maritbet girişmaritbet
Extensa Bomonti Apartman’da 1 milyon dolara daire!

Extensa Bomonti Apartman’da 1 milyon dolara daire!

Extensa İstanbul tarafından yapılan 'Extensa Bomonti Apartman' projesinde, daire fiyatları 270 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişiyor

 

Belçika merkezli Extensa'nın İstanbul'da 30 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği ''Extensa Bomonti Apartman'' projesinde, daire fiyatları 270 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişiyor.
     Extensa Group'un bağlı olduğu Ackermans & van Haaren İcra Kurulu Başkanı Baron Luc Bertrand, projeye ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de uzun süredir mevcut olduklarını ve İzmir Limanı'nı inşa ettiklerini belirtti. 

     Yatırım yaptıkları ülkelerde kazandıklarını hiçbir şekilde Belçika'ya götürmediklerini ve o ülkede değerlendirdiklerini vurgulayan Bertrand, şöyle devam etti: 

     ''Avrupa'da birçok ülkeye baktığınızda genel olarak büyümenin durağan olduğunu görüyorsunuz. Burada aslında bir hata yaptığımızı söyleyebilirim. Türkiye'ye çok daha erken ve çok daha hızlı girmemiz gerekirdi. Çok iyi bir ekonomikperformans gösteren, geniş pazar potansiyeli bulunan Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz. Türkiye'nin Avrupa'da bir yeri olduğuna, Avrupa'nın bir parçası olduğuna inanıyoruz. Sistemik şekilde Türkiye'de işlerimizi adım adım geliştireceğiz. Türkiye ile ciddi olarak ilgileniyoruz. Tanımadığımız bir ülkeye girdiğimizde orayı iyi tanıyan ortaklarımız olabiliyor. Aynı şey Türkiye için de geçerli. Türkiye'de gayrimenkul piyasasının ciddi oranda büyüyeceğini düşünüyoruz ve bunun bir parçası olmak istiyoruz. Biz buraya 6 ayda zengin olmak için gelmedik. Bu pazara uzun vadeli bakıyoruz ve zamanımız da var.'' 
     
    ''GAYRİMENKULDE 1 MİLYAR AVROLUK KAYNAĞA SAHİBİZ''
     
     Bertrand, gayrimenkul alanında 1 milyar avroluk bir kaynağa sahip olduklarının altını çizerek, ''Biz diğerleri gibi yüksek kuleler yapmıyoruz. Daha yatay, daha insani ölçekte olsun, içinde yaşayanlar penceresini açabilsin istiyoruz. Bomonti'deki proje, burada yapabileceklerimizin küçük bir parçası. Adım adım bundan sonra daha da büyüteceğiz'' diye konuştu. 

     Temel olarak faaliyet alanları arasında yenilenebilir enerjinin de bulunduğunun altını çizen Bertrand, ''Dünyada rüzgar parkları inşa eden ana şirketlerden biriyiz. Bu ülke, yenilenebilir enerjide de iyi bir fırsat sunuyor'' dedi. 

     Holding bünyesinde 2 bankanın bulunduğunu ve bunların bireylerin varlıklarını yönetme şeklinde hizmet verdiğini ifade eden Bertrand, Türkiye'nin bu anlamda da ilgi çekici bir ülke olduğunu söyledi. 
     
     METREKARE FİYATI 4.200 DOLAR
     
     Extensa İstanbul Emlak Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Özlem Gökçe de yatay bir mimariyle inşa edilen projede özellikle cephe sisteminde çevre binalardan, eski yapılardan esinlendiklerini ve çok fazla atıl kalacak pozisyonlar yaratmadıklarını söyledi. 

     Toplamda 92 daire ve 9 ticaret ünitesinin bulunduğu projede bina girişinde yer alan ışık kulesinin aynalarla ışığı tepeden alt katlara kadar yaydığını ifade eden Gökçe, yine Bomonti'de stüdyo daire ağırlıklı başka bir proje üzerinde de çalıştıklarını bildirdi. 

     Extensa Bomonti Apartmanı'nın yapımına Temmuz sonunda başladıklarını, 2011 Ekim ayında da teslim etmeyi planladıklarını kaydeden Gökçe, farklı büyüklükte ve tipteki dairelerin 64 ile 277 metrekare arasında olduğunu, ortalama metrekare fiyatı 4.200 dolar olan daire fiyatlarının 270 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değiştiğini belirtti. 

     Şu anda şehir merkezindeki pozisyonlarla ilgilendiklerinin altını çizen Gökçe, ''Arsa anlamında pozisyonlarımızı birkaç yıl önce aldık. Bu açıdan 3 senelik geçmişimiz söz konusu'' dedi.
     Özlem Gökçe, 4 bodrum, 1 zemin, 5 normal ve 1 çatı katı olmak üzere toplam 92 konut ve 9 mağazadan oluşan projenin yatırım maliyetinin 30 milyon dolar olduğunu ve şimdiye kadar dairelerin yaklaşık yarısının satıldığını bildirdi. 
     
    ''500 MİLYON AVROLUK YATIRIM...''
    
     Extensa Group Üst Yöneticisi (CEO) Kris Verhellen de bu yıl 100. kuruluş yılını kutlayan Extensa'nın Belçika Antwerb'de banliyö bölgelerinde büyük ölçekli konut projeleri geliştirme amacıyla kurulduğunu, şirketin kentsel dokuyu dönüşüm yoluyla güzelleştirme yaklaşımı bulunduğunu vurguladı.
     Grubun şu anda devam eden projelerinin tamamının 1 milyon metrekareden fazla bir alanı kapsadığını, konut projelerinin yanı sıra alışveriş merkezleri, iş parkları ve ofis binaları inşa ettiklerini anlatan Verhellen, şirketin ayrıca gayrimenkul yatırımı alanındaki iştiraki Leasinvest ile 500 milyon avroluk bir yatırımı yönettiğini söyledi. 

 

Bomonti Apartmanı iletişim bilgileri
Web: www.extensa.com.tr
Tel: 0212  296 88 18

  • Etiketler:

Yorum Yaz