maritbet girişmaritbet
Gelecek gördüğü inşaatta ‘Sembol’ü yapacak

Gelecek gördüğü inşaatta ‘Sembol’ü yapacak

Avenue Residence projesiyle sektöre ısınan KRD Group, Karden İnşaat markasıyla yeni yatırım planlarının merkezine inşaatı koydu

Avenue Residence projesiyle sektöre ısınan KRD Group, Karden İnşaat markasıyla yeni yatırım planlarının merkezine inşaatı koydu. Grup, bu kapsamda 1.750 konutluk Symbol İstanbul projesini satışa sunacak.

Tekstil, kimya, inşaat ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren KRD Group, yeni dönemde Karden İnşaat markasıyla sektörde büyüme kararı aldı. Beylikdüzü'ndeki Avenue Residence projesiyle sektördeki ilk projesini gerçekleştiren grup kısa süre içinde yaklaşık 1750 konuttan oluşan Symbol İstanbul projesini satışa çıkaracak.

2002 yılında kurulduklarını ve şimdiye kadar 50'ye yakın sanayi binası, AVM ve okulun da aralarında olduğu pek çok taahhüt projesi gerçekleştirdiklerini belirten Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, isimlerindeki değişimin aslında yeni bir döneme başladıklarının da habercisi olarak algılanması gerektiğini vurguladı. Bu yeni dönemde faaliyet gösterdikleri diğer sektörlerde agresif büyüme hedefi gütmeyerek, inşaata ağırlık vereceklerinin altını çizen Karadeniz, "Artık grup olarak gayrimenkul sektöründe büyümeyi hedefliyoruz. Bu nedenle enerjimizin çoğunu inşaata harcayacağız. Symbol projemiz de önemli bir adım olacak" dedi.

10 yıllık büyük potansiyel

 Sektörle ilgili 2012 beklentilerini anlatan Paşa Karadeniz, "İnşaat sektörü büyüdü. Bu büyümenin de 2012'de durması mümkün değil. Sektörde özellikle yabancıya satışla ilgili beklentiler de var. Bu noktada Arap sermayesi gelebilir. Kentsel dönüşüm yasası da beklentileri artırıyor" diye konuştu.

İstanbul'u inşaat sektörünün kalbinin attığı yer olarak tanımlayan Paşa Karadeniz, 5-10 yıl daha büyük potansiyel taşıdığını düşündüğü kentin şu anda gayrimenkulde yükselme evresinde olduğunu kaydetti.

Kentte yeni binaların yapıldığını ama bunların sayısının hala çok düşük olduğunun altını çizen Karadeniz, "Kentteki konutların yüzde 70'i oturulabilirlik sınırının altında. Tüm bu konutların yenilenmesi için inşaat sektörüne büyük bir fırsat ve sorumluluk düşüyor."

 İnşaata 3 çocuk etkisi

Diğer yandan Türkiye'de sayısı giderek artan genç nüfusu, sektörün gelişimi açısından bir başka fırsat olarak gösteren Karadeniz, "Genç nüfus yeni konut talebi yaratıyor. Bu kapsamda Başbakan'ın '3 çocuk yapın' isteği de yerinde görünüyor. 20 yıl sonraki genç kuşağı düşünmek gerekiyor.

Bu ekonomi için de önemli" diye konuştu. Karadeniz, konut tiplerindeki değişime de dikkat çekerek, eskiden herkesin 3+1 ve 4+1 inşa ettiğini, ancak şimdi küçük konutların da bu kadar ağırlık kazandığını belirtti.

ÖDÜLLÜ MİMAR ÇİZDİ

Karden İnşaat Proje Geliştirme ve Pazarlama Koordinatörü Hakan Buvan, yeni projeleri Symbol İstanbul'un 15 bin metrekarelik arsa üzerinde 150 milyon lira yatırımla hayata geçeceğini ifade etti. Bahçeşehir ve Beylikdüzü TEM bağlantı yolundaki projenin üç bloktan oluşacağı bilgisini veren Buvan, 1.240 rezidans, 510 home ofis ve 47 mağaza olarak planlanan projede 2 bloğun rezidans diğer blok ise busidence olarak tasarlandığını kaydetti. Buvan'ın dikkat çektiği bir diğer nokta da ödüllü mimar Ömer Camoğlu'nun projenin çizimini yapmış olması oldu.

ÖDEME İÇİN 1.000 PLAN

 Buvan, ilk projeleri olan Avenue Residence'ın satış başarısı gösterdiğini belirterek, projeden konut alanların ortalama yüzde 70 kazandığını kaydetti. 59 bin liralık konut fiyatlarının 159 bin liraya kadar yükseldiğini söyleyen Buvan, yeni projeleri Symbol İstanbul'un da en az Avenue Residence kadar kazandıracağını kaydetti. Proje için 1000'in üzerinde ödeme planı geliştirdiklerini açıklayan Buvan, özel bir yazılım sistemiyle sıfır faizle ve 40 ay vadeye kadar sınırsız seçenek sunan ödeme sisteminde yüzde 25 peşinatın yanı sıra ara ödemeler de yapacaklarını anlattı.

Milliyet Emlak

Yavuz Karaman

Symbol İstanbul İletişim Bilgileri

Web adresi : www.kardeninsaat.com.tr

Mail : [email protected]

Telefon : 0 212 872 77 00

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Self İstanbul'un okul temalı reklamı!
  • 16.10.2017 17:08

Self İstanbul'un okul temalı reklamı!

Karden İnşaat'ın yeni projesi Self İstanbul'un okul temalı reklam filmi yayında. ...

Self İstanbul projesi görücüye çıktı!
  • 11.10.2017 19:25

Self İstanbul projesi görücüye çıktı!

Karden İnşaat'ın 203 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği yeni projesi Self ...

Self İstanbul'un tanıtım filmi!
  • 11.10.2017 17:27

Self İstanbul'un tanıtım filmi!

Karden İnşaat imzası ile Beylikdüzü – Bahçeşehir Ekspres yolu bitişiğinde hayata ...

Paşa Karadeniz, Self İstanbul projesinin detaylarını anlattı
  • 29.04.2017 14:03

Paşa Karadeniz, Self İstanbul projesinin detaylarını anlattı

Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, Self İstanbul projesinin de ...

Paşa Karadeniz, canlı yayınımıza katıldı - 2. bölüm
  • 27.11.2014 09:53

Paşa Karadeniz, canlı yayınımıza katıldı - 2. bölüm

Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, Emlaktasondakika.com canlı ...

Paşa Karadeniz, Emine Pile'nin sorularını yanıtladı
  • 27.11.2014 09:51

Paşa Karadeniz, Emine Pile'nin sorularını yanıtladı

Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, Emlaktasondakika.com canlı ...