maritbet girişmaritbet
Gülnar Koru Evleri geliyor!

Gülnar Koru Evleri geliyor!

Zekeriyaköy’de hayata geçirdiği Gülnar Evleri ile sektöre iddialı bir giriş yapan Deneyim İnşaat, bölgede ikinci projesini yapmaya hazırlanıyor

Zekeriyaköy'de hayata geçirdiği Gülnar Evleri ile sektöre iddialı bir giriş yapan Deneyim İnşaat, bölgede ikinci projesini yapmaya hazırlanıyor.  2012 içinde yapımına başlanacak Gülnar Koru Evleri, villa, çatı ve bahçe dublekslerinden oluşacak.

2007 yılından bu yana yurtiçi ve yurtdışında birçok gayrimenkul projesine danışmanlık hizmeti sunan Deneyim İnşaat, şimdiye kadar danışman olarak başarıyla ürettiği çözümleri arkıt kendi projelerinde uyguluyor. 2011 yılında Zekeriyaköy'de hayata geçirdikleri Gülnar Evleri projesiyle sektöre iddialı bir giriş yapan firma, “deneyim”in verdiği güvenle başarı yolunda hızla ilerliyor. İnsanın yıllar içinde edindiği bilginin bir süre sonra hazineye dönüştüğünü belirten Deneyim İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt, bu hazinenin paylaşılmamasının çok büyük bir bencillik olacağını, Deneyim İnşaat'ın varlığının da bu anlayışın bir ürünü olduğunu söyledi. Gülnar Evleri'nden sonra bölgede ikinci projeleri Gülnar Koru Evleri'ni hayata geçirmeye hazırlandıklarının ifade eden Özyurt, gelişen teknolojileri uygulama cesareti gösterebilecek sayıda ve nitelikte butik işler yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Bir danışmanlık şirketi iken yatırımcı olmaya karar verdiniz. Bu kararı almanızda etkili olan neydi?

Biz uygulamanın içinden gelen bir şirketiz. Danışmanlığını yaptığımız işlerin içinde şunu gördük; sadece Türkiye için de söylemiyorum, dünyanın birçok ülkesinde olmaması gereken hususları gördük. Mesleğinizde bu anlamda yetkili iseniz, alim olmanıza da gerek yok, bunun daha doğrusu şu olmalı şeklindeki birikimler sizde bir süre sonra hazineye dönüşüyor. O hazineyi başkalarıyla paylaşmamak çok bencilce bir davranış olur. Deneyim İnşaat'ın varlığı da bu anlayışın ürünüdür. Ben işe saf ticari olarak bakmıyorum. Benim öyle bir derdim yok. Deneyimlerimizi aktarma sorumluluğumuz var. Tabi ki bunun ticari yanı da var ama sadece ticari kaygıyla yaklaşmıyorum.

Gülnar Evleri'nin satışları ne aşamada?

Projede toplam 10 tane villa yer alıyor. 10 villanın 5'inin satışı tamamlandı. Son 5 villamızın satışları devam ediyor.

Projenin teslim tarihi nedir?

Temmuz 2012'de yaşam başlayacak.

Projenin öne çıkan özellikleri neler?

Gülnar Evleri'ni doğa dostu çözümlerle üretiyoruz. Green Sertifikasını alabilecek nitelikte bir proje. Bu mayıs ayında projeyi Amerika'dan gelip, ziyaret ettiler. Bu aşamadayken test ettiler, bir de proje bitince test edecekler. Proje bitiminde LEED Gold kesin ama belki LEED Platinum sertifikası alacağız. Bu gerçekleşirse, LED Platinum sertifikasını, Amerika dışında dünyada ilk biz Türkiye'de alacağız. Yapının depreme karşı dayanıklı olmasında en önemli etken su yalıtımı. Binanın rutubetten ırak olması lazım.  Zekeriyaköy, Karadeniz'e çok yakın olduğu için rutubeti çok fazla. O nedenle biz tuğlanın üzerine direk yalıtım yapmadık. Yalıtımın dışında bütün betonlarımızda su geçirmeyen katkılar kullandık. Burada yaşayan insan, gerek sudan gerek ısıdan herhangi bir yalıtım sorunu yaşamazlar. Örneğin, projede çimlere minimum yer vereceğiz. Çünkü cimin metrekaresine günde 10 litre su vermek lazım. Damlama su ile yapılacak bir bahçe dizaynını ön plana çıkarmak istedik. Dolayısı ile çimi minimum tutacağız. Biz milyonlarca konut üretmedik ama düzgün konut ürettik. Kendimiz için sadece bir övünme değil bu, aynı zamanda topluma olan sorumluluğumuzu da yerine getirdik Gülnar Evleri ile. Bizim senede 100 bin konut yapma gibi bir hedefimiz yok. 10 tane yapalım ama doğru bir proje yapalım istiyoruz.

Daha çok hangi kitleye hitap ediyorsunuz?

Ürettiğimiz yapının farkında olan herkes bizim hedef kitlemizin içine girer. Lokasyonu o kadar güzel ki; 2 kilometre sonra denize girebiliyorsunuz. İstanbul'da hem denize yakın, hem ormanın yanı başında bir yer bulmak çok zor. Hem doğaya yakınsınız, hem şehre… İşinize gidersiniz, akşam eve geldiğinizde bu muhteşem doğanın tadını çıkartabilirsiniz.

Gençler daha çok merkezi yerlerde yaşamayı tercih ediyor. Bu anlamda Gülnar Evleri'nin daha çok orta yaş üstüne hitap ettiğini düşünebilir miyiz?

Merkezi lokasyonlarda bir yoğunluk, hareket var. Bunun cazibesi hiçbir zaman kaybolmaz, bu bir gerçek. Böylesi bir hayatı yaşamayı tercih eden insanlar da var. Ama 100'lerce komşusunun bulunduğu bir apartmanda oturup, kendini aramaya çıktığınız bir kent yaşamını düşünün… Buraya gelin uçuş böceğini görün, meşe ağacının altında oturun, tırtılın ağaçtan nasıl sallanarak aşağı indiğini görün… Bu tabi ki bir tercih meselesi. Ne kadar doğadan uzaklaşırsan kendinizden de o kadar uzaklaşıyorsunuz. Toprağa ayak basmak, toprağı okşamak bunlar bambaşka bir şey. Kentin merkezinde yaşamak cazip görünse de burada doğa ile içe bir yaşam bambaşka bir huzur veriyor. Sinekler de ışığı sever ama ışığa geldiğinde yanıp ölüyorlar. Doğadan uzaklaşmanın insanda birçok şeyi kopardığını biliyorum. Burada yaşamak çok büyük bir keyif.

Zekeriyaköy'de başka projeniz olacak mı?

Evet. 2012 yılı içinde yine Zekeriyaköy'de Gülnar Koru Evleri'ni hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bölgeye daha iyi ne yapabiliriz, deneyimlerimizi aktarabileceğimiz farklı ne yapabiliriz diye düşünüyorduk ki Gülnar Koru Evleri projesini hayata geçirmeye karar verdik.

Projenin özelliklerinden bahseder misiniz biraz?

20 anahtardan oluşacak. Villa, bahçe dubleksi ve çatı dublekslerinden oluşacak. Tekil villa alma imkanı olmayan insanlar da bu projede yer alabilecek, bu projenin bir parçası olabilecek. Yeter ki o yaşama uygun insanlar olabilsinler. Çünkü insanların bir villa alması için 40 yıl çalışması gerekmemeli ama erişebilmeli de. Gülnar Koru Evleri de yine doğayla iç içe olacak. 12 dönümlük bir arsa üzerinde yapılacak. Hemen yol üzende yer alıyor. Şu anda ruhsat alma aşaması sürüyor. Önümüzdeki birkaç ay içinde başlamayı planlıyoruz.

Gülnar Koru Evleri'nin sosyal olanakları arasında neler var?

Projenin sosyal olanakları arasında en dikkat çeken şey organik havuz. Tamamen doğal yollarla işleteceğim bu havuzda, çocuklarımız bitkilerin ve minik hayvanların arıttığı bir havuzda yüzme fırsatı bulacaklar. Yine projede, fetness salonu, sauna, buhar odası, yürüyüş parkuru, mini golf, çok amaçlı futbol sahası, bisiklet parkuru ve hobi bahçeleri olacak. İnsanlar hobi bahçelerinde kendi sebze ve meyvelerini yetiştirebilecekler.

Projenin fiyat aralığı ne olacak?

Gülnar Evleri'nde tripleks villalar var. Gülnar Koru Evleri'nde tripleksler villaların yanı sıra bahçe ve çatı dubleksleri de yer alıyor. Fiyat konusunda şu an net bir şey söyleyemiyorum. Fiyatları piyasa belirler. Hemen arkamızda TOKİ'nin ihaleye çıkardığı bir arazi var. Bu bölgeye bir sinerji katacaktır diye düşünüyorum. Günün koşullarına göre biz de fiyatlarımızı belirleyeceğiz. 

He 2 projenizde Zekeriyaköy'de yer alıyor. Neden Zekeriyaköy? Bölge ne tür avantajları barındırıyor?

Zekeriyaköy, 3. Köprünün aksına çok yakın. 3. Köprüyle birlikte demir yolu bağlantısı olacak. Aşağıda madenden gelmekte olan tünel var. TOKİ'nin arazisinin üzerindeki; Sarıyer'den gelen yol 2 şeritli, o da 4 şeritli olacak. Bunların gerçekleşmesi ile birlikte bölgenin değeri daha da artacak. Yine konut sakinleri bir yazlıkta oturur gibi 12 ay boyunca doğa ile iç içe bir yaşam fırsatı buluyor. 3. Köprü yapıldığında merkezi noktalara da ulaşım daha kolay olacak.

Deneyim İnşaat'ın Zekeriyaköy'e getirdiği yenilikler neler?

Bizim topluma karşı sorumluluklarımız var. Bu sorumlulukları da işimize katıyoruz. Dolaylı da olsa çevremize muhakkak katkımız vardır. Bize gelen taşeron firmalar, bize ders çalışarak geliyorlar. Bize çocuklar hocam diyorlar. Diyelim ki kiremit satacaklar. Biz öyle detaylar soruyoruz ki bir sonraki gelişlerinde derslerine çalışıp geliyorlar. Bu çevremize katkı ise evet bizim katkımız var.

Zekeriyaköy'den sonra hedeflediğiniz başka bölge var mı?

Bu yaptığımız projenin bölgede tekrar oluşturması ya da daha iyisinin yapılması bizim mesleki hedefimizdir. Ama sonsuz bir arazi de yok. Bizim Zekeriyaköy'ü baştan imar edelim diye bir hedefimiz yok. Tadında, lezzetinde, butik bir ortam içinde yürümeyi sürdürmek istiyoruz.

Yabancıya yönelik çalışmalarınız var mı?

Birkaç gurupla görüşmelerimiz var. Mütekabiliyet Yasası'na bağlı olarak belirli hareketlenmeler oldu. Bize de talepler geliyor. Buradaki diğer komşularla uyum ve huzur içinde yaşayabileceklerine inandığımız yabancı müşterilerimizle temaslarımız var.

Daha çok hangi ülkelerden talep geliyor?

Iran ve Körfez ülkelerindeki Müslüman kardeşlerimizden daha fazla talep var.

Daha çok yatırım mı yoksa oturma amaçlı mı düşünüyorlar?

Hayır, hatırım amaçlı değil, oturma amaçlı düşünüyorlar.

Her 2 projenizde butik tarzda projeler. Önümüzdeki yıllarda toplu konut üretmeyi düşünür müsünüz?

Rekabetle ilgili bir şey. TOKİ elindeki araziyi bedava ürettiği için benim onunla rekabet etme şansım olmaz. Fiyat aralığı bazında rekabet edemem. Ayrıca toplu konut adı altında üretilen konutların kalitesinin tekrar gözden geçirilmesi gerekir. Bizim toplu konut üretecek bir şansımız var.

Son günlerde en fazla tartışılan konulardan biri de KDV Yasa'sı. Yasayla birlikte KDV oranları artık metrekareye göre değil, konutun değerine göre belirlenecek. Bu yasanın sizce sektöre yansıması nasıl olur?

Tabi ki olumsuz. Konut alacak insanların cebinden çıkacak her kuruş ya fiyatlara yansıyacaktır yada bizim satışlarımızı etkileyecektir. Devletin üretilen bu konutlardan vergi almak istemesi kadar doğal bir şey yok. Önemli olan bunu kimsenin canını fazla yakmadan; yatırımcıyı ürkütmeden veya satın alıcıyı başka yollara yönlendirmeden dürüstçe yapılmasının sağlanması. Bunun da sihri herkesin çıkarlarını koruyan bir orta yolun bulunmasıdır.

Organik havuz

Gülnar Koru Evleri'nde organik bir havuz yapacağız. Arazi burada müsait olduğu için yapabiliyoruz. Klor katmadan, 10'da bir enerji harcayarak havuz işleteceğiz. Çocuklar, doğal bitkilerin, bakterilerin ve mini hayvanların arıttığı bir havuzda yüzecek.

Şengül Kırmızıtaş/Exclusive Homes

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gülnar Koru Evleri Zekeriyaköy'ü değiştirecek!
  • 14.11.2014 10:46

Gülnar Koru Evleri Zekeriyaköy'ü değiştirecek!

Gülnar Koru Evleri'nde satılan dairelerin fiyatları 455 bin dolardan başlıyor... ...

Gülnar Koru Evleri, uçsuz bucaksız bir koru manzarası sunuyor!
  • 09.11.2014 09:42

Gülnar Koru Evleri, uçsuz bucaksız bir koru manzarası sunuyor!

Deneyim İnşaat, Zekeriyaköy'de bir korunun kıyısında yer alıyor ...

Yeni komşularınız: rüzgar sesi, toprak ve gökyüzü…
  • 19.10.2014 12:58

Yeni komşularınız: rüzgar sesi, toprak ve gökyüzü…

Deneyim İnşaat, Zekeriyaköy’de 18 villadan oluşan bir proje hayata geçiriyor ...

Pencerelerin koru manzarasına açıldığı evler satışta
  • 16.10.2014 11:06

Pencerelerin koru manzarasına açıldığı evler satışta

Geçtiğimiz yıl Zekeriyaköy Gülnar Evleri’ni hayata geçiren Deneyim İnşaat’ın yen ...

Türk proje dünyanın en lüks konutları arasında!
  • 06.08.2014 14:58

Türk proje dünyanın en lüks konutları arasında!

Gülnar Evleri, dünyada lüks konut alanında Türkiye'den aday gösterildi ...

Luxury Lifestyle Awards 2014'te bir Türk yarışıyor
  • 06.08.2014 14:36

Luxury Lifestyle Awards 2014'te bir Türk yarışıyor

Deneyim İnşaat’ın LEED Sertifikalı Gülnar Evleri, “Luxury Lifestyle Awards 2014” ...