maritbet girişmaritbet
İstanbul’da yeni yatırım bölgesi Pendik! İşte Pendik projeleri!

İstanbul’da yeni yatırım bölgesi Pendik! İşte Pendik projeleri!

İstanbul Anadolu Yakası'nın yıldızı parlayan bölgelerinden Pendik, son dönemde ulaşımdan altyapıya konuttan lüks gayrimenkule kadar farklı alanlardaki yatırımlarla dikkat çekiyor

İstanbul Anadolu Yakası'nın yıldızı parlayan bölgelerinden Pendik, son dönemde ulaşımdan altyapıya konuttan lüks gayrimenkule kadar farklı alanlardaki yatırımlarla dikkat çekiyor.

Bir bölgenin olmazsa olmaz ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü yatırımın son dönemde hayata geçirildiği Pendik, havalimanından marinaya üniversiteden hastane, alışveriş merkezi ve markalı konut projelerine yapılan yatırımlarla çehresini değiştiriyor. Bu değişim ise bölgenin kaderini ve hedef kitlesini önümüzdeki dönemde değiştireceğe benziyor.

Pendik, ulaşım alanında Kadıköy - Kartal metrosunun hayata geçirilmesi ile şehrin merkezlerinden biri durumuna gelecek. Pendik'teki Remax Mega ofisi sahibi Suat Şahin, metronun bölgenin kaderini değişeceğini belirtiyor. Bu değişim sadece metroda değil deniz ulaşımında da yaşanıyor. İDO'nun Pendik-Yalova seferleri de bölgedeki değişime etki eden önemli ulaşım projelerinden birini oluşturuyor.

Bölge Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakınlığı avantajını ise her geçen gün sefer sayılarını artıran havayolu şirketlerinin personel istihdamı ile yaşıyor. Havalimanının uluslararası hale gelmesiyle birlikte burada istihdam edilen personelin çevreden konut yatırımına yönelmesi de Pendik'teki konut ihtiyacını artıran faktörlerin başında geliyor.

 TSKB Değerleme Uzmanı ve mimar Hande Gür, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı, 250 hektara kurulan Teknoparkı'ı, yeni yapılacak metrosu, Türkiye'nin ikinci en büyük marinası, peş peşe geliştirilen konut projeleri ve fuar merkezi ile Pendik'in gündemde kalmaya devam ettiğini söylüyor. Gür Marmaray'a entegre edilecek olan Kartal - Kurtköy -Tuzla -Gebze koridorunda önerilen raylı sistem projesiyle bölgeye ulaşım demiryolu ile birlikte metro ile de sağlanacağını dile getiriyor.

Yatırımlar prim beklentisini yükseltiyor

Şahin, bölgede biriken konut stoğunun eritilmesinde çevredeki yatırımların önemli olduğunu vurguluyor. Son dönemde markalı konut projelerinin yanı sıra fiyatları daha çok ekonomik olan konut stoğunun da oluştuğunu söyleyen Şahin, bölgedeki değişimle birlikte gayrimenkuldeki prim beklentisinin de yükseldiğini anlatıyor. Şahin, "Bölgede fiyatlar hâlâ çok düşük. Fiyat konusunda daha gidilebilecek çok yol var" diye konuşuyor. Sadece Pendik değil çevresindeki Kartal, Maltepe bölgeler de fiyatlar konusunda aynı beklenti içerisinde.

Evko-Meot İnşaat tarafından yapılan Meridyen Evleri, Ataman İnşaat'ın devam eden yatırımı Ataman Karina, Şua İnşaat'ın yeni başlayacağı Elit Side projesi bölgedeki markalı projeler arasında başı çekiyor. Bölgenin markalı konutta adını duyuran projeler arasında ise Dumankaya İnşaat, FiYapı, Teknik Yapı ve DAP Yapı'nın projeleri geliyor. Dumankaya İnşaat'ın Kurtköy'de yapımı devam eden Cadde projesi bölgenin kaderini değiştirecek projeler arasında geliyor. Pendik'e komşu Kartal'da Dumankaya'nın Vizyon projesi, Teknik Yapı'nın Uprise Elit projesi bölgedeki en büyük markalı projeler arasında.

