maritbet girişmaritbet
Efektif, Blox Haliç'ten sonra yeni projelere başlıyor

Efektif, Blox Haliç'ten sonra yeni projelere başlıyor

Blox Haliç’in üçüncü etabının inşasına ise bu yılın sonunda başlamayı planlayan şirket, Ömerli'de 90 dönümlük arazide villa yatırımı, Fethiye’nin Faralya bölgesinde denize sıfır konumdaki 17 dönümlük arazide otel yatırımı gerçekleştirmeye hazırlanıyor

 

 

Kağıthane'de 62 daireden oluşan Blox Haliç'in birinci etabını sahiplerine teslim eden, Efektif Gayrimenkul, bu projenin 92 dairelik ikinci etabını satışlarının ise yüzde 65'ini tamamladı. Blox Haliç'in üçüncü etabının inşasına ise bu yılın sonunda başlamayı planlayan şirket, Ömerli'de 90 dönümlük arazide villa yatırımı, Fethiye'nin Faralya bölgesinde denize sıfır konumdaki 17 dönümlük arazide otel yatırımı gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Efektif Gayrimenkul'ün hikayesi çok kısa gibi görünse de bundan tam 35 yıl önceye dayanıyor. Demir çelik sektöründe faaliyet gösteren Efesan Grubu, sanayi alanındaki yatırımlara ağırlık verilmesi nedeniyle gayrimenkulü sadece bir yatırım aracı olarak değerlendiriyordu. Ancak, 2005'te Efektif'i kurarak bu alanda da yoğunlaşma kararı aldı.

Efektif Gayrimenkul Geliştirme AŞ, gayrimenkul sektöründe genç ama sektörü bilen ve inşaat geçmişi olan bir firma olarak hedeflerini çok yüksek tutuyor. 10 yıllık süreç içinde firmanın hedefi öncelikle GYO olarak marka değerini sağlamlaştırmak. B ve üstü gelir grubuna yönelik nitelikli konut üretiminde pazar oyuncuları arasında lider olmak ve pazar payının büyük oranını elinde tutabilen sayılı firmadan biri olmak.

Büyükdere Caddesi'ne alternatif haline gelen Kağıthane'yi kendine üs olarak belirleyen, Efektif Gayrimenkul, ofis ve konut projelerinin yükseldiği ilçenin eski sanayi bölgesi imajını terk ederek yepyeni bir kimliğe bürünmesine katkıda bulunuyor. Şirketin portföyünde toplam 120 dönüm büyüklüğünde arsa stoğu yer alıyor. Bu arsalar; Ömerli, Hadımköy, Alibeyköy, Gebze ve Fethiye gibi farklı lokasyonlarda yer alıyor.

Blox Haliç'in üçüncü etabı geliyor Kağıthane'de 2007 sonunda inşasına başladığı 62 daireden oluşan Blox Haliç'in birinci etabının satış ve teslimlerini bitiren Efektif Gayrimenkul, bu projenin 92 dairelik ikinci etabını satışlarının ise yüzde 65'ini tamamladı. Blox Haliç'in üçüncü etabının inşasına ise bu yılın sonunda başlamayı planladıklarını belirten Efektif Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Ayşegül Çakıcı, üçüncü etapta 145 dairenin yer alacağını ifade ediyor. Projenin birinci ve ikinci etaplarında olduğu gibi üçüncü etabının da mimari projesinde Han Tümertekin'in imzası bulunduğunu kaydeden Çakıcı, “Projenin üçüncü etabında açık havuz, güneşlenme terasları, kapalı otopark, jeneratör, fitness salonu, sauna, kafeterya, kameralı izleme, güvenlik kayıt ve sprinkler özellikler yer alacak” şeklinde bilgi veriyor.

Kağıthane'nin potansiyeli Stratejik önemine inandıkları ve Büyükdere aksının ağırlığını taşıyacak en güçlü alternatif bölge olan Kâğıthane'de arsa arayışlarını sürdürdüklerini dile getiren Çakıcı, bölgede bir de AVM yatırımı planladıkların atını çiziyor. Çakıcı, bölgeye ilişkin planları hakkında şu bilgileri veriyor: “Kâğıthane bölgesindeki arayışlarımız konut ve konut harici kullanımlara imkân verecek alanlar kapsamında devam ediyor. Konut olarak yine Blox konsepti çerçevesinde devam edeceğiz. Kendi arsamızda bir proje üzerinde çalışmaktayız. Ayrıca yine Kâğıthane'de 8 dönüm büyüklüğünde bir arsa için görüşmemiz sonuçlanmak üzere. Bu arsa üzerinde 4 blokta yaklaşık 140–145 dairelik proje için fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Fiyatlar henüz belirlenmedi. Büyüklük olarak 75 metrekareden bahçe dubleksleriyle beraber 200 metrekareye kadar alternatif sunacağız”

Villa ve butik otel yatırımı Efektif Gayrimenkul'ün gayrimenkul konusundaki yatırımları Kağıthane bölgesi ile sınırlı değil elbet. Şirket, Ömerli'de 90 dönümlük arazide villa yatırımı, Fethiye'nin Faralya bölgesinde denize sıfır konumdaki 17 dönümlük arazide otel yatırımı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Fethiye'deki arsa üzerine ağırlıklı olarak butik bir otel yatırımı planladıklarını ifade eden Çakıcı, “İşletme başkasına verilir. Fethiye'deki bir arsayı konut olarak değerlendirme şansımız yok” diyor. Efektif Gayrimenkul'ün arsa stoğu içinde yer alan Ömerli'deki 90 dönümlük arsa üzerinde 93 villa yapmayı planlayan Efektif Gayrimenkul, Ömerli'deki araziye 2011 yılında kazma vuracak.

Ciro hedefi 2010 yılının ilk dönemi için finansal çalışmalara bir önceki yılda başladıklarının altını çizen Çakıcı, “Bağlantılarını kurarak uygulamaya aldığımız düşük faizli finansman paketini devam ettirdik. Bu artılarla müşterilerimize cesaret verecek ödeme planları hazırladık. Yıl içinde kredi faizleri de düşünce müşterilerimize yüzde sıfırdan başlayan faiz oranları ile ödeme kolaylığı sunduk. Bu imkanlar, lokasyon ve proje konsepti ile birleştiğinde konutların fiyatları oldukça cazip hale geldi” diye konuştu.

Konut satışında geleceği planlayarak çalışma yaptıklarının altını çizen Çakıcı, “Bu yılın ilk yarısında 2009'un olumsuz etkilerini silmeye çalıştık. 2010 yıl sonu ciro hedefimizi 30 milyon TL olarak planlıyoruz” dedi. Efektif Gayrimenkul'de tamamen Blox Haliç konseptine yoğunlaştıklarını ve bu konuda en iyi mimarlar ile çalıştıklarını iddia eden Çakıcı, “Konseptimiz ile yaratmaya çalıştığımız kalite anlayışını Mimarımız Han Tümertekin'in yaşam ve mimari anlayışına borçluyuz. Konut projelerimiz ile kesinlikle Haliç'e canlılık getireceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet Emlak

Blox Haliç iletişim bilgileri
Web: www.bloxhalic.com
E-posta: [email protected]
Tel: 0212 321 16 12 – 13

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz