maritbet girişmaritbet
KARTAL YAKIN PLAN

KARTAL YAKIN PLAN

Uzun süredir metronun açılmasını bekleyen Kartal, Kadıköy başta olmak üzere İstanbul’un birçok noktasına kolay erişilebilir bir nokta haline gelecek. Bu sayede emlak piyasasının en temel belirleyici etkenlerinden biri olan yol sorununu çözen Kartal’da gayrimenkul piyasası da bu gelişime paralel olarak ilerliyor.

Son yıllarda fiyatların büyük bir hızla artış gösterdiği bölgede arsa bulmak da oldukça zor. Kartal'ın yıldızını parlatan bir yatırım da dev Adliye Sarayı olurken, bölge yeni ofis bölgesi olarak da öne çıkıyor. Bölgede konutun yanı sıra birçok ofis yatırımı yapılırken, Kartal'ın asıl patlamasını ise kentsel dönüşüm projelerinin devreye girmesiyle yapması bekleniyor. Uzun süredir rafta bekleyen kentsel dönüşüm projelerinin başlaması durumunda büyük ölçekli firmaların da beklemede olduğu arsalarında dev projeleri hayata geçirmesi kaçınılmaz görünüyor.

 

7 ADIMDA PİYASANIN NABZI

Kartal'da 1996 yılından beri faaliyet gösteren Asyıldız Gayrimenkul'den Hüseyin Kırdemir, bölgedeki yatırım fırsatlarını, fiyatları ve yeni projeleri analiz ederek gayrimenkul alıcılarına ayrıntılı bilgileri aktardı

 

KONJÖNKTÖR

2 aydır piyasa durgun durumda. İnsanlar parayı elden çıkarmak istemiyor. Özellikle Maliye Bakanı'nın açıklamasından sonra daha da durgunlaştı. Türkiye enflasyon yaşıyor ve bu bölgeyi de etkiliyor.   


YENİ YATIRIMLAR

Kartal'ın kentsel dönüşüme geçmesiyle piyasanın düzeleceğini düşünüyorum. GAP ve çimento fabrikasının yapımından dolayı yeni yatırımlar olacak.

KİRALIKLARDA DURUM

Bölgede kiralar artmaya başladı. İnsanlar Adliye Sarayı'nın bitmesini bekliyor. Kiralar 600 ile 800 lira arasında değişiyor. Sahil tarafı ise 1000 liranın üzerine çıkıyor.

SATILIKLARDA DURUM

Satılık piyasası da çok durgun. Daire satanlar yeni projeleri duyunca fiyat arttırmaya gidiyor. Kentsel dönüşümü duyanlar fiyat arttırmaya gitti. Binada büyütme olduğunda bankalar kredi vermiyor. Küçük müteahhitlerin yaptığı yeni binaların metrekaresi 1500 ile 2000 lira arasında değişiyor.

ALICI PROFİLİ

Bölgede Atalar, Petrol iş, Kartal Çavuşoğlu ve adliyenin arka tarafı en popüler yerler. Buralar çok prim yaptı. Bire 5, bire 6 prim yaptı. Adliye bölgesini hukukçular ve yatırımcılar tercih ediyor.

TİCARİLERDE DURUM

Bazı markalı firmalar piyasanın çok üstünde fiyatlardan yerler sattı. Büyük projelerin fiyatları, toplu emlak siteleri ve plazaların fiyatları normal konutların çok üzerinde. O yüzden büyük projelerin bulunduğu evlerin fiyatlarında da artış görülüyor. 

PRİM FIRSATLARI

Bölge çok iyi prim fırsatlar sunuyor. Kartal'a yatırım yapanlar iyi kazanacak.

 

----------------------------

AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARIYLA ESKİ, SIFIR VE MARKALI KONUT

Kartal'da üç yatırım alternatifini değerlendirdik. Eski bir konut almak mı yoksa sıfır bir daireye sahip olmak mı daha mantıklı? Ya da bir markalı konuta yatırım yapmak mı daha avantajlı? Hüseyin Kırdemir'e Kartal yatırım alternatiflerini de sorduk…

ESKİ KONUT

Eski binada daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Eski binada daire almanın en büyük dezavantajı depreme dayanıklı olmaması. Avantajı ise, kredi olmadığından daha düşük fiyata satılıyor olması.

Alıcı ne kadara alabilir?

110 bin ile 120 bin liraya alabilir.

Kira getirisi ne olur?

Güzel, dekorasyonlu ve semti güzelse 500 ile 700 lira arasında kiraya verilebilir.

SIFIR KONUT
Sıfır normal bir daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Emlak piyasasında sıfır daire almanın dezavantajı olmaz. Kentsel dönüşüme geçildiğinde Kartal bölgesinde patlama yaşanacak. Dezavantajları ise sadece pahalı olması. İstanbul'da sıfır dairelerle her yerde prim yapar.

Alıcı ne kadara alabilir?

Metrekare fiyatları 2.000 ile 2.500 lira arasında değişiyor.  Fiyatların değişmesinde sokağı, mahallesi ve semti belirleyici oluyor.

Kira getirisi ne olur?

Sıfır konutlarda kiralar yüksek değil. Getiriler ise 750 ile 1000 lira arasında değişiyor.

 

MARKALI KONUT

Markalı konut almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Temelden alırsın sonra prim yapmaya başlar. Markasız konuttan daha çok prim yapar daha çok kazandırır. Dezavantajı ise biraz pahalı olmasıdır.

Alıcı ne kadara alabilir?

110.000 ile 1.500.000 lira arasında değişiyor.


Kira getirisi ne olur?

2.500 ile 3.500 lira arasında getirisi olur.

 

HANGİSİ DAHA KARLI?

Bunlardan hangisini almak daha karlı olur? Neden?

Markasız konutları almak çok daha karlıdır. 1 tane yerine 6 tane alırsın. O zaman kiraya verildiğinde markalı konuta oranla daha çok gelir getirebilir.

Yatırım ya da oturum amaçlı olursa en karlısı hangisi olur? Neden?

Yatırımcısı yatırım amaçlı alır. Vatandaş ‘Kira vereceğime ev alayım' der. Durumlar müsaitse  alıp satmak daha avantajlıdır.

 

 

---------------------

 

Aura Residence

Propa İnşaat tarafından Kartal'da hayata geçirilen Aura Residence Avrupa'nın en büyük Adliye Sarayı'na 600 metre uzaklıkta, Kadıköy-Kartal metro durağına birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Hukukçular ve yöneticilerin büyük ilgi gösterdiği projede 61 ve 70 metrekare 1+1, 128 metrekare 2+1, 48 metrekare stüdyo daireler, 3+1 dubleks bulunuyor. 195 konuttan oluşan proje aralık ayında teslim edilecek. Projede 3 seçenekli ödeme planı sunuluyor.

 

Yeri: Kartal

Yapımcı firma: Propa İnşaat

Teslim tarihi: Aralık 2011

Konut tipleri: 1+1 - 3+1

Konut sayısı: 195

Fiyatları:144.000 – 359.000

 

 

Asl-ı Bahçe

İnanlar İnşaat'ın yeni projesi Asl-ı BahçeAydos Ormanları'nın eteklerinde Adalar manzarası hakim bir konumda bulunuyor. Asl-ı Bahçe Uğur Mumcu, Akşemsettin Caddesi'nde 16.761 m2'lik inşaat alanı üzerinde yükselen projede 17 katlı tek blokta 90 daire yer alıyor. Projenin 2 adet ticari alan toplamı ise 2.503 m2. Asl-ı Bahçe, 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 seçeneklerindeki daireleriyle herkese uygun yaşam alanı sunuyor. Projenin 2013 de tamamlanması planlanıyor.

Adı:  Asl-ı Bahçe

Yeri: Kartal

Yapımcı firma: İnanlar İnşaat

Teslim tarihi: 2013

Konut sayısı: 90

Konut tipleri: 1+0, 1+1, 2+1, 3+1

Fiyatları: 2.500-3.000 TL/m2

 

 

Adanus Park

Çukurova Gayrimenkul tarafından Kartal'da hayata geçirilen Adanus Park projesinde yüzde1 peşin bugün taşın kampanyası uygulanıyor. 1+1,2+1,3+1 ve 5+1 tipinde 180 konuttan oluşan projedeyüzde 25'lik peşinatın, yüzde 1'lik tutarı olan ve 1.390 TL'den başlayan ödemeleri  aynı gün taşınmak için yeterli oluyor. Geri kalan yüzde 24'lük bölümünü ise 2012 yılının Ağustos ayına kadar vadelendirme yaparak ödenebiliniyor.

 

Adı: Adanus Park                          

Yeri: Kartal

Yapımcı firma:  Çukurova Gayrimenkul

Teslim tarihi: Teslim edilmeye başlandı

Konut sayısı:  180

Konut tipleri:  1+1,2+1,3+1 ve 5+1

Fiyatları: 225.000 TL'den başlıyor.

Eagle Park Evleri

Ase Yapı tarafından Kartal'da inşa edilen Kartal EaglePark Evleri projesinde yer alan dairelerin fiyatları 270 bin liradan başlıyor. 9 bin metrekare arazi alanı üzerinde konumlandırılan Kartal EaglePark Evleri, 7 blokta 13 tipte toplam 152 daire yer alıyor. 70 metrekarelik 1+1, 126 metrekarelik 2+1 ve 160 metrekarelik 3+1 dairelerin olduğu projede kafeterya, fitness merkezi, sauna, açık yüzme havuzu, ısıtmalı jakuzili kapalı yüzme havuzu, yürüyüş parkurları, çocuk parkı, basketbol alanları, squash ve daire basma düşen 2 araçlık kapalı otopark alanı yer alıyor.

 

Adı: Kartal Eagle Park Evleri

Yeri: Kartal

Yapımcı firma:  Ase Yapı

Teslim tarihi: Hemen teslim

Konut sayısı:  152 daire

Konut tipleri:  1+1, 2+1, 3+1

Fiyatları: 270.000 – 640.000 TL

 

Serrapark

Fuzul Yapı İnşaat ile Necat İnşaat ortaklığıyla Kartal Yakacık'ta gerçekleştirilen Serrapark Evleri'nde yer alan daireler 110 bin TL ile 420 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.İki etaplı proje olan Serra Park'ın 1 ve 2. etabında da oturumlar devam ediyor. Toplam 130 konuttan oluşan Serra Park Evleri'nde 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut tipleri bulunuyor. Banka kredisine uygun olan Serra Park Evleri'nin sosyal olanakları arasında;  açık ve kapalı otoparklar, çocuk oyun alanları, süs havuzları ve site kafeteryası yer alıyor

 

Adı:  Serrapark

Yeri: Kartal Yakacık

Yapımcı firma: Nejat İnşaat ve Fuzul Yapı İnşaat

Teslim tarihi: Hemen teslim

Konut sayısı: 130

Konut tipleri: 1+1, 2+1, 3+1, 4+1

Fiyatları: 110.000 – 420.000 TL

Beyaz Ofis

Helis Yapı tarafından 2010 yılında Kartal'da hayata geçirilen Beyaz Ofis Projesi 126 metrekare ile 320 metrekare arasında değişen alanlara sahiptir. Kartal'da inşa edilen Beyaz Ofis'in sosyal olanakları arasında özel tesisat odası, zayıf akım kablolamaları, jenaratör, en son teknoloji ile takip edilen profesyonel bina yönetimi, çağrı merkezi, sorunsuz park için açık ve kapalı otopark, özel dizayn edilmiş lobi alanı ve resepsiyon hizmeti, CCTV destekli 7/24 güvenlik hizmeti, personel geçiş sistemi bulunuyor.

Adı: Beyaz Ofis

Yeri: Kartal

Yapımcı firma: Helis Yapı

Teslim tarihi: İnşaat tamamlandı

Konut sayısı: 65 ofis ve 2 mağaza

Fiyatları: 475.000 TL

 

Çavuşoğlu Ütopya

Çavuşoğlu İnşaat tarafından Kartal Yakacık'ta inşa edilen Çavuşoğlu Ütopya projesinde yer alan dairelerin fiyatları 175 bin TL'den başlıyor. Oturumun başladığı Çavuşoğlu Ütopya'da toplam 92 konut bulunuyor.1+1, 2+1 ve 3+1 konut tiplerinin bulunduğu projede 1+1'lerin fiyatı 175 bin TL'den satılıyor.Son 30 dairenin satışının sürdüğü Çavuşoğlu Ütopya'nın sosyal olanakları arasında yüzme havuzu, yürüyüş alanları, tenis kortu, fitness center, basketbol sahası, voleybol sahası, çocuk oyun alanları ve otopark bulunuyor.

 

Adı:  Çavuşoğlu Ütopya

Yeri: Kartal Yakacık

Yapımcı firma: Çavuşoğlu inşaat

Teslim tarihi: Hemen teslim

Konut sayısı: 92

Konut tipleri: 1+1 2+1 3+1

Fiyatları: 175.000 TL'den başlıyor

 

Helenium Twins

Başarır İnşaat'ın Kartal'da hayata geçirdiği Helenium Twins projesinde konut fiyatları 220 bin liradan başlıyor. Toplam 2 blokta 174 konuttan oluşan Helenium Twins projesinin teslimatının yılsonunda yapılması planlanıyor. Projenin sosyal olanakları arasında açık havuz ve güneşlenme terası, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, squash, sauna, buhar banyosu, soyunma odaları, vitamin bar, risidence concierge hizmetleri ve her ihtiyacı karşılayacak rekreatif alanlar bulunuyor.

 

Adı:  Helenium Twins

Yeri: Kartal

Yapımcı firma: Başarır inşaat

Teslim tarihi: 2011 sonu

Konut sayısı: 174

Konut tipleri: 1+1, 2+1

Fiyatları: 220.000 – 325.000 TL

 

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aura Residence'da kampanya
  • 09.09.2011 16:33

Aura Residence'da kampanya

Propa İnşaat’ın hayata geçirdiği Aura Residence’da yüzde 10 peşin, 48 aya kadar ...

Adanus Park’ta peşinat ve kredi bir yıl sonra
  • 17.12.2013 10:49

Adanus Park’ta peşinat ve kredi bir yıl sonra

Anadolu yakasının yeni iş ve yaşam merkezi Kartal’da merkezi konumu, sosyal dona ...

Adanuspark'tan penthouse daire al, peşinatı 1 yıl sonra öde
  • 09.12.2013 11:24

Adanuspark'tan penthouse daire al, peşinatı 1 yıl sonra öde

İstanbul’un yeni cazibe merkezi Kartal’da konumlanan, yaşamın başladığı Adanuspa ...

Asl-ı Bahçe Kartal'da 295 bin TL'ye
  • 05.12.2013 10:53

Asl-ı Bahçe Kartal'da 295 bin TL'ye

Son 11 konutun satıldığı Asl-ı Bahçe Kartal'da daireler oturuma hazır durumda ...

Adanuspark’tan 1 yıl ödemesiz ev sahibi yapan kampanya
  • 12.11.2013 14:52

Adanuspark’tan 1 yıl ödemesiz ev sahibi yapan kampanya

Anadolu yakasının yeni iş ve yaşam merkezi olarak her geçen gün daha fazla değer ...

Çukurova Adanus Park’tan bayram hediyesi! Metrekaresi 3 bin 300 liraya!
  • 02.08.2013 14:33

Çukurova Adanus Park’tan bayram hediyesi! Metrekaresi 3 bin 300 liraya!

Anadolu Yakası’nın yeni cazibe merkezi Kartal’da oturuma ve yatırıma hazır konut ...