Genç nüfus avm'leri mutlu ediyor

Bunun yanı sıra sayıları hızla artan alışveriş merkezleri de (AVM) Pendik'in gayrimenkul alanındaki gelişiminde büyük rol oynuyor. Neomarin, Pendorya, Viaport, Marintürk Marina içinde yer alan Marintürk AVM ve Kurtköy'deki Atlantis AVM bölgenin tüketici profilini değiştiren yatırımlar arasında geliyor.

Şahin, "Bu kadar çok AVM bölgede işlemez diye düşünürken, bugün bu AVM'lerde yer bulunamadığını görüyoruz. Her biri oturmuş durumda. Cirolarının da iyi olduğunu duyuyoruz" diyor. Şahin bölgenin genç bir nüfusa sahip olmasının bu kadar çok AVM'nin bölgede iyi iş yapmasında etkili olduğuna da değiniyor.

İnşaatçılar 3 - 4 yıldızlı otel yatırımına yöneldi

Pendik, konut, AVM ve ulaşımın yanı sıra son dönemde Anadolu Yakası'ndaki en büyük otel yatırımlarının da gözde merkezi haline geldi. Özellikle yerli turizm yatırımcılarının binin üzerinde yatak kapasiteli 5 yıldızlı otellerinin tercihi olan Pendik, artık 3 ve 4 yıldızlı otel yatırımları için de alternatif bir merkez durumuna geldi. Bölgede 5 yıldızlı otel ihtiyacının son 4-5 yılda Divan Pendik Otel, Green Park Pendik, Crown Plaza adını alan Viaport oteli ve Titanic otelleri ile giderilmesinin ardından Şahin artık gayrimenkul yatırımcılarının bölgedeki 3-4 yıldızlı otel yatırımları için yer arayışına yöneldiğini söylüyor. Şahin, yatırımcıların projeyi kendilerinin yapıp işletme için yabancı zincirlerle anlaşabilecekleri bir model üzerine odaklandığını söylüyor.

5 yıldızlı oteller bölgeye hareketlilik kazandırsa da beklenen doluluk oranlarının yakalanamadığı belirten Gür, "Sabiha Gökçen Havaalanı başta olmak üzere, tüm gelişmeler, ulaşım ağlarının çeşitliliği ve şehir merkezindeki arsa stoğunun kısıtlı olmasına alternatif oluşturması nedeniyle bölgenin önümüzdeki dönemlerde gelişmesi ile oteller için zamanla daha yüksek ciro ve doluluk oranlarına ulaşılması bekleniyor. Bölgede, iş oteli olarak 3 ve 4 yıldızlı otel yatırımlarının da potansiyele cevap verebileceği düşünülüyor. Mevcut yer alan 5 yıldızlı otellerdeki konaklama ücretlerine göre, 3 ve 4 yıldızlı otellerdeki daha düşük konaklama ücretleri sayesinde bu otellerde yüksek doluluk oranlarının yakalanabilecek" diyor.
 

Marina hedef kitleyi değiştiriyor
Ülker tarafından yapılan ve faaliyete geçen Marintürk Marina da bölgenin profilini değiştiren unsurlar arasında geliyor. Şahin, marinaya gelenlerin alışveriş merkezini de ziyaret ettiklerini ve bölgedeki profilin değişmesinde büyük etkisinin olacağını kaydediyor. Bunun yanı sıra şehrin içinde küçük bir şehir yaratan Pendik'te İstanbul'un ve Türkiye'nin en büyük hastane ve eğitim yatırımlarını da kendine çekiyor.

