maritbet girişmaritbet
Invest, 5 projeye 1 milyar yatırıp 4 bin kişiyi istihdam edecek!

Invest, 5 projeye 1 milyar yatırıp 4 bin kişiyi istihdam edecek!

Vadistanbul'un ortağı Invest, Başakşehir, Veliefendi ve Ayazağa'da 1 milyar liralık 5 proje üretecek ve 4 bin kişiye iş imkanı verecek.

Invest, 5 projeye 1 milyar yatıracak, 4.000 kişiyi istihdam edecek!

Gayrimenkul sektörünün en büyük projeleri arasında yer alan Vadistanbul'un ortaklarından Invest İnşaat, 5 projeye 1 milyar lira yatırıp 4 bin kişiye istihdam sağlayacak. Ayazağa, Başakşehir ve Veliefendi bölgesinde projeler üretecek olan firma, ilk olarak Küçükçekmece'den İstanbul Boğazı'na kadar olan bölgede faaliyet göstermeyi hedefliyor.

Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, yeni projeler ve önümüzdeki yıl hedefleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Vadi Koru'da inşaat başladı

Invest imzası taşıyacak projeler hakkında bilgiler veren Bahattin Uçar “Vadi Koru'da inşaat işlemleri başladı, hafriyat ve kazı çalışmalarımız sürüyor. Burada referandumdan sonra lansmanını yapmayı planlıyoruz. Bu yılın sonunda Veliefendi'de, 650 konut ve 40 ticari üniteli projeye başlayacağız. Başakşehir'de geliştirmeye devam ettiğimiz 1600 konut ve ticari ünitelerin yer alacağı projemizin planları bitti, mimari çalışmaları devam ediyor. Bir de Vadistanbul'dan başlayıp Göktürk Eyüp'e kadar gittiğimiz aksta, 3 değişik noktada satın aldığımız arsalar var. Cendere'nin olduğu bölgede 10-12 yıl gibi proje geliştireceğiz” dedi.

1,5 milyon metrekare inşaat hedefliyor

Cendere'de parselleri birleştirip ilerlediklerini ifade eden Uçar “Cendere'de 59 bin metrekare satın aldık ancak toplamda 300 bin metrekarenin olacağı bir adadan bahsediyoruz. Cendere'de arsanız büyüdükçe emsalinizde büyüyor. Biz de yan parsellerimizle birleşip büyük proje üreteceğiz. Sadece Cendere'de 1,5 milyon metrekare inşaat hedefliyoruz” diye konuştu.

Yeni yatırımlar yolda

Başakşehir projeleri ve Ayazağa yatırımları hakkında bilgiler veren Uçar “Başakşehir'de Metro Kent'in hemen arkasında proje üreteceğiz. Metro istasyonunun yer aldığı alan, arsamızın hemen önünde yer alıyor. Başakport'ta ön taleplere bu yıl sonunda başlayacağız. Şu anda Vadi Koru, Ekspress 24 ve Göl Plus aktif satış sürecinde diyebiliriz. Vadi Koru'da ön talep topluyoruz, Ayazağa'da devam edecek 3 projenin bütçesi biraz daha farklı olacak. Oradaki projeler neredeyse 1 milyar doları aşacak” ifadelerini kullandı.

Bölge ihtiyacına göre proje

Yeni projelerin fiyatları hakkında da önemli bilgiler aktaran Bahattin Uçar “Küçükçekmece Göl Plus'ta metrekare fiyatları 6 bin lira ile 8 bin lira arasında, Ekspress 24'te 6-7 bin lira bandında değişiyor. Vadi Koru'da ise fiyatlar 9 ile 11 bin lira arasında değişiyor. Göl Plus'ta kat karşılığı üretim yaptığımız için konut ağırlıklı düşündük. Basın Ekspress'te ise konut ve home ofis taleplerini değerlendirdik. Vadi Koru, Maslak ve Büyükdere'ye yakın olduğu için hem ticari, hem ünite, hem de ofis seçenekleri yer alıyor” şeklinde konuştu.

Vadistanbul'un 1 kilometre çevresinde yeni projeler

Vadistanbul'un 1 kilometre çevresinde proje üreteceklerini söyleyen Bahattin Uçar “Vadi Koru'da her odaya bir kapalı otopark diyoruz. Oradaki ihtiyaç 380 araçlık otopark ancak biz 600 araç kapasiteli otopark yapıyoruz. Vadi Koru konum olarak Vadistanbul'un tam karşısında yer alıyor. İETT ve Eczacıbaşı ve Organik Kimya'ya doğru projelerimiz olacak. Pınar Süt'ün olduğu bölgede bir proje üreteceğiz. Vadistanbul'un 1 kilometre çevresinde yer alacak projelerden bahsediyoruz” diye konuştu.

Yatırımlarda öz kaynak kullanıyor

Yatırımlarında öz kaynakla ilerlediklerini dile getiren Bahattin Uçar “2020 yılını hedefleyerek projeleri düşündük. Yatırımlarımızı referanduma göre planlamadık. Böyle bir değişiklik yapmayacağız, yatırımcılar olarak yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Göl Plus ve Vadi Koru'da hiç satış yapmadığımız halde inşaat çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyoruz. Bu da öz kaynakla devam edeceğimizi gösteriyor” açıklamalarında bulundu.

Radarı Küçüçekmece'den Boğaz'a kadar

Henüz Anadolu Yakası'na geçmeyi düşünmediklerini ve yeni projeleriyle Avrupa Yakası'na değer katmayı hedeflediklerini belirten Bahattin Uçar “Invest olarak Küçükçekmece Gölü'nden Boğaz aksına kadar olan bölgeye bakıyoruz ilk 5 yıl için. Anadolu Yakası bizim için daha erken diye düşünüyoruz. Ayazağa'da özellikle bilinir bir firma olduk. Cendere'de sanayi kentsel dönüşümünün yapıldığı alan 1,5 milyon metrekare Vadistanbul'da bunun 450 bin metrekaresini geliştirdik, geriye 1 milyon metrekare kalıyor. Bunun da 300 bin metrekare civarındaki alanını biz geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bahattin Uçar, Bloomberg İş Dünyası'na katıldı!
  • 09.11.2020 18:36

Bahattin Uçar, Bloomberg İş Dünyası'na katıldı!

Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, Bloomberg HT'de ekranlara ge ...

Bahattin Uçar: Kentsel dönüşümde yolumuz uzun
  • 23.02.2018 11:18

Bahattin Uçar: Kentsel dönüşümde yolumuz uzun

Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde konuşan İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahatt ...

İnvest İnşaat, Vadi Koru projesinin lansmanını yaptı!
  • 19.09.2017 17:06

İnvest İnşaat, Vadi Koru projesinin lansmanını yaptı!

İnvest İnşaat, Ayazağa bölgesindeki 200 milyon liralık projesi Vadi Koru'yu bası ...

'Beklentilerimizin de üzerinde talep aldık'
  • 19.09.2017 14:31

'Beklentilerimizin de üzerinde talep aldık'

Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, Vadikoru'nun lansmanında Eml ...

Vadi Koru Ayazağa projesinin temelleri atıldı!
  • 16.09.2017 13:22

Vadi Koru Ayazağa projesinin temelleri atıldı!

İnvest İnşaat tarafından hayata geçirilmekte olan Vadikoru projesinin temelleri ...

Bahattin Uçar, Vadi Koru projesini anlatıyor!
  • 05.07.2017 18:00

Bahattin Uçar, Vadi Koru projesini anlatıyor!

İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, emlaktasondakika.com'a verdi ...