maritbet girişmaritbet
EVORA İSTANBUL GELİYOR!

EVORA İSTANBUL GELİYOR!

Konut sektörünün güçlü markalarından biri olan Teknik Yapı Holding, son yılların Türkiye’deki en büyük ölçekli konut projesini satışa çıkardı.

Tuzla'da inşa edilen Evora İstanbul adındaki proje toplam 4 bin 304 konuttan oluşuyor. Tamamlandığında 15 bin kişilik bir yaşam alanı yaratacak olan porje, küçük bir şehir gibi tasarlanıyor.

EVORA İSTANBUL FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN!

Projeyi Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle yaptıklarını belirten Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, mutfaksız daire, misafir için konut dışında oda, elektrikli araçlar için şarj istasyonu gibi özel uygulamalara sahip projeyle orta ve orta üstü gelire hitap ettiklerini açıkladı. Metrekaresi 1.550 liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktıkları projenin yüksek prim potansiyeline işaret eden Durbakayım, şöyle konuştu:

"KARTAL VE ATAŞEHİR'İ ÇEKECEK"

“Fiyatlarımız 76 bin 900 liradan başlıyor. Başlangıç fiyatlarını uygun tuttuk. Bu fiyatlar bu kalitedeki bir proje için imkânsız gibi görünebilir. Ataşehir ve Bağdat Caddesi'ndeki projelerde kullandığımız malzemeleri burada da kullanıyoruz. Fiyatlara aylık olarak düzenli zamlar yapacağız. Evora İstanbul'da fiyatların 3 bin liranın üzerine çıkmasını bekliyorum. Bunu daha önceki projelerimizde yaşadık. Ataşehir Uphill Court projemizde metrekare fiyatını 1.500 liradan satışa çıktık. Şimdi 5.500 lirayı gördü. Uğur Mumcu'da yeni projeye başladıktan sonra bölgede fiyatlar yüzde 35 arttı.

Projenin ilk etabında 1.500 konutu satışa sunduklarını belirten Durbakayım, 1.500 kişinin de almak için başvuruda bulunduğunu kaydetti. 300 dönümlük arazide geliştirilen projenin 15 bin kişiye ev sahipliği yapacağını vurgulayan Durbakayım, inşaatını en geç 36 ayda tamamlayacakları projenin alıcı profiliyle ilgili olarak şu tespitleri yaptı:

MUFAKSIZ EV, MİSAFİRE ODA

“Ateşehir'e proje yapınca Bağdat Caddesi'nden gelenler olacağını biliyorduk. Öyle de oldu. Samandıra'ya proje yaptık Teşvikiye ve Nişantaşı'ndan bile gelenler oldu. Tuzla'da ise Kartal ve Ataşehir'den alıcıları çekeceğiz, hatta projede fiyatlar nedeniyle diğer şehirlerden de çok sayıda konut alacak olacaktır.”

Nazmi Durbakayım, elektrikli araçlar için şarj istasyonu ve güneş enerjisinden elektrik üreten sistemlere yer verecekleri projenin bir başka özelliğinin ise mutfaksız evler olduğunun altını çizdi. Durbakayım, “Stüdyo dairelerde istenmesi durumunda mutfak yapmayacağız. Bu uygulamayı projede deneme olarak yapıyoruz. Mutfaksız evlere alternatif olarak projede çok sayıda yeme-içme alanları olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Durbakayım, ayrıca misafir nedeniyle büyük ev almak zorunda kalanlar için de çözüm geliştirdiklerini belirterek, “2+1 ihtiyacı olan ‘misafirim gelir' derdiyle 3+1 almak zorunda kalabiliyor. Bu projede misafirlerin kalabileceği, mutfakları olan odalar yapacağız. Burada cüzi, miktarlarla kalınabilecek. Böylece büyük konut alma derdini ortadan kaldıracağız” dedi.

YÜZDE 7 PEŞİNLE SATIŞ YAPACAK


Uluslararası üne sahip mimar Eren Yorulmazer tarafından tasarlanan projede koridorlardan banyolara kadar tüm seramikler özel olarak üretilecek.

Projede yüzde 7 peşinatla konut alınabilecek. Konut bedelinin yüzde 25'e tamamlanması için Teknik Yapı Holding tarafından yüzde 18'lik oran 12, 18 ve 24 ay olmak üzere 3 eşit ay şeklinde vadelendirilecek. Daire bedelinin kalan yüzde 75'i için banka kredisi kullanılabilecek.

İlk etabı oluşturan 1.509 dairenin yüzde 3'ü stüdyo, yüzde 43'ü 1+1, yüzde 30'u 2+1, yüzde 23'ü 3+1tipinde olacak. Evora İstanbul'un ilk etabında doktor odaları, TV odaları, toplantı odaları, okuma odaları, spor salonu, sauna, çamaşırhane, 3 adet çim saha, 3 adet mini basketbol sahası, 4 adet çocuk parkı, seyir terası, açık havuz, süs havuzu, kafeterya, fitness, salon derslikleri, hamam, okuma&santranç odası, oyun odası, bilardo ve langırt salonu, çok amaçlı salonlar sosyal ve spor tesisleri yer alacak.

"B
U BÖLGE ATAŞEHİR GİBİ GELİŞECEK"

Projenin ortaklarından Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Tuzla'nın çok değerli bir bölge olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu: “Ataşehir 3-4 yıl önce bu kadar değerli değildi. Tuzla da böyle olacak. Bölgede 6 bin 600 konut yapıyoruz ve büyük bir talep geliyor. Evora da bu taleple karşılaşacak. Projeden 982 milyon lira olan hasılatın çok daha yükselmesini bekliyorum. Teknik Yapı bunu rahatlıkla başaracak güçte.”

FİYAT LİSTESİ

Evora İstanbul'da yer alan dairelerden 50 ile 58 metrekarelik stüdyolar 76 bin 900 liradan, 55 ile 75 metrekarelik 1+1'ler 84 bin 200 liradan, 91 ile 171 metrekarelik 2+1'ler 146 bin 700 liradan ve 130 ile 211 metrekarelik 3+1'ler ise 188 bin 100 liradan başlayan fiyatlarla satılacak.

Teknik Yapı İletişim bilgileri

Web : www.teknikyapi.com

Mail : [email protected]

Telefon : 444 10 08

Fax: 0 216 688 79 79

Adres Bilgisi ve Harita İçin Tıklayınız

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Tuzla'da "İlk Evim" sosyal konut kuraları tamamlandı
  • 30.03.2023 11:42

İstanbul Tuzla'da "İlk Evim" sosyal konut kuraları tamamlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İlk Evim'de, İstanbu ...

Vesen Yalıları Tuzla maket videosu yayında!
  • 16.06.2022 10:25

Vesen Yalıları Tuzla maket videosu yayında!

Fiyatların 1 milyon 259 bin dolardan başladığı Vesen Yalıları projesinin maket v ...

İbrahim Yıldız, Tuzla Vesen Yalıları'nı anlatıyor!
  • 13.06.2022 11:46

İbrahim Yıldız, Tuzla Vesen Yalıları'nı anlatıyor!

Vesen Yapı Genel Müdürü İbrahim Yıldız, Tuzla'da hayata geçirilmekte olan Vesen ...

Teknik Yapı 100 ay 0 faiz reklam filmi!
  • 16.12.2016 08:03

Teknik Yapı 100 ay 0 faiz reklam filmi!

Teknik Yapı, Concord İstanbul, Metropark, Suadiye Sahil, Evora İstanbul ve Evora ...

İstanbul'da hangi bölgeler yatırım için avantajlı?
  • 19.08.2015 15:59

İstanbul'da hangi bölgeler yatırım için avantajlı?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Tuzla bölgesinin gel ...

Kadir Topbaş Viaport Marin projesinin açılışına katıldı
  • 07.03.2014 09:29

Kadir Topbaş Viaport Marin projesinin açılışına katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla'da hayata geçirilecek o ...