maritbet girişmaritbet
Çengelköy Sultan Makamı'nda metrekare fiyatı 6 bin dolar!

Çengelköy Sultan Makamı'nda metrekare fiyatı 6 bin dolar!

Arista, Delta, Çağdaş Yapı ve Eminoğlu İnşaat'ın Çengelköy'de Osmanlı saraylarından esinlenerek, 150 milyon dolar yatırımla inşa ettiği Sultan Makamı projesinde yaşam eylül ayında başlıyor

 

Ar Şirketler Grubu'nun gayrimenkul alanındaki şirketi Arista'nın Çengelköy'de Osmanlı saraylarından esinlenerek inşa ettiği Sultan Makamı projesinde yaşam eylül ayında başlıyor. 
 
Ar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı, 35 bloktan oluşan projenin inşaatının yüzde 90'ının tamamlandığını söyledi. Arista olarak projenin organizasyon ve satışını üstlendiklerini söyleyen Yalı, "Sultan Makamı'nın inşaatını Delta, Çağdaş Yapı ve Eminoğlu İnşaat gerçekleştiriyor" dedi. 
 
Arsa dahil projenin yatırım bedelinin 150 milyon dolar olduğu Sultan Makamı'nda villaların metrekare fiyatları 6 bin dolar ile 6 bin 500 dolar arasında değişiyor. 
 
'SİTE SAKİNLERİNE ÖZEL TEKNE ALDIK' 
 
Proje tamamlandığında fiyatların iki katma çıkacağını öngören Yalı, "Boğaz'da metrekareler 10 bin ile 13 bin dolarlar arasında seyrediyor. Sultan Makamı da aynı oranda prim yapacak. Boğaz'ın son ve en yeni projesiyiz" diye konuştu. 
 
Sultan Makamı'nda ikamet edecekler için özel 2 tekne aldıklarını belirten Yalı, "Kabataş, İstinye ve Bebek'e sürekli ring seferlerimiz olacak. 4 Mercedes marka minibüsümüzü de site sakinlerine tahsis edeceğiz. 2'si İstinye, Kanyon ve Zorlu arasında ring yapacak, diğer 2'si ise havaalanına transfer yapacak. Araba kullanmadan, Boğaz manzarasında yaşam sunacağız" dedi. 
 
Çengelköy'de 67 bin 428 metrekare alan üzerine inşa edilen Sultan Makamı 9 villa, 26 adet bahçe, çatı dubleksi ve daireden oluşuyor. Projede 75 adet bağımsız ünite bulunuyor. 
 
'EYLÜLDE İKİ YENİ PROJEYE BAŞLIYORUZ' 
 
Arista'nın bu yıl sonuna kadar temellerini atacağı yeni yatırımlarına da değinen Timuçin Yalı, Ataköy'de 25 dönümlük arazi üzerinde eylül ayında karma projeye başlayacaklarını söyledi. Projenin yüzde 25'inin konut, yüzde 25'inin ofisten oluşacağını ifade eden Yalı şöyle konuştu: "Projede, AVM ve otel de olacak. İstanbul'un en ikonik binasını hayata geçireceğiz. Toplam yatırım bedeli ise 350 milyon dolar olacak." 
 
Maslak'ta 25 yıllık yap-işlet modeli ile kiraladıkları arazide de 35 milyon dolarlık projeye başlayacaklarını söyleyen Yalı, "Bu projemiz de yine eylülde başlayacak. 18 bin metrekarelik alanda ofisler üreteceğiz. Kiralama modeliyle işleteceğiz" dedi. 
 
Balmumcu'da otel inşa edecek olan Arista, Beykent'te hayata geçirdiği Arluxia projesinin de inşaatına devam ediyor.
 
Yelda Akgün/Habertürk
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çengelköy Park Evleri tanıtım filmi yayında
  • 09.01.2014 10:35

Çengelköy Park Evleri tanıtım filmi yayında

Selimoğlu Group ve Demirland İnşaat ortaklığında inşa edilen Çengelköy Park Evle ...

Cesur bir tercih, güçlü bir stil; Delta Koltuk
  • 21.09.2020 15:56

Cesur bir tercih, güçlü bir stil; Delta Koltuk

Yeni nesil tasarım anlayışı Loda farkıyla yeniden yorumlanıyor, çağdaş yaşam ala ...

Üsküdar Belediyesi 47 milyon TL'ye 87 daire satacak!
  • 26.11.2018 09:09

Üsküdar Belediyesi 47 milyon TL'ye 87 daire satacak!

Mülkiyeti Üsküdar Belediyesi'ne ait olan ve fiilen inşaat halinde bulunan 87 ade ...

Güneşbahçe Evleri projesi fiyat listesi!
  • 28.06.2017 16:58

Güneşbahçe Evleri projesi fiyat listesi!

İstanbul Basın Ekspress Yolu’nun yanında hayata geçirilen Güneşbahçe Evleri’nde ...

Sultan Makamı Sitesi Çengelköy’de 1.6 milyon dolara
  • 18.01.2014 16:09

Sultan Makamı Sitesi Çengelköy’de 1.6 milyon dolara

Çengelköy Sultan Makamı Evleri'nde fiyat listesi 1 milyon 600 bin dolardan başlı ...