maritbet girişmaritbet
HER BÜTÇEYE UYGUN KONUT

HER BÜTÇEYE UYGUN KONUT

İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Büyükçekmece ilçesi Avrupa yakasında birçok bölgeyi içinde barındırıyor. Eski ve yeni konut alıcısına çok farklı seçenekler sunan bölgede fiyatlar da değişkenlik gösteriyor. Büyükçekmece’de 100 bin liraya konut almak da 1 milyon 500 bin dolara villa almak da mümkün

İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri olan Büyükçekmece ilçesi Avrupa yakasında birçok bölgeyi içinde barındırıyor. Eski ve yeni konut alıcısına çok farklı seçenekler sunan bölgede fiyatlar da değişkenlik gösteriyor. Büyükçekmece'de 100 bin liraya konut almak da 1 milyon 500 bin dolara villa almak da mümkün

BÜYÜKÇEKMECE YAKIN PLAN

Büyükçekmece Mimaroba'da 2000 yılından beri faaliyet gösteren Candan Emlak'tan Ayşen Şahin, bölgedeki yatırım fırsatlarını, fiyatları ve yeni projeleri analiz ederek gayrimenkul alıcılarına ayrıntılı bilgileri aktardı

KONJÖNKTÖR

Bayramdan beri bir durgunluk yaşıyoruz. Bunun nedeni büyük bir ihtimalle kredilerden olabilir. Kurban bayramı olduğu için kurban masrafları olabilir. Alıcı yok gezici çok, yani araştırmak için geliyorlar. İnsanlar önünü görmüyor o yüzden sadece bakmaya geliyorlar.

YENİ YATIRIMLAR

Mimaroba, Sinanoba bölgesinde yatırımlar oldukça fazla.  Sürekli binalar dikiliyor. Deprem statüsüne uygun yapılıyor. Kar Yapı, İntiba Yapı, Gaffaroğulları, Yalçın İnşaat'ın yatırımı var. Rose Marine var bunlar depremden sonra yapılan yapılar.

KİRALIKLARDA DURUM

Bölgede kiraların durumu çeşitlilik gösteriyor. Emlak konutları var, emlak konutlarının dışındaki yapılar var hepsinde fiyatlar değişkendir. Yeni yapılanlar giriş katlar 1.000 ile 1.200 lira arasındadır. Üst katlar 1.500lira, deniz görüyorsa ve 4+1 ise bunlar 2.000 ile 2.500 liraya kadar çıkıyor. Eski binalarda ise 750 liraya kiralık bulunuyor.

SATILIKLARDA DURUM

Genelde gelen insanlar ucuz ev arıyor.  Zaten parası olanlar direkt yeni projelere gidiyor. Parası varsa 150 bin,200 bin lirayı verip alıyorlar. Güney cephesi olmayan yeni yapılar 250 bin liradan başlıyor, 500 bin liraya kadar yükseliyor. Bu rakam katına, cephesine, görüntüsüne göre değişkenlik gösteriyor.

ALICI PROFİLİ

En çok yatırım yapılan yer Mimaroba, Sinanoba bölgesidir. Murat çeşme denilen tarafı Şirinevler Ataköy nasılsa, Bizim de Murat Çeşme ile yolun bu tarafı Mimaroba daha revaçta, yatırımlar da bu tarafa yapıldı. Şükran caddesi, Çarmıklı caddesi Mimaroba'nın göbeğindedir. Bu yerler daha çok tercih ediliyor. Eskiden herkes Büyükçekmece'den konut alıyordu, fakat artık sosyo ekonomik gücü olanlar tercih ediyor.  Artık buralarda 100 bin liraya ev alınamıyor. Önceden alınabiliniyordu. Fabrika müdürü Rose Marine'den alır, memur gelir normal bir konut alır. Durumu olmayan 150 bin liraya konut alır, 50 bin lirasını verir, gerisini kredi çekip öder. Kalite yükseldi daha çok kariyer sahibi kişiler tercih ediyor.

TİCARİLERDE DURUM

Emlak konutlarının dükkanları var. 250 bin liradan başlıyor, yeniler 500 bin lira ile 700 bin liraya kadar çıkıyor. 3 yıl öncesine kadar buraya yeni yapılanma girmeden önce bir iki banka vardı ama şimdi olmayan banka yok.

