maritbet girişmaritbet
Eyüp Park projesi satışa çıktı! Yüzde 1 KDV!

Eyüp Park projesi satışa çıktı! Yüzde 1 KDV!

Gül Proje, İBB’den satın aldığı arsadaki projesini satışa çıkardı. 110 milyon lira yatırımla 329 konuttan oluşacak projenin altından Kabataş - İkitelli metrosunun geçmesi bekleniyor

 

Gül İnşaat'ın iştiraki olan Gül Proje, Eyüp'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 2 yıl önce 35 milyon liraya satın aldığı arsadaki yeni projesini satışa çıkardı. Eyüp Park adındaki projenin en önemli özelliği ise planlanan Kabataş-İkitelli metrosunun bir durağının projenin altından geçiyor olması.
 
Bugüne kadar birçok projeyi başarıyla tamamladıklarını ve Eyüp Park ile hem konut hem de AVM'yi sunduklarını belirten Gül Proje Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Gül, “İstanbul'un nadide semtlerinden biri olan Eyüp'te kendi arsamız üzerinde, 110 milyon lira yatırımla yeni bir karma projeyi satışa sunduk” dedi.
 
Yaklaşık 13 bin 600 metrekare alan üzerine 3 bloktan oluşacak projede 329 konut ve 119 mağaza inşa edeceklerini anlatan Ali Gül, “Adeta Eyüp'ün buluşma noktası haline gelecek projemizde 130 dairenin satışını gerçekleştirdik. Projede dairelerin tamamının 2013 yılı sonu itibariyle bitmesini öngörüyoruz. Hafriyat işlemlerinin başladığı projemizi, 2015 yılı Haziran ayında her şeyiyle yatırımcılarımıza teslim edeceğiz” diye konuştu.
 
KDV'si yüzde 1
Ali Gül, 2013 yılı ile birlikte sektörde konut stoğunun eritilmesi adına büyük bir adım atıldığını belirterek, şunları söyledi:
“Sunulan avantajlar arasında Eyüp Park'ın da sahip olduğu yüzde 1 KDV avantajı bulunuyor. Bölgede arsa rayiçleri 500 liranın altında olduğu için KDV'miz yüzde 1. Bu nedenle Eyüp Park'tan ev sahibi olanlar, yakın gelecekte yatırımlarının yüzde elli değerlendiğini görecekler. Eyüp Park Projesi ile hem Eyüp'ü İstanbul'un çekim merkezi yapacağız hem de Gül Proje olarak bir başarıya daha imza atmış olacağız.”
 
Metro geçecek
Projenin lokasyon itibariyle Eyüp'te benzersiz bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken Gül Proje Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gül ise, projenin hem oturmak, hem de yatırım yapmak isteyenler için tüm imkânlarıyla çok ideal bir proje olduğunu söyledi. Mehmet Gül, arsa sahibi olmaları nedeniyle yatırımcılara yüzde 50 peşinat, yüzde 5 indirim ve 30 ay sıfır faiz imkânı ile peşin alımlarda yüzde 10 indirim olanağı sağlayacaklarını da vurguladı. Projenin TEM ve E-6 çevreyollarına olan yakınlığının yanı sıra inşa edilecek Kabataş – Tekstilkent metro hattının duraklarından bir olacağının altını çizen Mehmet Gül, bu sayede İstanbul'un en büyük sorunu olan ulaşımla ilgili çok büyük avantaj sunacağız” şeklinde konuştu.
 
Projede 119 mağazaya yer verilecek
İstanbul'un en eski semtlerinden biri olan ve mahalle kültürünün hâlâ sürdürüldüğü Eyüp'te yapılan projede stüdyo dairelerden 3+1'e kadar 11 farklı tipte ve alanları 33 ile 198 metrekare arasında değişen toplam 329 konut inşa edilecek. 80 bin metrekarelik inşaat alanında oluşacak projede konutların yanı sıra 119 mağaza, 7 sinema salonu, restoran ve kafeler ile kapalı yüzme havuzu, spor merkezi, Fin hamamı ve saunanın bulunduğu bir de sosyal tesis yapılacak. Mağazalar satılmayıp kiraya verilecek. Kendi içinde sunduğu sosyal alanların yanı sıra Eyüp Park, 23 Nisan 2013 tarihinde hizmete açılacak olan eğlence merkezi ViaLand'a 5 dakika mesafede olacak.
 
20 bin konut üretti
Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gül, 1976 yılından beri 20 bin konut ile 9 tane AVM hayata geçirdiklerini belirterek, Eyüp Park'ın da bu projelerin sonuncusu olduğunu söyledi. Metin Gül, bir taraftan da yeni projeleri geliştirmeye devam ettiklerini belirterek, şu bilgileri verdi: “Eyüp'te 110 daireden oluşan bir proje yapacağız. Beylikdüzü'nde 1500 daire ve 80 mağazadan oluşan karma bir projeye başlayacağız. Esenyurt'ta ise 550 daire ve 90 mağazadan oluşan bir proje hayata geçireceğiz.”
 
Yüzde 50 prim beklentisi
Projede metrekare fiyatlarının 3 bin ile 3 bin 500 lira arasında değiştiğini ifade eden Metin Gül, “Bu fiyatların 4 bin 500 liraya kadar çıkmasını planlıyoruz. Bu sayede ilk alanlar kârlı çıkacak” dedi.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eyüp Park projesinin basın lansmanı yayında!
  • 28.02.2013 16:22

Eyüp Park projesinin basın lansmanı yayında!

Gül Proje imzası taşıyan Eyüp Park projesinin lansmanı emlaktasondakika.com fark ...

Gül İnşaat'ın son projeleri
  • 13.02.2012 16:19

Gül İnşaat'ın son projeleri

Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, projelerini anlatıyor ...

Rose Garden Kavaklı foto galerisi yayında.
  • 07.06.2017 15:46

Rose Garden Kavaklı foto galerisi yayında.

Gül İnşaat’ın 4 blokta 126 konuttan meydana gelen projesi Rose Garden Kavaklı’da ...

Eyüp Palas Evleri foto galerisi
  • 18.11.2014 16:30

Eyüp Palas Evleri foto galerisi

Eyüp'te konumlandırılan Eyüp Palas'ta 124 konut yer alıyor. Gül Proje tarafından ...

Eyüp Park Evleri proje galerisi
  • 04.01.2014 15:35

Eyüp Park Evleri proje galerisi

Gül Proje tarafından hayata geçirilen Eyüp Park Evleri'nden kareler ...

Sofa Bahçeşehir Evleri örnek dairesi
  • 30.12.2013 14:18

Sofa Bahçeşehir Evleri örnek dairesi

Gül İnşaat ve Başakşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Sofa Bahçeşehir Evler ...