maritbet girişmaritbet
İstanbul'da özel konseptli 9 konut projesi!

İstanbul'da özel konseptli 9 konut projesi!

Artık Armani projesinde ev sahibi olmak ya da Trump Tower'da yaşamak için çok uzaklara gitmeye gerek kalmadı. Projeler metrekare fiyatlarıyla da dünyadaki rakipleriyle yarışıyor

 

Kaynak:Dilek Taş/ Sabah Emlak 

Yakın bir zamana kadar Türk zenginler lüks projelerden daire sahibi olmak için Avrupa ve Amerika ülkelerindeki fırsatları kollarken şimdi ise dışarıya gitme ihtiyacı bile duymuyor. Çünkü yurtdışında buldukları kalitenin aynısını, hatta bazen daha fazlasını istanbul gibi gelişen bir şehirde bulabiliyor. Bunun yanı sıra artık markaya ve tasarıma meraklı olanların da uzağa gitmesine gerek kalmıyor. Çünkü Armani'den Phillippe Starck'a kadar tüm ünlü tasarımcılar İstanbul'da Türk zenginlerin evlerini dekore etmek için ayaklarına kadar geldi.

Artık Armani projesinde ev sahibi olmak ya da Trump Tower'da yaşamak için çok uzaklara gitmeye gerek kalmadı. Projeler metrekare fiyatlarıyla da dünyadaki rakipleriyle yarışıyor. Metrekare fiyatları minimum 4 bin dolardan başlayıp 16 bin dolara kadar çıkıyor. Üstelik yeni yatırımcılar ev markaların pazara girerek birbirini tetiklemesi de cabası...

Rixos Residences Bomonty Metrekaresi: 4- 6 bin dolar

Konut sayısını ev sahipleri belirleyecek

Bomonti'de İpek Çakırkaya - Ayaydın Grup -Maslak Yapı ve Merttaş Ortak Girişim Grubu tarafından geliştirilen ve Rixos tarafından işletilecek Rixos Residences Bomonty projesi 42 katta 6 penthouse ve 308 modüler üniteden oluşuyor.

Projedeki daireler 84 ile 760 metrekare arasında değişecek dairelerden meydana gelecek. Rixos Residence Bomonty projesi 2011 sonunda tamamlanarak teslim edilmesi planlanıyor.

Zorlu Center Metrekaresi: 15 bin euro

Zorlu Gayrimenkul tarafından İstanbul'un en merkezi notalarından Zincirlikuyu'da eski Karayolları arazi üzerinde yapımı devam eden Zorlu Center projesi İstanbul'u en lüks konut projelerinden biri olacak. Türkiye'nin ilk 5 fonksiyonlu karma kullanımlı projesi olacak olan Zorlu Center'da rezidansların yanı sıra otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ile performans sanatları merkezi de yer alacak. 120 bin metrekarelik alanın 75 bin metrekaresi ise yeşil rekreasyonel alan olarak kullanılacak. Projenin 2012 yılında teslim edilmesi planlanıyor.

Rixos Elysium Suits Metrekaresi: 5 bin 900 - 8 bin 250 dolar

1+1 ama metrekaresi 8 bin doları aşıyor

Ofton İnşaat'ın yapıp Rixos markasının işleteceği Rixos Elysium Suits projesi İstanbul'un kalbi Taksim'de yapılıyor.21 katta toplam 140 suitten oluşacak projede 80 ile 177 metrekare arasında değişecek rezidanslar yer alacak.

Tamamı 1+1 olacak rezidansları yatıırm için alacak ev sahiplerine kiralama hizmeti de sunulacak. Rixos Elysium Suites projesinde kişiye özel servis, oda servisi, otopark, 7/24 güvenlik, valet, kişiye özel ‘concierge' hizmeti, spor ve SPA alanları, kapalı havuzun yanı sıra uluslararası restoran zinciri tarafından işletilecek bir restoran da bulunacak.

Sapphire İstanbul Metrekaresi: 8-12 bin dolar

İstanbul'u en pahalıya tepeden seyredecekler

Kiler grubu tarafından 4. Levent'te inşa edilen ve 261 metre ile İstanbul'un en yüksek rezidans binası olan Sapphire İstanbul projesi de metrekare fiyatı en yüksek projeler arasında geliyor.

Metrekaresi 8 ile 12 dolar arasında satışa sunulan projede büyüklükleri 120 ile 550 metrekare arasında değişen 188 konut yer alıyor. İçerisinde Türkiye'nin ilk açık pazar konseptli alışveriş merkezi ve en yüksek seyir terası ile üst katlarında lüks restoranların yer alacağı projenin bu yılın sonlarında teslim edilmesi planlanıyor.

