maritbet girişmaritbet
Elektrikli araçlar için şarj istasyonlu konut projesi

Elektrikli araçlar için şarj istasyonlu konut projesi

Teknik Yapı, Evora İstanbul’un ilk etabında yer alan 1.509 daireyi 76 bin 900 liradan başlayan fiyatla satışa sunacak. Projede, elektrikli araçlar için şarj istasyonları da yer alacak.

Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, projenin tanıtım toplantısında, Emlak Konut GYO'nun geçen yıl hasılat paylaşım modeli uygulayarak ihaleye çıkardığı arazinin, Teknik Yapı tarafından işlendiğini ve Tuzla'nın 700 metrelik en yüksek tepesini taçlandırmaya hazır hale geldiğini belirtti.

Durbakayım, içinde ilkokul, kreş, park, tıp merkezi ve camisi olan küçük bir şehir kuracaklarını, Emlak Konut GYO ile yaptıkları 2 hasılat paylaşımı projesinin birlikte yer aldığı bu projenin Tuzla'nın bir şapkası gibi düşünülebileceğini ve Tuzla'nın siluetini pozitif yönde etkileyeceğini söyledi. Konut yapımında bugüne kadar seçtikleri bölgelerde yanılmadıklarını vurgulayan Durbakayım, "Sabiha Gökçen Havaalanı Tuzla'ya çıkmış bir piyango. Sabiha Gökçen, Atatürk Havalimanı'ndan daha önemli bir havaalanı olmaya başladı. Atatürk Havalimanı'nın Yeşilköy'ü varsa Sabiha Gökçen'in de Tuzlası 'olma' yolunda gidiyor. Tuzla'da tersanede yabancı çalışanlar da bölgeye canlılık getiriyor. Bugün sırf kapıdan geçerken projeye ismini yazdıran 1.500 civarında kişi var" diye konuştu.

Projede yer alacak yeniliklere de değinen Durbakayım, elektrikle çalışan arabalar için elektrik şarj istasyonları kuracaklarını bildirdi.

Soruları da yanıtlayan Durbakayım, konutların ortalama metrekare satış fiyatının 1.800 lira olduğunu, bunun çıkacağı noktanın ise 3 binin üzerinde olacağını söyleyerek, "Aylık olarak fiyatları deklare edeceğiz. Borsa gibi her ay yeni fiyatımızı yayınlayacağız" dedi.

Tuzla'da 175 bin kişi yaşadığını, projede öngördükleri nüfusun da 15 bin olduğunu belirten Durbakayım, nitelikli 15 bin kişilik nüfusun 175 bin kişilik nüfusa olumlu etkisinin olacağını vurguladı.

FİYATLAR

Metrekare birim fiyatı ortalama 1.550 liradan başlayacak projede, stüdyo daireler 76.900 lira, 1+1 daireler 84,200 lira, 2+1 daireler 146.700 lira, 3+1 daireler 188.100 liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak.

TOPLAM GELİR BEKLENTİSİ 1 MİLYAR LİRA

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise Emlak Konut GYO'nun 2003 başından bu güne kadar, yaklaşık 11,1 milyon metrekare inşaat alanına sahip 62 bin 700 konut, muhtelif ticari ünite ve okul inşaatı ile birlikte her türlü sosyal donatı, spor ve yeşil alanların da yapımını gerçekleştirdiğini belirtti.

2010 yılında Emlak Konuta ait projelerdeki, 7.784 bağımsız bölüm satışı gerçekleştiğini ve bu satışlar karşılığı 2 milyar 97 milyon lira tahsilat yapıldığını ifade eden Kurum, "Buna karşılık 2011 yılının 9 ayında 2010 yılı satış rakamları aşılarak 8.384 bağımsız bölümün satışı gerçekleşmiş ve bu satışlar karşılığı da 2 milyar 78 milyon lira tahsilat yapılmıştır. Şirketimizin geliştirmiş olduğu projelerden inşaat ruhsatları henüz alınmamış olanları da dahil edersek önümüzdeki üç yıl içerisinde minimum 4 milyar lira gelir elde edecektir" dedi.

Emlak Konut'un İstanbul'un yeni yerleşme alanlarından birisi olan Tuzla'da şu an itibariyle 4 projesi bulunduğunu, bu projelerde yaklaşık 6.660 konut ile muhtelif ticari üniteler, sosyal tesisler, spor ve yeşil alanların yer aldığını anlatan Kurum, "Tuzla'da nitelikli orta ve orta gelir üstüne hitap eden konut ihtiyacı açığa çıkmıştır. Evora İstanbul projesi buradaki konut ihtiyacını ciddi bir biçimde karşılayacaktır" dedi.

Murat Kurum, Emlak Konut'a ait 255 bin metrekare alanlı arsalar üzerinde toplam 436 bin metrekare emsal inşaat alanına sahip projenin toplam gelirinin en az 982 milyon lira ve Emlak Konut'un payının da en az 318 milyon lira civarında gerçekleşmesinin beklendiğini kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yenişehir Evleri ilk iki etabının kuraları çekiliyor
  • 02.05.2024 15:46

Yenişehir Evleri ilk iki etabının kuraları çekiliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut GYO ve Türk Hava Y ...

İstanbul Tuzla'da "İlk Evim" sosyal konut kuraları tamamlandı
  • 30.03.2023 11:42

İstanbul Tuzla'da "İlk Evim" sosyal konut kuraları tamamlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İlk Evim'de, İstanbu ...

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!
  • 21.07.2022 11:26

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!

Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası sahibi buldu. Emlaktasondakika.com olara ...