maritbet girişmaritbet
Ege Yapı Pega Kartal projesinin Araplarla inşa ediyor!

Ege Yapı Pega Kartal projesinin Araplarla inşa ediyor!

Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan Batışehir’i Emlak Konut GYO ile birlikte hayata geçiren EgeYapı Group’un Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, 2012 yılında gayrimenkul geliştirme ve taahhüt projelerinde toplam 315 milyon lira ciro elde ettiklerini açıkladı

 

Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan Batışehir'i Emlak Konut GYO ile birlikte hayata geçiren EgeYapı Group'un Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, 2012 yılında gayrimenkul geliştirme ve taahhüt projelerinde toplam 315 milyon lira ciro elde ettiklerini açıkladı.

İnanç Kabadayı, yaklaşık bir buçuk yıl önce Bağcılar'da satışa sunulan Batışehir projesinde ilk etabın tamamını, ikinci etabın yüzde 50'sini ve birkaç ay önce satışa çıkardıkları otel, rezidans ve ofislerden oluşan Batışehir Premium'un ise yüzde 40'ını satma başarısı gösterdiklerini söyledi.

2012 yılında yalnızca Batışehir projesinde 500 adet konut satışı gerçekleştirerek 200 milyon lira ciro elde ettiklerini ifade eden Kabadayı, diğer projelerle birlikte toplamda 315 milyon liralık ciro yaptıklarını söyledi. İnanç Kabadayı, 2013 yılında ise hedeflerini artırdıklarını belirterek, 800 konut satışıyla ciroyu da 400 milyon liraya çıkarmayı planladıklarını vurguladı.

 İstanbul Anadolu yakasında ise Kartal'da olmak üzere 3 projenin bulunduğunu anlatan Kabadayı, şunları söyledi:

“Kartal'da rezidanslardan oluşan projemiz İz Tower'da 2012 Aralık itibariyle teslimatlara başladık. Yine aynı noktada farklı ofis ihtiyaçlarına cevap veren İz Park projemizde ise inşaat sürerken yükselen bir satış grafiği yakaladık. Bu projede kaba inşaatın yüzde 65'ini bitirdik.”

Kartal'da KDV yüzde 1

Kabadayı, Kartal'daki 3. projeleri olan Pega Kartal'da ise ön satışlara başladıklarını ifade ederek, “Kartal'da ön talep toplamaya başladığımız yeni projemiz Pega Kartal'ın inşaat çalışmalarına başladık. İlkbaharda resmi satış başlayacak. Metrekare fiyatları 3.250 ile 3.600 lira arasında değişiyor. Projemiz Anadolu yakasında eksikliği yoğun şekilde hissedilen aile yaşantısına uygun rezidans konseptinde olacak” dedi.

Pega Kartal'ın mimari konseptinin ve daire planlarının bölgedeki emsallerinden ayrışacağını vurgulayan Kabadayı, “Ruhsatı da 2013 yılından önce aldığımız için buradaki konutları yüzde 1 KDV ile satışa sunacağız. 32 katlı tek blokta ve 40 bin metrekarelik inşaat alanından oluşan projede 240 ünite olacak” diye konuştu.

Batışehir'de 15 bin kişi yaşayacak

‘Avrupa'nın en İyi Karma Kullanım Projesi' ödülünü de alan Batışehir projesinin tamamlandığı zaman 15 bin kişiye ev sahipliği yapacağını anlatan Kabadayı, projeye TEM'den direk giriş için izin aldıklarını açıkladı. Bu sayede projenin ulaşımının çok daha kolay olduğunu dile getiren Kabadayı, “Ayrıca projenin üzerinden geçen yüksek gerilim hattını da 24 milyon lira harcayarak yerin altına alıyoruz” dedi. Projedeki özel okulun ise Doğa Koleji'ne verildiğini vurgulayan Kabadayı, Batışehir'deki tüm konutların A enerji sınıfında olduğunu dile getirdi. Batışehir'de ilk etabın sonbaharda teslim edileceğini vurgulayan Kabadayı, projedeki 144 odalı otel için kısa süre içinde bir zincirle anlaşacaklarını söyledi.

‘2013 inşaatta tekrar büyüme yılı olacak'

Gayrimenkul sektörünü  değerlendiren İnanç Kabadayı, 2012 yılında Türkiye ekonomisinin ‘yumuşak iniş' sürecinin gayrimenkul sektörüne de yansıdığını belirterek, şunları söyledi:

“Ancak 2012 yılında Mütekabiliyet Yasası, Kentsel Dönüşüm ve 2B arazilerinin durumuna kadar birçok memnuniyet verici yasal düzenleme yaşandı. İnanıyoruz ki tüm bu yasal düzenlemelerle ve konut kredisi oranlarındaki iyileşme ile beraber 2013 yılında sektörümüz, Türkiye ekonomisine gereken katkıyı yapacak, ülkemizin geleceğini inşa etmeye devam edecektir.”

Körfez'le ortak proje

İnanç Kabadayı, Kartal'daki Pega Kartal projesini Körfez sermayesiyle ortak olarak inşa ettiklerini belirterek, Suudi Arabistan'ın en büyük inşaat malzemesi tedarikçisinin Türkiye'de kurduğu iz Yatırım şirketinin arsasında projeyi geliştirdiklerini söyledi. Burada hasılat paylaşımı uyguladıklarını ifade eden Kabadayı, İstanbul Avrupa yakasında ise Basın Ekspres hattı, Kağıthane ve Sarıyer'de proje çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ege Yapı'dan 18 aylık finansman desteği!
  • 19.03.2015 15:37

Ege Yapı'dan 18 aylık finansman desteği!

Ege Yapı, yeni kampanyasıyla birlikte ev sahibi olmak isteyenlere 18 ay boyunca ...

İnanç Kabadayı Pega Kartal projesini anlatıyor!
  • 21.03.2013 11:09

İnanç Kabadayı Pega Kartal projesini anlatıyor!

EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, emlaktasondakika.com Haber ...

Pega Kartal projesinin tanıtım filmi yayında!
  • 20.03.2013 10:57

Pega Kartal projesinin tanıtım filmi yayında!

Ege Yapı’nın 80 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği Pega Kartal projesinin ...

Pega Kartal örnek daire görselleri emlaktasondakika.com farkıyla yayında!
  • 20.03.2013 11:14

Pega Kartal örnek daire görselleri emlaktasondakika.com farkıyla yayında!

Ege Yapı'nın Anadolu Yakası'nda inşa ettiği Pega Kartal projesinin örnek daire g ...

Pega Kartal’da Akzirve'ye ait daireler 11 Mayıs’ta satışta
  • 10.05.2017 11:40

Pega Kartal’da Akzirve'ye ait daireler 11 Mayıs’ta satışta

Akzirve Gayrimenkul, Ege Yapı ile birlikte geliştirdiği Pega Kartal projesindeki ...

Pega Kartal ve Batışehir için cazip fırsat!
  • 02.08.2016 14:55

Pega Kartal ve Batışehir için cazip fırsat!

Ege Yapı tarafından hayata geçirilen Pega Kartal ve Batışehir projeleri 10 yıl v ...