maritbet girişmaritbet
Emrullah Turanlı: Four Winds Residence yaşayan proje olacak!

Emrullah Turanlı: Four Winds Residence yaşayan proje olacak!

Türkiye'de 7 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne sahip gayrimenkul projeleri bulunan Taşyapı, yeni projesi Four Winds Residence'ı İstanbul Bağdat Caddesi'nde hayata geçiriyor

Türkiye'de 7 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne sahip gayrimenkul projeleri bulunan Taşyapı, yeni projesi Four Winds Residence'ı İstanbul Bağdat Caddesi'nde hayata geçiriyor.

Taşyapı'nın 400 milyon dolarlık yatırım ile hayata geçirdiği Four Winds projesi, 44 bin 500 metrekarelik arazi üzerinde inşa ediliyor.

Anadolu yakası Selamiçeşme'de yer alan, inşaatı devam eden Four Winds 49 katlı 4 kule ve 420 konuttan oluşuyor. İnşaatı 2013'te tamamlanacak projede basketbol, voleybol, futbol, tenis kortları, açık kapalı yüzme havuzu, 4 katlı otopark, spor kompleksi ve çocuk oyun parkları yer alıyor. İstanbul, Adalar, Marmara Denizi ve Çamlıca tepesini gören projede 87 ile 655 metrekare arasında farklılık gösteren 1 + 1, 2 + 1, 3 + 1, 4+1, 420 lüks daire bulunuyor. Bağdat Caddesi'nin üzerinde kolaylıkla ulaşabildiğiniz dört kule Anadolu yakasının en pahalı konut bölgelerinden birinde inşa ediliyor.

NEW YORK'LU MİMARİ Kulelerin Anadolu yakasının siluetinde yarattığı değişimi Avrupa yakasından gözlemlemek mümkün. Proje bulunduğu bölgedeki konut dokusuna taban tabana zıt, zemin üzerinde 45 kat ile yaklaşık 170 metre yukarı çıkan (zemin altı 4-5 kat ile toplam 49 katı bulan), mimarisiyle New York'lu manzarasıyla İstanbul'un efendisi bir proje. Düşey bloklarda yaşamı empoze eden tüm projelerde yatay blok yaparak da projesini çeşitlendiren yaklaşımlara inat sadece yükselmeyi hedefleyen, dominant hatta ileride "land mark" olabilecek bir mimariye sahip. İnşaatın temelinden çatısına kadar tüm çalışmalar titizlikle yapılıyor. Projede daire satışları ise eylül ayında başlayacak.

'FOUR WINDS YAŞAYAN BİR PROJE OLACAK'

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, "Four Winds Residence inşaat'ın inşaatı bittikten sonra satışa çıkacağız. Ev almak ciddi bir iş. Borsa gibi olmamalı, bugün alıp yarın kârlı olarak satılmamalı. Bu projeler oturumluk projeler. Bundan sonra da inşaatı bitirdikten sonra satışa çıkacağız. Bunu yapacak finans gücümüz de var" açıklamasını yaptı. Emrullah Turanlı, projeye yoğun bir ilgi olduğunun altını çizerek, "Topladığımız bu taleplerle projeye bir hayli ilgi var. Eylülde satışlara başlayacağız. Bu nedenle şimdilik sadece kayıt alıyoruz" dedi.

PROJENİN İŞIKLARI YANACAK

Four Wİnds Residence'a sanayiciler, avukatlar, doktorlar, kuyumcular ve maliyeciler gibi üst gelir grubundakilerin talip olduğunu belirten Turanlı, "Henüz fiyatlarımız da belirlenmedi. Çok ucuz ya da pahalı olmayacak. Bölgedeki duruma göre fiyatlandırma yapacağız" dedi. Turanlı, satışlarda 120 aya kadar vade imkânı sunacaklarını da söyledi. Özellikle bu projede çok seçici olduklarını ifade eden Turanlı, "Çünkü oturulmayan, boş kalan veya kısa vadede el değiştirecek konutlar değil, A ve A plus müşteriye yönelik oturumluk konutlar üretiyoruz. Kulelerin işletim sürecinde de bu yaklaşımı önemli" diye konuştu. Bu nedenle ışıklarının yarısından fazlası yanmayan, karanlıklara gömülü kuleler değil, gece gündüz yaşayacak konutlar ile ışıl ışıl bloklar hayal ediliyor. Bağdat Caddesi'nde akan yaşam gibi Four Winds'in de yaşayan bir organizma olması isteniyor.

HER BLOKTA 2 KAT MİSAFİRLERİN

 Four Winds projesinde her blokta 2 kat kutlamalar ve misafir ağırlamalarına ayrıldı. Her blokta misafirler için 1200 metrekarelik bölüm tasarladıklarını söyleyen Emrullah Turanlı, "Bu sayede evde yapılamayacak ağırlamalar burada rahatlıkla yapılabilecek" diye konuştu. Projenin yüzde 93'lük alanı ise yeşil alana ayrıldı.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Taşyapı Four Winds projesinin inşaatı ne durumda?
  • 28.02.2013 13:55

Taşyapı Four Winds projesinin inşaatı ne durumda?

Taşyapı imzası taşıyan Four Winds projesinda çalışmalar sürüyor. Projenin en son ...

Four Winds projesinin ayrıntılarını Emrullah Turanlı anlatıyor!
  • 27.08.2012 16:51

Four Winds projesinin ayrıntılarını Emrullah Turanlı anlatıyor!

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Four Winds projesinin ayrıntıla ...

Four Winds Residence görücüye çıktı!
  • 08.06.2012 19:04

Four Winds Residence görücüye çıktı!

Taşyapı tarafından Kadıköy'de gerçekleştirilen Four Winds Residence projesinin t ...

Four Winds havadan görüntüsü
  • 07.03.2012 18:16

Four Winds havadan görüntüsü

44 dönüm arsa üzerine kurulan Four Winds Residence, İstanbul’un kalbi Bağdat Cad ...

Four Winds projesi nerede? Projenin son durumu ne?
  • 18.02.2013 14:42

Four Winds projesi nerede? Projenin son durumu ne?

Taşyapı tarafından inşa edilen Four Winds projesinin helikopter görüntüleri emla ...

Taşyapı projesi Four Winds'in iskanı iptal edildi!
  • 13.01.2017 13:13

Taşyapı projesi Four Winds'in iskanı iptal edildi!

Taşyapı tarafından hayata geçirilen Four Winds projesinin iskanı iptal edildi. ...