maritbet girişmaritbet
Eski sayfiye yeri Florya markada yeni adres oldu

Eski sayfiye yeri Florya markada yeni adres oldu

Marka oyuncuların kentte son keşfettiği bölgeler arasına Florya da katıldı. Şimdilik piyasadaki beş marka, üç lüks projeyle Florya’da yer alıyor. Metrekare fiyatlarının 8 bin lirayı bulduğu bölgeye diğer markaların da girmesi bekleniyor

Bir dönemlerin gözde plajı ve sayfiye yeri olan Florya, kentte yeni alanlar yaratmak için keşfe çıkan markaların son keşfi oldu.  Yapı stoğu giderek eskiyen bölgede sadece konut değil, AVM ve ofis projeleri de yapılıyor. Yaklaşık 80 dönümlük  araziyi farklı yöntemlerle satışa çıkaran TOKİ, burada üç ayrı projede yaklaşık 60 lüks daire inşa ediyor.  Bu arada Artaş İnşaat, Eroğlu Yapı ile Aydınlı ve Keleşoğlu gibi önde gelen şirketlerin kazandığı ihalelerin ardından inşaatlar da başladı. Fiyatlarda oldukça iddialı bir seyir izleyen Florya'da metrakere bedeli şimdilik en düşük 5 bin lira. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte fiyatların daha da yükselmesi temel beklenti.

AVRUPA KONUTLARI'NIN SON DURAĞI
Avrupa Konutları'nın yaratıcı ismi Artaş İnşaat, TOKİ'nin iştiraki Emlak Pazarlama İnşaat ile birlikte Florya'ya 80 lüks konak yapıyor. Avrupa Konutları markasının son durağı olarak Florya'da hayat bulan ve lüks detaylara sahip olan proje, 15 dönümlük arsa üzerinde sekiz bloktan meydana geliyor. Projede dört farklı konut tipi yer alıyor.
Avrupa Konakları Florya'da 4+1 ve 5+2 daireler bulunuyor. 4 oda 1 salon bahçe katlarının büyüklüklerinin 215 metrekare olduğu projede, aynı tipteki ara katların büyüklükleri ise 235 metrekare. 5 oda 2 salon şeklindeki çatı dubleksi daireler de 405 metrekare büyüklüğünde. Projenin Nisan 2012'de tamamlanması planlanıyor.
Florya Atatürk Ormanı'nın hemen yanında hayata geçirilen proje, E-5 otoyoluna, sahil yoluna, metrobüs durağına, deniz otobüsüne, tren istasyonuna ve Atatürk Havalimanı'na yakın bir konumda bulunuyor. Avrupa Konakları Florya'da fiyatlar 1 milyon 475 bin lira ila  3 milyon 200 bin lira aralığında belirlenmiş durumda. Yüzde 25 peşinatla 12-120 ay arası vadelerle satılan konutlarda faiz oranı ise yüzde 0.99 ile yüzde 1.01 arasında değişiyor.
Bir bakışta
Adı: Avrupa Konakları Florya
Yapımcı: Artaş İnşaat
Arazi büyüklüğü:15 dönüm
Konut sayısı: 80
Tamamlanma tarihi: Nisan 2012
Hangi daire kaç lira?
Tipi Alanı (m2) Fiyatı (TL)
4+1 215 1.475.000 - 1.625.000
4+1 235 1.675.000 - 1.975.000
5+2 405 2.925.000 - 3.200.000
SADECE KONUT DEĞİL LÜKS?OFİS?DE?YAPIYOR
Eroğlu Yapı, Merter'den sonra yeni projenin adresi için Florya'yı seçen isimler arasında. Hafriyat çalışmalarının yanı sıra ön taleplerin de toplanmaya başladığı Eroğlu Florya isimli projede yer alan konut sayısı 230 olarak belirlendi. 1+1'den 7+1'e kadar çok farklı konut tiplerinin bulunacağı projede yer alan blok sayısı ise beş olarak planlandı. Henüz resmi olarak satışa çıkmayan proje, ön talep aşamasında. Metrakare fiyatları ise 6 bin 500 ila 7 bin 500 lira aralığında değişiyor.
21 bin metrekare alanda geliştirilen ve Aralık 2012'de tamamlanması planlanan projenin en önemli özelliklerinden biri de bünyesinde ofisleri de barındırması. Konut bloklarının dışında 78 ofisle bölgenin ihtiyacının karşılanması planlanan Eroğlu Florya'da sosyal donatılar da oldukça ayrıntılı bir şekilde tasarlanmış durumda.
Bir bakışta
Adı: Eroğlu Florya
Yapımcı: Eroğlu Yapı
Arazi büyüklüğü: 21.000 metrekare
Konut sayısı: 230
Ofis sayısı: 78
Tamamlanma tarihi: Aralık 2012
Hangi daire kaç lira?
Tipi Fiyat (TL/m2)
1+1 - 7+1 6.500 - 7.500

