maritbet girişmaritbet
Garanti Koza Koru Çamlıca'da 850 bin euro'ya!

Garanti Koza Koru Çamlıca'da 850 bin euro'ya!

TÜRK inşaat sektörünün en eski firmalarından biri olan Garanti Koza, toplam 5 bin 500 konuttan oluşan Akkoza projesini devam ettirirken, Çamlıca'da 40 milyon Euro'luk yatırımla saydam ev konsepti ile geliştirilen Koza Koru Çamlıca projesine başladı

Kaynak: Meltem KARA / Hürriyet

 

TÜRK inşaat sektörünün en eski firmalarından biri olan Garanti Koza, toplam 5 bin 500 konuttan oluşan Akkoza projesini devam ettirirken, Çamlıca'da 40 milyon Euro'luk yatırımla saydam ev konsepti ile geliştirilen Koza Koru Çamlıca projesine başladı. Garanti Koza'nın tüm projelerinde İstanbul'u tercih ettiğini söyleyen Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Murat Binark, “Bundan sonra da hep İstanbul'da çalışacağız. İstanbuldışı için kesin kararımızı vermedik. Gayrimenkul geliştirmede yaşadığınız şehirde başarılı olursunuz. Gayrimenk ul sektörünü yaşayarak hissediyorsunuz. O hissiyattan koparsanız yanlış lokasyonlara gidersiniz” diye konuştu.
 

Koza Koru Çamlıca lüks konutun ucuzu
Kasım ayının başında lanse ettikleri Koza Koru Çamlıca projesinin 40 adet dubleksten oluştuğunu söyleyen Murat Binark, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Saydam evler konseptiyle geliştirilen bu proje, 11 bin 576 metrekarelik bir alanda 10 bloktan oluşuyor. Kişiye özel dizayn edilecek bahçe ve üst dubleksleri bulunuyor. Projenin inşaasına bu yılın sonunda başlıyoruz. Fiyat aralığı 850 bin ile 1 milyon 150 bin Euro arasında değişiyor. Bu fiyatları lüks konutların ucuzu olarak nitelendiriyorum. Bu tip projelerin büyük bir kısmı kısa sürede satılır. O nedenle yoğun ilgi gördü.”
 

İSKİ gibi aidat topluyor
Garanti Koza'nın tesis yönetimi şirketi Koza Yönetim ve Servis A.Ş. ile Zekeriyaköy'de Türkiye'nin ilk özel arıtma tesisini işlettiklerini hatırlatan Binark, bu tesiste bölge halkından aidat toplamaya başladıklarını anlattı. Bundan 20 yıl önce Zekeriyaköy'de gerçekleştirilen bir projenin ruhsatını alabilmek için İSKİ'nin arıtma tesisi şartı koştuğunu söyleyen Binark, şunları anlattı: “Tesisi yaptık ve devralınsın diye bekledik. Ancak İSKİ almayacağını söyledi. Biz de tesisi çalıştırmaya başladık. Her ay 20-30 bin lira masraf ediyoruz. Bunu İSKİ'ye ilettik ve bizi haklı bularak aidat toplamamızı söyledi.”


Garanti Koza'dan kağıt
İSKİ'nin önerisiyle bölgedeki ev sahipleriyle görüşmeye başladıklarını ifade eden Binark, “Koza Yönetim'i görevlendirdik ve orada 250-300 konut bize her ay 40 lira aidat veriyor. Bölgedeki yeni sitelere de bizimle sözleşme yapmadan ruhsat verilmiyor. Yeni bir model geliştirmiş olduk” diye konuştu.

Projeyi geliştiren ile inşa eden farklı olacak

MURAT Binark, Türkiye'de hem proje geliştirmenin hem de inşaatı yapmanın birleştirilerek sektörün ilerlediğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Konut aldığınız kişinin inşaatçı olmasına hiç gerek yok. Örneğin bir yatırımcı inşaatla ilgisi olmadan proje yapmaya karar veriyor. Binanın inşaatına hiç dokunmuyor. İnşaat şirketlerine parasıyla yaptırıyor. Türkiye'de hem inşaatı, hem geliştirmeyi hem de satışı yapıyoruz. Dünyada başlayan trend Türkiye'ye de yayılacak.”

  • Etiketler:

Yorum Yaz