012 17:23

Tango ve Dalga Kule’de son fırsat! 50 ay vade, sıfır faiz imkanı!

Orijinal tasarımlarıyla konut sektöründe farklı projeler geliştiren Dap Yapı, Ma ...

Dap Tango Kule ve Dalga Kule'de 50 ay 0 faiz!
  • 12.09.2012 16:43

Dap Tango Kule ve Dalga Kule'de 50 ay 0 faiz!

Orijinal tasarımlarıyla konut sektöründe farklılık rüzgarı estiren Dap Yapı, Mal ...

Tango Kule Dap Yapı'da fiyatlar 179 bin TL'den başlıyor!
  • 20.07.2012 13:24

Tango Kule Dap Yapı'da fiyatlar 179 bin TL'den başlıyor!

10 bin metrekare arsa alanına sahip olan Dap Tango Kule, Dap Yapı tarafından inş ...