maritbet girişmaritbet
HAFTANIN PROJESİ - KARTAL KULE

HAFTANIN PROJESİ - KARTAL KULE

Havacılık sektöründen gayrimenkule giriş yapan EA İnşaat’ın yeni projesi Kartal Kule, kartalı andıran kanatları ve 4 metrelik tavan yüksekliğiyle rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi başarıyor

Dünyada seri olarak üretilen ilk çift motorlu jet Eclipse 500'ü üreten Eclipse Havacılık şirketinin Türk ortağı EA Group,  EA İnşaat'ı kurarak gayrimenkul sektörüne İstanbul Kartal'dan giriş yaparken, firmanın ilk projesi olan Kartal Kule de kartalı andıran kanatlarıyla dikkat çekiyor. 5 bin 200 metrekare arsa üzerinde toplam 32 bin metrekare inşaat alanından oluşan Kartal Kule'de toplam 205 birim yer alıyor. 22 katlı ve 100 metre yüksekliği olan projede istenirse tüm kat birleştirilebiliyor. Üçüncü kattan itibaren deniz ve Adalar manzaralı olan projede her birimin kendine ait teras ve kat bahçesi bulunuyor. İnşaatı kasım ayında başlayacak olan proje 24 ayda tamamlanarak teslim edilecek.

Enerji verimliliğinde kayıp yaşatmayan bir bina olmayı hedefleyen Kartal Kule'de tüm birimler kendi enerji sarfiyat kontrolünü ve enerji planlamasını yapabilme ayrıcalığına sahip. Bu sayede ısıtma, soğutma, havalandırma gibi ortak giderlerde maliyet yönetim sistemi ile her birim sadece kullandığı kadar ücret ödüyor ve bu da enerjide maksimum verimliliği sağlıyor.

Dünyanın gayrimenkul alanında prestijli ödüllerinden biri olan International Property Awards'tan Avrupa Gayrimenkul Ödülüne layık görülen Kartal Kule'nin tepeden görüntüsü, süzülerek uçan bir kartala benziyor. Yakında açılacak Adalet Sarayı'nın yanında, E-5 üzerinde yükselecek proje Kartal Metrosu Soğanlık durağı çıkışında, TEM'e, Sahilyoluna ve Sabiha Gökçen Havaalanı'na da yakın bir konumda bulunuyor. Kartal Kule 4 metre tavan yüksekliğiyle kullanıcılarına standart tavan yüksekliği olan projelere göre yüzde 50 daha geniş hacim ve ferahlık sunuyor.

Avrupa'dan ödül aldı

Kartal Kule projesi, EA İnşaat tarafından bölgenin sembolü olacak bir yapı ortaya koymak iddiasıyla ortaya çıkmıştır. Projenin tasarımına imza atan Türkiye'nin başarılı mimarlarından Ömer Çamoğlu, binanın tasarımında Kartal şeklinden esinlenerek yükseklerde süzülerek uçan bir kartalın gücü ve ihtişamını binanın yapısı ve görüntüsüyle özdeşleştiren özgün bir mimari ortaya koyuyor. Proje bu tasarımıyla Avrupa'nın önemli gayrimenkul ödülleri arasında yer alan  “International Property Awards” ödülüne de layık görüldü.

 

YAPIMCININ GÖZÜNDEN

‘4 metrelik tavan için maliyetleri yüzde 20 artırdık'

EA İnşaat'ın Genel Koordinatörü olan Hakan Gümüş, Kartal Kule'nin “Tek bir kişi fark yaratabilir, tek bir bina da“ mottosuyla iddiasını ortaya koyan bir proje olduğunu belirterek, projenin en önemli özelliklerinden biri olan 4 metre tavan yüksekliğiyle ilgili olarak, “19. Yüzyıl sonlarına kadar bina tavan yükseklikleri yaklaşık 4 metre civarındaydı, dünyada 20. Yüzyılda yaşanan sosyo-ekonomik gelişmelere endeksli olarak net tavan yükseklikleri, daha ucuza mal edebilmek endişesiyle neredeyse net 2,30 metrelere kadar inmiştir. Benzer bir gelişim Türkiye'de de yaşanıyor ve bugün neredeyse 2.70 metre tavan yüksekliği olan projeler bile müşterilere yüksek tavanlı, geniş hacimli, ferah projeler olarak sunuluyor” dedi. EA İnşaat olarak Kartal Kule projesiyle bu tabuyu yıkıp, yüzde 20'leri bulan maliyet artışını da göze alarak 4 metre tavan yüksekliğiyle müşterilerimize ferah alanlar sunduklarının altını çizen Gümüş, projenin gördüğü ilgiye işaret ederek şunları söyledi:

 “Bölgedeki emlak fiyatlarının tüm bu gelişmeler ışığında kısa zamanda prim yapacağı beklentisiyle yer alan insanlar ağırlıklı olarak emlak piyasasında yatırımcı tabir edilen kişiler. Projeye, yatırımcıların yanı sıra özellikle Avukatların ve hukuk bürolarının yoğun ilgisi var. Bu grubu mali müşavirlik büroları, doktorlar, vb. meslek grupları izliyor. İki haftada yüzde 24 gibi bir satış başarısı yakalandı ve bu başarıda projenin iyi ve birçok artısı olmasının yanı sıra uygun lansman fiyatları ve kişiye özel ödeme seçenekleri de önemli rol oynuyor. Kartal Kule'nin tüm farklı özellikleriyle, hızla gelişen ve değişen Kartal'ın sembolü olma iddiasının da ötesine geçerek uluslararası alanda ses getirmesi projenin başarısının önemli bir göstergesi.”

 

 

YAKIN PLAN

Projenin adı:Kartal Kule

Yapımcı firma: EA İnşaat

Projenin yeri:  Kartal Adalet Sarayı'nın yanında.

Arsa büyüklüğü: 5200 metrekare

İnşaat alanı:32.000 m2.

Blok sayısı: 100 metrelik tek blok

Daire sayısı:  205 birim. 

Daire tipleri: 55 - 130 m2

İnşaata başlama tarihi: 30Kasım 2011

Teslim tarihi: Hafriyat sonrası 24 Ay

Fiyatı:  Metrekaresi 4.500TL'den başlıyor, en düşük fiyat 290 bin TL.

Projenin mimarı:Ömer Çamoğlu.

Sosyal alanlar: Kuaför, lostra salonu, kuru temizleme, terzi, eczane, banka ATM'ler ve oto yıkamanın yanı sıra Kartal Kule özel acil sağlık,adliye sarayına kesintisiz shuttle servisi,vale parking, copy center, fitness center, restaurant, hobi odaları ve kütüphane gibi sayısız hizmet bulunuyor.

Hizmetler:Back Office, concierge hizmetleri, motor yat ve speed boat ile İstanbul'un her yerine deniz ulaşımı ve VIP limuzin araçlarla 24 saat transfer servisi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beykonak Evleri'nden ev alana 'Tesla' sürprizi!
  • 25.04.2016 13:28

Beykonak Evleri'nden ev alana 'Tesla' sürprizi!

Boğazın prestijli projesi Beykonak Evleri çevreci bir kampanyaya imza attı. ...

Kartal Kule'de ofisler hemen teslim, ödemeler 1 yıl sonra
  • 25.11.2014 16:40

Kartal Kule'de ofisler hemen teslim, ödemeler 1 yıl sonra

Kartal - Esentepe Mahallesi'nde yer alan Kartal Kule projesinde yeni bir kampany ...

Beykonak Evleri Beykoz'da faizsiz ödeme seçenekleri
  • 08.11.2014 17:17

Beykonak Evleri Beykoz'da faizsiz ödeme seçenekleri

Özel faizsiz ödeme seçenekleri ile dikkat çeken Beykonak Evleri, 6 blokta 56 dai ...

Beykonak Evleri'nde Boğaz manzaralı konutlar yer alıyor
  • 05.05.2014 17:12

Beykonak Evleri'nde Boğaz manzaralı konutlar yer alıyor

EA İnşaat'ın Boğaz manzaralı diğer projesi Beykonak Evleri, Kavacık Otağtepe'de ...

Beykonak Evleri'nde bahar kampanyası
  • 06.04.2014 13:56

Beykonak Evleri'nde bahar kampanyası

EA İnşaat tarafından hayata geçirilen proje, 56 konuttan meydana geliyor ...