maritbet girişmaritbet
Extensa Bomonti Apartman’da 270 bin dolara daire!

Extensa Bomonti Apartman’da 270 bin dolara daire!

Extensa İstanbul tarafından yapılan Extensa Bomonti Apartman’da konutlar metrekaresi ortalama 4200 liradan satılıyor. Extensa Bomonti Apartman’da 270 bin dolardan başlayana konut fiyatları 1 milyon dolara kadar çıkıyor

 

 

Son 10 yılda yaptığı uluslararası yatırımlarıyla Belçika'dan sonra, Romanya, Slovakya ve Luxemburg'daki yapılanmanın ardından Extensa İstanbul'u 2005 yılında kurarak Türkiye pazarına giren şirket, 2007 yılı itibariyle arazi geliştirme faaliyetlerine başladı.

Türkiye'deki yatırımlarını planlarken, geçmiş deneyimleri ve bilgi birikimlerinden hareketle kentsel dönüşüm alanları ve kent merkezindeki alanlarla ilgilenen Extensa, Bomonti bölgesinin değerlendirilmesine ve insani ölçeklerde kent dokusu ile bütünleşen binalar tasarlanmasına odaklandı. Tüm dünyada kentsel dönüşüm projelerinin de artması ile şehir merkezlerine geri dönüş başladığı içinde bulunduğumuz dönemde oluşturduğu ve yatırım kararı aldığı ‘Extensa Bomonti Apartman' profesiyle şehirden kopmadan, şehrin sesleriyle yaşamak isteyenler için yeni bir alternatif bölge ve yeni bir yaşam alanı planladı.

Bomonti bölgesinin kendine özgü ve kentli referanslarının değerlendirilmesiyle, insanları site içine yöneltmek yerine dışarı çıkarmayı hedefleyen bir mimari anlayışla hazırlanan proje etrafı yüksek duvarlarla çevrilmemiş, tamamıyla dışarıya açık ve çevresiyle etkileşimi vurgulayacak şekilde tasarlandı. Kentli ve doğal olarak tanımlanan ‘Extensa Bomonti Apartman' projesinin bir diğer özelliği ise yüksek bir yapılaşma yerine yatay bir çizgiye sahip olması. Bu yataylığın getirdiği sayısız avantajlardan biri de camlarının açılabilir, balkon ve teraslarının kullanılabilir olması oldu.

Projenin tasarımında öne çıkan ön önemli özelliklerden biri de; sadece konutların tasarımında değil aynı zamanda, bina koridorları ve diğer ortak alanlarda da doğal ışık kullanımı. Gerek iç mekanların doğru ve verimli kullanılması ve gerekse enerji verimliliği proje tasarımının ana unsurlarını oluşturuyor.

Extensa Bomonti Apartman tasarlanırken, hava alan ve ışık gören ferah mekanlar yaratmak hedeflendi. Dairelerin yerleşim düzeni güneş ışığında maksimum faydalanılabilecek şekilde ayarlandı. Açık havadan keyif alınabilmesi amacıyla, teraslar düzenlendi. Ortak yaşam alanları geniş tutuldu ve özellikle hepsinin, koridorlar dahil doğal ışık alması sağlandı. Bu amaçla porjede tüm katları birbirine bağlayan bir ışık tüneline yer verildi.

Fiyatlar 270 bin dolardan başlıyor

Daire planları da oldukça çeşitli olan Extensa Bomonti Apartman; 4 bodrum, 1 zemin, 5 normal ve bir çatı katı olmak üzede toplam 92 konut ve 9 mağazadan oluşuyor. 64 ile 277 metrekare arasında değişen büyüklüklerde ve tiplerde tasarlanan konutlar; stüdyo daireden 3+1'e kadar farklı gereksinimlere yanıt verecek şekilde planlandı. Projede konutlar metrekaresi ortalama 4200 liradan satılıyor. 270 bin dolardan başlayana konut fiyatları 1 milyon dolara kadar çıkıyor.

Extensa Bomonti Apartman'da şimdiye kadar konutların önemli bir bölümü satılırken, 41 konutun ise satışı sürüyor.

İnşaatı başlayan Extensa Bomonti Apartman'ın 2011 Temmuzda teslim edilmesi planlanıyor. Toplam 30 milyon dolar maliyetle hayata geçirilen Extensa Bomonti Apartman'ın mimari tasarımında, merkezleri Londra ve İstanbul'da bulunan Tekfen Tower ve İş Kuleleri projelerinde başarılarını göstermiş Swanke Hayden Connell Architects Grubu ile iç mimaride ise Erginoğlu Çalışlar Grubu ile çalışan şirket, ayrıca akustik, yangın, bina yönetimi konularında da uzmanlardan ve firmalardan danışmanlık hizmetleri aldı.

 

Bomonti Apartmanı iletişim bilgileri
Web: www.extensa.com.tr
Tel: 0212  296 88 18

  • Etiketler:

Yorum Yaz