maritbet girişmaritbet
'Darphane gibi olmuş bu daireler'

'Darphane gibi olmuş bu daireler'

Bu hafta 13 ay gibi rekor sürede tamamlanan ve ilk daire alanlara % 73 getiri sağlayan Avrupa Konutları Atakent 2'deydik. Projeyi, Atakent 2'nin kapısını ilk kez SABAH'a açan İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ile gezdik

Kaynak: Bülent Yoldaş /SABAH
Bu hafta 13 ay gibi rekor sürede tamamlanan ve ilk daire alanlara % 73 getiri sağlayan Avrupa Konutları Atakent 2'deydik. Projeyi, Atakent 2'nin kapısını ilk kez SABAH'a açan İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ile gezdik

Temmuzda Avrupa Konutları Atakent 2'deki daireleri sahiplerine teslim edecek olmanın heyecanı ve tatlı telaşı içinde satış ofisinde buluştuğumuz Süleyman Bey'e ilk olarak, Avrupa Konutları projelerinin kısa sürede yüksek prim yapmasının sırrını sordum?

Adeta Avrupa Konutları'nın projeleri bir darphane gibi para basıyor. Çetinsaya'nın cevabı kısa ve net oldu, "13-14 ay önce ilk çıkış fiyatlarımızı müşterilerimizin kazanması için düşük tuttuk. Ayrıca projelerimize olan yoğun talep fiyat artışını beraberinde getiriyor. Biz müşterilerimizi hem konut sahibi yapmak, hem de para kazanmalarını sağlamak istiyoruz".

Süleyman Bey'le öncelikle örnek daireleri geziyoruz. İlk girdiğimiz daire 135 metrekarelik 3+1. Mutfağa yöneliyoruz. Süleyman Bey dairelerle birlikte teslim edilen mutfak dolapları ve mutfak eşyalarını anlatıyor. Mutfak dolaplarında Kale, kapılarda, Doortek, Davlumbaz, fırın, bulaşık makinesinde Vestel, yer seramiklerinde Seranit imzası bulunuyor.

İŞ ODASI İLE FARK YARATIYOR
Gezdiğimiz 1+1 dairelerin büyüklükleri dikkatimi çekiyor. Alışılmışın aksine Avrupa Konutları Atakent 2'de 1+1 daireler brüt 93 ve 107 metrekare büyüklüğünde. Açık mutfak salon ve odadan oluşan 1+1 dairelerde her tip dairede iş odası da bulunuyor. İş odası, çamaşır yıkama, kurutma ve ütüleme işlerinin yapılabileceği biçimde tasarlanmış ve büyüklüğü yaklaşık 3 metrekare. Önem verdiğim diğer bir ayrıntı da dairede televizyondan izlenebilecek info ve güvenlik kanallarının bulunması. Ev sahipleri bu kanallar aracılığı ile bir yandan sitedeki haberlerden bilgilendirilirken diğer yandan örneğin çocuk oyun alanlarını 24 saaat canlı olarak izleyebiliyor olacaklar.
 
GÜVENLİK ÖN PLANDA
Örnek dairelerden çıkarak, güvenlik kontrollü giriş kapısından proje içine giriyoruz. İşçiler temmuz başında yapılacak sosyal tesis açılışına son eksiklikleri gidermek için hummalı bir çalışma içindeler. 4'ü 21 katlı, 10'u 14-15 katlı toplam 14 blokun üçgen şeklinde dizildiği projenin etrafında araç yolu bulunuyor. Projenin orta kısmında kalan bölüm ise sosyal tesis, gölet, yüzme havuzları ve rekreasyona ayrılmış. Hemen hemen tüm daireler göletin yer aldığı orta avluya bakıyor.
 
GÖL KAFEDE YORGUNLUK KAHVESİ
Projedeki Sosyal Kulüp'te açık, kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sqush, sauna, fin hamamı yer alıyor. Süleyman Bey, Sosyal Kulüp'ten sadece üye olan Atakent 2 sakinlerinin yararlanabileceğini söyledi. Yorgunluk kahvesi için projedeki göl kenarındaki, göl kafeye geldik. Ancak açılış öncesi yapılan son çalışmalar nedeniyle kahvemizi satış ofisinde içtik. Süleyman Bey'le 2 Temmuz'da sosyal tesis açılışında göl cafede kahve içmek üzere sözleşerek vedalaştık.
 
BEĞENMEDİM
 3+1 ile 1+1 dairelerin yatak odaları hemen hemen aynı büyüklükte. 3+1'dekiler daha büyük olabilirdi.
 Proje alanının yakınından yüksek gerilim hattı geçiyor. Güvenlik ve sağlık açısından bir tehlike yaratmadığı söylenmesine rağmen görsel olarak rahatsızlık veriyor.

Çocuk oyun alanları az
BEĞENDİM
 1+1 dairelerin metrekareleri büyük ve kullanışlı.
 Ulaşım akslarına ve havaalanına yakın
 Sosyal Kulüp aidatları düşük ve site dışından üyelik kabul edilmiyor.
 Kulübe üye olmak istemeyenler için iki yüzme havuzu daha bulunuyor
 

Avrupa Konutları Atakent 2 iletişim bilgileri

Web: www.avrupakonutlariatakent2.com

web: www.avrupakonutlari.com

Tel: 0 212 444 03 80
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz