maritbet girişmaritbet
KANDİLLİ YAKIN PLAN

KANDİLLİ YAKIN PLAN

İstanbul Anadolu yakasının Boğaz’a nazır bölgelerinden biri olan Kandilli, az katlı yapılaşmasıyla her zaman tercih edilen bölgelerin arasında yer alıyor. Kentin birçok bölgesinde olduğu gibi burası da markalı yatırımları çekiyor. Bölge büyük firmaların az katlı veya villa tarzındaki projelerine ev sahipliği yapıyor.

İstanbul Anadolu yakasının Boğaz'a nazır bölgelerinden biri olan Kandilli, az katlı yapılaşmasıyla her zaman tercih edilen bölgelerin arasında yer alıyor. Kentin birçok bölgesinde olduğu gibi burası da markalı yatırımları çekiyor. Bölge büyük firmaların az katlı veya villa tarzındaki projelerine ev sahipliği yapıyor.

7 ADIMDA PİYASANIN NABZI

Kandilli'de 2003 yılından beri faaliyet gösteren Çizgi Ötesi Gayrimenkul Danışmanlık'tan Aydın Meşe, bölgedeki yatırım fırsatlarını, fiyatları ve yeni projeleri analiz ederek gayrimenkul alıcılarına ayrıntılı bilgileri aktardı

KONJÖNKTÖR

Emlak piyasası kışa girildiğinden biraz durgunlaştı. Ama ihtiyaç doğrultusunda satışlar devam ediyor. Yatırımcılar geri çekildi. Bunun sebebi de doların, altının yükselmesi yatırımcıları o yöne kaydırdı. Boğaz hattı yeni yapılan sitelere göre daha çok talep ediliyor.

YENİ YATIRIMLAR

Şu anda inşaat üzerinde olan bir yer ya da bir çalışma yok. Mevcut olanlar değerlendiriliyor. Boğaz hattının dışına çıktığımız zaman yeni siteler yapılılıyor. Bunların rayiç bedelleri yasayla doğru orantıdaysa, talep görüyor. Fakat piyasayla doğru orantılı değilse satılamıyor şu anda olduğu gibi. Şimdilerde çoğu firmanın elinde pek çok mülk var.

KİRALIKLARDA DURUM

Boğaz hattında 1000 liradan başlıyor, bu rakam 20 bin dolara kadar çıkıyor. Boğaz hattının dışında 600 liradan 2.000 liraya kadar yükseliyor. Kiralarda herhangi bir sıkıntı yok. Bölgelerin rayiçleri belli olduğundan yükselme ya da azalma yok.

SATILIKLARDA DURUM

Şu anda durgun durumda. Mevsimsel bazlı da alırsak, yüzde 60 geriledi. Yalılarda senede bir veya iki tane satış oluyor. Villa tipi satılıklar 500 bin dolardan başlıyor. 4 milyon dolara kadar çıkıyor. Normal daire fiyatları 100 bin lira ile 500 bin dolar arasındadır.

ALICI PROFİLİ

Boğaz hattı ayrı bir bölge. Tamamı sahil kesimi. Boğaz manzarasına hakim tepe bölgeler daha çok talep görüyor. Anadolu Hisarı'nın üst kesimleri Kandilli, Çengelköy, Kanlıca, Beylerbeyi en çok talep gören yerlerdir. Değişkenlik gösteriyor. Üst bölgeler genelde iş yerlerine yakın olduğundan, daha çok tercih ediliyor ve buraları tercih edenlerin profili şirket yöneticileri, sahipleridir. Sahil kesimi olan alt bölgeler genelde şirket ve holding sahipleri yani üst kesimin tercihi oluyor.

TİCARİLERDE DURUM

Kandilli'nin yakınında örneğin, Kavacık Bölgesi ticari olarak çok hareketlidir. Bunlarda durağan bir zaman yoktur. Çünkü ticari olduğu için satın alma kiralama her zaman devam ediyor.

PRİM FIRSATLARI

Prim anlamında bölge çok iyi yatırım yaptı. Yatırımcısına en az yüzde 20 kazandırdı.

Avantajları ve dezavantajlarıyla eski, sıfır ve markalı konut

Kandilli'de üç yatırım alternatifini değerlendirdik. Eski bir konut almak mı yoksa sıfır bir daireye sahip olmak mı daha mantıklı? Ya da bir markalı konuta yatırım yapmak mı daha avantajlı? Aydın Meşe'ye Kandilli yatırım alternatiflerini de sorduk…

ESKİ KONUT

Eski binada daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Avantajları: Fiyatların uygun olmasıdır.

Dezavantajları: Eski binalar sağlam değildir. Bu büyük bir dezavantajdır. Fakat tadilat yapılırsa alıcısına çok ciddi kar marjı bırakıyor.

Alıcı ne kadara alabilir?

Önceden Anadolu Hisarı merkezde 150 bin lira, 200 bin liraya rahatlıkla bulunabiliniyordu. Ama şu anda pek fazla kalmadı. 300 bin lira ve üzerinde satışa sunuluyor.

Kira getirisi ne olur?

Çok düşük. 650-700 lira gibi rakamken, yenilenmiş binada bu rakam 1500 liraya çıkıyor.

SIFIR KONUT

Sıfır normal bir daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Avantajları: Yeni bina olması, depreme dayanıklı yapılmış olması ve taksitle alabilme imkanı. Bazı firmalar kendi bünyelerinde promosyon yaparak kredilendirme yapıyorlar.

Dezavantajları: Yeni binaların merkezin dışında olması. Bununla beraber alıcıların dikkat etmesi gereken şey krediyle aldıklarında, aldıkları mülkün iki kat değerine çıkıyor. Bazı alıcılar bunu düşünemiyor. O yüzden satarken zarar ediyorlar.

Alıcı ne kadara alabilir?

Nakit alınırsa her zaman avantajdır. Nakitle 300 bin liralık bir daire 250 bin liraya rahatlıkla alınabilir. 100 bin liradan başlayıp, 450 bin liraya kadar çıkıyor.

Kira getirisi ne olur?

Yerine ve konumuna göre değişmekle beraber minimum 1000 liradan başlayıp, 2000 liraya kadar çıkıyor.

MARKALI KONUT

Markalı konut almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Avantajları: Markalı bir inşaat firmasından alış yapıldığında güvenli olur, sözlerini yerine getirir. Bununla beraber taksitlendirmelerde kolaylık sağlar ve sağlam binalar yaparlar. İsmi duyulmamış bir firma da aynı koşulları sağlayabilir. Fakat bu durum istismar da edilebilir.

Dezavantajları: Pahalı ve aidatları yüksek olmasıdır.

Alıcı ne kadara alabilir?

Minimum 200 bin dolardan başlıyor 650 bin dolara kadar çıkıyor.
Kira getirisi ne olur?

1500 liradan başlıyor, 4.000 liraya kadar.

HANGİSİ DAHA KARLI?

Bunlardan hangisini almak daha karlı olur? Neden?

Yeni sıfır binayı almak daha karlıdır. Çünkü daha yeni ve rayiç bedelleri oturmadığı için rakamının yükseleceği düşünülür. Yeni binaların getirdiği avantaj, kolay satılabilirlik, sağlamlık bunlardan bazılarıdır.

Yatırım ya da oturum amaçlı olursa en karlısı hangisi olur? Neden?

Eski bina alıp yeniden tadilat yapıp satmak her zaman avantajdır. Çünkü eski binalar daha uygun rakama alınabilir. İyi bir tadilatla güzel bir kar marjıyla satılabilir.

ELYSIUM SERENE KANDİLLİ

Ofton İnşaat tarafından Kanfdilli'de yapılan Elysium Serene Kandilli toplam 17 blokta 122 metrekare ile 164 metrekare arasında 3+1 tipinde 136 konuttan oluşuyor. Projenin 2013 yılının sonunda tamamlanmasını planlanırken, arazinin yüzde 85'i yeşil alana bırakıldı. Mimar Sabri Paşayiğit tarafından tasarlanan proje 25 bin metrekarelik alanda yapılıyor. Arsa hariç yaklaşık 60 milyon lira yatırım değeri olan projenin ön taleple yüzde 20'si satıldı

Adı: Elysium Serene Kandilli

Yeri: Kandilli

Yapımcı firma: Ofton İnşaat

Teslim tarihi: 2013

Konut sayısı: 136

Konut tipleri: 3+1

Fiyatları: 676.000 – 1.065.000

ÇENGELKÖY'DE MESA

Mesa'nın İstanbul Üsküdar'daki Çengelköy'de Mesa projesinde, 60 ile 245 metrekare arasında 1+1, 2+1, 4+1, 4+1 dubleks, 5+1 ve 6+1 çatı dubleksleri seçenekleri sunuluyor. 298 konutluk Çengelköy'de Mesa projesinde fiyatlar 700 bin liradan başlıyor. Çengelköy'de Mesa evlerinde konutlar metrekaresi ortalama 7.500 liradan satılıyor. 100 dönüm arazi üzerinde inşa edilen Çengelköy'de Mesa projesinde, 46 bloktan oluşuyor. Çengelköy'de MESA'da, konutlar, sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Adı: Çengelköy'de Mesa
Yeri: Çengelköy 
Yapımcı firma: Mesa Mesken
Teslim tarihi: Hemen teslim
Konut sayısı: 298
Konut tipleri: 1+1'den 6+1'e kadar
Fiyatları: 700.000 - 1.990.000 TL

KANDİLLİ KONAKLARI

Demsa Group tarafından Kandilli'de hayata geçirilen Kandilli Konakları projesi'nde 4 katlı tasarlanan villaların fiyatları 3 milyon 250 bin dolardan başlıyor. Toplam 25.000 metrekare arsa üzerinde kurulu olan Kandilli Konakları'nda, her biri 450 metrekare yaşam alanına sahip toplam 3 kattan oluşan 14 bağımsız villa yer alıyor. Geniş bahçeli villalarda, misafir şoför bekleme odası, çamaşır ütü odası, hizmetli odaları, kiler, bahçe mobilyaları için özel depo alanıyla birlikte ev sahibi kullanım alanı ile hizmetli alanı bulunuyor.

 Adı: Kandilli Konakları

Yeri: Kandilli

Yapımcı Firma: Demsa Group

Teslim tarihi: Hemen teslim

Konut sayısı: 14 villa

Konut tipleri: 180 - 450 m2 villa

Fiyatları: Natamam 3.250.000 dolardan başlıyor.

DARIA PARK

Gürbüz İnşaat tarafından Kandilli'de yapılan Daria Park projesihemen teslim 3 blokta 18 daireden oluşuyor. 341 ve 4+1 tipindeki dairelerin bulunduğu projede daire fiyatları 620 bin liradan başlıyor. Projede güvenlik, 3 bin 200 metrekare peyzajlı yeşil alan, 100 metrekare yüzme havuzu, su deposu ve hidrofor, jeneratör, geniş kapalı ve açık otopark alanları yer alıyor.

Adı: Daria Park

Yeri: Kandilli

Yapımcı firma: Gürbüz İnşaat

Teslim Tarihi: Hemen teslim

Konut sayısı: 18 daire

Konut tipleri: 3+1 ve 4+1

Fiyatları: 620.000 – 860.000 TL

AKTAŞ BOĞAZİÇİ EVLERİ

Aktaş İnşaat'ın Kandilli'de yaptığı Kandilli Boğaziçi Evleri, 4 katlı 8 adet konakta 81 konuttan oluşuyor. 18 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen projenin yüzde 80'i yeşil alanlardan oluşuyor. 2+1, 3+1, 4+1 daire tiplerinin bulunduğu projede daire büyüklükleri 98 metrekareden 228 metrekareye kadar değişiyor. Projede kapalı bir spor salonu, Türk hamamı, sauna, kapalı yüzme havuzu, 2 adet açık yüzme havuzu, kapalı otopark , çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları bulunuyor.

Adı:  Aktaş Bogaziçi Evleri

Yeri: Üsküdar Kandilli

Yapımcı firma: Aktaş İnşaat

Teslim tarihi: Ocak 2013

Konut sayısı: 81

Konut tipleri: 2+1, 3+1, 4+1

Fiyatları: 6.000 TL/m2

Yavuz Karaman

Yorum Yaz