maritbet girişmaritbet
Hukukçular Towers'da 350 bin TL'ye!

Hukukçular Towers'da 350 bin TL'ye!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Kartal’da gerçekleştirilen Hukukçular Towers projesi 100 milyon dolar yatırımla hayata geçiriliyor. Kartal Adliyesi’ne 50 metre mesafedeki proje hukukçuları hedef alıyor. 208 home-ofis ve 30 mağazadan oluşan projede fiyatlar 350 bin TL’den başlıyor

 

Kaynak: Demet Cengiz BİLGİN / Hürriyet

Kartal'a 100 milyon dolara ev yapıyor hukukçuları bekliyor

KARTAL Adliyesi projesine 50 metre uzaklıkta yer alan Hukukçular Towers 100 milyon dolar (150 milyon TL) yatırımla gerçekleşiyor. Yaklaşık 7 bin metrekare arsa üzerine, 20 katlı ikiz kuleden oluşan projede 208 home-ofis ve 30 mağaza bulunuyor. Kılıçoğlu-Delta Yapı'nın ortaklarından Talat Kılıç Hukukçular Towers projesini anlattı.
 

HER GÜN 100.000 ZIYARETÇI
* Hukukçular Towers projesini genel hatlarıyla anlatır mısınız?

Hukukçular Towers, Kartal'da yer alıyor. 1999 depreminden sonra belediye aldığı bir kararla bu gölgeyi kentsel dönüşüm bölgesi ilan etti. Açtığı bir mimarı yarışma sonucunda mimar Zaha Hadid yarışmayı kazandı ve projelendirdi. Hukukçular Towers projesi de, 7.090 metrekare arsa üzerine, 20 katlı, 208 home-ofis ve 30 mağazan oluşan akıllı ikiz kuleden oluşuyor. İstanbul'un yoğun iş potansiyelinin olduğu prestijli bir binada, otopark imkanı, girişte yer alan 30 ayrı mağaza, sosyal alanlar, her katta toplantı salonu, profesyonel site yönetim hizmetlerinin yer aldığı home-ofisler...
Bu şekilde butik olarak tabir edilen ticari bir proje... Dünyanın en büyük adliye sarayı tamamlandığında günde 100.000 kişinin ziyaret etmesi bekleniyor ve Anadolu yakasında yer alan tüm adliyeler de bu binada yer alacak.
 

ÖNCE HUKUKÇULAR HEDEFTE
* Hukukçular Towers ismini bu nedenle mi seçtiniz?

Kartal Adliye Sarayı'na 50 metre mesafede. Bu unsur projemize değer katıyor ve projenin adı da bu özellikten dolayı konuldu. Daha çok hukukçuların tercih edeceği bir yer olacağını düşünüyoruz. Hatta sloganımızı “Adalet yerini buldu” olarak belirledik.
 

* Hukukçuları hedef alıyorsunuz yani?
Öncelikle hukukçular, daha sonra da yatırımcılar, danışmanlık firmaları, mali müşavirler.
* Projenin mimarı kim?

Kartal bölgesinde pek çok projeye imza atan Civaoğlu Mimarlık projeyi çizdi.
 

HER KATTA BAHÇE
* Konutların özellikleri?

Her katta kat bahçesi bulunan proje 75, 80, 145, 290 ve 580 m2 home-ofislerden oluşuyor. Bu projeye istanbul'daki prestij projemiz olarak bakıyoruz; taşeron firmalar, ekip ve malzeme tercihleri konusunda seçici davranıyoruz.
 

* Ne zaman başladı. Proje ne zaman bitecek?
Hedefimiz geçtiğimiz mart ayında inşaasına başlayan ve şu anda temel aşamasında olan projemizi sözleşme tarihi olan 30 Mayıs 2012'den önce tamamlamak.
 

YÜZDE 20'SI SATILDI
* Konutların fiyatları nedir?

350.000TL'den başlayan fiyatlarla uygun finansman olanakları sunuyoruz. Bu noktada anlaşmalı bankaların yanı sıra, grubumuzunda finansman seçenekleri var. Satış rakamlarımız kısa sürede yüzde 20'ye ulaştı.
 

* Projenin büyüklüğü nedir?
Projeye 100 milyon dolar (150 milyon TL) yatırım yapacağız.
İki firma gücümüzü birleştirdik
 

* Projenin sahibi şirketleri tanıyabilir miyiz?
Temelleri 1968 yılında merhum Bekir Kılıç tarafından atılan Kılıçoğlu Şirketler Topluluğu kuyumculuk, inşaat ve yapı denetim alanlarında faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar yaklaşık olarak 1.200 daire ve 250 mağaza teslim etti. Hukukçular Towers dışında hâlâ devam eden 4 projemiz daha var. Delta Yapı da bugüne kadar özellikle Çorlu'da büyük projelere imza attı. İki güçlü firma olarak gücümüzü birleştirerek İstanbul'da grubumuzun vizyonuna yakışır bir şekilde kullanmak için karar aldık.
 

Müşteri seçiciliği arttı talep ister istemez daraldı
* Emlak sektörünün biraz daha iyi performans gösterdiği söylenebilir mi?

Evet, bizler bu şekilde planlar yaparken ekonomik dünyada neler oluyor, tabii ki değerlendirmek gerekiyor. Güçlü sermaye yapımız nedeniyle taahhütlerimizi 2009 yılında sorunsuz yerine getirdik. Bugüne kadar projelerimiz lansman tarihinden 3 ay sonra yüzde 80 oranında satış rakamlarına ulaştı. Evet, ekonomik kriz satış adetlerimizin düşük olmasına neden oluyor, insanlar yatırım yapmaya daha az istekliler. Bu günleri grubumuz fırsat olarak değerlendirdi ve sonuçlarını da alıyor. 2010 yılını atılım yılı olarak görüyoruz. İnanmadığınız, değer katamayacağınız, sadece yapmış olmak için yapılacak projelere girilmemesi en doğru karar olur. İster istemez dünya ekonomik koşulları nedeniyle artık müşteriler veya yatırımcılar kesinlikte değerli projelere yatırım yapmakta, müşteri bu seçiciliği talebide ister istemez daraltmakta. Aldığımız geri dönüşlerde grubumuzun yatırımlarının yerinde ve doğru olduğunu gösteriyor.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz