maritbet girişmaritbet
Elysium Serene Kandilli'de 1 milyon 100 bin TL'ye!

Elysium Serene Kandilli'de 1 milyon 100 bin TL'ye!

Ofton İnşaat, Kandilli’deki yeni projesi olan Elysium Serene’de sadece 3+1dairelere yer veriyor. İsmail Hakkı Altun’un ‘şehir villası’ olarak tanımladığı proje birçok özelliğiyle bu tanımın altını doldurmayı başarıyor

 

Elysium Serene Kandilli Rasathanesi'ne 150 metre mesafede yapılıyor. Bölge daha önceleri Çengelköy olarak geçiyormuş ama artık Kandilli olarak tescillenmiş. Bu arada 4. Murat oğlu Muhammed doğduğunda kandilleri burada yaktığı için bölgenin adı öyle kalmış.
 
Projeye ilk olarak geçen yılın sonlarında satışa çıktığı ve inşaatın başladığı dönemde gitmiştim. Yemyeşil bir arazinin içinde inşa edilen projeyi birlikte gezdiğimiz Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun ile de satış ofisinin terasında sohbet ettik.
 
Arsanın içindeki ağaçlara dokunulmamış. Erik, incir, dut, armut ve elma gibi birçok meyve ağacı yetişiyor. Öyle ki, arsadaki ağaçlardan toplanan eriklerle yapılmış erik suyunu bile içme fırsatı buldum. Buradan ev alanlar da bu meyvelerin tadına bakabilecek. Zaten bölgede güzel bir esinti var ve bulunduğumuz teras da bizi serinleterek bunu kanıtladı. Yüzde 5 eğimiyle manzara hakimiyeti sağlayan arsa özel imarlı bölgede yer alıyor. İsmail Hakkı Bey de, yeşilliği, havası ve lokasyonu nedeniyle projeyi ‘şehir villası' olarak tanımlıyor. Taşıdığı özellikler de Elysium Serene'nin bu unvanı hak etiğini gösteriyor.
 
İnşaatı yarıladı
 
Projede inşaat 2011 yılının aralık ayında başladı. İsmail Hakkı Bey, arazideki eğim nedeniyle temellerin atılmasına işaret ederek işin zor kısımlarını bitirdiklerini anlatıyor. İnşaat seviyesi ise toplamda yüzde 50'yi geçmiş durumda. İnşaatta 150 kişi çalışıyor. İnce işçilikler başladığında ise 500 kişinin çalışacağı belirtiliyor.
 
Erken teslim gündemde
 
Kış aylarının biraz sert geçmesi inşaatı biraz aksatmış ama sonrasında hız artmış. Şu anda inşaatın seyri takvime uygun olarak gidiyor. Hatta inşaat o kadar hızlanmış ki İsmail Hakkı Bey teslimleri 4-5 ay önce yapmayı planladıklarını söylüyor. Bu durumda inşaatlar Eylül 2013'te teslim edilecek.
 
Hepsi 3+1 dairelerden oluşuyor
 
21 bin metrekarelik satılabilir alanı bulunan proje nin toplam inşaat alanı ise 33 bin metrekare. 17 bloktan oluşan Elysium Serene'de 4 katlı bloklar 8 daireden oluşuyor. Toplam konut sayısı 136. Her katta sadece 2 konut bulunuyor. Konutların da hepsi 135 ile 169 metrekare arasında 3+1 olarak tasarlanmış. Fakat bodrum ve zemin katlar istenirse 4+1 veya 5+1 yapılabiliyor.
 
İsmail Hakkı Bey, projenin konseptinin kendilerini 3+1'lere yönlendirdiğini belirterek, daha büyük metrekarelerde alım gücü düşeceği için bu tipleri seçtiklerini söyledi. İsmail Hakkı Bey, gelen taleplerin de kendilerini doğruladığını belirterek, ailelere hitap ettiğinden dolayı herkesin 3+1 istediğini kaydetti.
 
Eski evi satıp yenisini alıyorlar
 
Projeye daha çok o bölgede yaşayanlar ilgi gösteriyor. Kandilli bölgesinde tapu sıkıntısı olduğu için tapulu evler ilgi görüyor. Elysium Serene de bu avantajını kullanıyor. Eski evlerini satanlar buradan konut alıyor. Bir de bölgede ya çok lüks villalar ya da eski evler var. Elysium Serene, yeni olması ve fiyat avantajıyla önemli bir boşluğu da dolduruyor. Projeden konut alanların yüzde 20'si Ofton'un eski müşterileri.
 
Kuveyt'ten alan var
 
Projedeki 136 konutun yüzde 40'ı satılmış. Fakat İsmail Bey bu durumdan hiç memnun değil. Yüzde 40 satış oranını başarı olarak görmeyen İsmail Hakkı Bey, bu oranın yüzde 80 olması gerektiğini söylüyor. Öte yandan projeye yabancılar da ilgi gösteriyor. Kuveyt'ten bile gelip konut alan olmuş. Projeden daire alanlar oturmak istiyor. Konut alanlar için düzenlenen barbekü partisinde de komşular birbirleriyle tanışma fırsatı da yakalamış.
 
Fiyatlar artıyor
 
Proje ilk satışa çıktığı zaman metrekare fiyatı 5 bin 500 ile 6 bin lira arasındaydı. Şimdi ise 6 bin ile 7 bin 500 lira arasında değişiyor. Fiyatlar inşaat seviyesine göre kademeli olarak artırılıyor. Proje tamamlandığında çıkması beklenen seviye ise 7 bin 500 8 bin lira. İsmail Hakkı Bey benzer projelerde fiyatın 10 bin liraya kadar çıkabildiğini belirterek, Elysium Serene'in fiyatlarına dikkat çekiyor.  Projede 720 bin liradan başlayan fiyatlar 1 milyon 100 bin liraya kadar çıkıyor.
 
Projeye 4 yıl uğraştı
 
Toplam 25 bin metrekarelik arsada yapılan proje için İsmail Bey uzun süre uğraştıklarını anlatıyor. Boş durumda bulunan arsa için plan tadilatlarını ve imarını kendileri çıkartmış. İsmail Hakkı Bey, 4 yıl projenin planlarını çıkarmak için uğraştıklarını söylüyor.
 
Aidatı sakinler belirleyecek
 
Projede kapalı ve açık yüzme havuzu, fitness, sauna, buhar odası, kuaför, market, kafeterya, tenis kortu, spor sahası ve su oyunları alanı var. Proje tamamlandığında site yönetimini Ofton yapmayacak. Site sakinleri kendi yönetimini oluşturacak. Aidatları da site sakinleri belirleyecek.
 
Satış ofisi belediyeye kalacak
 
Projenin 250 metrekarelik satış ofisi var. Mimar Sabri Paşayiğit projeyi tasarladığı gibi satış ofisini de tasarlamış. Cam ve çelikten yapılan ofis projedeki konutların da ana hatlarını yansıtıyor. Ofton, projenin inşaatı tamamlandıktan sonra satış ofisini belediyeye bırakacak. Bu sayede bölge güzel bir binaya sahip olacak.
 
Açık mutfak konseptine sahip
 
Projenin örnek dairesi de tamamlanmış. İsmail Hakkı Bey ile örnek daireyi birlikte gezdiğimde oldukça şaşırdım. Çok büyük olmasına rağmen 3+1 konutlar açık mutfaklı yapılmış. Yerden tavana kadar camlar açık mutfakla birleşince çok ferah bir daire ortaya çıkmış. İsmail Hakkı Bey de bunun yeni bir tarz olduğunu belirterek, alıcıların hepsinin bu konsepti beğendiğini söylüyor. Örnek dairede kullanılan malzemeler ve işçilik oldukça iyi görünüyor. Alışılmışın dışında 3+1 daire isteyenlerin bu daireleri seveceğini düşünüyorum. Alıcılar daire dekorasyonu için iki farklı renk seçeneği veriliyor. Parke, kapı ve mutfak dolapları seçilebiliyor.  Ayrıca, merkezi ısıtma ve soğutma ile ankastreler ve 5 yıllık inşaat garantisi projenin öne çıkan artıları arasında.
 
Otopark sorunu yok
 
Projeden konut alacaklar otopark sorunu çekmeyecek. Çünkü 10 bin metrekarelik alan otoparklar için ayrılmış. Bu durumda her daireye 2 otopark düşecek.
 
Banka garantisi var
 
Ofton, kampanyalara ağırlık veren bir firma değil. Elysium Serene'de de projenin nitelikli olmasından dolayı kampanya yapılmıyor. Fakat, Garanti Bankası, ING, Halkbank, Yapı Kredi ve Akbank'tan uygun faizlerle konut kredisi kullanılabiliyor. Bu da konut almak isteyenlere çok önemli bir güvence veriyor.
 
Nasıl gidilir?
 
Elysium Serene projesine 1. köprüden gitmek için Beylerbeyi sapağından sapılıyor ve Kandilli'ye doğru gidiliyor. Tabelalar projeyi gösteriyor. Sahil yolundan da projeye ulaşılıyor. Proje Çengelköy sahile 1.2 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 2. köprü çıkışından ise Kavacık'tan aşağı iniliyor. Hekimbaşı-Kandilli yolundan projeye ulaşılıyor.
 
Milliyet/Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Elysium Serene Kandill'nin koro halindeki reklam filmi!
  • 15.04.2013 16:33

Elysium Serene Kandill'nin koro halindeki reklam filmi!

Elysium Serene Kandilli projesinin koro halinde şarkı söylenen reklam filmi emla ...

ELYSIUM SERENE KANDİLLİ
  • 28.11.2011 12:13

ELYSIUM SERENE KANDİLLİ

Ofton İnşaat'ın 4. projesi olan Elysium Serene Kandilli projesi anlatılıyor ...

Elysium Serene Kandilli görücüye çıktı
  • 24.11.2011 19:20

Elysium Serene Kandilli görücüye çıktı

Ofton İnşaat tarafından Kandilli'de hayata geçirilecek olan Elysium Serene Kandi ...

Elysium Serene Kandilli, ideal yaşam alanı seçildi
  • 10.02.2015 13:04

Elysium Serene Kandilli, ideal yaşam alanı seçildi

Elysium Serene Kandilli, Ideal Standart Yaşam Alanı Konut Ödülü’ne layık görüldü ...

Elysium Serene Kandilli'deki son 10 evin fiyatı...
  • 09.11.2014 18:41

Elysium Serene Kandilli'deki son 10 evin fiyatı...

Kandilli'de inşa edilen projedeki satışı devam eden son 10 evde fiyatlar 950 bi ...

Kandilli'deki o projede son 10 ev!
  • 08.11.2014 13:30

Kandilli'deki o projede son 10 ev!

Kandilli'de hayata geçirilen Elysium Serene Kandilli'de 1 yıldır yaşam devam edi ...