maritbet girişmaritbet
Cenk Hayırlıoğlu: Viaport Venezia bölgenin kalbi olacak!

Cenk Hayırlıoğlu: Viaport Venezia bölgenin kalbi olacak!

Viaport Venezia Satış Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, emlaktasondakika.com'a özel açıklamalarda bulundu

Mimarisi, konumu ve kalitesiyle gayrimenkul sektörünün önemli projelerinden birisini olan Viaport Venezia'nın Satış Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu emlaktasondakika.com'a özel bir röportaj verdi. 82 bin metrekarelik KİPTAŞ arsası üzerinde inşa edilen Viaport Venezia'da satışların yüzde 66 seviyelerine geldiğini belirten Hayırlıoğlu inşaat ve gayrimenkul sektörünün son durumunu, yeni projeleri, kentsel dönüşümü, Mütekabiliyet Yasası'nı ve ilklerin projesi Vialand'ı değerlendirdi..

2012 inşaat sektörü nasıl geçti, inşaat sektöründen beklentileriniz nelerdir?

2012 yılı Haziran ayında Mütekabiliyet Yasası'nın onaylanmasıyla inşaat sektörünün harekete geçtiğini anlatan Cenk Hayırlıoğlu” 2012'nin ikinci yarısında ciddi bir yabancı alımı geldi. Özellikle Körfez ve Ortadoğu ülkelerinden ki bunlar daha önce üzerlerine tapu alamıyordu. Hem yabancı ilgisi ve banka faizlerinin cazibesi konuta ilgiyi artırdı. KDV düzenlemesi de mevcut 800 bin konutun erimesine ivme sağladı. Bizim için ilk 4 ay güzel geçti. Yeni kampanyamızla yoğun ilgi gördük.” dedi.

Mevcut kampanyanızın detayları neler?

Konut alımında en önemli seçeneğin banka faktörü olduğunu söyleyen Hayırlıoğlu” Son birkaç yıldır faizlerin yüksekliği nedeniyle bu faktörü kullanamadık. Özellikle firmalar kendi bünyesinde taksitlendirme yapıyordu. Bu sağlıksız yapı oluşmasına neden oldu ve konuttaki finansmanı öteledi. Bankaların olması tüketici açısından ve firma açısından güvenli. Faizlerin düşmesiyle 60 için yüzde 0,60 faiz ve krediyi bir yıl sonra ödeme fırsatı sunduk. Yüzde 5 peşinatla sahip olunan daireler için ödemeleri bir yıl sonra başlaması müşteriler için büyük fırsat oldu. Bu kampanya ile Venezia'ya ciddi bir talep oldu” şeklinde açıklamalarda bulundu.

2013 sonuna kadar yüzde 90'ını satmayı hedefliyoruz!

Viaport Venezia kapsamında satışları değerlendiren Cenk Hayırlıoğlu ”Projenin yüzde 66'sı satıldı. Ancak biz bu yıl sonuna kadar projenin yüzde 90'ını satmayı hedefliyoruz. Bunu da yapacağız gibi gözüküyor. Biz aslın da projenin tamamını satmış olabilirdik. Projenin her noktasında müşterilere yatırım ortağı gibi görerek prim kazancı sağlıyoruz. Şu anda metrekare fiyatı ortalama 4 bin 200 lira seviyesinde. Ancak proje tamamlandığında ortalama metrekare fiyatı 6 bin 200 lira olacak” dedi.

Viaport Venezia'nın inşaatı ne durumda?

2013 sonunda ince işlerin başlayacağını söyleyen Cenk Hayırlıoğlu yıl sonunda dış cepheleri yapılmış bir Venezia görüleceğini ve iç dizaynların tamamlanmış şekilde projeyi teslim edeceklerini söyledi.

Fiyatlar 276 bin liradan başlıyor!

Viaport Venezia projesinde konut fiyatları 276 bin liradan başlıyor ve 1 milyon 200 bin liraya kadar artış gösteriyor. 60 farklı tipte dairenin yer aldığı proje Gaziosmanpaşa'da yükseliyor. Kentsel dönüşüm bölgesinde, KİPTAŞ arazisinde yükselen Venezia ile Cenk Hayırlıoğlu” İstanbul içinde nitelikli ve büyük arazi bulmak çok zor. Bunun en önemli unsuru dönüşüm. Kentsel dönüşüm kapsamında yeni şehir merkezleri yapılacak. Venezia'da bunlardan biri. Gaziosmanpaşa'nın sokağı, caddesi artık Venezia olacak. İçerisindeki 200 mağazalı AVM'si olacak. Proje havalimanı ve Boğaz Köprüsü'ne 15 kilometrelik mesafesi ve tramvay istasyonuyla bağlantısıyla konum olarak şehrin tam merkezinde” açıklamalarında bulundu.

Projenin tramvaya yakın olan konumuna dikkat çeken Cenk Hayırlıoğlu, Viaport Venezia'da teslimlerin 2014 sonunda gerçekleştirileceğini söyledi. Hayırlıoğlu” Sadece projeyi değil AVM'yi de teslim edeceğiz. Bizim projemiz 3 etaptan oluşuyor. İçerisinde 2 bin 200 konut, 90 bin metrekarelik AVM, 60 bin metrekarelik ofis ve 4 yıldızlı otel var. Bunların hepsini aynı anda teslim edeceğiz ve hayatı aynı anda başlatacağız” dedi. Hayırlıoğlu” Burada yaşamın başlaması için AVM'nin devreye girmesi lazım. Biz projeyi etap etap teslim edebilirdik ama etmiyoruz. Biz yaşamın aynı anda başlamasını istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

AVM'deki kiralamalar önümüzdeki aylarda başlayacak

Cenk Hayırlıoğlu proje içerisinde yer alan alışveriş merkezine değindi. Dükkan kiralamalarının önümüzdeki aylarda başlayacağını dile getiren Hayırlıoğlu “Kiralama fiyatları henüz belli değil. Vialand'de kiralamalar başladı. Venezia'da kiralamaları biz yapacağız” dedi.

Şantiyede yaklaşık 1000 kişinin çalıştığını ve ince işlerle birlikte bu sayının 1400'e yükseleceğini belirten Cenk Hayırlıoğlu “ Gece gündüz çalışıyoruz. 2 bin 200 konutumuz var. 45 ila 51 kat arasında değişen 5 kulemiz var. Bu Türkiye'de bir ilk” açıklamasını yapan Hayırlıoğlu Venezia içerisinde 53 ila 245 metrekare arasında değişen 60 çeşit daire seçeneği  olduğunu belirtirken projeyi tünel kalıp sistemiyle değil endüstriyel kalıp, konvansiyonel kalıp sistemiyle inşa ettiklerini açıkladı.

Viaport Venezia projesinin 82 bin metrekare arsa üzerinde inşa edildiğini belirten Hayırlıoğlu “600 bin metrekare civarında inşaat alanımız bulunuyor. Bunun sebebi ise projenin yüzeyinde hiçbir şekilde araç trafiği olmayacak. Bütün trafiği bodrum katlarda yapacağız. Bu da ciddi bir otopark alanı. Otoparklarla beraber inşaat alanımız yaklaşık 600 bin metrekare” dedi.

Hayırlıoğlu: Bu bölgenin ana damarı Venezia olacak!

Viaport Venezia projesinin bölgenin ana damarı olacağını söyleyen Cenk Hayırlıoğlu bölgede müthiş bir nüfusun olduğunu fakat gidebilecekleri bir sokak veya cadde olmadığını söyledi. Viaport Venezia'nın bölgenin kaderini değiştireceğini söyleyen Hayırlıoğlu “Venezia Türkiye'nin vizyon projelerinden birisi olacak” açıklamalarında bulundu.

Venezia'daki İtalyan esintisinin şirket bünyesindeki yönetim kurulu eş başkanlarından Venedik ziyareti sırasında, o konsepti Türkiye'ye getirme fikriyle ilk adımını atıldığını anlatan

Venezia projesinin ana teması olan İtalyan esintisinin şirket yönetim kurulu eş başkanlarından Venedik'i ziyareti sırasında ortaya atıldığını belirten Cenk Hayırlıoğlu “Venedik tarih boyunca merkez oldu. Las Vegas'ta Venezia Hotel var. Biz Las Vegas'taki Venedik ile İtalya'daki Venedik'i İstanbul'da buluşturuyoruz” dedi.

Daima projenin içerisinde olacaklarını ve AVM yönetiminin kendilerinde olacağını söyleyen Cenk Hayırlıoğlu yaşanılabilir proje ortaya koymayı hedeflediklerini ve aidatların çok makul olacağını söyledi. Önümüzdeki günlerde aidat fiyatlarının lanse edileceğini söyleyen Cenk Hayırlıoğlu” Projedeki insanlar aidat yüzünden üzülmeyecek. Dolayısıyla prim kazancı daha fazla olup kiralanması daha kolay olacak” açıklamasını yaptı.

İstanbul'un çeşitli noktalarında araştırma yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde yeni projelerin habercisi olacaklarını söyleyen Cenk Hayırlıoğlu içerisinde sosyal donatıların olmadığı projeye sıcak bakmadıklarını, karma projelerinin kendi hedefleri olduğunu dile getirdi.

Kentsel dönüşüm bölgelerine ilgimiz var!

Yeni projeleri kapsamında özellikle kentsel dönüşüm bölgelerine yoğunlaştıklarını ve İstanbul'un çehresini değiştirmek istediklerini söyleyen Hayırlıoğlu, İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakası'nda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

KİPTAŞ ve TOKİ projeleri yabancılarda ekstra güven sağlıyor!

KİPTAŞ ve TOKİ destekli projelerin yabancı alıcılarda büyük bir güven sağladığını anlatan Cenk Hayırlıoğlu “Türkiye'deki gayrimenkul projeleri dünya ile boy ölçüşecek büyüklükte.” dedi. Ayrıca kentsel dönüşümü de masaya yatıran Hayırlıoğlu İstanbul'daki binaların yüzde 50'lik kısmının yenilenmesi gerektiğini ve bunun kentsel dönüşümle olacağını söyledi. Hayırlıoğlu ”Devletin KDV desteğiyle kentsel dönüşüm bölgelerinde avantaj sağlanıyor. Önümüzdeki 5 yılda İstanbul'da yüksek katlı binaları göreceğiz” dedi.

Mütekabiliyet Yasası ile 2004 ve 2005 yılları arasında özellikle Güneydoğu bölgelerinde ciddi bir yabancı akımı geldiğini belirten ve 50 bin konut alımının gerçekleştiğini hatırlatan Hayırlıoğlu, Avrupa'da yaşanılan mortgage krizinin yabancı alımlarını durdurduğunu söyledi. Karşılıklı alım ilkesiyle Ortadoğulu yatırımcıların dikkatinin bir anda İstanbul'a döndüğünü söyleyen Hayırlıoğlu “Yabancılar paranın güvenli bir limana girmesi için Türkiye'yi seçti. İstanbul'un fiyatları Avrupa'ya göre çok geride. Biz yapılandırmayı düzgün yaparsak fiyatlar çok ciddi seviyelere ulaşır” açıklamalarında bulundu.

Viaport Venezia'nın yüzde 10'u yabancılara satıldı!

Viaport Venezia projesinde yüzde 10'luk bölümün yabancılara satıldığını dile getiren Cenk Hayırlıoğlu bu rakamın üzerine 100 konut daha koymayı planladıklarını açıkladı. Müşteri portföylerinin çok geniş olduğunu dile getiren Hayırlıoğlu Ortadoğu menşeili alımların daha yoğun olduğunu, bunun sebebinin de Müslüman ülke olmamız ve aranılan tüm ihtiyaçların Türkiye'de bir arada sunulması olarak gösterdi.

Cenk Hayırlıoğlu, Boğaz'ın yapısını ve güzelliğini bozmayacak her türlü görüşü desteklediğini ve marka değerinin kaybolmaması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin en büyük eğlence merkezinin Vialand olacağını ve içerisinde yer alan Roller Coaster'ın başka bir tarz olduğunu söyleyen Cenk Hayırlıoğlu “Dünya üzerinde Roller Coaster'ı kim yapıyorsa bize de o firma yapacak ve dünya üzerindeki en yeni Roller Coaster olacak” dedi.

Yatırımcılara öneri kapsamında projeyi yapan firmaya dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Cenk Hayırlıoğlu “ Emlak Konut GYO, KİPTAŞ ve TOKİ gibi destekçisi varsa o firmanın gücü ve devlet garantisini ön plana çıkarıyor. Ayrıca projenin ulaşım olanağı da dikkat edilmesi gereken noktalardan biri. Proje içerisinde yer alan sosyal olanaklarda önemli hususlar arasında yer alıyor” açıklamalarında bulundu.

Gayrimenkul Sertifikası konusunda da açıklamalarda bulunan Cenk Hayırlıoğlu, insanlara net bilgi veren Gayrimenkul Sertifikası'nı desteklediklerini  ve bu oluşum sayesinde sistemin yerine oturabileceğine dikkat çekti.

Uğurcan TOKAY/emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vialand'da büyük sürpriz! Yeni oyuncaklar...
  • 21.08.2014 14:08

Vialand'da büyük sürpriz! Yeni oyuncaklar...

İstanbul'un en önemli oyun merkezi olan Vialand'in Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, ...

"Yılda 30 milyon ziyaretçiye ulaşıyoruz"
  • 20.08.2014 15:53

"Yılda 30 milyon ziyaretçiye ulaşıyoruz"

Eyüp'te yer alan eğlence merkezi Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, emlaktason ...

Viaport Venezia ofisleri basın lansmanı yayında
  • 24.04.2014 17:00

Viaport Venezia ofisleri basın lansmanı yayında

Via Properties & Gürsoy Yatırım Ortaklığı tarafından İstanbul Gaziosmanpaşa’da h ...

Vialand Fetih Gösterisi yayında
  • 01.04.2014 16:05

Vialand Fetih Gösterisi yayında

Vialand Tema Park içerisinde yayınlanan Fetih Gösterisi emlaktasondakika.com'da ...

Vialand 2014 yeni sezon açılış toplantısı yayında
  • 01.04.2014 14:59

Vialand 2014 yeni sezon açılış toplantısı yayında

Eyüp Alibeyköy aksında yer almakta olan Vialand, 2014 sezonunu açtı ...

Vialand'da 2014 sezonu açıldı, tanıtım filmi yayında
  • 01.04.2014 13:55

Vialand'da 2014 sezonu açıldı, tanıtım filmi yayında

İstanbul'un en büyük tema parkı Vialand yeni sezonun kapılarını açtı. Tanıtım fi ...