PRİM FIRSATLARI

Büyükçekme iyi bir yatırım yeridir. Silivri'ye kadar Büyükçekmece'dir. Onun için bu bölgenin analizini yapmak zor. Metrobüsün gelme söylentisi bile fiyatları artırdı. Eskiden tek sorun ulaşımdı, artık ulaşım sorunu yok. Tek otobüsle her yere gidilebiliyor. Birkaç yıl önce 100 bin liraya alınan ev şu an 150 bin lira. Yüzde 25 ile yüzde 40 arası prim yaptırdı bölge.

Avantajları ve dezavantajlarıyla eski, sıfır ve markalı konut

Büyükçekmece'de  üç yatırım alternatifini değerlendirdik. Eski bir konut almak mı yoksa sıfır bir daireye sahip olmak mı daha mantıklı? Ya da bir markalı konuta yatırım yapmak mı daha avantajlı? Ayşen Şahin'e Büyükçekmece yatırım alternatiflerini de sorduk…

ESKİ KONUT

Eski binada daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Avantajı yok diyebilirim. Vatandaş parası yoksa eski binadan konut alıyor, içine masraf yapıyor. Eski binanın içine masraf yapabilirsiniz, ama dışına yapamazsınız sağlam olmaz. Büyükçekmece deprem bölgesi ama Mimaroba'nın zemini sağlam.

Alıcı ne kadara alabilir?

95 bin lira ile 130 bin lira arasındadır.

Kira getirisi ne olur?

3+1'ler 500 bin lira.

SIFIR KONUT

Sıfır normal bir daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Avantajları; deprem yönetmeliğine uygun olması, az katlı, içinin modern dizayn edilmesi. Dezavantajının olduğunu düşünmüyorum.

Alıcı ne kadara alabilir?

250 bin lira ile 500 bin lira arasında

Kira getirisi ne olur?

1200 liradan başlıyor.

MARKALI KONUT

Markalı konut almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Avantajları sosyal tesislerinin çok olması. Rose Marine, Sunrise, Kentplus bunlar gibi pek çok markalı konut mevcut. Depreme dayanıklıdır, asansörleri bile farklıdır. Bunlar için de belli bir bedel olacak tabi aidat açısından. Dezavantajı ise yok.

Alıcı ne kadara alabilir?

3+1 ve 4+1'ler 350 bin lira ile 500 bin lira arasında

Kira getirisi ne olur?

1.500 liradan başlıyor 2.250 lira, 2.500 liraya kadar çıkabiliyor.

HANGİSİ DAHA KARLI?

Bunlardan hangisini almak daha karlı olur? Neden?

Sıfır bina daha avantajlıdır. Markalı konutta markaya para veriyorsunuz.

Yatırım ya da oturum amaçlı olursa en karlısı hangisi olur? Neden?

Eski bina alınmasını önermem, ama Emlak Kontları'ndan yatırım amaçlı alırım. Sıfır bina oturum amaçlı alınır. Emlak Konutları'nın binalarına yatırım yapmak daha mantıklı. Evler 138 metrekareden başlar.

Park Village

Arıkan Yapı tarafından Büyükçekmece'de inşa edilen Park Village'te villalar 525 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Toplam 144 villadan meydana gelen Park Village projesinde Sardes, Thera, Lagina, Alinda, Claros, Larisa ve Trilye olmak üzere 7 farklı villa tipi bulunuyor.

Adı:  Park Village

Yeri: Büyükçekmece

Yapımcı firma: Arıkan Yapı

Teslim tarihi: Aralık 2013

Villa sayısı: 144 villa

Villa Tipleri: 250, 300, 350 m2

Fiyatları: 525.000 dolardan başlıyor

Rose Marine Residence

Gül Yapı tarafından Büyükçekmece Sinanoba'da inşa edilen Rosa Marine Residence'ta konutların fiyatları 282 bin lira ile 710 bin lira arasında değişiyor. Büyükçekmece Sinanoba'da konumlandırılan Rose Marine Residence'ta 30 konut ve 15 dükkan bulunuyor.Rose Marine Residence'ın teslimatının Mayıs 2012'de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Adı: Rose Marine Residence

Yeri: Büyükçekmece Sinanoba

Yapımcı firma: Gül Yapı

Teslim tarihi: Mayıs 2012

Konut sayısı: 30 daire

Konut tipleri: 2+1, 3+1

Fiyatları: 282.000 – 513.000 TL

Vista Residenza

Gül İnşaat tarafından Beykent'te hayata geçirilen Vista Residenza projesinde yer alan daireler 280 bin lira ile 600 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Hemen teslimi yapılabilen ve 8 katlı 13 blokta toplam 390 daireden oluşan Vista Residenza projesi Büyükçekmece Beykent'te konumlandırıldı. Vista Residence'ın sosyal olanakları arasında fitness merkezi, Türk Hamamı, sauna, çocuk oyun alanları ve havuz yer alıyor.

Adı: Vista Residenza

Yeri: Büyükçekmece Beykent

Yapımcı firma: Gül inşaat

Teslim tarihi: Hemen teslim

Konut sayısı: 390 konut

Konut tipleri: 2+1, 3+1, 6+2

Fiyatları: 280.000 TL'den başlıyor

Doğal Yaşam Köyü

Saros İnşaat tarafından Kumburgaz'da hayata geçirilen Doğal Yaşam Köyü'nde hepsi 2+1 olarak projelendirilen villalar 250 bin liradan satışa sunuluyor.  19 bin metrekare arsa içinde konumlandırılan Doğal Yaşam Köyü, 3'lü ve 4'lü sıra evler şeklinde tasarlandı. Villaların alanları teras + bina toplam 90 metrekare olarak belirlendi. Doğal Yaşam Köyü, 78 adet dubleks villadan oluşuyor.

Adı: Doğal Yaşam Köyü

Yeri: Büyükçekmece Kumburgaz

Yapımcı firma: Saros İnşaat

Teslim tarihi: Hemen teslim

Konut sayısı: 78

Konut tipleri: 2+1

Fiyatları: 250.000 TL

Green Garden City

İntiba Yapı tarafından Büyükçekmece Mimaroba'da gerçekleştirilen Green Garden City'de toplam 120 konut bulunuyor. Green Garden City'de 1+1'den 6+1'e kadar konut seçenekleri mevcut. Büyükçekmece Mimaroba'da hayat bulan Green Garden City 8 şidddetinde depreme dayanıklı yapıldı. Green Garden City'nin teslimatının 2012 Şubat sonunda yapılması planlanıyor.

Adı: Green Garden City

Yeri: Büyükçekmece Mimaroba

Yapımcı firma: İntiba Yapı

Teslim tarihi: Şubat sonu

Konut sayısı: 120

Konut tipleri: 1+1'den 6+1' e kadar

Fiyatları: 115.000 TL'den başlıyor

Colorist

Gül İnşaat ve Şahin İnşaat ortaklığı ile Büyükçekmece Mimaroba'da inşa edilen Colorist projesinde yer alan dairelerin fiyatları 135 bin liradan başlıyor. 27 bin 703 metrekare alan üzerinde yükselen Colorist projesi 6 katlı 2 blokta toplam 136 daire, 26 home ofis ve 27 dükkandan oluşuyor. Alanları 85 metrekare ile 150 metrekare arasında değişen daireler 1+1, 2+1 ve 3+1 seçenekleri ile sunuluyor.

Adı: Colorist

Yeri: Büyükçekmece Mimaroba

Yapımcı firma: Gül İnşaat ve Şahin İnşaat

Teslim tarihi: Hemen teslim

Konut sayısı: 185

Konut tipleri: 1+1, 2+1 ve 3+1

Fiyatları: 135.000 – 270.000

Ekin Konakları

Özakın İnşaat tarafından Büyükçekmece'de hayata geçirilen Ekin Konakları, 1 milyon 150 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Toplam 13 butik villadan meydana gelen Ekin Konakları'nda konut tipleri B ve A tipi villalardır. 7+2 villalar 674 metrekare, 6+2 villalar ise 605 metrekaredir.

Adı: Ekin Konakları

Yeri: Büyükçekmece

Yapımcı firma: Özakın İnşaat

Teslim tarihi: Hemen teslim

Konut sayısı: 13 butik villa

Konut tipleri: 674 metrekare 7+2 ve 605 metrekare 6+2

Fiyatları: 1. 150.000 – 1.500.000 dolar

Göl Mahal Evleri

Yalçınlar Grubu tarafından Büyükçekmece'de hayata geçirilen Göl Mahal projesi 92 bin 470 metrekarelik bir alanda yükseliyor. 38 adet villanın bulunduğu projedeki konutların teslimatı ise Aralık 2012'de gerçekleştirilecek. Dara Kırmızıtoprak ve Gökhan Avcıoğlu gibi Türkiye'nin ödüllü mimarlarının üstlendiği projedeki villalar bin 550 ile 2 bin 100 metrekarelik alan üzerine kurulu.

Adı: Göl Mahal Evleri

Yeri: Büyükçekmece

Yapımcı firma: Yalçınlar İnşaat

Teslim tarihi: 2012 Aralık

Konut sayısı: 38 villa

Konut tipleri: 4 ayrı tipte villa

Fiyatları: 1.500.000 dolar

Yavuz Karaman

 

Yorum Yaz