maritbet girişmaritbet
İzmir Bayraklı yabancıya mülk satışı ile uçuşa geçer!

İzmir Bayraklı yabancıya mülk satışı ile uçuşa geçer!

EXPO2020'ye aday olan, kentsel dönüşümde öncelik verilen ve gökdelenler bölgesi olarak bilinen Bayraklı'daki Yeni Kent Merkezi'nin İzmir'in geleceğine yön vereceği belirtildi

EXPO 2020'ye aday olan, kentsel dönüşümde öncelik verilen ve gökdelenler bölgesi olarak bilinen Bayraklı'daki Yeni Kent Merkezi'nin İzmir'in geleceğine yön vereceği belirtildi.

Bölgede Megapol Tower inşaatı tamamlanmak üzereyken, Kavuklar Grup'a ait Bayraklı Tower, Folkart Yapı'ya ait Folkart Towers projelerinin inşaatları devam ediyor. Salhane İş Merkezi ve Sunucu Plaza inşaatları tamamlanıp faaliyete geçerken Mistral Towers ve Atak Tower için proje çalışmaları sürüyor. İş GYO, Rönesans İnşaat, Tariş Pamuk, Sur Yapı, Tekfen ve Sabancı'nın ardından Folkart, İzmir işadamları Grubu, Küçükbay da bölgede yatırım için hazırlıklara başladıklarını duyurdu. Bölgede gerçekleştirilecek projeler ile orta vadede 2 milyar dolar civarında bir yatırım yapılması öngörülüyor. Ayrıca binlerce kişiye de istihdam sağlanmış olacak. Bölgedeki yatırımların uzun vadede 10 milyar dolara ulaşması ve 20 bin kişiye istihdam sağlayacağı tahmin ediliyor.

Yargısüreci devam eden Bayraklı Turan ile Alsancak Limanı arasındaki 550 hektarlıkalanı kapsayan Yeni Kent Merkezi'nde bazı projelerin tamamlanıp konuklarını ağırlamaya başladı. Bir çok projede temeller atıldı, inşaat çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, çeşitli projelerde hayata geçmeyi bekliyor. Ancak, İzmir'in kendini tüm dünyada marka haline getirebilmesi için, yabancılara mülk satışına olanak veren Tapu Kanunu ve Kadastro Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı"nın bir an önce yasa haline gelmesi sektör tarafından bekleniyor.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Dönmez, Yeni Kent Merkezi'nde ortaya çıkacak yeni projelerin sadece İzmirlilerle gerçekleştirilemeyeceğini savundu, "İzmir'in kendi kendini bir üst lige çıkarması zor görülüyor. Çünkü ülkemizdeki tasarruf oranları çok düşük. Başka bir ifadeyle insanlarımızdaki maddi durum önemli bir gösterge. Bu noktada yabancılara mülk satışının önünü açacak kanunun çıkması çok önemli bir adım olacak. Kentin iç dinamikleri İzmir'i uçurmaya yetmez. Bunun için de yabancılara mülk satışına ilişkin, Tapu Kanunu ve Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'nın bir an önce kanunlaşması hem ülkemize hem de kentimize kazandırır" dedi.

Soner ÇAĞLAR / Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...

Folkart'tan İzmir'e 600 milyon dolarlık yeni yatırım!
  • 26.09.2022 14:22

Folkart'tan İzmir'e 600 milyon dolarlık yeni yatırım!

Türkiye’nin en büyük ve öncü gayrimenkul geliştirici şirketlerinden biri olan Fo ...