maritbet girişmaritbet
İstinye’de özel teknesi ve kavı bulunuyor

İstinye’de özel teknesi ve kavı bulunuyor

İstinye’de, boğaz manzarası ile bütünleşen, Mimar Koray Yavuzer ve Panaroma İnşaat’ın işbirliği ile gerçekleşen Panavia konutları satışa çıktı

İstinye'de, boğaz manzarası ile bütünleşen, Mimar Koray Yavuzer ve Panaroma İnşaat'ın işbirliği ile gerçekleşen Panavia konutları satışa çıktı. İnşaatı devam eden projenin Aralık 2013'te bitmesi öngörülüyor.

2012 Mart'ta temeli atılan proje toplam 7 bin 500 metrekarelik alan üzerine yapılıyor. Arsanın 2 bin metrekaresinin konut, 5 bin 500 metrekaresinin de yeşil alanlara ayrıldığı projede yüzme havuzu, squash, fitness, gym, basketbol sahası gibi çeşitli sosyal tesis alanları bulunuyor. Panavia Residance'ın her bloğu bahçe dubleksi, normal ara kat ve çatı dubleksi olmak üzere 5 kattan ve her katta toplam 4 daireden oluşuyor.

Toplam 5 bloktan oluşan projede, normal katların yanı sıra, bahçe ve çatı dubleksleri de bulunuyor. Bahçe dublekslerinin yatak odaları içinde ayrı bir yaşam odası tasarlanırken, farklı ve şık banyo çözümleri, çift dolap odaları gibi detaylar projede dikkat çeken unsurlardan. Çatı dublekslerine sahip olan kişiler, üst kattan evin her alanına hakim olabiliyor.

Özel tekne ve şarap mahzeni

Projenin İstinye Koyu'nda kendine ait bir teknesi olduğunu ve İstinye park'tan shuttle ile ulaşılabildiğini ifade eden Koray Yavuzer, ayrıca, her bir Panavia sakininin, sitenin kendi kav alanında özel bölümlere sahip olacağını belirterek şu bilgileri verdi:

“Şaraplarını muhafaza etmek isteyen ancak evlerinde yeterli çözüm bulamayanlara özel büyük bir kav inşa ediliyor. Dış mekanlarda kullanılan eğrisel hatlar, iç mekanlarda elde edilen kübik alanlar Panavia'yı farklı kılan en önemli detay.”

Koray Yavuzer, Panavia'nın gerek uzun gerek kısa vadede yatırım amaçlı olarak kullanılabileceğini ancak asıl olarak yaşamak için çok seçkin bir proje olduğunun altını çizerek, evleri kendileri ya da aileleri oturacakmış gibi inşa ettiklerini ifade etti.

Üç alternatif sunuyor

Tavandan tabana dizayn edilen cam pencereler sayesinde boğazı kucaklayan manzarası, geniş ve ferah tasarımıyla Panavia Residance modern konforu vaat ettiğini belirten Mimar Koray Yavuzer,  normal katlarda 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere üç alternatif bulunduğunu söyledi.

Çatı katlarında ise 3 tarafı terasla çevrili, boğaz manzaralı daire ve özel bir sistem olan açılır kapanır panjurların olduğunu anlatan Koray Yavuzer, “Bu projede güneş enerjisinden yararlanılarak terasların gün boyu güneş ışınlarını emmesi sağlandı. Böylelikle akşam koydaki teknelerin görebileceği şekilde teraslar parlayacak” dedi.

Milliyet

Yavuz Karaman

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seba Office'i mimarı Koray Yavuzer anlatıyor
  • 26.11.2014 17:18

Seba Office'i mimarı Koray Yavuzer anlatıyor

204 bağımsız bölümden oluşan Seba Office Boulevard, Kağıthane'de hayata geçirili ...

Haşmet Mürşit kentsel dönüşümü yorumladı!
  • 07.06.2012 17:37

Haşmet Mürşit kentsel dönüşümü yorumladı!

Panaroma İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haşmet Mürşit, kentsel dönüşüm hakkındaki ...

Panavia Residence, İstinye’ye değer katmaya devam ediyor
  • 01.04.2014 12:36

Panavia Residence, İstinye’ye değer katmaya devam ediyor

İstanbul’un en keyifli ve değerli semtlerinden biri olan İstinye’de yer alan Pan ...

İstinyeliler kentsel değil semtsel dönüşüm istiyorlar!
  • 21.01.2013 15:59

İstinyeliler kentsel değil semtsel dönüşüm istiyorlar!

Maslak ve Büyükdere Caddesindeki iş merkezlerine yakınlığıyla ön plana çıkan İst ...

Koray Yavuzer: Yalnız yaşayanların ve ailelerin konut tercihi değişiyor!
  • 20.09.2012 17:28

Koray Yavuzer: Yalnız yaşayanların ve ailelerin konut tercihi değişiyor!

Hem yalnız yaşayanların hem de ailelerin konut tercihi değişiyor. Gençler stüdyo ...

Mütekabiliyet Yasası konut fiyatlarını arttıracak!
  • 05.08.2012 10:15

Mütekabiliyet Yasası konut fiyatlarını arttıracak!

SEBA İnşaat’ın eski ortaklarından Panaroma İnşaat’ın Başkanı Haşmet Mürşit, konu ...