maritbet girişmaritbet
Kent İncek, öğrencilerden büyük talep görüyor

Kent İncek, öğrencilerden büyük talep görüyor

Ankara İncek’te inşa edilen 604 konutluk Kent İncek projesinin 1+1 daireleri kayıt dönemi ile birlikte öğrencilerden tarafından yoğun ilgi görüyor.

Ankara'da yaklaşık 50 yıldan beri faaliyet gösteren Besa Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, eğitim kalitesi açısından Türkiye'nin en iyi üniversitelerine sahip Ankara'da öğrenci olmanın bir ayrıcalık olduğunu kaydetti.

Başkent'te üniversite kazanan öğrencilerin en büyük sorunlarından birinin güvenlikli barınma olduğunu dile getiren Bezci, artık öğrencilerin sıkışık yurt odalarında kalmak istemediklerini, yıllık bedelleri 25-35 bin lira arasında değişen lüks yurtların maliyetinin ise çok fazla olduğunu ifade etti.

Efe Bezci, son dönemde yaptıkları konut projelerinde en fazla talep gören konut türünün 1 artı 1'ler olduğunu, bunlara da öğrencilerin büyük talep gösterdiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Üniversitelilerin öğrenim hayatlarında başarılı olmalarında ana faktörlerden biri yaşam konforlarını yükseltecek konutlar. Artık hem öğrencilerin hem de ailelerin bu konuda bilinçlendiklerini görüyoruz. Yurt seçerken çeşitli nedenlerden dolayı çok dikkatli davranıyorlar. Ama ya diledikleri yurdu bulamıyorlar, ya güvenliği yok, ya da maliyetleri çok fazla geliyor. Ev kiralama ise bir başka sorun. Binada ev kiralayan öğrenci genelde sorun olarak görülüyor, gir-çıklar çokça yaşanıyor. Bu durumda öğrenciler için aslında en uygunu kendilerine yetecek 1+1 konut almaları. Biz önceki projelerimizde ve yeni başladığımız Kent İncek projemizde öğrencilerden büyük talep görüyoruz. Şöyle ki ortalama 5 yıllık öğrenim döneminde 125-150 bin lira yurt parası vermektense 200-300 bin liraya böyle bir daire alarak hem sorunsuz bir öğrenim hayatı geçiriyorlar, hem aileler istediği zaman gelip dilediğince kalabiliyor, aynı zamanda da mezun olduklarında evleri neredeyse bedavaya gelmiş oluyor. Yani üniversiteyi kazanırken, barınma maliyeti ile ev sahibi de olabiliyorlar.”

Efe Bezci, geleceğe yatırım yapan öğrenci ve velilerinin Ankara'nın seçkin üniversitelerine çok yakın mesafede olması nedeniyle İncek'te inşa ettikleri 604 konutluk Kent İncek projesine büyük ilgi gösterdiklerini, kayıt dönemi ile birlikte bu konut türünde satışların hızla arttığını kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Besa Grup, Türkiye’nin en büyük AVM’si için düğmeye bastı
  • 21.05.2022 16:06

Besa Grup, Türkiye’nin en büyük AVM’si için düğmeye bastı

Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde prestijli konut projeleri ü ...

Ev bulamayan üniversitelilere yurt tavsiyesi!
  • 01.11.2021 10:13

Ev bulamayan üniversitelilere yurt tavsiyesi!

Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği Dönem Başkanı ve BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. M ...

Yabancıların tercihi yine İstanbul oldu!
  • 16.02.2021 07:30

Yabancıların tercihi yine İstanbul oldu!

Yabancılar, koronaya rağmen Türkiye’den vazgeçmiyor. TÜİK verilerine göre Ocak a ...

"2021’de gayrimenkulde yeni rekorlar kırılabilir"
  • 10.02.2021 16:54

"2021’de gayrimenkulde yeni rekorlar kırılabilir"

Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, gayrimenkul sektörünün 2021 ...

Bodrum’da konut fiyatları yüzde 49 arttı!
  • 20.01.2021 12:37

Bodrum’da konut fiyatları yüzde 49 arttı!

Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, “Bodrum pandemide değerini k ...

"Koronakondulara dikkat, aldığınız ev çöp olabilir"
  • 06.01.2021 12:26

"Koronakondulara dikkat, aldığınız ev çöp olabilir"

Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, 'İmar affı gelecek' vaadiyle ...