maritbet girişmaritbet
İstinye’de Porsche dizaynı

İstinye’de Porsche dizaynı

Dilek Gayrimenkul'ün İstinye'deki projesine ortak olan Bakırküre İnşaat, konutların iç tasarımı için Porsche Desing ile görüşüyor. Projedeki en pahalı daire 4.5 milyon $

KG Mimarlık'ın ortaklarından Flatofis'in mimarı Gürhan Bakırküre tarafından kurulan Bakırküre İnşaat, Mecidiyeköy'de başladığı konut projesinin ardından ilk lüks projesine de start vermeye hazırlanıyor. Bakırküre, Sabancı ailesi üyelerinin sahip olduğu Dilek Gayrimenkul tarafından İstinye'de yapılacak 22 konutluk projeye hasılat paylaşım modeliyle ortak oldu. Mimarisini Tabanlıoğlu Mimarlık'ın hazırladığı projenin inşaatı ve satışını Bakırküre İnşaat üstlenecek. Bakırküre İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Gürhan Bakırküre, eylül ayından itibaren başlayacaklarını söyleyerek konutların iç dizaynı için dünyanın en lüks tasarım firmalarından Porshe Design ile görüşme halinde olduklarını kaydetti. Adı henüz belli olmayan projede daireler 110 metrekare ile 400 metrekare arasında olacak. Projede metrekare fiyatları ise ilk aşamada 5 bin 250 dolar ile 11 bin dolar + KDV olarak belirlendi. Bakırküre, bu fiyatların lansman fiyatları olacağını söyleyerek projenin yüzde 30'luk ilk bölümü için geçerli olacağını söyledi. Bakırküre projedeki daire fiyatlarının ise 850 bin dolar ile 4.5 milyon dolar + KDV arasında değişeceğini söyledi. Bakırküre, inşaatına 2012 yılında başlanacak projenin 2013'te ev sahiplerine teslim edileceğini de ekledi.

Mecidiyeköy'de Ortadoğululara toplu satış olabilir
Bakırküre, Mecidiyeköy'de başladıkları projede Ortadoğulu ve Avrupalı gruplarla görüşme halinde olduklarını ve bu gruplara toplu satışın sözkonusu olabileceğini söyledi. Bakırküre, Kağıthane'de başladıkları ekonomik projede ise B- ve C+ grubuna hitap ettiklerini söyleyerek metrekare fiyatlarının 2 bin ile 3 bin 500 TL arasında değiştiğini söyledi. Üç projenin yatırım tutarı ise 50 milyon dolar olacak.

'Yatırımcılar her cephede çalışıyor'
Mimarlıktansonra yatırımcılığa da soyunan Gürhan Bakırküre, "Mimarlıkta tek cephede çalışıyosunuz. Yatırımcı tarafta ise her cephedesiniz. Araziyi bulmaktan satın alınmasına konutların satışından inşaatın tamamlanmasına kadar tüm cephelerde çalışıyorsunuz" diyerek iki meslek arasındaki farklı anlattı.
  • Etiketler:

Yorum Yaz