maritbet girişmaritbet
Göktürk Yalın Evler projesinde gökyüzü seyrediliyor! 207 bin dolara!

Göktürk Yalın Evler projesinde gökyüzü seyrediliyor! 207 bin dolara!

Keleşoğlu İnşaat, Zilal İnşaat ile birlikte hayata geçirdiği Göktürk'teki Yalın Evler projesinde cam, çelik ve ahşabı kullanarak şeffaf evler yaptı. Projede konutların metrekare fiyatı 2 bin 500 dolar ile 3 bin 500 dolar arasında değişiyor

Keleşoğlu İnşaat, Zilal İnşaat ile birlikte hayata geçirdiği Göktürk'teki Yalın Evler projesinde cam, çelik ve ahşabı kullanarak şeffaf evler yaptı. Projede duvar yerine özel camlar kullanılırken, üst katlarda bulunan yatak odasındaki dairelerden gökyüzü bile seyredilebilecek. İki blokta H6 dairenin olduğu Yalın Evler'de dairelerin tipleri 1+1 ile 5+1 arasında farklılık gösteriyor. Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, Yalın Evler projesinin özelliklerini anlattı. 

Mustafa Bey, Keleşoğlu İnşaat bugünlere nasıl geldi, Göktürk'teki Yalın Evler projesinin özellikleri nelerdir? 
1986 yılında üniversitede inşaat mühendisliği okurken aynı zamanda şantiyelerde çalışmaya başladım. Şimdiye dek 10 bine yakın konut inşa ettim. Her yeni projede farklılıklar peşinde koştuk. Kuşkusuz Zilal İnşaat ile birlikte hayata geçirdiğimiz Göktürk'teki Yalın Evler projemizde de bu deneyimlerin büyük katkısı var. Yalın Evler'in en önemli özelliği projenin adı gibi yalın olması değil, adından çok daha fazla yalınlık sunması. Bu yalınlığı ise çelik, cam ve ahşap üçlemesini kullanarak sağlıyor. Buradaki en önemli malzeme camın kullanımı olsa da çelik ve ahşapla desteklenen projenin bu alanda bir yol gösterici olması beklenebilir. Önümüzdeki süreçte buna benzer projelere daha sık rastlayabiliriz. 
 
Butik bir proje olarak dikkat çeken Yalın Evler'in mimari teknik özellikleri nelerdir? 
Yalın Evler projesi birçok özelliğiyle gerçekten de butik proje unvanını hak ediyor. Projenin yapıldığı Göktürk zaten butik bir bölge. Yalın Evler'in arsası da çok büyük değil. Kendi içinde ihtiyaçları karşılayıp bir yaşam kurgusu oluşturabiliyor. Projeye butik özellik katan unsur ise tasarım ve kullanılan malzemeler. Projenin mimarı olan Ahmet Alataş da bu unsurları çok iyi bir şekilde bir araya getirmeyi başarıyor. Yatay konseptte yapılan ve 7 katlı olan projenin temeline beton dökülüyor. Bunun dışında beton sadece blok içlerinde bulunan atriumlarda ve dairelerin aralarında kullanılıyor. Taşıyıcı sistemler ise çelikten yapılıyor. Dairelerin dışa bakan tüm alanları ise yerden tavana kadar camdan oluşuyor. 
 
Projenin mimari anlamda başka ne gibi farklılıkları var? 
Tasarım bununla da kalmıyor. Çift kabuklu tasarlanan projenin en dışında ise alüminyum ve ahşap malzemeler projeye işlevsellik ve oldukça sıcak bir hava katıyor. Yalın Evler'de 550 ton çelik, 28 bin 150 metrekarelik cam kullanılıyor. Çelikler ve cam proje için özel olarak üretiliyor. Bu camlar ne soğuğu ne de sesi geçiriyor. Ayrıca ısı kontrolünün sağlanabilmesi için güneş kırıcı kullanılıyor. Bu malzemelerin kullanılması ve projenin farklı tasarımı ise maliyeti yüzde 40 oranında artırıyor. Dışarıdaki ahşap kabuk güneşlik olarak da planlandı. Bu elemanlar sürgülü sistemle tamamen açılabilecek. Hatta çatı katındaki evlerin tavanındaki ahşaplar açılınca yatak odasından gökyüzü bile seyredilecek. 
 
Kullandığınız modüler daire konsepti kullanıcılarına ne gibi faydalar sağlayacak? 
Projedeki daireler modüler sistem sayesinde büyültülüp küçültülebiliyor. Bu sayede 2 tane 1 + 1 alıp 3 + 1'e dönüştürebiliyorsunuz. Evleri içlerinde istenilen şekilde oda yerleştirmeleri yapılabiliyor. Yalın Evler projesi Göktürk'te 8 bin 600 metrekarelik arsada yapılıyor. Projenin inşaat alanı da 40 bin metrekareye yaklaşıyor. 2 blokta 146 dairenin olduğu Yalın Evler'de dairelerin tipleri 1 + 1 ile 5+1 arasında farklılık gösteriyor. Daire tipleri arasında 2,5+1 ve 3,5 + 1'ler de bulunuyor. Konutlar bahçe dubleksi, bahçe tek kat, ara kat ve çatı dublekslerinden oluşuyor. Dairelerin metrekareleri de 67'den başlıyor, 261 metrekareye kadar çıkıyor. 
 
Dairelerin içinde kullanılan malzeme ve ürünler hakkında neler söyleyebilirsiniz? 
Yalın Evler'deki daireler anahtar teslim olarak verilecek. Ankastre mutfaklar, dolaplar, gömme dolaplar her şey teslimde hazır olacak. Dairelerin dışarıya bakan alanlarındaki camlarda store perdeler de takılacak. Vitrifiye, batarya, eviye, lavabo ve klozet gibi malzemeler ise sadece bu proje için özel olarak üretilecek. Ayrıca konut alanlara farklı renk seçenekleri sunulacak. Evler yerden ısıtılacak. 
 
Proje sakinlerine ne gibi sosyal imkânlar sunacak? 
Projede 800 metrekarelik kapalı sosyal tesiste açık yüzme havuzu, fitness center, sauna, lobby-kafe ile ortak aktivite ve toplantı salonu yer alıyor. 
 
Yalın Evler projesine ulaşım kolay mı? 
TEM'den Göktürk Kemerburgaz'a girildikten sonra Göktürk tabelaları takip ediliyor. Göktürk'ün girişinden sola dönüldükten sonra 300 metre sonra cadde üzerindeki projeye ulaşılıyor. 
 
Şu an inşaat nasıl ilerliyor ve daire fiyatları nasıl olacak? 
İnşaat oldukça hızla ilerliyor. Kabanın yüzde 30'u bitmiş durumda. Temelden sonra inşaat daha da hızlanacak. Şantiyede 100 kişi çalışıyor. Her şey takvime uygun bir şekilde gidiyor. 1 + 1'den 5+1'e daire fiyatları ise 207 bin dolardan 700 bin dolara kadar değişiyor. Projedeki daireler 3-4 ay önce satışa çıktı. Şu anda metrekare fiyatları 2.500-3.500 dolar arasında değişiyor. Daireler bittiğinde yüzde 35 prim yapmasını öngörüyoruz. Yüzde 1 KDV ile satılan konutların kat irtifakı kurulurken, tapular da hemen veriliyor. Akbank, Albaraka ve Garanti Bankası'ndan konut kredisi de kullanılabiliyor. Bölgenin yakınında yapılacak olan 3. havalimanı ve 3. köprü yolları fiyatları çok daha fazla artıracak gibi görünüyor. Göktürk'te İstanbul Caddesi'nde ormana cepheli son arazide gerçekleştirilen Göktürk Yalın Evler'in sağ ve solunda imara kapalı yeşil alanlar bulunuyor. Bu da projenin doğal bir ortamda olmasını sağlıyor. Yalın Evler'deki 2 bloğun altı otopark olarak tasarlandı. Bu alanda 2 katlı otopark bulunuyor. 350 araç kapasiteli otoparkta ayrıca 40 tane misafir otoparkı bulunuyor. Ayrıca her daire için blokların altında 4 metrekarelik depo alanı ayrılmış. 
 
Projenin maliyeti nedir? 
Pojenin inşaatına Turgut Holding ile kat karşılığı başladık ama daha sonra arsayı 36 milyon liraya satın aldık. Projenin toplam maliyetinin 55 milyon doları bulacağını tahmin ediyoruz. "Daireler anahtar teslim olarak verilecek. Ankastre mutfaklar, dolaplar, gömme dolaplar her şey teslimde hazır olacak. Vitrifiye, batarya, eviye, lavabo ve klozet gibi malzemeler ise sadece bu proje için özel olarak üretilecek. Konut alanlara farklı renk seçenekleri sunulacak." 
 
KLASS

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yalın Evler projesinin basın toplantısı yayında
  • 23.04.2014 13:13

Yalın Evler projesinin basın toplantısı yayında

Mustafa Keleş, Yalın Evler projesinin son ve genel durumunu yaptıkları basın top ...

Yalın Evler örnek dairesini sizin için görüntüledik
  • 23.04.2014 09:28

Yalın Evler örnek dairesini sizin için görüntüledik

Ormana ve gölete komşu konumu, güneşi ve oksijeni evin içine taşıyan özgün mimar ...

Göktürk Yalın Evler örnek daire görselleri
  • 21.12.2013 15:21

Göktürk Yalın Evler örnek daire görselleri

Keleşoğlu ve Zilal İnşaat tarafından Göktürk'de inşa edilen Yalın Evler örnek da ...

Göktürk Yalın Evler proje görselleri
  • 21.12.2013 15:19

Göktürk Yalın Evler proje görselleri

Keleşoğlu ve Zilal İnşaat tarafından Göktürk'de inşa edilen Yalın Evler'den kare ...