maritbet girişmaritbet
Kurtköy Work Square 60 milyon dolarlık yatırımla yükseliyor!

Kurtköy Work Square 60 milyon dolarlık yatırımla yükseliyor!

Bostancı, Suadiye, Şaşkınbakkal, Erenköy, Kozyatağı, Küçükyalı gibi İstanbul'un Anadolu Yakası'nda çok sayıda projeler gerçekleştiren MVK Yapı da markalı konut rüzgarına uydu

 

Bostancı, Suadiye, Şaşkınbakkal, Erenköy, Kozyatağı, Küçükyalı gibi İstanbul'un Anadolu Yakası'nda çok sayıda projeler gerçekleştiren MVK Yapı da markalı konut rüzgarına uydu. Şirket Kurtköy'de bulunan arazilerine 60 milyon dolar değerinde 351 home ofis ve ticari alanlardan oluşan Work Square Projesi'ne start verdi. Projenin satışına ise eylül ayında başlanacak.

Work Square Projesi'ni Kurtköy'de Havaalanı bölgesinde 12 bin 366 metrekare arsa üzerinde konumlandırdıklarını kaydeden MVK Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ertürk Mavuk, ticari ve konut imarlı bir arsa olduğu için home ofis şeklinde projeyi planladıklarım söyledi.

Hafriyat çalışmaları haziran ayında başlayan projeyi 1 Eylül gibi satışa çıkaracaklarım anlatan Mavuk,"50 bin metrekare inşaat alam bulunan proje içinde 71 tane stüdyo daire, 182 tane 1+1,84 tane 2+1 ve 14 tane 3+1 olmak üzere 351 tane home ofis daire yer alıyor. Altında ise 6 bin 500 metrekarelik bir ticari alan oluşturuldu" dedi.

Projede ev ve ofis amaçlı kullanılabilen dairelerin yanı sıra, kat bahçeli daireler, lobi, her daireye özel bir depo alanı, spor merkezi, kapalı yüzme havuzu, hobi salonu, SPA, 350 araç kapasiteli kapak otopark, çocuk oyun alanları, toplana ve seminer salonları, 120 metrekareyi bulan teras bahçeleri, market, özel güvenlik sistemi bulunuyor.

Teslimi 6 ay erkene çekecek Mavuk, normal teslim tarihi 30 ay olarak belirlenen VVork Square projesini 24 ay ayda teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Havaalanı nedeniyle bölgede ancak 30 metre 50 santim yükseklikte yani 9-10 katlı proje yapılabildiğini söyleyen Mavuk, 50 metrekare'den, 180 metrekareye kadar farklı büyüklükteki dairelerin bulunduğu projede metrekare fiyatlarının ise 3 bin 300 TL ile 4 bin TL arasında olacağım kaydetti. Henüz satışa çıkmadıkları halde bölgede inşaat görenlerden bir talep gelmeye başladığım aktaran Mavuk, "Ne zaman satışa çıkacağını ve fiyat bilgisi almak isteyen çok sayıda kişi var. Günde 50'ye yalan arama alıyoruz. Bu nedenle satışa çıkmadan, daha önceden talepte bulunanlara bir öncelik tanımayı düşünüyoruz" açıklamasını yaptı. Arsa ile birlikte projenin yatırım değerinin ise 60 milyon dolan bulduğunu söyleyen Mavuk, arsayı 1993 yılında aldıklarım aktararak "Kurtköy'ü uzun zamandır takip ediyorduk. Biz arsayı aldığımızda havalimanı projesi bile gündemde değildi.

Burası Kurtköy Toplu Konutların ticari ihtiyacını karşılamak için o zaman belediye tarafından planlan yapılmış, planlı bir alandı. Belediyenin yaptığı ihaleden arsayı satın aldık" diye konuştu. Tago Mimarlık tarafından projesi yapılan Work Square'ın, mimarisiyle bölgeye değer katacak ve aynı zamanda diğerlerinden ayrışacak bir proje niteliğinde olduğunu savunan Mavuk, "Kurtköy'de simge olacak bir bina yapmak istedik.

Çünkü tam Kurtköy'ün girişinde havalimanı kavşağında. Kurtköy'e gelenleri karşılayacak bir bina. Bu nedenle proje çalışması neredeyse 2 yıl sürdü" dedi.

Kurtköy'e ikinci bir proje daha yapacak Mavuk, İstanbul'a geldikleri tarihten bu yana hep Anadolu Yakası'nda projeler yaptıklarım bundan somaki süreçte de Anadolu Yakası'nda proje yapmaya devam edeceklerini söyledi. Kurtköy'de ikinci bir konut projesi daha yapacaklarım anlatan Mavuk, "Sancaktepe'de planlıyoruz. 15 bin metrekarelik bir arsa üzerinde yapılacak" dedi. Mavuk, gayrimenkul firması oldukları için 10 yıllık bir dönem içinde GYO'ya dönüşmeyi planladıklarını ona yönelik olarak da ticari gayrimenkul portföyü oluşturmayı planladıklarım söyledi. Mavuk, "Buna yönelik olarak Çorlu'da lojistik merkezi planlıyoruz. Şu anda projesi yapılıyor. Sadece konut projeleri de değil aynı zamanda ticari gayrimenkul portföyümüzü büyütme anlamında çalışmalarımız olacak" diye konuştu.

Malatya'da kuruldu 1972 yılında bu yana İstanbul'daki projelere ağırlık verdiklerini kaydeden Mavuk, inşaata sektörüne girişlerinin ise 1961 yılında Malatya'da ticaret ile uğraşan ise dedesi Hacı Ahmet Mavuk tarafında gerçekleştiğini ifade ederek, "1961-1972 yıllan arasında Malatya'da Buğday Pazan, Bakırcılar Çarşısı gibi Malatya'nın ilk toplu işyeri projeleri, yürüyen merdivenli- asansörlü ilk modern iş merkezi ve ilk apartmanı da dahü olmak üzere pek çok konut ve işyeri inşaatı yaptı" dedi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın ilk sürüşünü gerçekleştirdi
  • 03.10.2022 10:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın ilk sürüşünü gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tören öncesinde metro hattının Kur ...

Ayport Residence projesinin tanıtım filmi yayında
  • 14.03.2014 14:10

Ayport Residence projesinin tanıtım filmi yayında

Aydınoğlu İnşaat'ın Ayport Residence projesinin tanıtım filmi emlaktasondakika.c ...

Silkroad Residence Kurtköy tanıtım filmi yayında
  • 02.01.2014 13:43

Silkroad Residence Kurtköy tanıtım filmi yayında

Kurtköy'de inşa edilmekte olan Silkroad Residence projesini yakından tanımak içi ...

Kurtköy Siltaş Teras Park örnek dairesi
  • 03.01.2014 16:30

Kurtköy Siltaş Teras Park örnek dairesi

Siltaş Yapı tarafından Kurtköy'de inşa edilen Teras Park'dan örnek daire görsell ...

Kurtköy Siltaş Teras Park görselleri
  • 03.01.2014 16:28

Kurtköy Siltaş Teras Park görselleri

Siltaş Yapı tarafından Kurtköy'de inşa edilen Teras Park'dan kareler ...

DUMANKAYA CADDE
  • 07.10.2011 16:21

DUMANKAYA CADDE

Dumankaya İnşaat tarafından Kurtköy'de inşa edilen Dumankaya Cadde projesinde ye ...