Eğitim alanında Sabancı Üniversitesi'nin kampusunun ardından Okan Üniversitesi'nin de bölgede faaliyete geçmesi genç nüfusu ve onların kiralık gayrimenkul ihtiyaçlarını tetikledi. Bu ise bölgede ve çevresindeki 1+1 konut stoğuna büyük katkı sağladı. Sağlık alanında ise Anadolu grubunun hastane yatırımının ardından Marmara Üniversitesi Hastanesi'nin faaliyete geçmesi bölgeyi sağlıkta da gözde hale getirdi. Şahin, büyük yatırımların ardından çok sayıda özel hastane ve daha küçük çağlı özel kliniklerin de bölgede yatırım için yer aradığına değindi.
 

Pendik konut projeleri:

Ataman Karina'da 130 bin TL'ye 1+1

Ataman İnşaat'ın Pendik'te hayata geçirdiği Ataman Karina Pendik projesi iki etaptan oluşuyor. Her iki etap için de satışların devam ettiği projenin ilk etabındaki 247 dairenin yüzde 88'i satıldı. Rezidans olarak planlanan ikinci etapta ise 180 daire yer alıyor. Nisan 2012'de ayında teslim edilecek olan birinci etapta yer alan 1+1 daireler 130 ile 150 bin TL, 2+1 daireler ise 219 bin TL, 3+1'ler ise 350 bin TL'den başlayan fiyatlara satılıyor. 2012 Aralık'ta teslim edilecek ikinci etaptaki 1+1 daireler 120 ile 180 bin TL, 2+1 daireler ise 245 ile 300 bin TL arası fiyatlara satışı devam ediyor. Projede ayrıca 22 mağazadan oluşan butik bir AVM de yer alıyor.

Kurtköy 'Cadde'sine kavuşuyor

Dumankaya'nın Pendik- Kurtköy'de yaptığı Cadde projesi 303 konut ve 46 mağazadan oluşuyor. 10'ar katlı 3 bloktan oluşan projedeki fiyatlar 118 bin TL'den başlıyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin bulunacağı projede villa konseptli teras bahçeli dubleks daireler de var.

Meridyen Evleri 85 bin TL'den başlıyor

EVKO-Meot İnşaat ortaklığında yapılan Pendik Meridyen Evleri projesinde teslimat yaklaştı. 4 bin 240 metrekare alan üzerinde inşa edilen proje 45 ile 195 metrekare arasında 1+1 ile 4+1 seçeneklerinden oluşuyor. Projede evlerin 56 metrekare 1+1 dairenin fiyatı 90 bin liradan başlarken, 167 metrekare 3+1 dubleks dairenin fiyatı 270 bin liraya kadar çıkıyor. Sabiha Gökçen Havaalanı'nın yanı sıra, binlerce işçinin çalıştığı Tuzla Tersanesi'ne, Organize Sanayi Bölgesi'ne, hastanelere ve özel üniversitelere yakınlığı nedeniyle Pendik Gözdağı'na çok yakın bir mesafede bulunan proje ulaşım olanaklarında da alternatif sağlıyor. Meridyen Evleri'nden Pendik, Kartal, Kurtköy ve D-100 karayoluyla İstanbul'un diğer bölgelerine toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşılabiliyor.

Elit Side, 600 kişiyi ev sahibi yapacak

Şua İnşaat, bu yıl Anadolu yakasında biri Pendik diğeri ise Kadıköy'de iki yeni projeye başlıyor. Pendik'te Elit Side adını taşıyan proje 600 konuttan oluşuyor. Bu yıl büyük projeler yerine daha küçük bu butik projeler yapmayı hedefleyen grup 2010 yılında 500 milyon TL ciro yaptı. 2012 hedefi ise 750 milyor TL. Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, "Pendik'teki proje yılın ilk aylarında start alacak ve yaklaşık 600 konut olacak. İkincisi ise Kadıköy, Göztepe tarafında 500 dairelik bir proje olacak" diyor. Pendik'teki proje üzerinde hala çalışan grup ön talep topluyor.

Kaynak: Dilek taş / Sabah Emlak


 
  • Etiketler:

Yorum Yaz