maritbet girişmaritbet
İstanbul ve Belek’te Titanic rüzgarı esecek!

İstanbul ve Belek’te Titanic rüzgarı esecek!

Almanya’nın başkenti Berlin’de açtıkları otel dışında iki Titanic Hotel’in daha inşaatını sürdürdüklerini belirten Aygün Şirketler Grubu Başkanı Mehmet Aygün, “Biri dört yıldızlı, diğeri beş yıldızlı olacak. İstanbul ve Belek’te de iki otelimiz daha yapım aşamasında.” dedi

Almanya'nın başkenti Berlin'de açtıkları otel dışında iki Titanic Hotel'in daha inşaatını sürdürdüklerini belirten Aygün Şirketler Grubu Başkanı Mehmet Aygün, “Biri dört yıldızlı, diğeri beş yıldızlı olacak. İstanbul ve Belek'te de iki otelimiz daha yapım aşamasında.” dedi

Almanya'nın başkenti Berlin'de dört yıldızlı otel açan Türk otel zinciri Titanic, aynı şehirde 75 milyon Euro'luk iki otel inşa ediyor. İstanbul Bayrampaşa'da ve Antalya Belek'te de iki otel açmaya hazırlanan grubun bundan sonraki odağı ise otel işletmeciliğinde olacak.

Titanic Hotel'i bünyesinde bulunduran Aygün Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, şu anda bünyelerinde yedi otel bulunduğunu belirterek, ikisi Berlin'de ikisi de Türkiye'de olan yapım halindeki dört otele 200 milyon Euro yatırım yapacaklarını söyledi. Türkiye'den yurtdışına açılan ilk otel zincirlerinden biri olduklarını anımsatan Aygün, “Berlin'deki 226 odalı otelimiz çok ilgi gördü. Doluluğu yüzde 95'lerde. İki yeni otelle Berlin'deki varlığımızı güçlendireceğiz. Hem yurtiçi hem de yurtdışında her yıl zincire beş otel ekleme hedefimiz var” dedi.

Almanya'da iki otel daha
Almanya'da iki otelin inşaatını sürdürdüklerini dile getiren Aygün, “Biri dört, diğeri beş yıldızlı olacak. 210 odalı beş yıldızlı otelin yatırımı 40 milyon Euro, 476 odalı dört yıldızlı oteli yatırım tutarı ise 35 milyon Euro olacak. Otellerimizde çalışanların yüdze 70'i Türk. Türk mutfağı ve geleneklerine öncelik veriyoruz. Gelenler kendilerini rahat hissediyor” diye konuştu. Aygün, Avrupa'ya da yayılmak istediklerini de vurgulayarak, büyük başkentlerde yer bulma sorunu yaşadıklarını belirtti.

Türkiye'de de iki yatırım
Türkiye'deki yatırımlarının da devam ettiğini aktaran Aygün, şunları anlattı: “Bayrampaşa'daki otelimizin de inşaatı sürüyor. 2 bin 500 yatak kapasiteli olacak. Ekim 2012'de açılacak otelle İstanbul'daki altıncı otel sayısına ulaşacağız. Antalya Belek'te  ise 800 odalı projemizin inşaatı sürüyor. Yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarımızın toplam tutarı 200 milyon Euro'yu buluyor.”

İşletmecilikte de büyüme planı yaptı

Mehmet Aygün, Bayrampaşa'daki otelle beraber otel işletmeciliğine de soyunduklarına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Bundan sonra kendi yatırımlarımız dışında işletmeci olarak da büyümek istiyoruz. Her türlü teklife açığız. Ayrıca Anadolu'da otel ihtiyacını gördük. Anadolu'ya açılmayı düşünüyoruz. Araştırmalarımız sonrasında üç yıldızlı otellerin burada iş yapabileceğini gördük. İlk etapta, Eskişehir, İzmir, Trabzon, Kayseri gibi şehirleri hedefliyoruz.”

İstanbul hak ettiği payı alacak

Türkiye'de turizm sektörünün çok iyi gittiğine de değinen Mehmet Aygün, “Bu yıl doluluklar çok iyiydi. Özellikle İstanbul'da çok iyi sattı. Altı otelimiz var. İyi lokasyonda başka yer bulsak gene otel açmak isteriz. İstanbul henüz dünya turizminden tam istediği payı alamamış durumda. Fiyatlar biraz yükseldi ama dünyanın diğer metropollerindeki otellere göre halen fiyatlar çok düşük. İstanbul dünya turizminden hak ettiği payı alacak” dedi.


Hürriyet

 

Yorum Yaz