maritbet girişmaritbet
Extensa İstanbul’un 2. projesi hızla yükseliyor

Extensa İstanbul’un 2. projesi hızla yükseliyor

Türkiye’deki ilk projesinin tamamlayan Extensa İstanbul, ikinci projesi “Extensa Bomonti Modern Palas”’ı da yine Şişli Bomonti bölgesinde başlattı

Türkiye'deki ilk projesinin tamamlayan Extensa İstanbul, ikinci projesi “Extensa Bomonti Modern Palas”'ı da yine Şişli Bomonti bölgesinde başlattı.

Extensa İstanbul, Modern Palas projesi ile İstanbul'a yepyeni ve semtin sembollerinden olacak bir palas armağan ediyor.

Geçmişi ve Bugünüyle Bomonti…

Bomonti semt ismini, 1800'lerin sonunda Nişantaşı, Feriköy ve Şişli arasında kalan bölgeye yerleşen ve burada bira fabrikası kuran Adolf ve Walter Bomonti kardeşlerden alır.

İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden biri olan geçmişten günümüze kadar farklı kültürlerin bir arada uyum içinde bulunduğu Bomonti, Kentsel Dönüşüm projelerinin çevreyle uyumlu bir çizgide uygulandığı bölgelerin başında geliyor. Bölgede yapımı tamamlanan ve halen devam eden kültürel ve sosyal açıdan zenginlik katacak projeler Bomonti'nin değerini bir kat daha arttırıyor.

Organik pazarı, Mimar Sinan Üniversitesi, yenileme çalışmaları devam eden tarihi bira fabrikası, bölgede yükselmeye devam eden 5 yıldızlı oteli ve kongre merkeziyle Bomonti, İstanbul'un çekim merkezi olarak gelişiyor.

İstanbul'un Palas kültürünün, mimari yapıdaki çok eskiye dayanan ihtişamlı tasarım yaklaşımının modern çizgiyle birleştiği Modern Palas Projesi için geleceğin Bomonti'sinden başka bir yer düşünülemezdi.

Geçmişin görkemi ve Modern yaşamın gerekliliklerini bir arada toplayan hizmetler bütünü ile Modern Palas kullanıcıları için en yüksek kaliteyi ve faydayı sunuyor.

Şehre armağan edilen Palas..

Bomonti Modern Palas, 15 katta 98 daireden oluşuyor. 66 m2 ile 210 m2 arasında değişen büyüklüklerde ve farklı tiplerde 1+1 ve 2+1 daireler bulunuyor. Bahçeli, teraslı, exclusive ünitelerden oluşan Modern Palas rastlantısal ve dinamik bir mimari cepheye sahip. Modern Palas, Bomonti'nin hızla değişen çehresine uygun, aynı zamanda mahallenin renk ve dokularıyla barışık bir tasarım ve yaşam tarzını öne çıkarıyor. Zeminde koyu tondan başlayarak çatıya doğru daha açık tonlarla devam eden renk skalası binaya sakin ve zarif bir kimlik kazandırıyor. Özel hareketli panjur sistemi sayesinde Bomonti Palas her gün farklı bir cepheye sahip oluyor. Dış cephedeki rastlantısallık, gün içerisinde binaya etkileyici bir dinamizm kazandıracak.

Modern Palas çevreye duyarlılığının yanı sıra yüksek standartlarda bir şehirli yaşam için her detayın düşünüldüğü tasarımı ile de ön plana çıkmaktadır.

Doğa da düşünüldü…

  Tasarımın bütününde doğayla ve çevreyle uyumlu bir yaklaşımla doğal enerji tasarrufuna imkân verecek çözümlemeler tercih edilmiş, binanın yönlenmesi, cephede kullanılan güneş kırıcılar, cam boyutları ve kullanılan malzemeler buna göre seçilmiştir. Güneş kırıcılar aynı zamanda tasarım kimliğinin güçlü bir parçası olarak hem fonksiyonel hem de estetik değer katıyor.

Peyzaj tasarımı bina nitelikleri ve kullanıcı konforunu ön plana çıkartacak şekilde geliştirilirken, daire sahiplerinin kullanımına uygun olarak tasarlanmıştır.

Extensa'nın Bomonti Modern Palas projesi sahip olduğu merkezi konumu, yalın ama modern ve çarpıcı formu, farklı kullanıcı profillerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek farklı daire alternatifleri ve verimli planlamasıyla bölgede ön plana çıkıyor.

Yorum Yaz