maritbet girişmaritbet
İstanbul Lounge'ın yüzde 25'i satıldı

İstanbul Lounge'ın yüzde 25'i satıldı

Colin's ve Loft markalarının mimarı Eroğlu Grubu, Halkalı'da başlattığı İstanbul Lounge isimli konut projesinin yüzde 25'ini 2 ayda sattı. Yurtdışından da konut talebi aldığını açıklayan Eroğlu, yabancının mülk edinmesinin kolaylaştırılmasını istedi

Colin's giyen yabancı ev'lenmek de istiyor

 

Kaynak: ŞÜKRULLAH DOLU / Yeni Şafak
Tekstilde Colin's ve Loft markalarıyla özellikle komşu ve çevre ülkelerde güçlü bir aktör haline gelen Eroğlu Grubu, benzer bir başarıyı inşaat alanında da tekrarlamaya hazırlanıyor. Eroğlu Yapı ile işe fabrika ve alışveriş merkezi yapımıyla başlayan Eroğlu Grubu, Halkalı'da başlattığı İstanbul Lounge isimli konut projesinin yüzde 25'ini 2 ayda sattı. Grubun ilk konut projesi olan İstanbul Lounge'da 757 adet daire yer alıyor ve teslimatların 2012'de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

MEVZUAT DÜZENLENMELİ

Yurtdışından da talep aldıklarını açıklayan Eroğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, şöyle devam etti: "Özellikle körfezden ve Doğu Bloku gibi markamızın (Colin's) güçlü olduğu yerlerden Türkiye'ye ciddi bir talep var. Kafkas kökenli olanlar, bir ayaklarının burada olmasını istiyor. Çünkü kendilerini buranın bir parçası görüyor. Keza körfez bölgesi de..."

İSPANYOLLAR YAPMIŞTI

İspanyollar gibi Türkiye'nin de yabancıya konut satışıyla büyük bir potansiyel yakalayabileceğini anlatan Nurettin Eroğlu, "Ancak bu konuda kanuni düzenleme eksikliği var" diyerek gerekli çalışmanın yapılmasını dile getirdi.

2009'da grup olarak 600 milyon dolarlık bir ciro gerçekleştirdiklerini hatırlatan Nurettin Eroğlu, inşaat grubunun da katkısıyla 2010 cirosunun 1 milyar doları bulacağını söyledi. İnşaatın genel ciro içindeki payının her geçen gün arttığını vurgulayan Eroğlu, "İnşaat şu anda toplam cironun yüzde 30'una gelmiş durumda. 2011'de inşaatın oranı yüzde 40'a çıkar. Çünkü inşaat ağır bir iş. Bir proje birden ciddi rakamlar tutabiliyor" diye konuştu.

2015'TE HEDEF İLK 5

1997'de kurulan Eroğlu Yapı'nın 2005'e kadar fabrika ve ofis binası yaptığını, ancak son 4-5 yılda alışverişmerkezi ve konut projelerine odaklandığını ifade eden Nurettin Eroğlu, "Şu anda inşaat sektöründe ilk 10'dayız. 2015'te ise hedef ilk 5'e girmek" dedi. Sektörde çok iddialı olduklarını anlatar Eroğlu, bunun gerekçesini de şöyle açıkladı: "Çünkü biz 'Tekstil yaparken elimizdeki şu parayı da gayrimenkulde değerlendirelim' diye düşünmedik ve bu işe bir sektör olarak baktık. Planlamadan moda olarak görenler hüsrana uğramıştır. Bir işe ne zaman girdiğiniz değil, nasıl girdiğiniz ve ne planladığınız önemli. Bu sektöre moda olsun diye girmedik."

Yurtdışında da proje yapacağız

"Yurtdışında da özellikle Fas, Mısır ve Rusya gibi yerlerde önce yatırımcı gibi değil, yapılan projeleri üretimle işe başlamak istiyoruz. Mısır'da görüşmelerimiz devam ediyor. AVM, fabrika ve ofis gibi işler...

Şu anda Mısır'da 150 bin metre bir kumaş fabrikası yapıyoruz. Yine orada 35 bin metre konfeksiyon fabrikası yapıyoruz. 35 bin metre... Şu anda Mısır'ın en büyük Türk yatırımcısı biziz."

Markada işlerimiz süper!

"Değerli para şu anda imalatçı ülkeleri zora sokuyor. Bizim ithalatçı bir yönümüz de olduğu için Colins tarafında çok fazla rahatsız etmiyor. Dolarla alıyoruz, Rusya'da Ruble ile Türkiye'de ise TL ile satıyoruz. Bu nedenle 2009'a göre daha iyiyiz. Tekstilin marka tarafısüper.

Colins'te şu anda yüzde 25 büyüyoruz. Dünya genelinde 600'e yakın mağazamız var, bunun 170'e yakını Türkiye'de, gerisi yurtdışında. Bizim dışımızda yurtdışında 50 mağazası olan grup yok. Dünyanın en iyi AVM ve caddelerinde Türk markasını sergiliyoruz."

Vakko Merter'e kazma 20 Kasım'da vurulacak

Merter'deki Vakko arazisi üzerinde yapılacak projenin tüm çalışmalarının bittiğini de belirten Eroğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu "Ruhsatı alındı, bayramdan sonra Kasım 20'de inşaata başlanacak" dedi. Projede rezidans ve ticari ünitelerin de bulunduğunu dile getiren Eroğlu, "Ancak farklı bir ticaret var. O şimdilik sürpriz" diye konuştu.

100 milyon dolarlık ofisler

Eğoğlu Yapı, Ümraniye'de 5 bloktan oluşan ve toplam 90 bin metrekare kiralanabilir alandan oluşan bir ofis kümelenmesi inşa etti. Sökonusu proje için 100 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını açıklayan Nurettin Eroğlu, ofislerden yüçde 70'inin kiralandığını söyledi.

İstanbul lounge Halkalı iletişim bilgileri

Web: www.erogluyapi.com.tr

E-posta:  [email protected]

Tel: 444 37 97 

  • Etiketler:

Yorum Yaz