maritbet girişmaritbet
Evora İstanbul Tuzla yüzde 25 prim yaptı!

Evora İstanbul Tuzla yüzde 25 prim yaptı!

İstanbul'un eski sayfiye yerlerinden biri olan Tuzla'da yaklaşık 5 bin konutluk Evora İstanbul'u hayata geçiren Teknik Yapı, bölgeyi yeni bir çekim merkezi haline getiriyor

İstanbul'un eski sayfiye yerlerinden biri olan Tuzla'da yaklaşık 5 bin konutluk Evora İstanbul'u hayata geçiren Teknik Yapı, bölgeyi yeni bir çekim merkezi haline getiriyor. Uygun fiyatlarıyla dikkat çeken proje özellikle prim potansiyeliyle yatırımcıların ilgisini çekiyor

Teknik Yapı'nın Emlak Konut GYO ile birlikte gerçekleştirdiği Evora İstanbul projesi Ata şehir ve Kartal gibi büyük bir gelişme göstermesi beklenen bölgelerinden biri olan Tuzlaca yapılıyor. Proje Tuzla için o kadar önem taşıyor ki, bölgede herkesin dilinde dolaşıyor, Bölgenin en yüksek noktasında denize nazır bir tepenin etrafında inşa edilen Evora istanbul'da bulunan yaklaşık 5 bin konut ve tamamlandığında W barındıracağı 15 binin üzerindeki nüfus Tuzla'yı yeni bir merkez haline T getirecek, Proje şimdiden bölgedeki kiraları bile yüzde artırmış durumda Evora İstanbul, 5 bin 75 bağımsız bölümle Türkiye'nin en büyük projeleri arasında yer alıyor, 850 bin metrekarelik inşaat alanı ve 500 bin metrekarelik satılabilir alanı onu Türkiye'nin en büyük ölçekli projesi haline getiriyor, Projede 4 bin 655 konut, 314 rezidans ve 103 ticari alan bulunuyor. Ayrıca poliklinik, kreş, spor merkezi, kır kahvesi, şarj istasyonu ve 7 bin 500 otopark orojenin dikkat çeken özelliklerini oluşturuyor. Bu arada projenin yüzde 70'i deniz görüyor.

Yüzde 25 prim yaptı

Evora ilk satışa çıktığında metrekaresi 1,725 liraydı. Şimdi ise 2 bin 300 lira civarında. Yani yaklaşık yüzde 25 prim yapmış, Proje tamamlandığında ise beklenti 3 bin 500 - 4 bin lira seviyesinde ama bölgedeki gelişme potansiyeli düşünüldüğünde bu fiyatların daha üzerine çıkılabilir. Satışların 3-etaba yayıldığı projenin çok büyük olmasından dolayı fiyatlar da belli dönemlerde artıyor. Buradaki amaç ise her dönem alanların kazanması. Projede 1400 civarında daire satılmış durumda.

TEKNİK YAPI tarafından geliştirilerek Tuzla'nın en yüksek tepesinde yükselen Evora İstanbul, sade yaşam anlayışının en net anlatımı olan küçük dairelerin merkezi oluyor, Yaklaşık 4.704 konuttan oluşan Evora İstanbul'da bugüne kadar en çok satışı gerçekleştirilen 1+1 ve stüdyo tipi dairelerdeki giderek artan talep, yeni 1+1 tipi dairelerin arzına neden oldu.

Teknik Yapı projenin doğa ile iç içe olan cephede yükselen üç blokta yer alan 339 adet 1+1 ve 57 adet 2+1 tipi daireyi 102 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satışa sundu. Satışa sunulan 1+1 ve 2+1 tipi dairelerde yüzde 1 ve yüzde 25 peşinat tutarına ek olarak isteğe ^ bağlı peşinat ve 120 aya kadar değişen vade seçeneği sunuluyor.

Buna göre kendine uygun peşinat tutarını tercih edecek olanlar k Şubat 2013, Ağustos 2013 ve Şubat 2014'de üç ara ödeme yapabilecek. Açık yüzme havuzu, 2 adet spor alanı ve çocuk parkına sahip daire bloklarında, 129'u açık 260'ı kapalı olmak üzere toplam 389 adet otopark alanı bulunuyor.

TÜRK insanının salt yaşam alanı  barındıran büyüklüklere alıştığını vurgulayan Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, "Anadolu'da yaygın olan büyük ev kavramı, artık gerçekten taşı toprağı altın haline gelen İstanbul'da değişti, Yılda bir iki kez kullanılan misafir odaları İstanbul'da tarihe karışıyor. Çok fonksiyonlu ve ekonomik evlerde yaşamaya başlayan m insanlar, yaşadıkları projelerdeki sosyal tesisleri misafir odası olarak kullanmaya başlıyor. Dolayısıyla içinde yaşayacakları bir daire almak için büyük bir yük altına girme riskini en ind irerek küçük daireler alma eğilimi gösteriyor “ açıklamasında bulundu.

Nasıl gidilir?

E5'ten Ankara istikametine giderken T uzla içmeler köprüsüne çıkılarak yolun ters tarafı geçiliyor. Yeni yapılan üst geçide kadar 150 metre gen gelindiğinde, köprüyü geçmede sağa dönülüyor. Yaklaşık200 metre düz gidildikten sonra itfaiyenin bulunduğu caddeye giriliyor. 100 metrelik bir düz istikamet gidildiğinde Evora İstanbul, karşımıza çıkıyor. Ankara istikametinden TEM otobanını kullanacak olanlar ise Tuzla çıkışından sonra Tuzla E5 bağlantısına inerek, aynı güzergahı takip edebilir.

Evora İstanbul'da mağazalar kapış kapış gitti

 Teknik Yapı'nın Tuzla'da yaptığı Evora İstanbul projesinde açık artırmaya çıkan 23 ticari ünitenin 19'ur yerli ve yabancı kurumsal yatırımcılar metrekare birim fiyatı 4,375 ile 6 bin 98B lira arasında değişen rakamlarda satıldı. Teknik Yapı'nın Tuzla'da yaptığı Evora İstanbul projesinde konutların ardından mağazalar da büyük ilgi görüyor. Projenin ortağı olan Emlak Konut GYO'nun düzenlediği ihale sonucu Evora İstanbul'da açık artırmaya çıkan 23 ticari ünitenin 19'u alıcı buldu. Muhammen bedeli 9 milyon 300 bin lira olan 19 ticari birim, gerçekleştirilen açık artırma sonucunda 10 milyon 570 bin liraya alıcı buldu. Ticari birimlerdeki metrekare fiyatı 6 bin 938 liraya kadar yükseldi.

Metrekaresi 7 bin liraya çıktı Tuzla'daki metrekare birim fiyatlarının yüksek potansiyel taşıdığının bir kez daha teyit edildiğim belirten Nazmi Durbakayım "4 bin 375 liradan başlayan ticari ünitelerdeki metrekare satış fiyatları. 6 bin 988 liraya kadar yükseldi. Ortalama metrekare fiyatları 5 bin 500 lira seviyelerinde gerçekleşti.

Evora İstanbul'da halen satışına devam ettiğimiz dairelerin metrekare birim fiyatlarının 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında olduğu göz önünde bulundurulursa, prim potansiyelin ne kadar yüksek olduğu daha net görülebilir" açıklamasını yaptı.

Teknik Yapı, son 3 yılda yapımına başladığı 6 ayrı projede yer alan ticari birimleri teklif alma usulü ile satışa çıkarıyor. Toplam kullanım alanı 24 ile 3 bin 61 metrekare arasında değişen ticari birimlerdeki fiyatlar 130 bin TL'den başlıyor.

TEKNİK YAPI, Ataşehir ve Kartal'da gerçekleştirdiği 6 ayrı projede yer alan ticari birimleri teklif alma usulü ile satışa sunuyor. Bahçe kullanım alanlarıyla birlikte büyüklükleri 24 metrekare ile 3 bin 61 metrekare arasında değişen 23 ticari ünitenin fiyatları 180 bin TL ile 7 milyon TL arasında değişiyor. Satışlarda peşin veya taksit seçenekleri de bulunuyor. Teknik Yapı'nın satışa sunduğu ticari ünitelerin 8 adedi Batı Alaşehir'de, 15 adedi ise Kartal'da bulunuyor.

Ticari ünitelerin bulunduğu bölgeye göre farklı nitelikler kazandırdığına dikkat çeken Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım teras, iki kat, bodrum ve bahçe gibi farklı kullanım alanlarının olduğu bilgisini verdi.

Finans merkezinin yarattığı potansiyel

 İstanbul Finans Merkezi nin yeni üssü Batı Ataşehir. ağırlayacağı on binlerce beyaz yakalı işgücünün ihtiyacı olan hizmet ve ürünleri sunan ticari ünitelere de ev sahipliği yapacak, Bölgede gerçekleştirilen konutlara ve finans merkezine hizmet verecek ticari üniteleri çifte kazanç kapısı olarak değerlendiren Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım , Deluxia projelerinde yer alan ticari üniteler, üstlerinde yükselen daireler gibi daha çabuk kiralanabilir bulunduğu lokasyona göre yüksek prim potansiyeline sahip. İyi bir yatırım aracı olarak dikkat çeken Deluxia Palace ve Deluxia Suites projelerimizdeki ticari ünitelerin, hem değer artışı hem de kira geliri açısından yüksek kazanç sağlayacağına inanıyorum" açıklamasını yaptı.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Teknik Yapı 100 ay 0 faiz reklam filmi!
  • 16.12.2016 08:03

Teknik Yapı 100 ay 0 faiz reklam filmi!

Teknik Yapı, Concord İstanbul, Metropark, Suadiye Sahil, Evora İstanbul ve Evora ...

Evora İstanbul Marmara şehirle buluşuyor
  • 26.12.2011 12:21

Evora İstanbul Marmara şehirle buluşuyor

Tuzla'da Teknik Yapı'nın hayata geçirdiği Evora İstanbul'un ikinci etabı Evora İ ...

EVORA İSTANBUL MARMARA
  • 26.12.2011 12:19

EVORA İSTANBUL MARMARA

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile birlikte Teknik Yapı'nın Tuzla'da gerçekleştir ...

Evora'nın ikinci etabı Marmara'da satışta
  • 22.12.2011 16:33

Evora'nın ikinci etabı Marmara'da satışta

Teknik Yapı imzasıyla hayat bulan Evora İstanbul'un ikinci etabı Evora İstanbul ...

EVORA LANSMAN 1
  • 22.12.2011 16:32

EVORA LANSMAN 1

Teknik Yapı tarafından Tuzla'da hayata geçirilen Evora İstanbul'un ikinci etabı ...

Evora İstanbul Marmara lansmanı için tıklayın
  • 22.12.2011 16:30

Evora İstanbul Marmara lansmanı için tıklayın

Evora İstanbul'un ikinci etabı Evora İstanbul Marmara'da satışlar başladı ...