maritbet girişmaritbet
Emaar, 2.3 milyar dolara Dubai’yi İstanbul’a getirdi!

Emaar, 2.3 milyar dolara Dubai’yi İstanbul’a getirdi!

Dünyanın en büyük gayrimenkul projelerinden biri olan Emaar, İstanbul’daki son projesini satışa çıkardı. 2.3 milyar dolara mal olacak proje Dubai ve İstanbul’un eski semtlerinden esintiler taşıyor. Projede fiyatlar 250 bin dolardan başlıyor

 

Türkiye'deki en büyük yabancı kökenli firma olan Emaar'ın beklenen projesi Emaar Square satışa çıktı. Toskana Vadisi'nden sonraki ikinci projesinde 2.3 milyar dolarlık yatırım yapan Emaar, çok lüks konutları 250 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sundu.
 
Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, projenin satış ofisinde düzenlenen tanıtım toplantısında uzun yıllardır Türkiye'de olduklarını belirterek 2 yıllık bir çalışmanın sonucunda İstanbul'un çizgilerini taşıyan bir proje tasarladıklarını söyledi. Dubai merkezli olan Emaar'ın dünyada 60 ülkede faaliyet gösterdiğini anlatarak, “Emaar ismini ilk kez Dubai dışında İstanbul'da kullandık. Projede, özellikle AVM'de Dubai'den alıntılara yer verdik. Emaar, Türkiye'yi stratejik bir ülke olarak görüyor. İlişkimiz uzun vadeli ve yatırım ağırlıklı olarak sürecek” dedi.
 
Ozan Balaban, 66 dönüm arazi içinde toplam 300 bin metrekarelik inşaat alanından oluşan projenin 4 farklı yapıdan oluşacağını belirterek konut, ofis, AVM ve oteli harmanladıkları projede eğlenceyi de ön plana çıkardıklarını vurguladı. Toplamda 1000 konutun bulunduğu projede 40 bin metrekarelik ofisin de bulunduğunu aktaran Balaban, 150 bin metrekarelik kiralanabilir alanı ve 400 mağazasıyla Türkiye'nin en büyük AVM'sini de inşa ettiklerini söyledi. Balaban, projedeki 5 yıldızlı otelin ise Theadress otel zinciri tarafından işletileceğini söyledi.
 
250 bin dolardan başlıyor
Projede daire büyüklükleri 51 metrekareden başlıyor ve 400 metrekareye kadar çıkıyor. Metrekare fiyatlarının 3 bin 500 ile 5 bin dolar arasında değiştiği evlerin en düşük satış rakamı 250 bin dolar olarak veriliyor. 1+0'dan 4+1'e farklı daireler olarak planlanan evlerde her türlü ihtiyacın da ön planda tutulduğu dikkat çekiyor. Satıştaki en pahalı daire ise 2 milyon dolar olarak hesaplanıyor. Ozan Balaban metrekare fiyatlarının 2 yıl içinde 8 bin doları göreceğini belirterek, “Bu fiyatlar hayal değil. Lokasyon, firma gücü, işçilik kalitesi ve konseptiyle proje kısa süre içinde alıcısına kâr ettirecek. Bizim de amacımız alan herkesin kazanması” diye konuştu.
 
100 konut satışa çıktı
Emaar Square'de resmi satış öncesi 100 konutu bekleyen müşterilerine satışa sunduklarını belirten Ozan Balaban, yoğun bir taleple karşılaştıklarını 100 daire için 152 kişinin para yatırdığını 700'e yakın kişinin de isim yazdırdığını söyledi. 1000 konutlu projede ilk etapta 300 dairenin satışa çıktığını vurgulayan Balaban, şunları söyledi: “İlk lansmanımızı İstanbul'da yaptık ve önce buradaki yatırımcıların karşısına çıktık. Proje bu andan sonra dünyadaki tüm Emaar ofislerinde de satışa çıkacak. 2013 Şubat-Mart aylarındaysa Dubai'de de bir lansman yapmayı planlıyoruz.”
Türkiye'nin en büyüğü olacak AVM'de, ziyaretçiler için eğlence, çocuk oyun merkezleri, buz pisti ve bir benzeri Dubai Mall'da bulunan sualtı hayvanat bahçesi gibi çok çeşitli seçenekler yer alırken 2 bin 400 koltuklu mega sinema kompleksi, yalnızca AVM'ye özel 4.500 araçlık otopark da bulunuyor. AVM'de kreşin yanı sıra kayıp çocuk odası ve poliklinik de hizmet verecek.
 
2015'te bitecek
Emaar Properties PJSC'nin ülke iştiraki olan Emaar Türkiye, İstanbul Çamlıca'da 66 dönüm alana yayılmış karma projesi Emaar Square'de inşaatın 2015 yılının sonunda tamamlanması bekleniyor. 1 yıldır kazı ve hafriyat çalışmalarının sürdüğü projede Ocak ayının ilk haftasında temel atılacak.
 
Dünyanın en iyisi 
Emaar Square, 2012 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde ‘Dünyanın En İyi Karma Kullanımlı Mimari Projesi ve 2012 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde ‘En İyi Karma Kullanımlı Mimari Projesi' gibi şimdiden birçok prestijli ödülün sahibi oldu. Projenin mimari tasarımı Foster+Partners ve İki Design Mimarlık'tan Murat Kader tarafından yapıldı.
 
Halka açılacak
Ozan Balaban, Emaar Türkiye'nin 2006 yılından beri faaliyet gösterdiğini ve büyük ölçekli yatırımların altına imza attıklarını belirterek, halka açılmayı da planladıklarını söyledi. Balaban, Emaar Square projesinin içindeki AVM, ofis ve oteli 20 yıl boyunca işletmeyi planladıklarını anlatarak, “Konutları satacağız ama bu alanları satmayıp kiraya vereceğiz ya da işleteceğiz. Bunları portföyümüze alıp kuruluşumuzun 10. yılı olan 2016'da halka açılmayı planlıyoruz” dedi.
 
OTEL GİBİ KİRAYA VERİLECEK
Projede Hight isimli gökdelenin belli bir bölümünün 180 odalı Theadress Otel için ayrıldığını fakat otelin üzerindeki evlerin de istendiğinde kiraya verilebileceğini vurgulayan Balaban, “İstanbul'a diğer ülkelerden çok sayıda iş adamı geliyor. Onlar İstanbul'a geldiklerinde burada kalabilir, evleri kullanmadıkları zaman otel bünyesinde kiraya verebilir. Bu tür odaları daha kolay kiraya verebilelim diye oda sayısını 180 ile sınırlandırdık” dedi.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emaar'da Galaxy Z Fold3 5G veya Flip3 5G kazanma şansı!
  • 07.10.2021 10:54

Emaar'da Galaxy Z Fold3 5G veya Flip3 5G kazanma şansı!

15 Eylül - 31 Ekim tarihleri arasında Emaar mağazalarından 500 TL ve üzeri alışv ...

Ozan Balaban 'Türkiye bizim evimiz'
  • 12.03.2015 15:10

Ozan Balaban 'Türkiye bizim evimiz'

EMAAR Türkiye CEO'su Ozan Balaban, İstanbul ve Antalya olmak üzere Türkiye'de ya ...

The Address Residence İstanbul maketini görüntüledik!
  • 07.03.2015 14:40

The Address Residence İstanbul maketini görüntüledik!

320 lüks rezidans biriminden meydana gelen The Address Residence İstanbul'un mak ...

Ozan Balaban, The Address Residence'ı anlattı!
  • 07.03.2015 14:39

Ozan Balaban, The Address Residence'ı anlattı!

Emaar Bölge CEO'su Ozan Balaban, lansmanını yaptıkları The Address Residence'ı m ...

The Address Residence basına tanıtıldı!
  • 07.03.2015 14:33

The Address Residence basına tanıtıldı!

Emaar Square içerisinde yer alan The Address Residence projesinin basın lansmanı ...

The Adress Residence şimdi İstanbul'da!
  • 03.03.2015 10:55

The Adress Residence şimdi İstanbul'da!

Emaar tarafından Çamlıca'daki dev projenin kulesi olarak inşa edilen The Adress ...