maritbet girişmaritbet
Konutta en yüksek primi rezidanslar yapıyor!

Konutta en yüksek primi rezidanslar yapıyor!

İstanbul'da lüks rezidanslarda aylık kiraların 20 bin euroyu bulması bu alandaki yatırımlara değer katıyor. Gayrimenkulde en kârlı yatırım aracına dönüşen rezidanslar yüksek kira getirisiyle ev sahiplerine en hızlı geri dönüşü sağlıyor

Kaynak: Dilek TAŞ / Sabah

Lüks emlakta Avrupa ile yarışan İstanbul'da rezidanslarda aylık en pahalı kiralar şehrin merkezi yerleri dışında satılan 1 + 1 daire fiyatına ulaştı. Maçka'da Swissotel'in işleteceği ve renove edilen Swiss Living projesinde en pahalı kira fiyatının 20 bin euro + KDVyi bulması İstanbul'da lüks emlağın geldiği noktayı göstermesi açısından önem taşıyor. Yüksek kira getirisiyle yatırımcılarına en kısa zamanda geri dönüş sağlayan rezidanslar son yıllarda en çok tercih edilen yatırım aracı haline geldi.

Hem yatırımcısına hem de ev sahibine kazandıran rezidans projelerindeki satışlar diğer gayrimenkul projelerine göre daha yavaş gerçekleşse de yatırımın geri dönüşü açısından önemli bir avantaj sağlıyor. Bu nedenle de yerli ve yabancı zengin bireysel yatırımcılar rezidans projelerinin vazgeçilmezleri haline geldi. Sanatçılar, futbolcular ve işadamları rezidans projelerinin vazgeçilmez yatırımcıları olurken üst düzey yöneticiler ve expatlar ise yüksek kiralı bu projelerin vazgeçilmez kiracılarını oluşturuyor.


Şu anda İstanbul'daki en yüksek kira getirişi bu ay sonunda kapılarını açacak 20 bin euroluk Swiss Living'de olacak. Fiba grubunun yatırımcısı olduğu projede diğer lüks projelerden faklı olarak sadece kiralama yapılıyor.
İstanbul'daki diğer lüks projelerde ise bireysel yatırımcılar kira getirişi elde etmek amacıyla rezidansları satın alıyor.


Meridian'da en pahalı kira 7 bin 500 euro olacak İstanbul'da kira fiyatı ile en pahalı daire olacak projenin dışında yaşamın başladığı diğer rezidans projelerindeki kiralar ise değişkenlik gösteriyor. Mecidiyeköy'deki Kempinski Astoria Residence'da en büyük daire olan 240 metrekarelik 3+1 daire kiraları 11 bin euro.


Levent Loft projesinde 214 metrekarelik en büyük daireler 5 bin dolar, Akmerkez'de 100 metrekarelik 3+1 rezidanslar 8 bin eurodan kiralanıyor. 2011 sonunda teslim edilecek Anadolu Yakası'mn en lüks 8ifc projelerinden biri olacak. Varyap Meridian projesinde ise kiraların 2 bin 500 dolardan başlayarak 7 bin 500 dolara kadar çıkacağı öğrenildi. Bunun yanı sıra lüks kategorisinde yapılan ve halen inşaat aşamasında olan diğer projelerde ise kira fiyatları henüz belirlenmedi. Ancak bu projelerde de yaşamın başlamasıyla birlikte rekabetin daha da artacağı ve fiyatların yükseleceği tahmin ediliyor. Şu anda metrekare satış fiyatı 20 bin euroyu bulan Zorlu Center projesi ile Maçka Residences projeleri bu ortalamayı yükseltecek projeler olarak biliniyor.


Rezidans projelerinde yaşayanlar diğer markalı konut projelerinden farklı olarak bir takım lüks hizmetlerden de faydalanma şansına sahip oluyor. Kişiye özel yatırım yönetimi, evcil hayvanların bakımı, alış veriş, özel günlerin hatırlanması bu ayrıcalıkların başında geliyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz