maritbet girişmaritbet
Konutta sonbahar sezonu açılıyor! En yeni projeler!

Konutta sonbahar sezonu açılıyor! En yeni projeler!

Gayrimenkul şirketleri yeni sezona hazır. Bayram sonrasında birbirini ardına yeni projeler görücüye çıkmaya başlayacak

 


Kaynak: Bülent YOLDAŞ/Sabah Emlak
 
Artık yaz ayları geride kaldı, sonbahar kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Yaz tatili rehaveti, iş ve eğitim hayatında olduğu gibi emlak piyasasında da yerini hareketliliğe bırakıyor. Anayasa referandumu ve bayramında sona erecek olmasıyla birlikte eylül ortalarından itibaren emlak piyasasında haraketlilik daha da artacak. İnşaat şirketleri piyasadaki hareketliliği değerlendirmek için bu dönemde yeni projelerini birbiri ardına vitrine çıkartmaya hazırlanıyor. Gerek rekabetin üst seviye çıkmış olması, gerekse de Türk inşaat sektörünün kısa zamanda kaydettiği gelişme yeni projelere de yansıyor. Şirketlerin eylül ortalarından itibaren tanıtımını yapacağı ve satışa sunacağı projeler özellikleri itibariyle de adeta birbiriyle yarışacak. İstanbul'da satışa sunulacak bu projeler, temalı konseptleriyle, çevre dostu özellikleriyle ve yaratıcı mimari özellikleriyle ev sahibi olmak isteyenlere birbirinden farklı bir çok seçenecek sunacak.
 
Sur Yapı, Çamlıca'dan 360 derece İstanbul'u seyrettirecek
SUR Yapı, bin 50 konutluk Çamlıca projesinde son aşamaya geldi. Sur Yapı, 21 Eylül'de yapacağı tanıtım toplantısıyla Çamlıca projesinde satışlara başlayacak. Tantavi Tüneli'nin yanında 123 bin ve 32 bin metrekarelik iki parsel üzerinde gerçekleştirecek projede, parsellerden büyük olanında toplam bin 50 konut inşa edilecek. Yaklaşık 150 metre yüksekliğinde 40'ar katlı ikiz rezidans kulesi ve 6 ila 13 kat arasında değişen bahçe katlı yatay konut bloklarından oluşacak projede, dairelerin metrekare fiyatları 5 bin ile 6 bin TL arasında değişecek. Parsellerden küçük olanın üzerinde ise 25-30 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip bir alışveriş merkezi ile bir ticari ofis bloğu inşa edilecek. Projenin bütününden yaklaşık 550 milyon dolarlık bir satış geliri bekleyen Sur Yapı, bu projeden yıl donuna kadar da 100 milyon dolar gelir hedefliyor. Projenin Doğu yönünde Şile ormanları, Güneyde, Adalar ve Marmara manzarası Kuzeyde ise Boğaz hattı silüeti yer alıyor.
 
Teknik Yapı'dan ekimde Kartal Samandıra'ya yeni proje geliyor
KARTAL'DA birçok projeye imza atan Teknik Yapı, yine Kartal'da Samandıra yakınlarında yeni bir projeye başlayacak. Teknik Yapı'nın tasarım aşamasında olan ve ekim ayında tanıtımını yaparak satışa sunacağı konut projesinde 300 ile 500 arasında daire yer alacak. Farklı bir mimari konsepte sahip olacak projede yeşil ve doğa konseptinin öne çıkacağı belirtiliyor.
 
DAP Royal Center'da prens adalarına karşı golf oynanacak
DAP Yapı'nın, Maltepe'de inşaatına başladığı 120 ve 140 metre yüksekliğindeki iki yeni kule, 210 konutu barındıracak. 4000 metrekarelik göletin üzerinde yükselen Dap Royal Center 20'nci katında Prens Adaları'na karşı golf oynanabilecek. Dap Yapı, Royal Center projesinin tanıtım toplantısını 14 Eylül'de Çırağan Sarayı'nda gerekleştirecek.
Dragos'taki gibi yelken konseptinde olacak rezidans kulelerde büyüklükleri 62 metrekare ila 260 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor. 4.000 TL - 6.500 TL fiyat aralığından satışa çıkacak projede binada yaşayanların dairelerine sandalla gelip gideceği göletin yanı sıra 5 bin metrekare açık ve kapalı alanlı sosyal tesis de inşa edilecek. İki kulenin ortasında yer alacak 13 katlı bina ise Dap Yapı'nın Genel Müdürlük binası olarak kullanılacak. Proje 30 ayda tamamlanacak.
 
Delta, Boğaz'da iki köprüyü gören lüks villalar yapıyor
ATAKÖY Konakları'nın yatırımcısı aynı zamanda tekstil ve turizm gibi alanlarda da faaliyet gösteren Delta Proje Yatırım Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Delibalta, Çengelköy sırtlarına 35 lüks villa dikecek. ‘Delta Konakları' adlı projeyi kat karşılığı alan Delta İnşaat projenin inşaatına başladı. Köprünün her iki ayağını da gören lüks villaların yer alacağı projede İtalyan mimarlarla çalışılıyor ancak projede Osmanlı mimarisi hakim olacak. Lüks villaların yılsonuna kadar satışa çıkartması bekleniyor.
 