L'ist İstinye Suits Metrekaresi: 3-6 bin euro

Krea Grup Merrill Lynch ve 14 yatırım fonu ortaklığında İstinye'de hayata geçirilen L'ist İstinye Suites projesinde 5 katlı 14 bloktan oluşan toplam 150 suit yer alıyor. Çatı ve bahçe dubleksleri ile ara katlarda normal dairelerin yer aldığı proje bölgenin en lüks konutlarına sahip olacak. 2+1 ile 5+1 arasında değişen daire seçenekleri ise büyüklükleri 132 ile 320 metrekare arasında değişiyor. Projedeki satış fiyatları ise 750 bin ile 1 milyon 700 bin TL arasında.

Anthill Residence Anthill Residence Metrekaresi: 6-8 bin dolar

İstanbul'un en yüksek projelerinden biri olan Şişli'deki Anthill Residence'da inşaat tamamlandı. Metrekaresi 8 bin dolara çıkan çıkan proje şimdi İstanbul'a yüksekten bakacak ev sahiplerini bekliyor. Ant Yapı tarafından Bomonti'de yapılan ve inşaat aşamasının tamamlandığı Anthill projesi de hem metrekare fiyatı hem de yüksekliği ile İstanbul'a tepeden bakan projelerden biri olacak.

200 metrelik iki kuleden oluşacak olan projed54 katlı iki blokta toplam 804 konuttan oluşuyor. Şu anda satışta bulunan ünitelerin metrekare satış fiyatının 6 ile 8 bin dolar arasında olduğu Anthill'de 1+1 ile 5+1 arasında değişen konutların metrekare büyüklüğü 86 ile 300 metrekare arasında değişecek. Projenin 40'ıncı katında ise 700 metrekare büyüklüğünde loft daireler de yer alacak.

Yoo İstanbul by Philippe Starck Metrekaresi: 10 bin dolar

Dünyanın en ünlü tasarımcılarından Philippe Starck'ın kurucu ortağı olduğu Yoo, Say Yapı ile İstanbul'da da proje yapıyor. Yoo İstanbul adını taşıyacak proje 11 blokta 5 katlı toplam 100 lüks rezidans dairesinden oluşacak. Metrekare fiyatlarının 10 bin dolardan başladığı proje Ortaköy'de hayata geçirilecek. 22 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek ve iç tasarımında ev sahiplerinin istekleri doğrultusunda Philippe Stack ürünlerinin kullanılabileceği proje 2012 yılının ortasında tamlanarak sahiplerine teslim edilecek. Proje 250 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek. İlginç tasarımlı rezidansları ile dikkat çekecek proje açık ve kapalı havuz, spa, Club House, Lounge, kütüphane, açık hava şöminesi gibi ortak yaşam alanları Philippe Starck tarafından tasarlanacak.

Trump İstanbul Towers Metrekaresi: 4 bin 800 - 9 bin 600 $

İstanbul'un en merkezi yerlerinden Şişli'de 39 ve 37 katlı iki kulede 205 konuttan meydana gelen Trump İstanbul projesi, Türkiye'ye gelen ilk uluslararası markalı konut projelerinden biri.

49 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen projede 88 farklı daire seçeneği sunuluyor.

Projedeki 114 metrekarelik rezidans 550 bin dolardan satılırken 260 metrekare büyüklüğündeki rezidans ise 2.5 milyon dolardan satışa sunuldu.

Projenin Residence Tower adı verilen bölümünde 102 ile 680 metrekare arasında değişen daireler yer alıyor. Proje içinde ayrıca 5 katlı bir alışveriş merkezi de var.

 

Maçka Residences by Armani Casa Metrekaresi: 10-16 bin dolar

Astaş Gayrimenkul'ün 4 yıl önce SSK'dan aldığı araz üzerine yapılacak Maçka Residences by Armani Casa projesinin yapımına başlandı. Projedeki metrekare fiyatlarının İstanbul'un en pahalı fiyatları olan 10 ile 16 bin dolar arasında olduğu projede 170 rezidans dairesi yer alacak. Penthouse dairelerin 500 metrekare büyüklüğünde olacağı proje 7 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde 12, 13 ve 14'er katlı 3 bloktan oluşacak. Projede 1+1, 2+1 , 3+1 dairelerin yanı sıra büyüklükleri 400 ile 500 metrekareye varan penthouse'ların da yer alacak. Maçka Residences projesindeki dairelerin 77 metrekareden başlayacak. Proje Mart 2012'de tamamlanarak sahiplerine teslim edilecek.

  • Etiketler:

Yorum Yaz