maritbet girişmaritbet
Ercan Uyan: Mavera Başakşehir’de satılık 32 konut kaldı!

Ercan Uyan: Mavera Başakşehir’de satılık 32 konut kaldı!

Makro İnşaat ve Başakşehir Belediyesi’nin gelir ortaklığı ile geliştirdiği Mavera Başakşehir projesinin satışlarında sona gelindi

Makro İnşaat ve Başakşehir Belediyesi'nin gelir ortaklığı ile geliştirdiği Mavera Başakşehir projesinin satışlarında sona gelindi. 274 konuttan 242'sinin satıldığı projede metrekare fiyatları 2 bin 370 liradan başlayarak 2 bin 750 liraya kadar yükseliyor. KDV'nin yüzde 18 olduğu konutlarda fiyat seviyesi 3 bin 200 lirayı buluyor.

Mavera Başakşehir'in bölgenin en lüks konut projesi olacağının altını çizerek sözlerine başlayan Başakşehir Belediyesi Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 2009 yılında İstanbul'da ilk kez belediye olan 8 ilçeden birisi olduklarını belirtti. Anadolu yakasında Ataşehir'in, Avrupa yakasında ise Başakşehir'in gelişimleri ve konutlaşmaları ile dikkat çektiğini belirten Uysal, kendilerinin belediye olduklarında ilçenin yüzde 20'sinin ancak imarlaşmış olduğunu dile getirdi.

İstanbul'un en yüksek ikinci ilçe belediyesi bütçesine sahip olduklarını belirten Uysal, gerçekleştirecekleri projeler ile bölgenin yaşam seviyesini yükselteceklerini belirtti.  100 bin konuta 1 GB'lik internet erişim hattı getireceklerini belirten Uysal, bu hedeflerinin dünyada bir ilk olduğunu kaydetti.

Mavera Başakşehir arsasının gelir paylaşımı yöntemi ile ihale ettiklerini belirten Uysal, artık bu yöntem ile hareket edeceklerini kaydetti. Bölgede arsa metrekare fiyatlarının 1500-1750 lira dolayında olduğunu söyleyen Uysal, “Normal satış yapsaydık elimize 35-40 milyon lira civarında bir miktar geçecekti. Bu yöntemle alacağımızı biraz daha zamana yayıyoruz ama iki katı kazanıyoruz. Beklentimiz 85 milyon lira civarında. Bir başka arsamızı aynı yöntemle Gül İnşaat'a ihale ettik. Bundan sonra da böyle devam edeceğiz. Emlak Konut GYO'nun yöntemi uygulayacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Ercan Uyan: Kurumsal bir duruşumuz var

Başkan Uysal'dan sonra söz alan Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan da bu zamana kadar 5 bin 43 konuta imza attıklarını, 733 bin 652 metrekare üstyapı, 759 bin metrekare de alt yapı olmak üzere yurtdışında ve yurt içinde birçok projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Genç bir inşaat firması olmalarına rağmen (kuruluş 2004) gerçekleştirdikleri projeler ile sektörde iyi bir yer edindiklerini ve satış grafiği yakaladıklarını söyleyen Uyan, Ergene Vadisi, Merkez Kayaşehir ve Bahçetepe İstanbul gibi projelerden sonra Mavera Başakşehir projesine başladıklarını kaydetti. Kurumsal bir yürüyüşleri olduğu için satışın bitmek üzere olmasına rağmen lansman yaptıklarını belirten Uyan, “Bizim kararımız ile uygulama arasındaki zaman diliminde satışlar ilerledi. Buna rağmen basın mensupları ile bir araya gelmek hem de sektörü değerlendirmek için toplantımızı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Gelirin yüzde 35'i Başakşehir Belediyesi'nin

Başakşehir Belediyesi'nin satıştan elde edilecek kazancın yüzde 35'ini alacağını söyleyen Uyan, 115 milyon lira yatırım maliyeti olan projeden 204 milyon lira satış geliri elde etmek istediklerini söyledi. Başakşehir Belediyesi'ne 70 milyon 200 bin lira gelir garantisi taahhüt ettiklerini söyleyen Uyan, şu anda ellerinde 32 konutun kaldığını vurguladı.

“Müşteri talebini ve bölgenin ihtiyaçlarını dikkate aldık”

Projenin kaliteli ve yüksek fiyatla olmasın rağmen iyi satıldığını belirten Uyan, “Projenin 25 bin metrekare arsası ve 110 bin metrekare inşaat alanı var. Bunun 55 bin metrekaresi satılabilir alan. Burada imar hakkının tamamını kullanmadık. Yeşil alanlara, sosyal tesislere, kaliteli malzemelerin kullanılmasına, markaların en iyisinin kullanılmasına özen gösterdik. Birbirine yakın kuleler dikmektense geniş aralıklı bir site ve geniş kullanım alanı olan konutlar kurguladık. En küçük konut 190 metrekare ve 3+1 tipinde. Bu rakam 8+2'ye kadar çıkıyor. Ferah bir proje geliştirdik. Living Lab adıyla evinizi uzaktan kontrol eden bir sistem kurduk. Bunların hepsi bize maliyet getirdi ama satış rakamları da doğru yolda olduğumuzu gösterdi” diye konuştu.

Projenin gelişim aşamasında yüklü maliyetleri karşılayarak bölgesel araştırma yaptıklarını ve müşteri taleplerini iyi okuyarak hareket ettiklerini söyleyen Uyan; “İnsanlar İstanbul'un farklı bölgelerinden gelerek Başakşehirli olmak istediklerini söylüyorlar. Bizde bu istekleri dikkate aldık. Oturma odası, giyinme odası, ebeveyn banyosu, alaturka tuvalet, geniş alanlar ve ferah mekanlar dikkat ettiğimiz konular oldu” diyerek sözlerini bitirdi.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mavera Başakşehir basın toplantısı yayında!
  • 20.12.2012 12:22

Mavera Başakşehir basın toplantısı yayında!

Makro İnşaat'ın yeni projesi Mavera Başakşehir'in basın toplantısı emlaktasondak ...

Mavera Başakşehir Konutları'nın helikopter görüntüleri yayında!
  • 25.06.2013 13:33

Mavera Başakşehir Konutları'nın helikopter görüntüleri yayında!

Mavera Başakşehir projesi arsa hariç 70 milyon liralık yatırımla inşa ediliyor. ...

Mavera Başakşehir 2. Etap satılık daire fiyatları
  • 06.11.2013 15:41

Mavera Başakşehir 2. Etap satılık daire fiyatları

Başakşehir Mavera Sarayları projesinde 3+1 daire fiyatları 608 bin liradan başlı ...

Başakşehir Mavera'da 512 bin TL'ye 3+1! Son 5 daire!
  • 08.10.2013 10:07

Başakşehir Mavera'da 512 bin TL'ye 3+1! Son 5 daire!

Mavera Başakşehir bünyesinde kreş, gündüz bakım evi ve çocuk oyun salonları bulu ...

Mavera Başakşehir'de son 5 konut! 512 bin TL'ye 3+1!
  • 09.09.2013 13:22

Mavera Başakşehir'de son 5 konut! 512 bin TL'ye 3+1!

Mavera Başakşehir'de çok amaçlı salonlardan, kafeye, restorandan saunaya, fitnes ...

Mavera Başakşehir’de 512 bin TL'ye 3+1!
  • 18.08.2013 09:03

Mavera Başakşehir’de 512 bin TL'ye 3+1!

2014 yılının Mayıs ayında tamamlanması hedeflenen Mavera Başakşehir'de 3+1, 4+1, ...