Marmara Royal Residence bayramdan sonra satışta
ÖZKA Ortaklar İnşaat Pendik Gözdağı mevkiinde Marmara Royal Residence projesine start veriyor. Bu ay içinde Bayram'dan hemen sonra tanıtımı yapılacak projedeki daireler, bin 800-2 bin TL ortalama metrekare fiyatıyla satışa sunulacak. 220 konuttan oluşan Marmara Royal residence projesi 13 katlı 2 blokta 2+1, 3+1, 1+1 ve 1+1 dubleks dairelerden oluşacak. 7 bin 500 metrekare arsa üzerinde yükselecek olan projenin iki katında da ticari alanlar bulunacak. Projede ayrıca, açık ve kapalı yüzme havuzu, sinema salonları yer alacak. Marmara Royal Residence projesinde resepsiyon ve rezidans hizmetleri de verilecek.
 
 
Ağaoğlu 'My World Europe' ile My konseptini Avrupa'ya taşıyor
Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) iştiraki Emlak Konut GYO'ya ait, Ayazma'daki 202 bin metrekarelik arsa üzerine proje yapma ihalesini kazanan Ağaoğlu İnşaat, My World Europe projesini 24 Eylül'de satışa çıkartacak.
Ağaoğlu'nun 3 bin 80 konuttan oluşan My World Europe projesinde 17 blok ve 20 ikiz villadan yer alacak. 9 delikli mini golf sahasının da bulunacağı projede 130 metre uzunluğunda ve bin 600 metrekare büyüklüğündeki yüzme havuzu Türkiye'de bir konut projesinde bugüne kadar inşa edilen en büyük yüzme havuzu olacak. Ağaoğlu My World Europe'da yapılacak kojenerasyon santralinde enerji üretilerek, artan enerji dışarıya satılacak. Böylece rezidansta yaşayanlar elektrikten yüzde 20'ye kadar tasarruf edecek.
Projede alanları 100 ila 150 metrekare arasında değişen 47 dükkanı da içeren 13 bin metrekare alanlı bir AVM bulunuyor. İstinye Park tarzı dükkanlar bir meydanın etrafında toplanacak. Çarşının sitede oturanlara ve bölgedeki üst gelir grubunun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanması düşünülüyor.
 
Dumankaya Atmosfer Kurtköy'ü yeşil bina konseptiyle tanıştırıyor
Dumankaya İnşaat Kurtköy'ün merkezinde Atlantis Alışveriş Merkezi'nin hemen yanında inşa edeceği Dumankaya Atmosfer'in ön satışlarına başladı. Dumankaya Cadde perojesinin lansmanını öne çeken Dumankaya İnşaat, Atmosfer projesini yakında satışa sunacak. Dumankaya Atmosfer'de daire fiyatları 88 bin TL ile 198 bin TL arasında olacak. Dumankaya Atmosfer'de 376 rezidans daire bulunuyor. Projede ayrıca 7 adet de ticari ünite bulunacak. proje alannın yüzde 70'i yeşil alan ve sosyal donatı alanlarından oluşacak. Atmosfer, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından geliştirilmiş Çevre Dostu Bina (LEED) sertifikasına da sahip olacak. Projede, 40-66m2'lik stüdyo, 60-86 m2'lik 1+1, 90-99 m2'lik 2+1 ve son olarak da 154 m2'lik home office konutlar bulunuyor. Dumankaya Atmosfer'deki stüdyo dairelerdeki ön satış fiyatları 88 bin ile 131 bin TL arasında değişirken 1+1'lerde 136 bin TL ile 182 bin TL, 2+1'ler de ise 198 bin TL ile 231 bin TL arasında değişiyor.
 
Eria Partners, Norman Foster'ın kulesini Levent'e dikecek
Levent'teki Renault Mais arazisini Kazak Landmark'tan devralan EriaPartners - Pramerica ortaklığı, arazi üzerine tahmini 230 milyon euroluk yatırımla karma bir proje gerçekleştirmek için gün sayıyor. Amerikalı mimarlık ofisi Foster&Partners'ın Landmark için hazırladığı proje (yandaki resim) revize edilerek, Eria - Pramerica ortaklığı tarafından inşa edilecek. İstanbul'un en yüksek binalarından birisi olacak projenin 230 milyon euroya mal olacağı tahmin ediliyor. Eria Partners yetkilileri projenin detayları hakkında bilgi vermezken arsada çelik yapıdan bir satış ofisi oluşturuldu. Yakın gelecekte projenin detaylarının açıklanması ve satışlara başlanması bekleniyor.
 
RDS İnşaat Star Towers projesini bu ay içinde satışa çıkartıyor
Tekstilci Nedim Özbek'in kurduğu RDS İnşaat, Esenyurt'ta 582 konutluk Star Towers projesine başlıyor. Bu ay içinde resmen satışa çıkması planlanan projede 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde daireler yer alacak. Proje 27 katlı 3 blok ve 18 katlı 2 bloktan oluşuyor. 183 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan proje içinde konutların yanı sıra, 25 bin metrekarelik alışveriş merkezi, belediye hizmet binası ile cafe ve restoranlarda yer alacak. Dairelerin metrekare satış fiyatlarının bin 300 ile bin 600 TL arasında olduğu projede 2+1 daireler 148 bin lira, 3+1 daireler 210 bin liradan satılacak. Projenin 13'üncü katında yer alan ortak sosyal alanda çocuk oyun alanı, sohbet köşeleri bulunacak. Burada, projede yaşayan ailelerin kaynaşması, birlikte çayını kahvesini içip, maçlarını seyredebilmesi hedefleniyor. Ayrıca proje içinde kadınlara özel yüzme havuzu, sauna, fitness alanları da bulunuyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz