maritbet girişmaritbet
EN GÖZDE OFİS PROJELERİ

EN GÖZDE OFİS PROJELERİ

Gelişen gayrimenkul sektörü konut ve AVM’lerin ardından ofis piyasasını da etkisi altına aldı. Özellikle İstanbul birçok yeni ofis projesine ev sahipliği yapmaya başladı.

Birbirinden ilgin tasarımlarla kentin merkezi noktalarında yükselmeye başlayan bu projelerde şirketlere hatta kişilere özel çözümler bile sunuluyor. Kentin yeni gelişen bölgeleri ve özellikle raylı ulaşım yatırımları ofis projelerine yön veriyor. Bu kapsamda tünelin açıldığı Bomonti, Finans merkezi olan Ataşehir ve metronun açılacağı Kadıköy-Kartal aksı yeni yatırım bölgeleri olarak öne çıkıyor…

Meridian for Business

İstanbul'un yeni finans merkezi Batı Ataşehir'de, Varyap Meridian projesinin devamı olarak inşa edilen Meridian for Business yerli ve yabancı yatırımcılardan büyük ilgi görüyor. Varyap tarafından Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımıyla inşa edilen projede, 45 metrekare ile bin metrekare arasında değişen boyutta ofis seçenekleri bulunuyor. Meridian for Business'da ihtiyaca göre, ofisler arasındaki duvarlar kaldırılarak daha büyük çalışma alanları oluşturmak mümkün olurken, ofisler teknik altyapısı hazır olarak teslim edilecek. Fiyatların 386.000 ile 419.000 bin lira arasında değiştiği proje 2012'de teslim edilecek.

İstanbul Tower

Keleş İnşaat tarafından hayata geçirilen Bayrampaşa İstanbul Tower projesi 60 ofis ve 10 dükkandan oluşuyor. Marmara Denizi, Haliç, Maslak ve Adalar manzarasına sahip olan Bayrampaşa İstanbul Tower'da 265 metrekareden başlayan asma katlı dükkanlar, 280 metrekareden başlayan normal dükkanlar, 70 metrekareden başlayan ofisler yer alıyor. Projenin Haziran 2011′de sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. 20 kat olarak inşa edilen projede fiyatlar metrekaresi 4 bin 500 ile 5 bin dolar arasında değişiyor.

iTower Bomonti

Fer Yapı, Sinpaş GYO'nun Bomonti'deki 4 bin 250 metrekare arsası üzerine hasılat paylaşımı modeliyle inşaatına başladığı ofis projesi iTower Bomonti'de 60 ila 800 metrekare arasında farklı ofis alternatifleri sunuluyor. TAGO mimarlık'ın imzasını taşıtan ve profesyonel kiralama hizmetleri Kuzeybatı Savils tarafından yürütülen projenin 2012 sonunda tamamlanması hedefleniyor. iTower Bomonti'de fiyatlar 281.000 dolardan başlayan fiyatlar 1 milyon 400 bin dolara kadar çıkıyor.

Ofisim İstanbul

Yapı Yatırım ve Özkartallar'ın oluşturduğu Özyapı iş ortaklığı tarafından yapılan Ofisim İstanbul, Aralık 2012'de tamamlanacak. 60 bin metrekarelik kapalı inşaat alanına sahip 3 bloktan oluşan projede 15 bin metrekare üzerinde 219 adet bağımsız bölüm ve 16 adet mağaza yer alıyor. Kadıköy, Ataşehir ve kentsel dönüşüm projesinin ve Adalet Sarayı'nın hayata geçirileceği Kartal ilçelerinin komşusu konumundaki projede metrekare fiyatları 4.720 lira ile 6.725 lira arasında değişiyor.

Beyaz Ofis

Helis Yapı tarafından Kartal'da inşa edilen Beyaz Ofis'te Adalar ve Marmara manzarası eşliğinde iş yaşamı başladı. 120, 160, 320 metrekarelik ve tam kat ofis seçenekleri sunulan projede, her ofis için ayrı olarak tasarlanan özel tesisat odası, zayıf akım kablolamaları, jenaratör, profesyonel bina yönetimi, çağrı merkezi, açık ve kapalı otopark, özel dizayn edilmiş lobi alanı ve resepsiyon hizmeti ile CCTV destekli 7/24 güvenlik hizmeti, veriliyor. Beyaz Ofis ağırlıklı olarak, mali müşavirlik, denizcilik, bilişim, inşaat ve dış ticaret firmaları tarafından tercih ediliyor. Projede fiyatlar 520 bin liradan başlıyor.

Arista Bomonti

Ar Şirketler Grubu, inşaat sektöründeki ilk projesi Arista Bomonti Business ile alıcılara farklı bir yatırım alternatifi sunuyor. 28 kat olarak tasarlanan projenin 21 katında 85 adet ofis yer alıyor. Grubun 60 milyon dolar yatırım yaparak Mayıs 2011'de satışa çıkardığı Arista Bomonti Business'da ofisler metrekaresi 4 bin 550 dolar ile 6 bin 600 dolar arasında satışa sunuluyor. Projedeki fiyatlar ise 1 milyon 328 bin 600 dolardan başlıyor. Tasarımı Yüksek Mimar Murat Kader tarafından yapılan Arista Bomonti Business'ta son 7 kat kaldı. Proje Temmuz 2012'de teslim edilecek.

My Office 212

Ağaoğlu İnşaat tarafından Güneşli'de inşa edilen Ağaoğlu My Office 212 projesinde yer alan dairelerin 2011 yılı sonunda tamamlanması ve ofislerin 2012'nin ilk aylarında sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. 84 bin metrekarelik inşaat alanına ve 47 bin 154 metrekarelik satılabilir alana sahip Ağaoğlu My Office 212, 31 katlı tek blokta büyüklükleri 80 ile 8 bin metrekare arasında değişen ofislerden oluşuyor. Projede 119 metrekarelik ofisler 442 bin, 126 metrekarelikler 470 bin, 799 metrekarelik ofisler 2 milyon 823 bin 500, 1.270 metrekarelikler 4 milyon 530 bin ve 1.599 metrekarelik ofisler ise 5 milyon 657 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

42 Maslak

Bay İnşaat, Maslak'ta 39 dönümlük eski İstanbul Çorap fabrikası arazisi üzerinde 42 katlı ikiz kulelerden oluşan 42 Maslak projesine başladı. 42 Maslak ofislerinde lüks kavramı A++ konsepti ile değişiyor. Dünya ve Avrupa'da son yıllarda yoğun olarak tercih edilen yatay ofis konsepti, BAY İnşaat tecrübesi ile 42 Maslak'ta uygulanıyor. 47,000 m2 toplam kiralanabilir brüt alanda satışa sunulan 42 Maslak yatay ofisler, son yıllarda gökdelenlerde yer alan ofislere oranla çok daha hızlı, fonksiyonel, verimli çalışma alanları yaratan, aynı zamanda sosyalleşme açısından önemli avantajlar sağlayan, yatay ofis konsepti ile inşa ediliyor.

Papirus Plaza

Mesa ve Ferko ortaklığıyla Kağıthane'de hayata geçirilen Papirus Plaza 3 tipte 38 ofisten oluşuyor. 40 bin metrekare ofis alanı olan Papirus Plaza'da yer alan ofislerin alanları 158 metrekareden başlıyor. Toplam 40 bin metrekare ofis alanı olan Papirus Plaza'nın kat alanları ise bin 683 metrekareden başlayıp 4 bin 819 metrekareye kadar çıkıyor. Bölgedeki ilk ofis projelerinden biri olan Papirus Plaza, her katta yer alan kat bahçeleri ve ofis alanlarının özel kullanımındaki teras alanları ile dikkat çekiyor. Papirus Plaza'nın 2012 yılının son çeyreğinde sahiplerine teslim edilmesi öngörülüyor.

Nurol Tower

Şehrin merkezinde son kalan arazilerden birinde, adı Nurol Tower olacak yapı 160 metre yüksekliğinde ve 42 katlı olacak. Projede ofisler 50 metrekareden başlayarak talebe göre 1000 metrekareye kadar çıkacak. 2014 yılı başında tamamlanacak projenin yatırım tutarının ise 150 milyon dolar olması hedefleniyor. Projenin işletmesini ise Nurol'un işletme alanındaki ortağı Alman RGM'nin yapacağı öğrenildi. Projede LEED sertifikası için de başvuru yapıldı.

Trump Towers

2012 baharında tümüyle açılması planlanan lüks emlak projesi Trump Towers İstanbul'da 'Office Lounge' hizmete girdi. İstanbul'un kalbi Şişli'de bulunan 37 katlı bu projenin, 36 bin m2'lik alana yayılan kiralamaya hazır ofisleri 'New Work' konseptiyle is yaşamına yeni bir standart getiriyor. 86 adet ofisin yer aldığı projede kiralamaların metrekaresi ise ortalama 35-40 dolar.

Rönesans Mecidiyeköy

Rönesans İnşaat, İstanbul ulaşım ağının merkezi Mecidiyeköy'de yeni ofis projesinin inşaatına başladı. Proje, özel araçla ve toplu taşımayla kolayca ulaşılabilecek bir konumda bulunuyor. Teknolojik altyapı, modern mimari ve kullanıcıların konforu için düşünülmüş her türlü ayrıntı ile Rönesans Mecidiyeköy, ideal bir çalışma ortamı sunuyor. Toplam 12.000 m2 kiralanabilir ofis alanı bulunan Rönesans Mecidiyeköy'de kat alanları yaklaşık 609 - 2.546 m2 arasında değişiyor. 2012 üçüncü çeyrekte tamamlanacak projenin pazarlaması tek yetkili olarak PROPIN tarafından yapılıyor.

Windowist Tower

Maslak'ta hazır ofis konseptinde inşa edilen Windowist Tower'ın 15 Ekim'e kadar sürecek olan kampanyasında 1 yıllık kontratlardan 3 ay kullanım bedeli alınmayacak. Kullanım bedeli içerisine teknolojik bilişim altyapısı, kişisel iklimlendirme, aidat, elektrik, su, ofis ve bina temizliği ile sekreterlik hizmetlerinin de dahil edilmiş durumda. Maslak'ta yer alan 26 katlı Windowist Tower'daki 183 ofis, günlüğü 30 euro karşılığında aylık ve yıllık olarak kiralanmaya başladı.

Kâğıthane Ofis Park

Tefken-Oz, Kâğıthane'de değişimin öncülüğünü yapan bir mimari yapıyı Kâğıthane Ofis Park projesi olarak hayata geçirdi. Farklı bir çalışma alanı arayanlar için şehir merkezinde bir alternatif sunan proje, 14.500 metrekarelik bir alana yayılan 4 blok, yüksekliği 8 katı geçmeyen, köprülerle birbirine bağlı 9 ofis binasından oluşuyor. A sınıfı ofis kompleksi olarak tasarlanan projede yer alan geniş ve kullanışlı ofis binaları, önlerine açılan avluda bütünleşerek sosyal hayatı kucaklıyor. Zemin katta bulunan mağazalar, kafe gibi mekânlar da ortak yaşam alanı yaratıyor. Projenin bitiş tarihi 2012 olarak belirlendi.

Nidakule Göztepe

Tahincioğlu Gayrimenkul, İstanbul Göztepe'de A plus bir ofis projesini daha hayata geçiriyor. İstanbul Göztepe'de inşa edilen Nidakule Göztepe, kısa sürede yatırımcılarına sağladığı yüksek getiri düzeyi ile de dikkat çekiyor. 2012 yılının mayıs ayında, planlanandan dört ay önce teslimatlarına başlanacak olan Nidakule Göztepe projesinin ofis katlarının satışı tamamlanma aşamasına geldi. Ergün Mimarlık tarafından tasarlanan ve 30 bin metrekarelik kiralanabilir alanı bulunan projede her katta 450 metrekare ve 900 metrekarelik kiralık alan alternatifleri bulunuyor.

Palladium Tower

Tahincioğlu Gayrimenkul, Anadolu yakasının en prestijli projesi Palladium Tower'ın da temellerini atıyor. 17 bin 43 metrekare arsa alanı ve 88 bin metrekare inşaat alanı olan Palladium Tower'ın kiralanabilir alanı ise 55 bin metrekare. 46 katlı tek bloktan oluşacak Palladium Tower'da büyüklükleri 120 ile bin 250 metrekare arasında değişen ofislerin teslim tarihi 2014 yılının ilk yarısı olarak belirlendi. Proje, 46 kattan oluşuyor. A plus ofis konseptinin en son trendlerine sahip olan Palladium Tower, özellikle ulusal ve uluslararası kurumsal şirketlerin ilk tercihi olması hedefleniyor.

Kartal Kule

EA İnşaat tarafından Kartal'da yapılan kartal Kule görücüye çıktı. 5 bin 200 metrekare arsa üzerinde toplam 32 bin metrekare inşaat alanından oluşan Kartal Kule'de toplam 205 birim yer alıyor. Adalar ve deniz manzarasına sahip olan proje, 22 katta 100 metre olarak tasarlandı. İnşaatında kasım ayında başlanacak ve 24 ayda tamamlanacak projede fiyatlar 260 bin liradan başlıyor. Projede yer alan 205 birimin kendine ait teras ve kat bahçeleri bulunuyor.

İstanbloom

Esin Yapı projesi olan Istanbloom, Zincirlikuyu'da 14.760 metrekare arsa üzerinde yükselen yepyeni bir konut, ofis ve yaşam merkezi olarak dikkat çekiyor. İstanbul panoraması içinde yükselen 34'ü konut, 3'ü penthouse, 3'ü ofis katı, 2 teknik ve sosyal kat, 4 otopark katı olmak üzere, toplam 46 kattan oluşan Istanbloom projesi güvenlikten yeşil alanlara, mini çarşısından açık havuzuna kadar tüm yaşamsal gereksinimler düşünülerek kurgulanmış.

Zorlu Center ve Zorlu Levent

Zorlu Center'in ofis fonksiyonu 22 bin metrekare üzerine yatay kurulmuş bir sisteme sahip. Yatay düzenin tercih edilme nedeni ise çalışanları üst üste yığılmış bölümlerden kurtarıp, yeşilin içinde daha rahat çalışma imkânı vermek. Zorlu Center ofislerinin 2012 yılında tamamlanması hedefleniyor. Zorlu'nun diğer bir projesi olan Zorlu Levent, Büyükdere Caddesi'nde eski Deva Holding binasının bulunduğu arazide inşa ediliyor. Ofis projesi olarak planlanan proje, A+ standartlara sahip olacak 40 katlı ve 161 metre olarak planlanıyor. Enerji tasarrufunun sağlanacağı proje, çevre ve geri dönüşüme gösterdiği duyarlılıkla da A+ sınıfı ofis standartlarının üzerinde olduğunu kanıtlıyor. Zorlu Levent'in 2013 yılının başında tamamlanması hedefleniyor.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...