BÖLGENİN EN YOĞUN PROJESİ
Aydınlı, Keleşoğlu ve Nefel İnşaat  ortaklığıyla inşa  edilen Koru Florya projesinde 42 dönüm üzerinde toplam 298 daire bulunuyor. Ağustos 2013'te teslim edilecek olan projede  hafriyat çalışmaları sürüyor. Her biri altışar katlı yedi blokta inşa edilecek projede yedi farklı konut tipi  bulunuyor. Bölgenin en büyüğü olarak nitelendirilen Florya Koru projesinde 150 ile 458 metrekare  farklı büyüklükteki konutlar 3+1'den 7+2 'ye farklılık gösteriyor.
Projede büyük bir AVM de planlandı.  Çok sayıda mağazanın olacağı AVM ile sadece proje sakinlerine değil, bölgeye de hizmet verilecek. Henüz, AVM'deki dükkânlar için kiralama faaliyetlerinın başlamadığı projede rezidans hizmetleri de oldukça iddialı. Projedeki 36 bin metrekarelik sosyal tesiste çok sayıda donatı bulunuyor.
Bir bakışta
Adı: Koru Florya
Yapımcı: Aydınlı-Keleşoğlu-Nefel Ortaklığı
Arazi büyüklüğü: 42 dönüm
Konut sayısı: 298
Tamamlanma tarihi: Ağustos 2013

Hangi daire kaç lira?
Tipi Alanı (m2) Fiyatı (TL/m2)
3+1 - 7+2 150 - 458 5.000 - 8.000

‘Kayıtdışındaki emlakçı bankaya giremeyecek'
 İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) bankalara bir yazı göndererek kayıtdışı çalışan emlakçılara konut kredisi verilmesinin önüne geçtiğini söyledi. Ateş, bu sayede yetki belgesi olmayan emlakçıların müşterileri için konut kredisi kullandıramayacağını belirterek, “BDDK böylece kayıtdışı çalışan emlakçılara ‘dur' dedi. Emlak odalarına üye olmayan ya da faaliyet belgesi bulunmayan emlakçılar artık bankalara gidip kredi alamayacak” diye konuştu.
‘Herkes yasal olacak'
Ateş, yazının BDDK tarafından tüm bankalara gönderildiğini ve kendilerine de bu konuda bankalar tarafından bilgilendirme yapıldığını belirterek, “Bu karar, emlakçıların odaya kayıt yaptırması ve üye olarak yasal statüye kavuşmaları anlamına geliyor. Aksi durumda bankaların emlakçılara sunduğu uygun faiz oranlarından faydalanamayacakları gibi müşterilerine kredi de kullandıramayacaklar” dedi. Bu kararın kayıtdığı emlakçıları bitirmek adına büyük önem taşıdığını belirterek şunları aktardı:
Yeni düzenlemeler yolda
“Biz yıllarca kayıtdışı emlakçılarla mücadele ettik ve ediyoruz. Bu sektörümüzün en büyük sorunu. Şimdiye kadar bu durumu değiştiremedik ama bu karar büyük önem taşıyor. Çünkü konut alan vatandaşlar uygun faiz oranlarından faydalanmak istiyor. Bu sayede daha az faiz ve daha az taksit ödeyerek konut sahibi oluyor. Uygun faizler de ancak bankaların bize sunduğu oranlardan olabiliyor.” Diğer yandan, konut kredilerinde internet üzerinden yapılan başvurularda çok sayıda suistimal olması üzerine yeni düzenlemelerin yapılması bekleniyor.

Modüler suitler yıl sonunu bekliyor
İpek İnşaat & Çakırkaya Yapı ortaklığı tarafından inşa edilen Şişli Bomonti'deki 42 katlı Rixos Residences Bomonty, daha önce sadece ABD ve İngiltere'de uygulanan bir sistemi ilk kez Türkiye'ye taşıyan proje olarak da ön plana çıkıyor.  Altı  penthouse ve 344 modüler suitten oluşan projeyi aralık ayında teslim etmek ve bu sistemi hayata geçirmek için çalışmaların sürdüğü projeden sistem doğrultusunda oturmak için daire alınabildiği gibi, yatırım amacıyla daire alanlar da dairelerin işletmesini Rixos'a verebiliyor.
Bu arada projeden daire sahibi olmak isteyenlerin talepleri çerçevesinde şekillenecek 84 ile 94 metrekare aralıklarında 1+1 daireler bulunuyor.  Projede isteyenler 2+1'den 4+1'e kadar değişen seçeneklerde bu daireleri büyütülebiliyor. Proje, Rixos'un işleteceği havuz, spa gibi sosyal imkânlarla dikkat çekiyor. Genç profesyonellerin yanı sıra ailelere de odaklanılan projede fiyatlar, 388 bin dolardan  başlıyor.

Rizeli afetzede deprem sensörlü eviyle buluşuyor
Rize'de geçtiğimiz ağustos ayında meydana gelen sel felaketi sonrasında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) yapımına başlanan 187 afet konutu bayramdan sonra afetzedelere teslim edilecek.
Rize'nin Gündoğdu beldesinde geçtiğimiz yıl ağustos ayında meydana gelen sel felaketi sonrasında birçok ev oturulamaz hale gelmiş, bunun üzerine TOKİ, afetzedeler için afet konutu yapımına başlamıştı.
28 Ekim 2010'da yaklaşık 11 milyon lira bedelle ihalesi yapılan 187 afet konutunun teslimatı Ramazan Bayramı'ndan sonra yapılacak. TOKİ ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğinde yapılan konutların bedelini ve ödeme planlarını AFAD belirleyecek.
Enerji akımını kesecek
Geçtiğimiz kasım ayında  yer teslimi gerçekleştirilerek yapımına başlanan konutlar altı blokta yer alıyor. Radye temele sahip ve tünel kalıp sistemiyle depreme dayanıklı bir şekilde inşa edilen kaloriferli konutların brüt genişliği 100 metrekare. Bloklarda deprem anında binadaki enerji akımını kesecek deprem sensörü de bulunuyor.
26 Ağustos 2010 gecesi Rize'de metrekareye 12 saatte yaklaşık 170 metreküp yağış düşmüş, meteorolojik ölçümlere göre şehre bir ayda yağacak yağmur sadece bir günde yağmıştı. Yoğun yağış sonrası meydana gelen selde 12 kişi yaşamını yitirmişti.
Rizeli afetzede deprem sensörlü eviyle buluşuyo
Sancaktepeli projede peşinat yüzde 5 oldu
Sur Yapı'nın, Sancaktepe'deki Adapark projesinin 3. etabında satışlara başlandı. Açıklamaya göre, 16 blokta 826 daireden meydana gelen projede firma, yüzde 5 peşinatla ev sahibi olma olanağı tanıyor.
Fiyatta aralığın 198 bin ila 588 bin lira arasında belirlendiği projenin yüzde 75'i yeşil alan ve rekreasyon alanından oluşuyor. Bu arada Adapark'ta, aerobik ve pilates salonu, fitness, sauna, yüzme havuzları, bisiklet ve yürüyüş parkurları gibi sosyal alanlar yer alıyor.
HANGİ DAİRE KAÇ LİRA?
Tipi Alanı (m2) Fiyatı (TL)
1+1 66 198.000 -  205.000
2+1 80 - 122 235.000 - 409.000
3+1 139 - 176 370.000 - 557.000
4+1 198 545.000 - 588.000
Yüzde 1'e düşürdüğü peşinle ev sahibi yapacak
Sancaktape'de ki bir başka proje Evora'da ise peşinat oranı yüzde 1 olarak belirlenmiş durumda. Teknik Yapı'nın Samandıra bölgesinde 20 bin metrekarede hayat verdiği projesi, yapılan açıklamaya göre, Mayıs 2013'te teslim edilecek. 432 dairelik projede  stüdyodan 3+1 dairelere kadar farklı alternatifler bulunuyor. Yüzde 70'i yeşile ayrılan Evora'da 450 metrekare havuz, 475 araçlık kapalı otopark, 630 metrekare gölet, tenis kortu ve basketbol sahası gibi alanlar bulunuyor.
HANGİ DAİRE KAÇ LİRA?
Tipi Alanı (m2) Fiyatı (TL)
Stüdyo - 3+1 87.  100 - 293.500

 
Yeni ofis konsepti için plan tamam
Markalı konut projelerinin şehir merkezindeki adreslerinden biri haline gelen Bomonti'ye  özel bir proje daha geliyor. Açıklamaya göre, Fer Yapı ve Sinpaş GYO ortaklığında geliştirilen ITower Bomonti isimli ofis projesinde 60 metrekareden 800 metrekareye kadar değişen 206 ofis yer alıyor. Kat bahçelerine de yer verilmesi planlanan projede açıklamaya göre, ofis hizmetleri de oldukça detaylı bir yapıya sahip olacak.
Yeni nesil ofis konsepti olarak nitelendirilen 30 milyon dolarlık projede 280 metrekare lobi alanı, VIP business toplantı odaları, 100 kişilik toplantı salonları, özel yemek odaları, restoran ve kafeler, fitness center, hobi odası, arşiv ve depo alanları gibi oldukça kapsamlı bir donanım yer alacak. Proje, 2012 sonunda teslim edilecek.
HANGİ OFİS KAÇ DOLAR?
Alanı (m2)  Fiyatı (TL)
60 - 800 281.000 -1.400.000
Yakacık'a 2012 yılında panoramik baktıracak
Ekşioğlu Teksan İnşaat'ın Kartal Yakacık'ta geliştirdiği Panorama Towers, ismi gibi bulunduğu çevreye panoramik baktıracak iddialı bir konuma sahip. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, 13 bin metrekare alan üzerinde, 22 bin metrekare inşaat alanına sahip proje, iki blokta 15 kat ve 168 konut olarak planlandı.
1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere dört farklı konut seçeneğinin olduğu projede satış fiyatları 165 bin lira ile 650 bin lira arasında değişiyor. Nisan 2012'de tamamlanacak olan projede 1+1'ler 165 bin ile 220 bin lira arasında, 2+1'ler 245 bin ile 350 bin lira arasında, 3+1'ler 450 bin lira ve 4+1'ler ise 650 bin liradan satışa sunuluyor.
HANGİ DAİRE KAÇ LİRA?
Tipi Fiyatı (TL)
1+1 165.000 - 220.000
2+1 245.000 - 350.000
3+1 450.000
4+1 650.000
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"
  • 01.08.2022 17:27

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Odi ...

Florya Emlak Konut Evleri havadan görüntülendi!
  • 14.12.2020 15:56

Florya Emlak Konut Evleri havadan görüntülendi!

Emlak Konut GYO tarafından Florya'da hayata geçirilen Emlak Konut Florya Evleri ...

Emlak Konut Florya Evleri reklam filmi yayında
  • 23.06.2020 09:40

Emlak Konut Florya Evleri reklam filmi yayında

Emlak Konut GYO tarafından Florya'da hayata geçirilen Emlak Konut Florya Evleri ...

"Riva arazisini ayrı tutarak sözlü mutabakata vardık"
  • 13.09.2019 14:25

"Riva arazisini ayrı tutarak sözlü mutabakata vardık"

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Riva arazisi ile ilgili gelişmel ...

Eşref Keleş ve Salih Atalay, Florya ihalesini ESD'ye değerlendirdi
  • 13.04.2018 14:19

Eşref Keleş ve Salih Atalay, Florya ihalesini ESD'ye değerlendirdi

ÖZ-ER-KA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Keleş ve Genel Müdürü Salih Atalay, ...

Emlak Konut Bakırköy Florya arsasının 2. oturum ihalesi yapıldı
  • 13.04.2018 13:05

Emlak Konut Bakırköy Florya arsasının 2. oturum ihalesi yapıldı

Emlak Konut, Galatasaray'ın Florya'daki arsası olan İstanbul Bakırköy Florya Ars ...