maritbet girişmaritbet
"Evora İstanbul bölgenin konut ihtiyacını karşılayacak"

"Evora İstanbul bölgenin konut ihtiyacını karşılayacak"

Emlak Konut Genel Müdürü, Murat Kurum, Teknik Yapı tarafından hayata geçirilen Evora İstanbul projesinin lansman toplantısında konuştu.

İşte Murat Kurum'un açıklamaları;

Saygıdeğer misafirler, değerli basın mensupları, Emlak Konut ve Şahsım adına hepinize en derin saygılarımı sunuyorum.

Bugün burada Emlak Konutun öncülüğünde geliştirmekte olduğumuz yeni bir projenin daha başlaması için bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Projenin bu aşamaya gelmesinde büyük katkıları olan ve kısa bir süre önce ciddi bir rahatsızlık geçiren Teknik Yapı Firmasından avukat Fehmi Çelikkol'a sizin aracılığınızla teşekkürlerimi sunuyorum.

2003 yılında TOKİ ile birlikte başlamış olduğumuz toplu konut hamlesine bugün yeni bir halka daha ilave etmekteyiz. Ülkemizin en büyük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olan Emlak Konut sadece 2003 yılı başından itibaren bu güne kadar, yaklaşık 11,1 milyon m2 inşaat alanına sahip 62 bin 700 konut, muhtelif ticari unite ve okul inşaatı ile birlikte her türlü sosyal donatı, spor ve yeşil alanların da yapımını gerçekleştirmiştir.

Şirketimiz konut üretiminde göstermiş olduğu bu performansı satışlarına da yansıtmış ve her yıl satış grafiğini yukarıya taşımayı başarmıştır. 2010 yılında Emlak Konuta ait projelerdeki, 7784 bağımsız bölüm satışı gerçekleşmiş ve bu satışlar karşılığı 2 Milyar 097 Milyon TL tahsilat yapılmıştır. Buna karşılık 2011 yılının ilk dokuz ayı içerisinde ise 2010 yılı satış rakamları aşılarak 8.384 bağımsız bölümün satışı gerçekleşmiş ve bu satışlar karşılığı da 2 Milyar 078 Milyon TL tahsilat yapılmıştır.

Şirketimizin geliştirmiş olduğu projelerden inşaat ruhsatları henüz alınmamış olanları da dahil edersek önümüzdeki üç yıl içerisinde minimum 4 milyar TL gelir elde edecektir.

Emlak Konut göstermiş olduğu bu başarı ve yükselen grafiği ile hisseleri borsada en fazla işlem gören Şirketler arasında yer almış ve bugüne kadar yatırımcısına da değer kazandırmıştır. Bu başarılı performans da hiç şüphe yok ki Türkiyenin sürekli iyiye giden makro ekonomik dengeleri ve oldukça dinamik olan gayrimenkul sektörünün önemli bir yeri vardır. En son açıklanan ağustos ayı sanayi üretimindeki 3,8 lik büyüme ile ekonomimiz son 21 aydır büyümektedir. Bu büyüme toplumun tüm kesimlerine refah artışı olarak yansımakta ve başta konut olmak üzere tüm sektörlerde talebi canlı tutmaktadır. Ülkemizde kişi başına düşen milli gelirin 10 bin doların üzerine çıkması, işsizlik oranının kriz öncesi seviyelere yani yüzde onun altına inmesi, enflasyon oranının yüzde altı – yedi bandında seyretmesi ve buna paralel olarak konut kredi faiz oranlarının düşük seviyesini koruması konuta olan talebi desteklemektedir.

Değerli misafirlerimiz Sağlıksız kentleşmenin ve deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul'da açıkladığımız her yeni proje ile ayrı bir heyecan duymakta ülkemizin konut stoğuna değerli mütahitlerimizle yapmış olduğumuz bu önemli katkılarla iftihar etmekteyiz. Konut yatırımlarını sadece şehir merkezlerine yapmayan Şirketimiz İstanbul'un gelişme alanlarında yeni yaşam alanları oluşturarak kentleşmeye katkıda bulunmaktadır. Ataşehir, Ataköy, Bahçeşehir, Ispartakule, Halkalı, İkitelli gibi bölgeler, İstanbul' daki diğer bölgelerden ayrı olarak, her türlü altyapısı ve sosyal donatıları ile birlikte yaşam merkezi niteliğinde önemli konut bölgeleri haline gelmiştir. Bu bölgeler, TOKİ ve Emlak Konut' un geliştirmiş olduğu yüksek standartlı ve kaliteli projeler ile de ayrı bir nitelik ve değer kazanmaktadır.

Emlak Konut'un İstanbul'un yeni yerleşme alanlarından birisi olan Tuzla'da , şu an itibariyle 4 projesi mevcuttur. Bu projelerde, yaklaşık 670 bin m2 inşaat alanlı yaklaşık 6.660 konut ile muhtelif ticari üniteler, sosyal tesisler, spor ve yeşil alanlar bulunmaktadır.

Tuzla' da inşaatına devam edilen 2.357 konutluk Tuzla Emlak Konutları projesine yaklaşık 5.000 civarında başvuru olmuş ve satışları gerçekleşmiştir. Bu da gösteriyor ki Tuzla'da nitelikli orta ve orta gelir üstüne hitap eden konut ihtiyacı açığa çıkmıştır. Bugün burada bulunmamıza vesile olan ve tanıtımını yapacağımız “Evora İSTANBUL” projesi buradaki konut ihtiyacını ciddi bir biçimde karşılayacaktır.

“Evora İSTANBUL” projesi, Şirketimize ait 255 bin m2 alanlı arsalar üzerinde toplam 436 bin m2 emsal inşaat alanına sahip olarak Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı modeli ile “ Teknik Yapı ” tarafından, iki ayrı kısım halinde gerçekleştirilecek ve toplamda 4.304 konuttan oluşacaktır.

“Evora İSTANBUL” projesi günümüzün modern ve en son teknolojileri kullanılarak, nitelikli ve çevreye duyarlı bir şekilde inşa edilecek olan Tuzla'daki konut ihtiyacına cevap verebilecek bir projedir.

“Evora İSTANBUL” projesinde konut ve muhtelif ticari ünitelerin yanısıra, çeşitli aktivitelerin bulunduğu sosyal tesisler, açık yüzme havuzları, süs havuzları açık ve kapalı otoparklar, spor ve yeşil alanlar bulunmaktadır.

Projenin toplam geliri' nin en az 982 Milyon TL ve Emlak Konut' un payının da en az 318 milyon TL civarında gerçekleşmesi beklenmektedir.

Saygıdeğer misafirler ve basın mensupları, “ Evora İstanbul ” projesinin, hayırlara vesile olmasını diler, projenin tamamlanması için her safhada emeği geçecek olan tüm çalışanlara teşekkür eder ve hepinize saygılar sunarım.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yenişehir Evleri ilk iki etabının kuraları çekiliyor
  • 02.05.2024 15:46

Yenişehir Evleri ilk iki etabının kuraları çekiliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut GYO ve Türk Hava Y ...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...