maritbet girişmaritbet
Çocuklarınızın hayalleri bu projelerde gerçek olacak!

Çocuklarınızın hayalleri bu projelerde gerçek olacak!

Çocuklu aileleri hedefleyen projeler artık kreş, oyun odası gibi sosyal imkânların yanı sıra ailelerin çocuklarını evlerinden canlı izleyebileceği teknolojiler ile de birbirine fark atıyor

KaynaK: Dilek TAŞ/Sabah Emlak

 

 
Çocuklu aileler için ev seçiminde en önemli kriterlerin başında konutun özelliklerinden çok sosyal imkânlar gelir. Çocukların vakit geçirebileceği bir oyun alanları, eğlence mekânları, sinema, havuz bu imkânların başında geliyor. Son dönemde yapılan konutların önemli bir bölümü aileleri hedeflediğinden projeler içindeki sosyal imkânlar da arttı. Öyle ki artık siz site içinde sinemaya giderken ya da eşiniz spor salonunda vakit geçirirken çocuklarınızı bırakabileceğiniz kreşler ve özel eğitim alanları da artık aileleri hedefleyen projelerin olmazsa olmazları arasında.
 
Hatta o kadar ki evinizden oyun odası ya da kreşteki çocuğunuzu izlemenize olanak sağlayan teknolojiler de bu projelerin içine eklendi. Bunların yanı sıra projelerde bazı eğitim kurumları ile anlaşılarak anaokulundan liseye kadar okullar yer alıyor. Özellikle çocuklu aileleri hedefleyen projeler bundan sonra konut özelliklerinden çok sosyal tesisleri ve teknolojileri ile birbiriyle yarışacağa benziyor.

KOZA ŞEHİR
İnşaat firması: Garanti Koza
Fiyat aralığı: 130 bin TL&640 bin TL
Teslim: 2011 Aralık
Garanti Koza tarafından Esenyurt'ta yapılan Koza Şehir projesi çocuklu aileler için büyük fırsatlara sahip. Üç bin metrekareye yayılan, 5 bin kişilik konserlere ev sahipliği yapabilecek ‘Festival Park' aileleri eğlendirmek için planlandı. Proje içinde çocuklar için anaokulu ve kreşin yanı sıra ailelerin hafta sonlarında vakit geçirebileceği içinde çocuklara yönelik etkinliklere yer verilecek bir alışveriş merkezi de bulunacak. Projede ayrıca bir hastane ve yetişkinlere yönelik spor aktivitelerinin yer alacağı Club İstanbul bulunacak. Projenin birinci etabında 401, ikinci etabında 445 olmak üzere toplam 846 konut bulunuyor.

SOLARKENT
İnşaat firması: Aydınlı
Fiyat aralığı: 155 bin TL -293 bin TL
Teslim: 2011 Ocak
Aydınlı Grup'un Esenyurt'ta hayata geçirdiği ve inşaat sektöründeki ilk projesi olan Solarkent, çocuklar için oyun alanları, kreş ve anaokulu, tenis, basketbol ve futbol sahaları, yüzme havuzları, spa, fitness center, geniş yeşil alanlarla dikkat çekiyor. Solarkent, 30 katlı 4 blokta, 10 farklı daire seçeneği sunan projede 866 daire bulunuyor. Güneş enerjisinden elektrik üretecek projede aileler site aidatlarında tasarruf sağlayacak.
 
AKBATI
İnşaat firması: Akiş Gayrimenkul
Fiyat aralığı: 239 bin - 1 milyon 924 bin TL
Teslim: Ağustos 2011
Akkök Şirketler Grubu'nun gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş Gayrimenkul tarafından Esenyurt Bahçeşehir'de hayata geçirilen Akbatı projesi 4 katlı alışveriş merkezi üzerinde bulunan 21 katlı Mavi Kule ve 11 katlı Yeşil Kule'de loft, penthouse, dubleks ve teraslı olmak üzere 348 rezidanstan oluşuyor. Çocuklar oyun parkı ve havuzun yanı sıra alışveriş merkezi içinde yer alacak eğlence ve eğitim alanları, sinema ve Children Discovery Garden DA'da eğlenecek. Ebeveynler, dairelerde yer alan interkom sistemi ile çocuk oyun alanını evden izleyebilecek. Akbatı'da daire seçenekleri 77 metrekarelik 1+1 ile 571 metrekarelik 6+1 arasında değişiyor.
 
SOYAK SİESTA
İnşaat firması: Soyak
Fiyat aralığı: 103 bin TL - 223 bin TL
Teslim: 2012 Kasım
Sürdürülebilir yaşam konseptinden hareketle hayata geçirdiği projelerle çocuklar için de özel alanlar tasarlayan Soyak, Siesta projesinde de onlara özel alanlar planladı. İzmir'de hayata geçirilecek projede çocuklar yüzme havuzları ve çim güneşlenme teraslarının yanı sıra, özel peyzaj tasarımında doğayla içiçe yaşama imkanı sunacak. Soyak Siesta terasındaki çim alan yetişkinlerin de iş sonrası veya haftasonlarında günün yorgunluğunu atmalarını sağlayacak.

6 etaptan oluşan proje 343 konuttan meydana geliyor. Projenin satışta olan 4. etabı 1+1 ile 3+1 tipindeki daire seçenekleriyle farklı yaşam tarzlarına hitap ediyor.
 
SİNPAŞ LAGÜN
İnşaat firması: Sinpaş
Fiyat aralığı: 631 bin 500 TL – 3 milyon 42 bin TL
Teslim: 2012 sonu
Yeni projeler, çocukların eğitim ve oyun alanlarında sosyalleşebileceği, yeşil alanlarda ise doğayı öğrenebileceği imkânlar ile de dikkat çekiyor.
Son dönemde yapılan konut projeleri sosyal ve eğitim alanları ile çocukların sosyalleşebileceği alanları ile dikkat çekiyor. Çocuklar bu projeler içindeki kreşler, oyun parkları ve eğitim alanlarında bir yandan sosyalleşip bir yandan da okul öncesi eğitime hazırlanırken diğer yandan da göletler, birbirinden çeşitli bitki ve ağaçlar ile doğadan kopmuyor.
Bazı projeler içinde çocuklara hayvan sevgisini de öğretecek kulüpler yer alırken sportif gençler yetiştirmek için çocuklara yönelik havuzlar, spor tesisleri içinde onlara yönelik alanlara da yer veriliyor.

Biyolojik gölette doğayı öğrenecekler
Sinpaş GYO'nun, Phuket Adası'ndaki doğal lagünlerden esinlenerek yaptığı Lagün projesi, özellikle de çocukların yeşil bir çevrede yetişmesine imkan tanıyor. Proje içinde biyolojik gölet oluşumu, zengin bitki örtüsü çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekecek şekilde tasarlandı. . Biyolojik Göletler iseekolojik bir yaşam alanı sunarken uyor. 209 ile 749 metrekare arasındaki 515 konuttan meydana geliyor.
 

DUMANKAYA DİZAYN
İnşaat firması: Dumankaya
Fiyat aralığı: 68 bin -417 bin TL
Teslim: Ağustos 2012
Dumankaya İnşaat'ın Tuzla'da yaptığı Dumankaya Dizayn projesi 39 metrekarelik stüdyo daireler ile 178 metrekarelik loft daire arasındaki seçeneklerden meydana geliyor. Çocuklar için oyun alanı ve yüzme havuzu ailenin diğer bireyleri içinse fitness alanı, yürüyüş parkuru, sauna gibi imkânların yer aldığı proje 12 katlı 3 blok ve 330 daireden meydana geliyor. Projede ayrılan üç bloğun ortasında araziye uyum sağlayan kademeli göletler yer alıyor.
 

MY TOWERLAND
İnşaat firması: Ağaoğlu
Fiyat aralığı: 353 bin TL - 1 milyon 729 bin TL
Teslim: 2012 sonu
İstanbul'un yeni finans merkezi Ataşehir'de gerçekleştirilecek My Towerland projesi, içindeki sosyal imkânlar ile çocuklu aileleri hedefliyor. 11 blokta 2 bin 535 konuttan oluşacak projenin yüzde 87'si yeşil alan olarak değerlendirildi. Projede 77 ve 133 metrekare arasında değişen 1+1 üniteler, 98 ve 286 metrekare arasında 2+1, 139 ve 335 metrekare arasında 3+1 üniteler ile 216 ve 342 metrekare 4+1 üniteler yer alıyor. 2012 sonunda teslim edilecek . Projede aile bireylerine hitap edecek fitness, sauna, buhar odaları,alışveriş merkezi ve yüzme havuzunun yanı sıra çocuklar için de oyun alanları bulunuyor.
 
DUMANKAYA İKON
İnşaat firması: Dumankaya
Fiyat aralığı: 162 bin &687 bin TL
Teslim: 2012 Aralık

Dumankaya İnşaat tarafından Göztepe'de yapılan İkon projesi ailelere yönelik projeler arasında geliyor. Projede anneler için spor alanları, catering hizmetleri, hobi odaların ve İkon Club, babalar için spor alanları ve oyun odaları, çocuklar için ise yüzme havuzu, oyun parkları ve hobi odaları yer alıyor. Stüdyo ile 4+1 daire seçeneklerinin yer aldığı projede toplam 1022'si rezidans 31'i home office olmak üzere toplam 1053 daire bulunuyor.
 
DELUXIA
İnşaat firması: Teknik Yapı
Fiyat aralığı: 153 bin - 551 bin TL
Teslim: Mart 2012
Teknik Yapı tarafından Batı Ataşehir'in son büyük arazisinde gerçekleştirilen Deluxia Palace ve Deluxia Suites projeleri, çocuklu ailelerin ihtiyacına karşılık verebilmek için gerekli sosyal ve sportif tesisleri ile dikkat çekiyor. Projede anneler spor yapıp babalar maç izlerken çocuklar deneyimli bakıcılar eşliğinde oyun kulüplerine bırakabilecek. Bunun yanı sıra ailelerin hep birlikte vakit geçirebilecekleri sosyal alanlar yer alacak.
Çocuk kulübü, çocuk havuzu, çocuk parkı gibi özel sosyal alanlarının yanı sıra tüm aile bireylerinin kullanabileceği koşuyürüyüş parkuru, masa tenisi, oyun alanı, restoran-cafe, suni gölet, basketbol, bilardo, açık ve kapalı havuz, alışveriş merkezi gibi tesisler de boş vakitleri geçirmek için planlandı. 482 dairelik Deluxia Palace ve 220 dairelik Deluxia Suites olmak üzere toplam 702 daireden oluşan projede 1+1 tipi daireler ağırlıkta olmak üzere stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde daireler yer alacak.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz