maritbet girişmaritbet
Konutta konseptin sağlamsa satış sorunun yok!

Konutta konseptin sağlamsa satış sorunun yok!

Kimi kelebeği, kimi burguyu, kimi elipsi, kimi uçan bahçeleri, kimi kraliyet saraylarını, kimi de İstanbul Boğazı'nı konsept alıyor... Farklı mimarileriyle dikkat çeken projelerin sayısı hızla artıyor. Daire fiyatları ise 149 bin liradan başlayıp milyon dolarlara çıkıyor...

Kaynak: Bülent Ekimci /Para Dergisi

Otomobilde olduğu gibi konutta da 'standart' sunulan özellikler giderek çoğalıyor. Artık hemen her sitede açık ve kapalı yüzme havuzları, yürüyüş, koşu ve bisiklet parkurları, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları, Türk hamamı, saunalar, fitness merkezleri gibi sosyal donatı alanları bulmak mümkün. Biraz daha fark yaratmak isteyen projelerde market, kafe-restoran alışveriş merkezi ve dinlenme alanları da standart hale gelmiş durumda. Hatta bazılarında 24 saat hizmet veren sağlık merkezi bile var...

İşte bu tür özellikler bütün projelerde standart hale gelince, inşaat şirketleri farklılaşmanın yolunu konsept projelerde buldu. Yukarıda saydığımız sosyal donatı, kafe-restoran gibi özellikler elbette bu projelerde de var. Konsept projeleri farklı kılansa mimari anlayışları...
 

SEKİZ KONSEPT PROJE

Bu hafta yedisi istanbul'da, biri de İzmir'de olmak üzere sekiz konsept projeyi ele aldık. Peki bir projeyi konsept ya da tematik kılan ne? Bu örneğin, Bosphorus City'de olduğu gibi İstanbul Boğazı'nın küçük bir benzerini yapmak olabiliyor. Ya da bir kelebeğe benzetmek... Sultanahmet'teki kubbe ve minareleri, Türk kırsallarını konu edenler de var.
Yine İstanbul'un katmanlarını ve dinamizmini anlatan ya da burgu şeklinde yükselen projeler, mimarlığın sırırları kadar insanın hayal gücünü de zorluyor. Su, yelken, sahil, gökyüzü teması ve kraliyet konseptiyle inşa edilen projeler de oldukça farklı gözüküyor.
İşte belli başlı konsept projelerin özellikleri ve fiyatları...
 

BOSPHORUS CITY

Sinpaş GYO, Küçükçekmece'deki Bosphorus City projesiyle İstanbul'un "ikinci boğaz" şehrini inşa ediyor. 26 bin metrekare alana sahip ve 720 metre uzunluğundaki suni boğazıyla dikkat çeken projede, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri de unutulmamış. 246 bin metrekare arazi üzerine geleneksel ve modern mimarinin bir arada sunulduğu projede Ortaköy, Beylerbeyi, Rumeli Hisarı, Kandilli, Emirgan, Kanlıca, Istinye, Yeniköy, Paşabahçe gibi semtler ve bu semtlerde bulunan yalıların benzen sahiplerini bekliyor.

Rezidans hizmeti sunulan Yeditepe Kuleleri'nde 62 ile 208 metrekare arasında 13 farklı 1 + 1, 2+1 ve 2+1 penthouse daire seçenekleri sunuluyor. Yalı Apartmanları'nda 197 ile 254 metrekare arasında 7 farklı 4+1; Saraybahçe Evleri'nde ise 126 ile 222 metrekare aralığında 11 farklı 2+1, 3+1,3+1 dubleks ve 3+1 penthouse daire seçenekleri var. Ortaköy Residences'ta 60 ile 175 metrekare aralığında süit, 2+1 ve 2+1 delüks; Erguvan Evleri'nde ise 118 ile 235 metrekare arasında 2+1, 3+1 ve 3+1 teraslı daireler bulunuyor. Göl Kule Residences'ta da 73 ile 175 metrekare arasında 1+1,2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunuluyor.

Şimdiye kadar 2 bin 400 dairenin satıldığı projenin birinci ve ikinci etabında 650'den fazla ev sahiplerine teslim edildi.
Satılık 296 ev 84 ay vade ve bin 200 liradan başlayan taksitlerle satışa sunuluyor. Fiyatlar 190 bin 785 ile 2 milyon 881 bin 475 lira arasında değişiyor.
Kumsalı bulunan açık yüzme havuzu, kapalı yüzme havuzu, plaj voleybolu, street ball, mini golf, bovüng, bilardo, dans salonları, tenis kortları, squash, basketbol sahaları, pilates, yoga alanları, fitness merkezi, Türk hamamı, sauna, yürüyüş-koşu ve bisiklet parkurları, sergi alanı, okuma köşeleri, engelli ulaşımı, anaokulu, çocuk kulübü, tırmanma duvarı gibi sosyal olanaklar bulunan projede parklara, meyve bahçelerine, çay bahçelerine, restoran ve kafeteryalara, çarşıya, sağlık kulübüne, eczane ve kuaför gibi ticari ünitelere de yer verilmiş.
 

KELEBEKIA

Sinpaş Yapı'nın İstanbul Sancaktepe'de inşa ettiği Kelebekia projesi, kelebek formundaki konseptiyle dikkat çekiyor. Projenin ortasında yine kelebek şeklinde bir gölet yer alıyor. Yaklaşık 47 dönüm arazi üzerine inşa edilen projede 440 konut bulunuyor. 70 ile 143 metrekare arasında 1 + 1, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin fiyatı 177 bin ile 357 bin lira arasmda değişiyor. 31 Mayıs'a kadar kampanya yapan firma, peşinatı ve taksitleri 18 ay sonraya erteliyor. Sahiplerine 2012'de teslim edilmesi planlanan projeden, teslimattan sonra 120 ay vade ve aylık bin 670 lira sabit ödeme avantajından yararlanmak mümkün. 60 ay vade için aylık yüzde 0.69, 120 ay vade içinse yüzde 0.77 faiz uygulanıyor, ödeme yapılmayan süre için vade farkı talep edilmiyor.
İnşa edildiği Sancaktepe'de niş bir proje olarak ön plana çıkan Kelebekia projesindeki 22 bin metrekarelik yeşil alan ve 4 bin metrekarelik kelebek şeklindeki biyolojik gölet, doğayla iç içe yaşam olanağı sunuyor. Yarı kapalı yüzme havuzu, güneşlenme alanları, vitamin bar, kafe, fitness, sauna, buhar odası, çocuk havuzu, kulüp ve oyun alanları, tenis kortları, yürüyüş ve koşu parkuru, street ball gibi sosyal donatılara yer verilen projede açık ve kapalı otopark alanları da bulunuyor.
 

VARYAPMERIDIAN

Hem rezidans hem iş merkezi konseptiyle İstanbul Ataşehir'de inşa edilen Varyap Meridian, LEED (Enerji ve Çevre Tasarımında öncülük) sertifikası alan Türkiye'nin ilk yeşil karma konut projesi olarak karşımıza çıkıyor. Projedeki binalar, Sultanahmet'in kubbe ve minarelerinden Le Corbusier'in Türk kırsallarını konu ettiği çizimlerine çeşitli eserlerden esinlenilerek oluşturulmuş. "2010'de Dünyanın En İyi Mimari Projesi" olarak seçilen projede, 20 ile 61 kata sahip 5 kulede bin 500 rezidans ve 50 bin metrekarelik kiralık alana sahip bir iş merkezi ve yatay Meridian for Business ofis blokları yer alıyor.
Projenin konut bloklarındaki rezidans daireler 2 yıl önce satışa çıkmıştı. B, C, D ve E bloklardaki rezidans dairelerin çoğu satıldı. D ve E bloklardaki dairelerin de satışı tamamlandı. Varyap Meridian Grand Tower'daki 1 +1,2+1,3+1 ve 4+1 dairelerin satışı ise devam ediyor. Projeden yüzde 1 peşinat ödeyerek ve yüzde 75 banka kredisi kullanarak konut sahibi olmak mümkün. Firma, kalan yüzde 24'lük kısmı yüzde 0.44 faizle vadelendiriyor. Yüzde 50'sini peşin ödeyene de yine aynı faizle vade uygulanıyor.
Varyap, Meridian for Business'taki 45 ile 1.000 metrekare arasında değişen ofisleri de geçen hafta satışa çıkardı. Yoğun talep üzerine ofislerin satışının açık artırma yöntemiyle yapıldığı açıklandı.
Projede daire sahiplerine özel kapalı yüzme havuzu, kafeterya, fitness salonu, sauna, buhar odası ve soyunma odalarından oluşan sosyal tesisin yanı sıra 2 açık yüzme havuzu, bisiklet park alanları gibi sosyal olanaklar sunuluyor.
 

DAP BURGU KULE DAP

Yapı'nın istanbul Maltepe'de E5 ile sahil yolu arasmda iç ve dış mimarinin sınırlarını zorlayarak tasarladığı DAP Burgu Kule projesi, iki bodrum kat üzerinde zemin ve 18 katlı simetrik 2 kule şeklinde inşa ediliyor. Dış mimari farklüığının yam sıra iç mimaride de lobiden itibaren 5 yıldızlı otel konforunda dekore edileceği açıklanan proje, yine DAP Yapı'yla özdeşleşen su konseptiyle inşa ediliyor. Dört mevsim açıhr-kapanır yüzme havuzu bulunan projede, bir bloğun tepesinde helikopter pisti de mevcut. Kulelerin mimarisinden dolayı her katında pratik yaşamı ön plana çıkaran minimal ve kullanışlı çözümler üretilen projede, 1+0,1 + 1 ve 2+1 daire seçenekleri sunuluyor. 42 ile 103 metrekare arasında 1 +0'den 2+ l'e 6 farklı tipteki 246 dairenin fiyatı 149 bin liradan başlıyor.
DAP Burgu Kule'de konut sahibi olanlar "oturmadığın dönemde kirala" modeliyle ekstra kazanç elde edebilecek. Açık ve kapalı aktivite alanları bulunan projeye yatırım yapanlar, 150 metre mesafedeki DAP Royal Center'ın sosyal alanlarından da yararlanabilecek.
 

DAP ROYAL CENTER

DAP Yapı'nın İstanbul Maltepe'de "Royal" yani kraliyet konsepti ve su, yelken, sahil, gökyüzü temasıyla inşa ettiği DAP Royal Center, 27 ve 30 katlı iki kule ile hemen yanında 13 katlı bir iş merkezinden oluşuyor. Firmanın diğer projelerinde olduğu gibi yeni "su" konseptiyle desteklediği proje, 4 bin metrekarelik bir göletin içinde yükseliyor. Su konseptinin farklı tasarımlarla bir arada kullanıldığı projede, tüm daireler deniz olmasa bile gölete ya da havuzu görecek şekilde konumlandırılmış. 6'ncı kattan itibaren denizi de görmek mümkün.
62 ile 260 metrekare arasında 1 + 1'den 4+ l'e 6 tipteki dairelerin fiyatı 308 bin ile 1 milyon 300 bin lira arasında değişiyor. Projeden hiç peşinat ödemeden 120 aya kadar banka kredisi kullanarak ya da firmanın yine peşinatsız 48 aylık vadesiyle ev sahibi olmak mümkün.
Yüzme havuzu, spor salonu, bahçeler, kameriyeler, oyun salonları gibi sosyal olanaklar bulunan projenin 20'nci katında ise golf oynama ayrıcalığı sunuluyor.
 

DUMANKAYAİKON

Dumankaya İnşaat'ın İstanbul Göztepe'de inşa ettiği Dumankaya Ikon, 40 ve 41 katlı üç kulenin elips şeklinde birleşmesiyle oluşuyor. Üç bloğu birbirine bağlayarak farklı mimari bir konsepte bürünen projenin 12 ve 22'nci katlarında bulunan kat bahçeleri de fark yaratıyor. 40 ve 41'inci katlardan itibarense tüm İstanbul'u seyretme olanağı var. Dumankaya Ikon, 149 metre yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek rezidans projelerinden biri olmaya da aday.

Toplam bin 53 rezidans dairenin büyüklüğü 31 ile 193 metrekare arasmda değişiyor. 1+0 stüdyodan 3+l'e 12 farklı tipteki dairelerin fiyatı 171 bin liradan başlayıp 1 milyon 207 bin liraya kadar çıkıyor. 77 ile 152 metrekare arasındaki stüdyo, 1+1 ve 2+1 home ofislerin fiyatı ise 370 bin ile 761 bin lira arasında. Dumankaya İnşaat, peşinatsız ve gelecek yılın sonunda bir ara ödeme yapmak koşuluyla 120 aya kadar vade seçenekleri de sunuyor.

Business lounge'tan laundry'ye, teknik bakım ve onarımdan 24 saat profesyonel resepsiyona, posta hizmetlerinden güvenliğe geniş bir rezidans hizmeti sunulacak olan projede, fitness salonu, futbol ve basketbol sahaları, kapalı ve açık yüzme havuzu, çocuk havuzları gibi sosyal olanaklar da unutulmamış. Kapalı otoparkı bulunan projenin giriş katlarında alışveriş birimleri, güzellik salonu, kuru temizleme, kafeterya gibi birimler bulunuyor.


ISTANBLOOM

Esin Yapı'nın İstanbul Zincirlikuyu'daki Kore Şehitleri Caddesi'nde inşa ettiği 46 katlı Istanbloom projesi, İstanbul'un katmanlarını ve şehrin dinamizmini sembolize eden yapısıyla göze çarpıyor.
özgün tasarımı ve hareketli çizgileriyle dikkat çeken projede 165 konut ve 31 ofis yer alıyor. 107.90 ile 306.20 metrekare aralığındaki 1 + 1, 2+1, 2.5+1, 3+1, 3.5+1, 4+1 ve 4.5+1 daire seçeneklerinin fiyatı 500 bin dolardan başlayıp 2 milyon dolara kadar çıkıyor.
Yaklaşık 15 dönüm arazi üzerinde inşa edilen projenin 5 bin metrekaresi yeşil alan olarak ayrılmış. Tamamlandığında LEED Gold sertifikası almaya hazırlanan projede, kurulacak su arıtma tesisiyle musluktan su içilebilecek, atkı sular biriktirilerek yeşil alanların sulamasında kullanılacak. Güneş panelleri de bulunan projenin, yüzde 30 su ve yüzde 20 enerji tasarrufu sağlaması planlanıyor. Projedeki çamaşırhane ve kuaför gibi ticari ünitelerden elde edilecek gelirse binanın yönetim giderlerinde kullanılacak.
Istanbloom'da sağlık, mesaj ve uyandırma servisi, araç veya uçak kiralama, taksi, shuttle, araba yıkama ve kuru temizlemenin yanı sıra kuaför, terzi, vale servisi, aşçı ve garson kiralama, parti desteği, catering gibi hizmetler sunulacak. Bahçe katlı konut sahiplerine ise uçan bahçeler vaat ediliyor.
Mini market, kafeler, çiçekçi, şarküteri, manav ve ATM'lerin yer aldığı bir çarşıya da yer verilen projede, açık ve kapalı yüzme havuzları, buhar ve masaj odaları, sauna, spor salonu, bilardo ve masa tenisi, çocuk oyun odaları, müzik ve lounge alanları ve kapalı otopark gibi sosyal olanaklar sunuluyor.
 

FOLKART TOVVERS

Farklı bir mimari konseptle inşa edilen Folkart Tovvers, Avrupa'nın 5'inci yüksek ikiz kuleleri olmaya aday bir proje. Folkart Yapı'nın İzmir Bayraklı'da gerçekleştirdiği proje, 200 metre yüksekliğinde 40 katlı iki kuleden oluşuyor. İş ve ev hayatını bir araya getiren projenin 8 ve 18'inci katları arasında, büyüklüğü 80 ile 220 metrekare arasında değişen 1 + 1'den 4+1'e farklı tipte rezidans daire seçenekleri sunuluyor. Ofis katları ve rezidans dairelerinde metrekare fiyatları 2 bin 500 dolar olarak açıklandı.
Folkart Tovvers'ta 3 bin 500 metrekare alana kurulu spor kompleksi, 24 saat acil sağlık ve servis hizmeti, 24 saat temizlik ve teknik kadro, housekeeping, araç yıkama, otopark, vale parking gibi hizmetler sunulacak.
Çarşı kısmında ise kafe, restoran, alışveriş alanları, lounge, banka ATM'leri, terzi, eczane, kuaför, lostra salonu, kuru temizleme gibi ticari ünitelere yer verilmiş. Kule girişlerinde kartlı sistem kullanılacak. Otoparka ise OGS sistemiyle girilecek. 24 saat güvenlik ve danışma hizmeti sunulacak.
Projenin 6'ncı katında yer alan 2 bin 200 metrekaresi kapalı, 2 bin metrekaresi açık sosyal tesislerde açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness, sauna, tenis-basketbol kortu, buhar banyosu, Türk hamamı, jakuzi, aerobig, yoga, masaj ve çocuk kulübü gibi sosyal olanaklardan ev sahipleri ve kiracılar indirimli üyelik avantajıyla yararlanabilecek.
Evlere parmak iziyle girilecek projenin 18'inci katında ise kafe, seyir ve dinlenme amaçlı özel bir teras bulunuyor.

 

Ziya YILMAZ / DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

"Yelkene benzeyen kuleler diye kime sorsanız bilir

Konut üretmeye 1990'lı yıllarda başladık. 0 günden bu yana hep "fark yaratan" binalar inşa ettik. Olgunluk dönemimizin eseri dediğimiz Dragos Royal Tovvers, sektörün en prestijli projeleri arasında yerini aldı.
Şirketimizin ününü yurt dışına kadar taşıdı.
Türkiye'de orijinal tasarımları olan, gelecek nesillere kalacak ve değerini uzun yıllar boyunca koruyacak binalar inşa etmek istedik. Tüm projeler önce benim zihnimde şekillendi, sonra da işinin ehli mimarlar tarafından çizilerek hayata geçirildi. Ev sahibi olmak birçok kişi için en önemli yaşam hedeflerinden biri ve bu gerçekleştiği zaman kişinin belli bir ekonomik seviyeye ulaştığının da göstergesi. Örneğin yapılan bazı araştırmalarda ev "kendini ifade ve kimlik" aracı olarak tanımlanıyor. Konutun algılanan statüsü yükseldikçe, sahibinin de algılanan sosyal ve ekonomik sınıfı yükseliyor. Gerçekleştirdiğimiz projeler, seçkin bir alıcı kitlesine hitap edecek şekilde üretilmiş butik projelerdir ve standart konut kategorisinde değerlendirilemez. Tasarımı, görünümü, kullanılan malzemeler ve işçilik gibi detaylarıyla her anlamda kalitesini yansıtmaktadır.
Binalarımızın projelendirme süreci 2-3 yıl sürüyor; üstüne bir o kadar da inşaat aşaması ekleniyor. Sadece dış cephenin renk ve tasarımıyla 8 ay uğraştığımız oluyor. Bu işler için 100 kişi civarında mimari kadro görev yapıyor. Tüm projelerimizin yanındaki/yakınındaki binalardan kolaylıkla ayırt edilecek mimarileri olduğunu görüyorsunuz. İz bırakan ve zihinlerde yer eden tasarımlar üretmek, her mimarın mutluluk kaynağıdır. Projelerimizde hayat başladığında, görünümü ve kalitesiyle öne çıkan tüm üretimlerimiz çevreye katma değer sağlamıştır. Ülkemizin tarihi ve kültürel dokusuna ilaveten, görkemli ve estetik binalar inşa etmekle önemli bir misyon üstlendiğimizi düşünüyoruz. Projelerimiz, çirkin yapılaşmanın ve çarpık zihniyetle inşa edilen binaların yanında bir tablo gibi durmaktadır. MaltepeDragos sahilinde konumlanan projelerimiz, Türkiye'de inşaat sektörünün bir nevi gelişim sembolüdür.


 

  • Etiketler:

Yorum Yaz