'Kentsel dönüşüme şehir merkezinden başlanmalı'

'Kentsel dönüşüme şehir merkezinden başlanmalı'

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hem Türkiye hem de Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla yürütülmesi gerektiğini anlatan Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal “Şehrin merkezindeki kentsel dönüşüm çalışmaları şehrin gelişmesi için bir an önce yapılmalıdır. Yapılacak olan çalışmalar sayesinde şehir merkezi yeni bir çehreye kavuşurken aynı zamanda da dar gelirlinin de konut ihtiyacı kolay bir şekilde karşılanabilecek duruma gelecektir. Bu da iki taraflı kazanç olacaktır” ifadelerini kullandı. Adana'da katılmış oldukları “Kentsel Dönüşüm ve Şehirlerin Ruhu” toplantısından da bahseden İlan Erdal “Yaşanabilir şehirler inşa etmemiz lazım” dedi.

“Yaşanabilir şehirler inşa edilmeli”

“Kentsel dönüşümde şu şekilde bir yanlış algılanma var” diye konuşan İlhan Erdal sözlerini şöyle sürdürdü: “Kentsel dönüşümde hem müteahhittin hem de hak sahibinin kazançlı çıkacağı bir model gözleniyor. Bunun farklı şekilde çözülmesi ve yaşanabilir şehirler inşa etmemiz lazım. Yaşanabilir şehirler inşa edemezsek; yeşil alanı, sosyal donatıları olmayan sıkışmış beton yığınlarından öteye geçemeyiz. Hükümetin ve hak sahiplerinin fedakârlık yapıp kentsel dönüşümü yaşanabilir bir şekilde çözümlemesi gerekiyor. Altındağ Bölgesi'nde yapılan güzel örnekler var ve bunun devam ettirilmesi gerekiyor. Ulus merkezine yakın yerlerde kentsel dönüşümün yapılması öncelik taşımalı. Eski Ankara'yı ayağa kaldırmamız gerekiyor.”

Doğanın Kalbinde, Şehrin Merkezinde “Duru Beytepe”

Başkent'in gözde yerleşim yerlerinden Beytepe'de hayata geçirilen Duru Beytepe, kaliteli yaşamın anahtarını sunuyor. Toplamda 47.276 m2'lik arazi üzerine kurulan ve 484 daireden oluşan proje, bünyesinde barındırdığı çocuk oyun alanları, sosyal yaşam alanları ve sağlıklı yaşam alanları ile fark yaratıyor. 484 konuttan oluşan Duru Beytepe, arazi büyüklüğünün yüzde 84'lük kısmının yeşil alan ve peyzaj alanlarına ayrıldığını kaydeden Tona Yapı Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal “2+1'den 5+1'e kadar sunmuş olduğumuz konut seçeneklerimiz ile vatandaşlarımıza kaliteli bir yaşam sunuyoruz. Modern yaşamın yansımaları projede kusursuzca detaylandırılırken aynı zamanda da doğanın huzur veren yapısı ile birlikte vatandaşlarımızın ilgisine sunulmuş oluyor” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”
  • 18.09.2026 17:44

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”

İstanbul'da kentsel dönüşüm kura çekim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı
  • 03.09.2026 15:45

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in “Gayrimenkulün Enerjisi” Raporu’na göre bu yılın ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

Zeytinburnu sokaklarında yarısı bizden etkisi
  • 21.08.2026 15:24

Zeytinburnu sokaklarında yarısı bizden etkisi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Zeytinbur ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

BOSS4 İnşaat'tan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüme katkı
  • 02.07.2026 13:43

BOSS4 İnşaat'tan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüme katkı

Alya Merkezefendi'de 252 bağımsız bölüm dönüştürüldü, 467 konutun anahtarları ha ...